icon

Dovolili by ste 13-ročnej dcére sa maľovať?

24. sep 2024

Ahojte potrebujem poradiť, mam 13 ročnú dcéru a chcela by sa maľovat (highligter,špirala,korektor,lesk) vraj sa maľuju všetky dievčatá na druhom stupni a aj tie mladšie od nej. Ďakujem za odpoveďe

ivangeline
24. sep 2024

Dovolila ale iba s vysvetlím, kedy čo a ako a kde.. ;D Ja som sa tiež v tomto veku. Neskôr ma to prešlo. ;D

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
sisska96
24. sep 2024

Spirálu aj lesk jasne. Pudre makeup zbytočné, iba akné bude mať

simca06022011
24. sep 2024

@lonely66 nemyslím ze je to tým... 😂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
30katrusa40
24. sep 2024

@rozkvet1 niekedy je terapia šokom najlepšia. Skús ukázať dcére ako sa testuje makeup na zvieratách. Alebo aké následky môže to mať pre jej pleť do budúcna.

evcagabi
24. sep 2024

Ja som sa malovala v tom veku

liv1
24. sep 2024

Ja som sa v 13 zacala jemne licit, aj mojej som to dovolila. Preco nie . Niekto by si ani nevsimol, ked je to dobre urobene. A nazor ze zacat s malovanim a skoncit s chlapmi po nociach, to je hodne 19. storocia 😂. To ma ozaj suvis 🙈

thoughtfulweirdo
24. sep 2024

Keď jej to nedovolíš a ona bude veľmi chcieť, zmaľuje sa nešikovne ako tá kraslica. Keď jej to dovolíš, môžeš ju to naučiť pekne decentne 🙂

henka123123
24. sep 2024

Ano dovolila.co si pamatam sme sa cez prestavky malovali.zapletali vlasy atd..krepovym papierom si prefarbovali pramene vlasov atd...isto som sa doma ani na to nepytala a ani to nik neriesil

margotka17
25. sep 2024

No neviem, také, že troška špirálu možno áno, ale mimo školy.

renka30
25. sep 2024

Dcera ma 13, dava si rano spiralu a ked tak zatrie nejaky pupacik. Bezne sa malovat velmi nechce, staci jej to na tanecnej - tam uz su aj linky, tiene, umele mihalnice, vyrazny ruz ale tam je to o inom

diamont00
25. sep 2024

Mam 12,5 rocnu a dovolila som len lesk (balzam) na pery a zafixovanie obocia... cez vikend sme vyskusali mascaru a stacilo 😁 nevedela si chytit ani oko a to ju odradilo.... vacsi doraz kladiem o starostlivost o plet a myslim, ze s citlivym pristupom sa da vsetko korigovat... osobne mi tento vek na nejaky makeup kompletny pride velmi skory a nepaci sa mi, ze tieto niektore slecny to prehanaju

petracandle
25. sep 2024

Dovolila by som. Mne to mama najskôr zakazovala, ale maľovala som sa aj tak! Vždy pred školou, nejakou starou kozmetikou a úplne príšerne, že som vyzerala ako kraslica. Vtedy pochopila, že nemá zmysel niečo zakazovať a ešte takúto nepodstatnú vec.
Vtedy mi kúpila novú kozmetiku, ukázala ako sa maľovať a odvtedy som chodila namaľovaná veľmi pekne a jemne. A nijako mi to neublížilo pleť mám krásnu aj teraz😃

oblecenie99
25. sep 2024

Určite áno, jemný lesk a špirálu. A samozrejme nejaký korektor, ak by potrebovala zamaskovať vyrážku.

ada510
25. sep 2024

Pokiaľ sa namaluje normálne a nie ako netopier v ruji ako väčšina dievčat co stretávam pri skole 🙈 chápem ze je teraz iný štýl aj ja som vymyslala ale tak vždy to malo niaku úroveň aspoň ale tento homeless style teraz no eeeee😬

oli18
25. sep 2024

@liv1 nemusi po nociach. Ti, ktorych odchytava Kövesova sa stretavaju za bieleho dna v cukrarni. A rodicia nemaju o tom ani paru.

mirithia
26. sep 2024

Max.korektor na akné a maskara na mihalnice...

name_354
26. sep 2024

Ja ked som mala 13 maximalne riasenku v 14 som pridala aj lesk

tamvtme
27. sep 2024

a to im dovolia v skole? Ja by som dovolila spiralu a lesk a pripadne korektor na zakrytie nedokonalosti, ale asi nie denne, skor prilezitostne

sickynickyobsadene
27. sep 2024

Nie. Stále je to dieťa. Ja to vidím a až to je smiešne ako tie deti chodia do školy.Moja sama hovorí,že to vyzerá zle, ako veľa si toho dávajú.

blackcat8885
27. sep 2024

Špirálu a možno lesk alebo farebný balzam na pery

alzbetka2011
27. sep 2024

@lonely66 tak to by si sa čudovala, ale ja sa skoro vôbec nemaľujem, len príležitostne keď ideme na nejakú oslavu, a moja 13 ročná to už zvládne lepšie ako ja 🙂 samozrejme jej nedovolím aby chodila ako vymaľované vajce, ale len jemne, ako spomínajú dievčatá ...

misa2704
27. sep 2024

Raz to muselo prísť 🙂 ak sa nezmaľuje jak veľkonočné vajce tak prečo nie 🙂 v dnešnej dobe sú niektoré baby tak šikovné a vedia sa pekne nalíčiť

ikuska27
27. sep 2024

Moja má 11 a tiež sa občas namaľuje....ja by som jej nezakázala, keď vidím akú má z toho radosť 😊ale ja som z mám, čo dieťaťu nič nezakazujú...možno aj preto mi už narástol jeden úžasný rozumný a múdry mladý muž 😍

lilien1914
27. sep 2024

možno áno, ale dbala by som na výber kozmetiky

silvia2013
27. sep 2024

@autorka, to, že sa maľujú všetky a aj mladšie by pre mna pri rozhodovaní nemalo žiaden vplyv, čo ma je po cudzích deťoch? 13ročná je dosť skoro, nie? V 15 tich ju budeš púšťať ma diskotéky? Lebo chodia aj iné spolužiačky?

silvia2013
27. sep 2024

@lonely66 ja sa malujem každý deň,všade idem upravena, nikdy ma nevideli niekam ist bez makeupu , pričom moja skoro 21r dcera sa vobec nemaľuje a starsia 25rocna sa maluje od 17tich, špiralu , korektor. Takže nemáš pravdu.

lenusa20
Autor odpoveď zmazal