Dovolili by ste 16 ročnej ísť na chatu?
Ahojte , dovolili by ste 16 ročnej ísť na chatu ? Poprípade do koľkej púšťate von ? Aké máte názory ?
@anahovlka Tak ty poznas svoje dieta, ak jej doverujes a vies, ze je dostatocne zodpovedna, tak v tom nevidim problem...samozrejme, ak sa ta chata nechadza 100 km od bydliska a nejde tam s kamosmi, ktorych si nikdy nevidela 🤷😊. Idealne by som sa dohodla na nejakych infomativnych SMS spravach, nech ma informuje, ci je v poriadku.
@anahovlka keď si predstavím seba keď som mala 16 tak som rada že rodičia má pustili spat tak max ku kamarátke a aj to som im večer musela dať k telefónu jej rodičov🙈 na chatu by má isto nepustili a aj som rada
je to predovšetkým o výchove a dôvere k dieťaťu, moja 15 a kúsok a áno, pustila by som, pokiaľ by som vedela kam a s kým ide.
ja som v tomto veku napriklad uz s rodicmi nechcela chodit na chaty a dovolenky.
V tomto veku som bola na chate s kamoskami. Moje deti tiez.
Dovolila ak by som osobne poznala tych, co na chatu idu (minimalne vacsinu) 16r ide vecer von len s "doprovodom" aspon 1 kamarat/ka ktoru poznam a aj rodicov cez tyzden do 21, cez vikendy do 23-00. Ale nikdy nie sama, priebezne sa pise co je s nou, kde su, kedy uz idu domov...
moj syn bol dokonca v 16tich s rovnako starou frajerkou na festivale. Tiez sa nic nestalo. Teraz maju obaja 20 a stale su spolu. Je to o dovere, o detoch, o vztahoch. Treba si dieta poznat.
Moja ma 16 o chvilu a zavisi na velmi vela faktoroch... prespavat inde u kamosiek robi bezne, ale tie baby poznam nejaky ten rok a aj ich rodicov a viem, aky program maju a ze problem nebude...mobil ma, je to vzdy v okoli 30km, keby nieco, vola, doverujem jej na maximum... chata je len varianta tohoto, takze zasa - s kym ide, co tam budu robit, aky ma moj dieta "nazor" na alkohol a drogy by velmi zavazilo... pretoze ked moje "dieta" pit nevie, urcite ho nepustim na chatu, kde sa pit bude a budem riesit akurat tak otravu alkoholom pripadne nejake ine videjka vracajuceho tancujuceho dievcata bez zabran... toto si treba jasne vykomunikovat. Ja som v tom veku na chaty s kamaratmi chodila, rodicia mi doverovali, u dcery to budem robit rovnako. Toto obdobie "volnosti" si ma uzit... aj tak je toho kvoli corone strasne malo a vsetko obmedzene. Ten vztah aky mame - hovorit si vsetko - nebudem nejakymi nezmyselnymi zakazmi podkopavat. Tie veci, ktore su nevhodne a rizikove, to vie aj sama a sama ich odmietne... v tomto je to super dievca...
@loliki preboha, robiť 14-16r program 🙈 si animátorka? A 16r od chaty s kamarátmi očakáva iné veci ako s rodičmi 😉
Neviem čo je toto za divnú záľubu niektorých dnešných rodičov - nonstop robiť deťom program od narodenia až do dospelosti (a potom s tým pokračovať aj keď si deti založia nové rodiny a odsťahujú sa). A potom tu máme témy ako pri jednom dieťati nie je čas uvariť obed a dvojročný sa nevie pol hodiny zahrať sám a 14r si nevie spraviť raňajky a 16r nepustím s partiou na chatu ale zoberiem ho na chatu ako rodič…
@loliki program pre 14-16 ročných? 😂 Píšem to bez ohľadu na to, že som nemala problém ísť s rodičmi na dovolenku aj v dospelom veku, aj ako vydatá a s dieťaťom, lebo sme si super rozumeli.
@anahovlka podľa toho s kým, aké dieťa a na akú akciu. Iné je pustiť samostatnú, sebavedomú slečnu, ktorá ide s priateľom, alebo priateľmi, ktorých dobre poznám, iné je pustiť zakríknuté dievčatko, s partiou z vedľajšieho mesta, o ktorých neviem nič ani ja ani ona
@jarmila2010 aj cez deň ju tam vie nejaký krásavec oplodniť.
