icon

Dovolili by ste 13-ročnej dcére sa maľovať?

24. sep 2024

Ahojte potrebujem poradiť, mam 13 ročnú dcéru a chcela by sa maľovat (highligter,špirala,korektor,lesk) vraj sa maľuju všetky dievčatá na druhom stupni a aj tie mladšie od nej. Ďakujem za odpoveďe

jana_eyre_2
24. sep 2024

Do školy nie, mimo školy áno..

mandzula
24. sep 2024

Dovolila. Vzala by som ju na kurz licenia, aby chytila zaklady a nechodila ako kraslica. Ak by som jej to zakazovala, namalovala by sa mimo domu a pred prichodom domov odmalovala, takze radsej dovolit a usmernovat, ako zakazovat.

petronelag
24. sep 2024

Ani ja by som nezakazovala, to je vek keď si to už chcú vyskúšať.

danusskaaa
24. sep 2024

Moja ma 12 a teda dá si na vyrážky len krycí korektor a špirálu. Sem-tam lesk, ale len malo, keďže jej to vysušuje pery a dáva si radšej balzám

lupajole
24. sep 2024

Nie , v ziadnom pripada. Nedovolila. Este sa dost vymaluje ked bude starsia. Je to dieta. A nemyslim si, ze je vhodne aby sa 13 rocne dieta malovalo. A do uz toboz nie do skoly.

betulinka1
24. sep 2024

Korektor chce kvoli horšej pleti? Skus jej navrhnut namiesto highligtera jemny puder, špirálu a lesk. To je podla mna Ok ale s tym suvisi aj starostlivost o plet. Cize kazdy den sa odlicit, ošetriť si plet. Syn tu ma kamosku 12 rocnu u susedov a vidim na tej spiralu a jemny ruz a lesk, sem tam linky na ociach decentne. Plet ma ale uplne krasnu. Vobec ma to neruší na nej, je to slusne a mile dievca. Za mna je to ok. Na druhej strane ak jej to dovolíš, mozes ju aj pekne naucit ako sa jemne malovat, starat sa o plet, cistit si plet. Dcera si to bude vazit a zblíži vas to este viac.

sante81
24. sep 2024

Nedovolila, a zakázala by som rovno maľovať sa a crop-topy. Veď tie 12-13 ročné deti vyzerajú ako štetky

deti95060810
24. sep 2024

už ani jedna nemá 13 rokov - majú troška viac, ale v tomto veku som nedovolila žiadnej...
začali až na sš.

timea_hajasova
24. sep 2024

Dovolila by som jej, ale jemný mejkap, nič silné. A hlavne kvalitný, ziadny šmejd, kedze ma este mladú plet.

vorkola
24. sep 2024

No toto uz je pre mna des,13 rocna a malovanie, za mna nie

klip0
24. sep 2024

Dovolila, radšej by som jej vybrala kvalitnú kozmetiku a naučila ju maľovať sa jemne a vkusne.
Dievčatá ktorým to rodičia nedovolia si kúpia najlacnejší bordel v drogerke a namaľujú sa keď odídu z domu za rohom paneláku a tam sa aj odlicia. To ozaj radšej jemne vkusne a lepšou kozmetikou

lonely66
Odpoveď bola odstránená
andreakotesova
24. sep 2024

Dovolila som dcere špirálu a lesk na pery. Po 1 raze si to veľmi rýchlo rozmyslela, kedze kvoli tomu musela skoršie vstávať 😅 Teraz ju to už vôbec ani nenapadne.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
matullienka
24. sep 2024

@klip0 keby v drogérii, ale dcerine spolužiačky si bežne objednávajú zo sheinu, kupujú v sinsay a podobne šmejdy. To jej fakt radšej tu kozmetiku vyberiem ja. Rovnako ako na čistenie tak aj líčenie

matullienka
24. sep 2024

@lonely66 u nás nemôžu mať tričká kratšie ako 3 CM nad pupok, inak im učiteľka káže obliecť mikinu bez ohľadu na to ako teplo je

simca06022011
24. sep 2024

inak ja by som to rada zakazala, ale neda si povedat.. teraz v dobe kozemtickych infuenceriek :D vsak darceky tychto kociek teraz vyzreaju tak, ze po narodeninovej oslave ma to dieta viac kozmetiky ako ja :D a mozem vysvetlovat, nosit ku k dermatologovi, a neviem co.. neda si povedat... mozem sa o zem hodit :DDD

