icon

Dovolili by ste 16 ročnej ísť na chatu?

anahovlka
8. jan 2022

Ahojte , dovolili by ste 16 ročnej ísť na chatu ? Poprípade do koľkej púšťate von ? Aké máte názory ?

Strana
z2
jarmila2010
8. jan 2022

nie...jedine,zeby tam isla,len na den...nie na noc a musela by som vediet,kde je a byt s nou v kontakte cez telefon

barbora0308
8. jan 2022

@anahovlka Tak ty poznas svoje dieta, ak jej doverujes a vies, ze je dostatocne zodpovedna, tak v tom nevidim problem...samozrejme, ak sa ta chata nechadza 100 km od bydliska a nejde tam s kamosmi, ktorych si nikdy nevidela 🤷😊. Idealne by som sa dohodla na nejakych infomativnych SMS spravach, nech ma informuje, ci je v poriadku.

izabela181
8. jan 2022

@anahovlka keď si predstavím seba keď som mala 16 tak som rada že rodičia má pustili spat tak max ku kamarátke a aj to som im večer musela dať k telefónu jej rodičov🙈 na chatu by má isto nepustili a aj som rada

sissy27
8. jan 2022

@anahovlka pustila som a nič mimoriadne sa nestalo. Ale je to individuálne, najviac záleží od vzťahu rodič-dieťa a samozrejme s kým, kam, aké sú podmienky atď.

loliki
8. jan 2022

@anahovlka Prečo nerobia rodičia program pre 14-16 ročných? Choďte na chatu spolu. Čo dobré očakáva ona a Ty od pobytu na chate?

patka06
8. jan 2022

je to predovšetkým o výchove a dôvere k dieťaťu, moja 15 a kúsok a áno, pustila by som, pokiaľ by som vedela kam a s kým ide.

0silvia0
8. jan 2022

ja som v tomto veku napriklad uz s rodicmi nechcela chodit na chaty a dovolenky.
V tomto veku som bola na chate s kamoskami. Moje deti tiez.

mamina0078
8. jan 2022

Dovolila ak by som osobne poznala tych, co na chatu idu (minimalne vacsinu) 16r ide vecer von len s "doprovodom" aspon 1 kamarat/ka ktoru poznam a aj rodicov cez tyzden do 21, cez vikendy do 23-00. Ale nikdy nie sama, priebezne sa pise co je s nou, kde su, kedy uz idu domov...

wonder13
8. jan 2022

@anahovlka Nie, nepustila. Na chaty ešte ma čas.

0silvia0
8. jan 2022

moj syn bol dokonca v 16tich s rovnako starou frajerkou na festivale. Tiez sa nic nestalo. Teraz maju obaja 20 a stale su spolu. Je to o dovere, o detoch, o vztahoch. Treba si dieta poznat.

anjelicek26
8. jan 2022

Moja ma 16 o chvilu a zavisi na velmi vela faktoroch... prespavat inde u kamosiek robi bezne, ale tie baby poznam nejaky ten rok a aj ich rodicov a viem, aky program maju a ze problem nebude...mobil ma, je to vzdy v okoli 30km, keby nieco, vola, doverujem jej na maximum... chata je len varianta tohoto, takze zasa - s kym ide, co tam budu robit, aky ma moj dieta "nazor" na alkohol a drogy by velmi zavazilo... pretoze ked moje "dieta" pit nevie, urcite ho nepustim na chatu, kde sa pit bude a budem riesit akurat tak otravu alkoholom pripadne nejake ine videjka vracajuceho tancujuceho dievcata bez zabran... toto si treba jasne vykomunikovat. Ja som v tom veku na chaty s kamaratmi chodila, rodicia mi doverovali, u dcery to budem robit rovnako. Toto obdobie "volnosti" si ma uzit... aj tak je toho kvoli corone strasne malo a vsetko obmedzene. Ten vztah aky mame - hovorit si vsetko - nebudem nejakymi nezmyselnymi zakazmi podkopavat. Tie veci, ktore su nevhodne a rizikove, to vie aj sama a sama ich odmietne... v tomto je to super dievca...

patka06
8. jan 2022

@loliki jasné, že máme aj spoločný program, ale 15 ročná už nepotrebuje stále organizovať, má vlastné aktivity a program.
Rovnako ako dieťa a nakoniec aj dospelý, potrebuje aj spoločnosť rovesníkov.
Iná zábava je s rodičmi a iná s kamarátmi.

sissy27
8. jan 2022

@loliki preboha, robiť 14-16r program 🙈 si animátorka? A 16r od chaty s kamarátmi očakáva iné veci ako s rodičmi 😉
Neviem čo je toto za divnú záľubu niektorých dnešných rodičov - nonstop robiť deťom program od narodenia až do dospelosti (a potom s tým pokračovať aj keď si deti založia nové rodiny a odsťahujú sa). A potom tu máme témy ako pri jednom dieťati nie je čas uvariť obed a dvojročný sa nevie pol hodiny zahrať sám a 14r si nevie spraviť raňajky a 16r nepustím s partiou na chatu ale zoberiem ho na chatu ako rodič…

elizabet173
8. jan 2022

@loliki program pre 14-16 ročných? 😂 Píšem to bez ohľadu na to, že som nemala problém ísť s rodičmi na dovolenku aj v dospelom veku, aj ako vydatá a s dieťaťom, lebo sme si super rozumeli.

