Je lyžiarsky výcvik povinný?
Ahojte baby. Mám otázočku. Syn mi doniesol domov súhlas na lyžiarsky vycvik. Ale ja som povedala že nejde a on nechce ísť. Lenže na druhý deň prišiel s tím že je to povinné a ak nepôjde bude mať z telesnej zhoršenú známku.Viete mi poradiť či je to naozaj povinné? Ďakujem za pomoc.
@oblecenie99 tak to máš potom dobre, ty si v tom storočí, dokonca aj v tisícročí, ale ja som už podľa dcéry vykopávka - / teraz srandujem, ona mi nikdy takto priamo nepovedala, ani nevedela o pesničke ... mne to tak prišlo vtedy 😀 / To ja som bola lyžovať v minulom tisícročí 😲 😂
@lolobriadok lyžiarsky nikdy nebol povinný a ani nie je. Keď nepôjde dieťa bude chodiť do školy. Nám to celé preplstil štát platili sme len 20,00 na dopravu. Požičanie komplet výstroj bolo 35 eur na 5 dní pria v stredisku. A čo ti baby píšu že oblečenie....ved vetrovky šál čiapka rukavice, veď to hádam ma každé dieťa, akurát tie oteplovacky.... Ale keď nechce nemusí ísť
Lyžiarsky je podľa mňa super! Dcéra stihla tesne pred koronou v 7.ročníku. Ona teda lyžovať vedela, spolužiaci čo nevedeli sa naučili základy a niektorých to tak chytilo, že začali chodiť po lyžiarskom na svahy s rodičmi. A hlavne prišli plní zážitkov. Ale chápem, pre každého to nie je. A samozrejme - je to aj o financiách. Čo sa oblečenia týka - nechápem, načo 2x bunda, 2x otepľovačky? Veď to dieťa toľko nepadá, aby zostalo mokré. A väčšinou je to oblečenie s vodným stĺpcom, takže nepremokne. A zimnú bundu a otepľovačky má asi každé dieťa na zimu, keď sa chodí vyšantiť von. či? Z druhej ruky sa dá lacno a celkom kvalitne obliecť. Ja som teraz predávala po synovi Otepľovačky s bundou za nejakých 25€ + požičať výstroj z požičovne (nie na svahu) - to je vždy lacnejšie.
My práve bojujeme za to, aby synova trieda (8.ročník) neprišla o lyžiarsky: keďže bol Covid, nemohli ísť min. rok a tento rok nahlásila škola automaticky 7r. ročník...
@ivulienka79 nechápeš?.. rada vysvetlím 😁
Nepadá..ale lyžovali či pršalo,alebo bola chumelica....a radšej mať a nepotrebovať,ako potrebovať a nemať..čo si potom dieťa na seba natiahne? Mokré veci?🤔
Na svahu boli skoro celý deň,iba čo sa išli naobedovať
Nikdy som zo školy nebola na lyžiarskom. Až na vysokej za vlastné. Ale nikdy to nebolo povinné. A nemôže to byť povinné pokiaľ nie ste športová škola a mate to v rámci študijného plánu.
Určite si treba pohovoriť s riaditeľkou ak bude treba. Mozno to chcú spraviť "povinné", lebo nemajú kam dat zbytok detí. Lenže to nie je váš problem.
Baby problém nie je financie. Čo chcú moje deti to dostanú ale to že on nie je na taký šport a nechce ísť sám od seba. A ja ho nútiť nebudem.
@ckatka dnes som bola z učiteľkou. Povedala že to je v rámci osnovy. Ale že keď nechce ísť máme papier od doktorky vypýtať a bude doma ako chorý. Že viac detí nejde.
Neni povinne, ja som nebola a nikto mi znamku nezhorsoval. Povedala som, ze ja sa lyzovat viem a kazdy rok chodime s rodicmi na lyzovacku. Isla by som to riesit s telocvikarom, ktoremu by som aj vysvetlila dovody, pre ktore syn nechce ist (nie ze sa mu nechce, ale daco vaznejsie). Ja som nesla preto, lebo som par mesiacov predtym na skole v prirode na izbe s jednou skupinou dievcat z triedy, ktore ma sikanovali a hrozilo mi, ze s touto partiou dievcat budem na izbe opat.
@miskakyska ok, veď ma hneď nebi 🙂))))) tak 2 komplety sa dajú zohnať z druhej ruky aj za lacno. Naša nemala 2, preto mi je to divné.
Ale pani píše, že to nie je o peniazoch. Syn proste nechce - úplne chápem a rešpektujem.