@lonely66 to nie je o tom po kom to ma.. moja mama sa nemalovala, ja ano, teraz sa ja nemalujem, moj uspech je nenapadny makeup a spirala aj to iba ak idem mimo dom.. a moje decko by sa stajlovalo hodinu...

simca06022011
24. sep 2024

@sante81 u nas su v skolskom poriadku zakazane, tak crop topy, ako ja tielka/ramienkove veci s vystrihami, aj minisukne. Proste pekne to maju definovane vsetko v poriadku.

matullienka
24. sep 2024

Inak dcéra sa smiala, že jedna z tých vymalovanych spolužiačok položila hlavu na plece spolužiakovi a ten jej povedal, že nech sa neopiera o neho lebo bude vyzerať ako keby pracoval v cementárni, tak taký názor majú chlapci na tieto premaľované devy

simca06022011
24. sep 2024

@matullienka ale ved to maju odjakziva, a koho to zaujima?? :DDD potom si z nich vacsina aj najde premalovane devy... tak tolko k tym reciam :DDD

kiki68
24. sep 2024

Jasne, to je taky ten zaklad, co nemusi byt vidiet. Ako sice patlat ten korektor je take nie moc super, ale na to clovek pride mozno v 25 rokoch. Nie v 13tich. Ako pokial to nebude o 5 odtienov ine od jej pleti, tak oki. Skor kupit kvalitne produkty a nie nejake za par eur ked uz . A naucit ju aj sa odlicit kazdy den

kacena4
24. sep 2024

dovolit malovat sa a vyskusat si to v 13r je rozdiel. na väčšine slovenskych skol maju v skolskom poriadku ustanoveny zakaz maľovania sa. takze neverila by som. jej slovam ze VŠETKY spolužiačky sa maluju, nie nemaluju a do skoly uz vobec nie, v skole si to musi kazda namachlena dat dole. takze ok vyskusat moze poradit kozmetiku a pod. ale v 13 sa malovat je skoro bude vyzerat na 20 a ak ju niekto zneuzije budete si to vycitat ze ste k tomu prispeli suhlasom. v 13tich sa nepotrebuje malovat, treba vyzdvihnut vnutornu krásu dievcata, povahu a pod veci nie podporovat vo vonkajsom vzhlade

mantilka
24. sep 2024

Moja dcéra má 10,5 a maľuje sa sem-tam na slávnostnú príležitosť, ale mimo školy. Ona začala skoro lebo je baletka a maľujú ich na vystúpenia. Maľovanie do školy už máme odkomunikovatne. Zevraj v 9 rocniku môžu lesk a špirálu, samozrejme korektor na akné. Aj keď sa mi ti nezdá, tuším v školskom poriadku to majú zakázané. Na začiatku deviateho jej dám asi preštudovať školský poriadok, aby bola oboznámená čo ju caka.
Akurát dnes sme sa o tom bavili, riešili sme novy nábytok a môj manžel skoro dostal infarkt, že toaletný stolík do detskej izby...hneď sme ho upokojili že až na strednej škole. 🤣

name_354
24. sep 2024

Ahojte.
Moja mama mi vzdy hovorila ze male deti 12 rocne by sa malovat nemali nepotrebuju to horsie je ro vysvetliť 14 rocnym alw isto si s dcerou sadnut a porozprávať sa pripadne zobrat make-up

anjelicek26
24. sep 2024

Maskara a lesk na pery je dobrý kompromis

ivanakal
24. sep 2024

Nie

name_354
24. sep 2024

Anjelicek26 lesk by som nedavala

name_354
24. sep 2024

Je skoro na make-up

oli18
24. sep 2024

Myslite, ze muzi vedia spravne odhadnut vek 13rocnym zmalovanym dievcatam?

anjelikdianka
24. sep 2024

Naša dcéra má 10,5 r ale vyzerá na viac.Kúpili sme spolu jednu špiralu takú priesvitnú a dostala aj priesvitý lesk a tieto môže použivať.13 r je už riadne v puberte a ak by chcela sa maľovať tak jej určite dovolím ale iba mierne nie ako papagáj.