elizabet173
8. jan 2022

@anahovlka podľa toho s kým, aké dieťa a na akú akciu. Iné je pustiť samostatnú, sebavedomú slečnu, ktorá ide s priateľom, alebo priateľmi, ktorých dobre poznám, iné je pustiť zakríknuté dievčatko, s partiou z vedľajšieho mesta, o ktorých neviem nič ani ja ani ona

pribinak
8. jan 2022

@jarmila2010 aj cez deň ju tam vie nejaký krásavec oplodniť.
To je o tom aké je to dievča inteligentne, akú má výchovu čo sa sexuál. veci týka, ako s ňou doma komunikujú, ako je iná sama zodpovedna

pribinak
8. jan 2022

@anahovlka

Ak by som jej svojej dcére doverovala, predtým sa s ňou rozprávala o scojixh obavách, vedela by som, ze je rozumná a inteligenta, zodpovedna a ma v týchto veciach jasno, tak by som jj pustila

To je o tom aké je to dievča inteligentne, akú má výchovu čo sa sexuál. veci týka, ako s ňou doma komunikujú, ako je iná sama zodpovedna

Lebo ak sa bojíš, že tam bude v noci chlastat, tak to mize aj cez deň, alebo ak sa bojíš, že sa tam s niekym vyspí, tak to môže aj cez deň

miskakyska
8. jan 2022

To tá istá 16 ročná dievčinka,čo sa má stretnúť s cudzincom na hoteli?

janinah
8. jan 2022

Jasné..však čo sa môže stať...ak príde s covidom či tehotná tak sa predsa nič nedeje....
mimo ironiu súhlasím s tými,čo píšu,že
1.dieťa si poznáš
2.nie na noc
3.nie s cudzími

jarmila2010
8. jan 2022

@pribinak nejde,len o sex..a dobre vieme,ze najma noci su zradne a nalada nabera na gradoch...co si budeme nahovarat?! z mojho okolia mam dva pripady,ked v noci sa vybrali auto podpiti na vylet a jeden chlapec neprezil...a aj moj byvaly spoluziak vypadol z okna(ked sme boli na strednej) v podkrovi,ked vracal...uz to nie je ten clovek,co byval,aj ked prezil...ja celkovo tieto chaty nepodporujem...

jarmila2010
8. jan 2022

@pribinak a ani to,ze je dievca inteligentne,ti nezaruci,ze jej napr nieco nedaju do napoja...

pribinak
8. jan 2022

@jarmila2010 ja som chodila na chaty a aj moji súrodenci, nikdy som neskočila ozrata a nerobila som neviem čo
Ale to je tým, že naši otvorené s nami rozoberali rôzne životne situacie, otvorené sme sa rozprávali o tom, že v živote platia nejaké princípy a zásady

V mojom okoli paradoxne sa urvali z reťaze dievčatá ktoré mali neprimerane prísnu výchovu, doslova až zamknuté doma
Tehotné bolo dievča v 16 take, že bolo viac v kostole ako doma. Ale s ňou sa doma nikto nerozprával o sexe, tehotenstve, nikto ju neviedol k zodpovednosti, rodičom stačilo že trčala s nimi v kostole

Je to na autorke, ako dcére dôveruje a ako je vychovaná a ako je dievča zodpovedne

pribinak
8. jan 2022

@jarmila2010 nedajú do nápoja…. to je taký argument ….to jej môžu dať aj poobede keď pôjde so spolužiakmi na kofolu

jarmila2010
8. jan 2022

@pribinak ako argument,ze inteligentnej sa nic nemoze stat...

anahovlka
autor
8. jan 2022

@jarmila2010 nemyslí na to najhoršie 😉

pribinak
8. jan 2022

@jarmila2010 ja nikde nepíšem že sa nemôže inteligentnej nič stat, že?
Ja píšem o tom, že je dievča inteligentne

Take dievča vie vyhodnotiť že asi situácia na chate nie je ok a zavola rodičom aby pre ni prišli, či odíde preč, …

Ale môžeme sa ťahať za slovíčka ak tá to baví

jarmila2010
8. jan 2022

@pribinak ty si zacala mudrovat..ja mam na vec svoj nazor..ty maj ten svoj...ja som ta prva neoznacila...

mamina0078
8. jan 2022

@jarmila2010 ja som od 16 chodila na chaty aj pocas celej VS a nikdy mi nic nikto nedal do napoja... (A nie, nebola ani ina doba, poznala som skupinky ktore sa vyslovene chodili ozrat na chatu, na sex a podobne) da sa slusne zabavit aj bez alkoholu alebo s mierou... Ale autorku ani jej dceru nepozname tak ona sama musi zvazit na kolko jej doveruje a na kolko pozna ludi s ktorymi ide...

jarmila2010
8. jan 2022

@mamina0078 aj ja som chodila,ale myslim si,ze je ovela horsia doba,ako bola kedysi..a presne,ako pises...autorka nech si vyberie z nazorov,na kt sa pytala..nikto tuto zodpovednost za nu nepreberieme..rozhodnutie je na nej

pribinak
8. jan 2022

@jarmila2010 reakcia na tvoj komentár nie je mudrovanie, ale normálna diskusia

Ale ak sa tá to tak veľmi dotklo, viac tá neoznacim, nech sa tá viac nedotknem

Strana
z2