@lolobriadok sranda, ako ťa tu presviedčajú, že syn chce ísť. Tak ale možno lepšie poznajú tvoje dieťa. 😁 Je fajn, že rešpektuješ rozhodnutie svojho dieťaťa. Dnes veľa ľudí nechce pochopiť, že nie znamená naozaj nie.
Nie nie je. A keď chcú aby šiel nasilu, tak čo nech ti všetko zabezpečia a hotovo. Nie každému dieťaťu sa chce ísť na lyžiarsky, ako o tom tu nikoho nemusíte presviedčať, že to je tak
@ivulienka79 moja dcéra bola už 2x na lyžiarskom tiež zbožňuje sneh, syn zase nie, on odmietol - že ho to nebaví hm
a presne ako píšeš, dokonca aj športové obchody zapožičiavajú výstroj.
@lolobriadok presne ťa chápem ani môj nie je na lyžovanie a tiež nie pre many - ako podaktoré napadlo, čo si samé domysleli, dovtipili sa zlé. Dcéra zase išla by aj tretíkrát.
Zase poznávacie výlety tie má rád, dokonca vyšlo, že obaja pošli do Prahy ako zo školy, nebola to lacná záležitosť.
@jana_eyre_2 dobrý postreh s tým preceňovaním lyžovania...Ja som síce lyžovanie mala vždy rada, ale manžel ho neznáša, hoci pár krát v mladosti bol ochotný "ísť sa dolámať" kvôli mne😀. Vtedy som bola z toho nešťastná, ale teraz na staršie kolená ho už chápem. Je to naozaj dosť nebezpečný šport a fakt ho nemusí každý milovať. Ja som v detstve trochu lyžovala, na oboch lyžiarskych, pár krát aj mimo toho, ale keďže rodičia nelyžovali, tak to išlo tak do stratena viac menej. No a ked som začala pracovať v BA, kolegovia boli veľmi prekvapení, keď som im povedala, že ja, dievča z hôr, nelyžujem v zime pravidelne. Pre nich niečo úplne nepochopiteľné.
Povinný nie je, na všetkých školách, o ktorých viem, to funguje tak, že tí, čo sa nezúčastnia, chodia do školy spojení s inou triedou. Na margo niektorých komentárov ešte dodám, že ja som bola na dvoch, zo ZŠ aj SŠ, lyžovať som vedela už predtým a nemám na to nijaké spomienky. Nijaké utuženie kolektívu to nebolo ani v jednom prípade, nepočula som nikoho zo spolužiakov na lyžiarsky niekedy spomínať a keby som tam nebola, o nič by som neprišla. Plne by som rešpektovala synove rozhodnutie.
@lolobriadok nemusi isť, povinné to nie je. Zariaď sa podľa dieťaťa, robim to tak vždy. Nikdy ho neprehováram.
@lolobriadok tak ho daj PN. Zavolaj dr.,že hnackuje,nech Vám odporučí dáke lieky.
@stvura Existuju susice na lyziarky/topanky/rukavice. Ja ich uz roky pouzivam. Pokial je kvalitne oblecenie s vodnym stlpcom 8000 a viac, tak nepremokne. Neverim, ze deti na lyziarskom vycviku lyzuju viac ako 5 hodin. Pokial sa im naozaj premoci oblecenie, odporucam zbalit fen, 13 a viacrocne deti ho uz vedia pouzivat. Urobi uzasnu sluzbu, ak deti byvaju v malej izbe s obmedzenymi moznostami susenia.
Dufam, ze som pomohla aspon svojou troskou do mlyna aj ostatnym mamickam. Som vasniva lyziarka, dokazem aj s detmi stravit cely den na zjazdovke 7 dni v tyzdni. A radsej nenapisem kolko penazi som schopna investovat do tohto sportu .😱
@lolobriadok nie je to povinne, z dcerinej triedy ide ledva polovica co je cca 10 deti, okrem toho, ze je to dost drahe, 190 eur na 5 dni / +150 eur dava stat,/ z toho cestuju 5 hodin na miesto, cize asi nelyzu ju1.den. a ani posledny den. Zabezpecuje sa iba pre cca 40 zuakov lyziarsky a to pre 4 truedy, takze nie vsetky deti idu...vacsina siedmakov nejde u nas na skole, okr. SC
@lolobriadok ved jo ospravedln z dovodu choroby.
Ako ste dopadli?
@ckatka no mi sme cez vikend ochoreli. Ležali sme z horúčkami lebo mladší bol bol od stredy doma z horúčkami tak to asi chytil od neho. Takže sme sa nemuseli ani vyhovárať. A tahali sme ešte druhý týždeň aby nám nebolo málo.