icon

Dovolili by ste dcére, aby u vás prespala jej kamarátka?

18. feb 2023

Voľná diskusia:

Dovolili by ste svojej dcére aby u vás prespala jej kamarátka (jedna noc) alebo synovi jeho kamarát (tiež jedna noc)?

Strana
z2
janage
18. feb 2023

@doriiis ale to isté máš pri letných táboroch, letných športových sústredeniach a pod. aktivitách. Tam to riešite ako? Či tam deti nechodia? Tiež tam úplne do hĺbky nepoznáš osadenstvo.

euka210
18. feb 2023

Ved uuuplne v pohode, co by ja dala za to v mojich 15r.
Pokial to nie je dcerin kamarat, tak nevidim fakt ziadny problem.

slavomira236
18. feb 2023

Ja som take ako doieta nezazila cele detstvo sme ietalli po von s kamosmi dokonca nejak ani cez den po bytoch sme mechodili maximalne na dvore v zahrade ..najstarsia si vodila kamosku sem tam aj ona tam isla ale ja sa necitim komfortne ked u nas su takto navstevy ...mladsie deti este nemaju takych kamosov kamosky aby niekde presavali

pralinka25
18. feb 2023

u nas v pohode od 6 rokov aj syn aj dcera chodili prespat kamosom a naopak kamosi zase u nas. aj ja som chodila ako decko sem tam a to mam vyse 40 rokov.

gabika0825
18. feb 2023

Tak u väčšiny je to bežná vec, ale sú aj rodičia ktorým nie je prijemne mat doma cudzie dieťa, aj napriek tomu že rodiča dieťaťa poznajú, aj napriek tomu ze je slušné a podobne. Niekto má rad svoj klud a svoje sukromie. Moji rodičia boli tiež takí. Ku kamarátke má bezproblemov pustili aj na prespanie, jej rodičom to nevadilo, oni mali v tej dobe dom, my sme mali malý byt. Kamosku som si aj mohla cez deň pozvať k sebe, kľudne aj na cely deň, ale večer chceli mat rodičia pokoj a klud, takze kamarátka odišla domov. Keď niektoré rodiny majú na to doma priestor, nemusia počúvať celu noc chichotajúce sa hlučné deti/pubertiakov hneď na druhej strane steny, ak niekto byva v menšom priestore tak to nemusí byt pre tých rodičov prijemne, stále vstávať a chodiť upozorňovať. Čiže je to diskutabilné, ale pre niečo tento príspevok bol založený, čiže asi s tým nie si moc Ok aby k tebe cudzie dieťa prišlo prespať. A je to normálne, každý sme iný. Každý mame na to iný názor a nie je to nejakom odopieraní a podobne.

limoncino
18. feb 2023

jasne žiaden problém. Dcerina kamaratka k nám bežne chodí, aj keď nie vždy prespí spravia si nejaké jedlo, a idú k nej do izby. Dokonca ju berieme s nami na dovolenku, je mi ako druhá dcéra. A nieraz u nás prespali aj dve naraz. Ja som to ako dieta nezažila tak to doprajem aspoň jej

limoncino
18. feb 2023

A ešte dodám, ze jej mamu som prvýkrát stretla pred pár týždňami rodicov ďalšej nepoznam a mamu tretej kamarátky poznam skoro 20 rokov

lenkalenka1987
18. feb 2023

@doriiis ja len v dobrom zdieľam skúsenosť. Prespavali sme u seba s kamoskou (cca ako 8-15rocne), častejšie ja u nich, lebo mali mezonet a bolo to super. Jej mamina vzdy pripravila brutálne ranajky, veľmi na to rada spominam 🙂
Aj teraz je to asi trend, lebo som bola u kamosky riesit pracovne veci s jej bratom a jej 8 ročný syn si na narodeniny mohol zobrať kamarata na prespanie. Mali pizzu, hrali hry, podľa mna si to uzili 🙂

doriiis
19. feb 2023

@janage ...však áno.Ja nehovorím,že som proti tomu.Len u nás to proste nie je zvykom.

ivett1
20. feb 2023

Podľa okolností...ak je to plánované, tak áno, ak to je len momentálny nápad, tak nie... pracujeme a decká chodia do školy cez týždeň, takže víkendy si plánujeme...chodíme k svokre, našim a na výlety...takže neplánovaná prespavačka u nás nehrozí...

evica17
20. feb 2023

@limoncino a nebojis sa, pustit deti, ked tych rodicov nepoznas ? len tak sa pyta

limoncino
21. feb 2023

@evica17 nerozumiem otázke, oni spia u nás. A keď ide dcéra väčšinou len k jednej chodí tak jej rodičov poznám zbežne, ale neviem čoho konkrétne sa mám báť?

evica17
21. feb 2023

@limoncino no ze pustit dieta spat k niekomu, k nejakej kamoske, ktorej rodicov nepoznas ?

limoncino
21. feb 2023

@evica17 no ale čoho konkrétne by som sa mala báť? A tá kamarátka mala dokonca rozvedenych rodičov tak raz spala u mamky a raz u tatka.

limoncino
21. feb 2023

@evica17 a dcéra už nie je mala by som možno dodala

evica17
22. feb 2023

@limoncino neviem,môže byť otec alkoholik a prísť v ten večer ožratý napríklad. Psychické problémy tam.mozu byť. Nie každý ma usporiadanu rodinu

sonia_wiener
22. feb 2023

Jasne aj ja som tak chodila a mne chodili kamošky a taktiež to dovolím svojim deťom

limoncino
22. feb 2023

@evica17 aha takto, vždy som vedela ku komu ide a aké sú v rodine pomery. To neboli random deti, ktoré poznala chvíľu, ale spolužiačky. A tá jedna čo k nám hocikedy príde je ako moja dcéra, tyka mi, takže tu uz vôbec neriešim, či je tu hodinu či tri dni 😄

Strana
z2