To je o tom aké je to dievča inteligentne, akú má výchovu čo sa sexuál. veci týka, ako s ňou doma komunikujú, ako je iná sama zodpovedna
Ak by som jej svojej dcére doverovala, predtým sa s ňou rozprávala o scojixh obavách, vedela by som, ze je rozumná a inteligenta, zodpovedna a ma v týchto veciach jasno, tak by som jj pustila
To je o tom aké je to dievča inteligentne, akú má výchovu čo sa sexuál. veci týka, ako s ňou doma komunikujú, ako je iná sama zodpovedna
Lebo ak sa bojíš, že tam bude v noci chlastat, tak to mize aj cez deň, alebo ak sa bojíš, že sa tam s niekym vyspí, tak to môže aj cez deň
To tá istá 16 ročná dievčinka,čo sa má stretnúť s cudzincom na hoteli?
Jasné..však čo sa môže stať...ak príde s covidom či tehotná tak sa predsa nič nedeje....
mimo ironiu súhlasím s tými,čo píšu,že
1.dieťa si poznáš
2.nie na noc
3.nie s cudzími
@pribinak nejde,len o sex..a dobre vieme,ze najma noci su zradne a nalada nabera na gradoch...co si budeme nahovarat?! z mojho okolia mam dva pripady,ked v noci sa vybrali auto podpiti na vylet a jeden chlapec neprezil...a aj moj byvaly spoluziak vypadol z okna(ked sme boli na strednej) v podkrovi,ked vracal...uz to nie je ten clovek,co byval,aj ked prezil...ja celkovo tieto chaty nepodporujem...
@pribinak a ani to,ze je dievca inteligentne,ti nezaruci,ze jej napr nieco nedaju do napoja...
@jarmila2010 ja som chodila na chaty a aj moji súrodenci, nikdy som neskočila ozrata a nerobila som neviem čo
Ale to je tým, že naši otvorené s nami rozoberali rôzne životne situacie, otvorené sme sa rozprávali o tom, že v živote platia nejaké princípy a zásady
V mojom okoli paradoxne sa urvali z reťaze dievčatá ktoré mali neprimerane prísnu výchovu, doslova až zamknuté doma
Tehotné bolo dievča v 16 take, že bolo viac v kostole ako doma. Ale s ňou sa doma nikto nerozprával o sexe, tehotenstve, nikto ju neviedol k zodpovednosti, rodičom stačilo že trčala s nimi v kostole
Je to na autorke, ako dcére dôveruje a ako je vychovaná a ako je dievča zodpovedne
@jarmila2010 nedajú do nápoja…. to je taký argument ….to jej môžu dať aj poobede keď pôjde so spolužiakmi na kofolu
@pribinak ako argument,ze inteligentnej sa nic nemoze stat...
@jarmila2010 nemyslí na to najhoršie 😉
@jarmila2010 ja nikde nepíšem že sa nemôže inteligentnej nič stat, že?
Ja píšem o tom, že je dievča inteligentne
Take dievča vie vyhodnotiť že asi situácia na chate nie je ok a zavola rodičom aby pre ni prišli, či odíde preč, …
Ale môžeme sa ťahať za slovíčka ak tá to baví
@pribinak ty si zacala mudrovat..ja mam na vec svoj nazor..ty maj ten svoj...ja som ta prva neoznacila...
@jarmila2010 ja som od 16 chodila na chaty aj pocas celej VS a nikdy mi nic nikto nedal do napoja... (A nie, nebola ani ina doba, poznala som skupinky ktore sa vyslovene chodili ozrat na chatu, na sex a podobne) da sa slusne zabavit aj bez alkoholu alebo s mierou... Ale autorku ani jej dceru nepozname tak ona sama musi zvazit na kolko jej doveruje a na kolko pozna ludi s ktorymi ide...
@mamina0078 aj ja som chodila,ale myslim si,ze je ovela horsia doba,ako bola kedysi..a presne,ako pises...autorka nech si vyberie z nazorov,na kt sa pytala..nikto tuto zodpovednost za nu nepreberieme..rozhodnutie je na nej
@jarmila2010 reakcia na tvoj komentár nie je mudrovanie, ale normálna diskusia
Ale ak sa tá to tak veľmi dotklo, viac tá neoznacim, nech sa tá viac nedotknem

nie...jedine,zeby tam isla,len na den...nie na noc a musela by som vediet,kde je a byt s nou v kontakte cez telefon