Dovolili by ste 13-ročnej dcére sa maľovať?
Ahojte potrebujem poradiť, mam 13 ročnú dcéru a chcela by sa maľovat (highligter,špirala,korektor,lesk) vraj sa maľuju všetky dievčatá na druhom stupni a aj tie mladšie od nej. Ďakujem za odpoveďe
Dovolila. Vzala by som ju na kurz licenia, aby chytila zaklady a nechodila ako kraslica. Ak by som jej to zakazovala, namalovala by sa mimo domu a pred prichodom domov odmalovala, takze radsej dovolit a usmernovat, ako zakazovat.
Ani ja by som nezakazovala, to je vek keď si to už chcú vyskúšať.
Moja ma 12 a teda dá si na vyrážky len krycí korektor a špirálu. Sem-tam lesk, ale len malo, keďže jej to vysušuje pery a dáva si radšej balzám
Nie , v ziadnom pripada. Nedovolila. Este sa dost vymaluje ked bude starsia. Je to dieta. A nemyslim si, ze je vhodne aby sa 13 rocne dieta malovalo. A do uz toboz nie do skoly.
Korektor chce kvoli horšej pleti? Skus jej navrhnut namiesto highligtera jemny puder, špirálu a lesk. To je podla mna Ok ale s tym suvisi aj starostlivost o plet. Cize kazdy den sa odlicit, ošetriť si plet. Syn tu ma kamosku 12 rocnu u susedov a vidim na tej spiralu a jemny ruz a lesk, sem tam linky na ociach decentne. Plet ma ale uplne krasnu. Vobec ma to neruší na nej, je to slusne a mile dievca. Za mna je to ok. Na druhej strane ak jej to dovolíš, mozes ju aj pekne naucit ako sa jemne malovat, starat sa o plet, cistit si plet. Dcera si to bude vazit a zblíži vas to este viac.
Nedovolila, a zakázala by som rovno maľovať sa a crop-topy. Veď tie 12-13 ročné deti vyzerajú ako štetky
už ani jedna nemá 13 rokov - majú troška viac, ale v tomto veku som nedovolila žiadnej...
začali až na sš.
Dovolila by som jej, ale jemný mejkap, nič silné. A hlavne kvalitný, ziadny šmejd, kedze ma este mladú plet.
No toto uz je pre mna des,13 rocna a malovanie, za mna nie
Dovolila, radšej by som jej vybrala kvalitnú kozmetiku a naučila ju maľovať sa jemne a vkusne.
Dievčatá ktorým to rodičia nedovolia si kúpia najlacnejší bordel v drogerke a namaľujú sa keď odídu z domu za rohom paneláku a tam sa aj odlicia. To ozaj radšej jemne vkusne a lepšou kozmetikou
Dovolila som dcere špirálu a lesk na pery. Po 1 raze si to veľmi rýchlo rozmyslela, kedze kvoli tomu musela skoršie vstávať 😅 Teraz ju to už vôbec ani nenapadne.
@klip0 keby v drogérii, ale dcerine spolužiačky si bežne objednávajú zo sheinu, kupujú v sinsay a podobne šmejdy. To jej fakt radšej tu kozmetiku vyberiem ja. Rovnako ako na čistenie tak aj líčenie
@lonely66 u nás nemôžu mať tričká kratšie ako 3 CM nad pupok, inak im učiteľka káže obliecť mikinu bez ohľadu na to ako teplo je
inak ja by som to rada zakazala, ale neda si povedat.. teraz v dobe kozemtickych infuenceriek :D vsak darceky tychto kociek teraz vyzreaju tak, ze po narodeninovej oslave ma to dieta viac kozmetiky ako ja :D a mozem vysvetlovat, nosit ku k dermatologovi, a neviem co.. neda si povedat... mozem sa o zem hodit :DDD
@lonely66 to nie je o tom po kom to ma.. moja mama sa nemalovala, ja ano, teraz sa ja nemalujem, moj uspech je nenapadny makeup a spirala aj to iba ak idem mimo dom.. a moje decko by sa stajlovalo hodinu...
@sante81 u nas su v skolskom poriadku zakazane, tak crop topy, ako ja tielka/ramienkove veci s vystrihami, aj minisukne. Proste pekne to maju definovane vsetko v poriadku.
Inak dcéra sa smiala, že jedna z tých vymalovanych spolužiačok položila hlavu na plece spolužiakovi a ten jej povedal, že nech sa neopiera o neho lebo bude vyzerať ako keby pracoval v cementárni, tak taký názor majú chlapci na tieto premaľované devy
@matullienka ale ved to maju odjakziva, a koho to zaujima?? :DDD potom si z nich vacsina aj najde premalovane devy... tak tolko k tym reciam :DDD
Jasne, to je taky ten zaklad, co nemusi byt vidiet. Ako sice patlat ten korektor je take nie moc super, ale na to clovek pride mozno v 25 rokoch. Nie v 13tich. Ako pokial to nebude o 5 odtienov ine od jej pleti, tak oki. Skor kupit kvalitne produkty a nie nejake za par eur ked uz . A naucit ju aj sa odlicit kazdy den
dovolit malovat sa a vyskusat si to v 13r je rozdiel. na väčšine slovenskych skol maju v skolskom poriadku ustanoveny zakaz maľovania sa. takze neverila by som. jej slovam ze VŠETKY spolužiačky sa maluju, nie nemaluju a do skoly uz vobec nie, v skole si to musi kazda namachlena dat dole. takze ok vyskusat moze poradit kozmetiku a pod. ale v 13 sa malovat je skoro bude vyzerat na 20 a ak ju niekto zneuzije budete si to vycitat ze ste k tomu prispeli suhlasom. v 13tich sa nepotrebuje malovat, treba vyzdvihnut vnutornu krásu dievcata, povahu a pod veci nie podporovat vo vonkajsom vzhlade
Moja dcéra má 10,5 a maľuje sa sem-tam na slávnostnú príležitosť, ale mimo školy. Ona začala skoro lebo je baletka a maľujú ich na vystúpenia. Maľovanie do školy už máme odkomunikovatne. Zevraj v 9 rocniku môžu lesk a špirálu, samozrejme korektor na akné. Aj keď sa mi ti nezdá, tuším v školskom poriadku to majú zakázané. Na začiatku deviateho jej dám asi preštudovať školský poriadok, aby bola oboznámená čo ju caka.
Akurát dnes sme sa o tom bavili, riešili sme novy nábytok a môj manžel skoro dostal infarkt, že toaletný stolík do detskej izby...hneď sme ho upokojili že až na strednej škole. 🤣
Ahojte.
Moja mama mi vzdy hovorila ze male deti 12 rocne by sa malovat nemali nepotrebuju to horsie je ro vysvetliť 14 rocnym alw isto si s dcerou sadnut a porozprávať sa pripadne zobrat make-up
Maskara a lesk na pery je dobrý kompromis
Nie
Anjelicek26 lesk by som nedavala
Je skoro na make-up
Myslite, ze muzi vedia spravne odhadnut vek 13rocnym zmalovanym dievcatam?
Naša dcéra má 10,5 r ale vyzerá na viac.Kúpili sme spolu jednu špiralu takú priesvitnú a dostala aj priesvitý lesk a tieto môže použivať.13 r je už riadne v puberte a ak by chcela sa maľovať tak jej určite dovolím ale iba mierne nie ako papagáj.

Do školy nie, mimo školy áno..