Dovolili by ste 13-ročnej dcére sa maľovať?
Ahojte potrebujem poradiť, mam 13 ročnú dcéru a chcela by sa maľovat (highligter,špirala,korektor,lesk) vraj sa maľuju všetky dievčatá na druhom stupni a aj tie mladšie od nej. Ďakujem za odpoveďe
Spirálu aj lesk jasne. Pudre makeup zbytočné, iba akné bude mať
@lonely66 nemyslím ze je to tým... 😂
@rozkvet1 niekedy je terapia šokom najlepšia. Skús ukázať dcére ako sa testuje makeup na zvieratách. Alebo aké následky môže to mať pre jej pleť do budúcna.
Ja som sa malovala v tom veku
Ja som sa v 13 zacala jemne licit, aj mojej som to dovolila. Preco nie . Niekto by si ani nevsimol, ked je to dobre urobene. A nazor ze zacat s malovanim a skoncit s chlapmi po nociach, to je hodne 19. storocia 😂. To ma ozaj suvis 🙈
Keď jej to nedovolíš a ona bude veľmi chcieť, zmaľuje sa nešikovne ako tá kraslica. Keď jej to dovolíš, môžeš ju to naučiť pekne decentne 🙂
Ano dovolila.co si pamatam sme sa cez prestavky malovali.zapletali vlasy atd..krepovym papierom si prefarbovali pramene vlasov atd...isto som sa doma ani na to nepytala a ani to nik neriesil
No neviem, také, že troška špirálu možno áno, ale mimo školy.
Dcera ma 13, dava si rano spiralu a ked tak zatrie nejaky pupacik. Bezne sa malovat velmi nechce, staci jej to na tanecnej - tam uz su aj linky, tiene, umele mihalnice, vyrazny ruz ale tam je to o inom
Mam 12,5 rocnu a dovolila som len lesk (balzam) na pery a zafixovanie obocia... cez vikend sme vyskusali mascaru a stacilo 😁 nevedela si chytit ani oko a to ju odradilo.... vacsi doraz kladiem o starostlivost o plet a myslim, ze s citlivym pristupom sa da vsetko korigovat... osobne mi tento vek na nejaky makeup kompletny pride velmi skory a nepaci sa mi, ze tieto niektore slecny to prehanaju
Dovolila by som. Mne to mama najskôr zakazovala, ale maľovala som sa aj tak! Vždy pred školou, nejakou starou kozmetikou a úplne príšerne, že som vyzerala ako kraslica. Vtedy pochopila, že nemá zmysel niečo zakazovať a ešte takúto nepodstatnú vec.
Vtedy mi kúpila novú kozmetiku, ukázala ako sa maľovať a odvtedy som chodila namaľovaná veľmi pekne a jemne. A nijako mi to neublížilo pleť mám krásnu aj teraz😃
Určite áno, jemný lesk a špirálu. A samozrejme nejaký korektor, ak by potrebovala zamaskovať vyrážku.
Pokiaľ sa namaluje normálne a nie ako netopier v ruji ako väčšina dievčat co stretávam pri skole 🙈 chápem ze je teraz iný štýl aj ja som vymyslala ale tak vždy to malo niaku úroveň aspoň ale tento homeless style teraz no eeeee😬
Max.korektor na akné a maskara na mihalnice...
Ja ked som mala 13 maximalne riasenku v 14 som pridala aj lesk
a to im dovolia v skole? Ja by som dovolila spiralu a lesk a pripadne korektor na zakrytie nedokonalosti, ale asi nie denne, skor prilezitostne
Nie. Stále je to dieťa. Ja to vidím a až to je smiešne ako tie deti chodia do školy.Moja sama hovorí,že to vyzerá zle, ako veľa si toho dávajú.
Špirálu a možno lesk alebo farebný balzam na pery
@lonely66 tak to by si sa čudovala, ale ja sa skoro vôbec nemaľujem, len príležitostne keď ideme na nejakú oslavu, a moja 13 ročná to už zvládne lepšie ako ja 🙂 samozrejme jej nedovolím aby chodila ako vymaľované vajce, ale len jemne, ako spomínajú dievčatá ...
Raz to muselo prísť 🙂 ak sa nezmaľuje jak veľkonočné vajce tak prečo nie 🙂 v dnešnej dobe sú niektoré baby tak šikovné a vedia sa pekne nalíčiť
Moja má 11 a tiež sa občas namaľuje....ja by som jej nezakázala, keď vidím akú má z toho radosť 😊ale ja som z mám, čo dieťaťu nič nezakazujú...možno aj preto mi už narástol jeden úžasný rozumný a múdry mladý muž 😍
možno áno, ale dbala by som na výber kozmetiky
@autorka, to, že sa maľujú všetky a aj mladšie by pre mna pri rozhodovaní nemalo žiaden vplyv, čo ma je po cudzích deťoch? 13ročná je dosť skoro, nie? V 15 tich ju budeš púšťať ma diskotéky? Lebo chodia aj iné spolužiačky?
@lonely66 ja sa malujem každý deň,všade idem upravena, nikdy ma nevideli niekam ist bez makeupu , pričom moja skoro 21r dcera sa vobec nemaľuje a starsia 25rocna sa maluje od 17tich, špiralu , korektor. Takže nemáš pravdu.

Dovolila ale iba s vysvetlím, kedy čo a ako a kde.. ;D Ja som sa tiež v tomto veku. Neskôr ma to prešlo. ;D