icon

Je podľa vás dvojka zlá známka?

31. okt 2021

Je podľa Vás 2ka zlá známka? Dcéra (11 rokov) dostala z matematiky dvojku a spravila som cirkus keďže sa to učila nie je možné že dostane 2ku. Veľmi som na ňu nahnevaná. Ale manžel a každý vlastne doma hovorí že preháňam ale záleží mi na jej budúcnosti iba. Učiteľke som hneď písala kedy si to môže opraviť ale nesúhlasí vraj 2ka nie je dôvod na opravu 🤬

margaret17
Autor odpoveď zmazal
nikiki29
31. okt 2021

Áno taká je doba, na sociálnych sieťach sa chvália maminky samými jednotkami, načo by ukazovali dvojky to nie je dosť cool, to si nechajú pre seba… samý hon za uznaním, lajkmi a ukazovanie “dokonalého” života. A jednotky nie sú všetko, ich dieťa možno nie je šikovné v iných veciach. Alebo si tie jednotky oddrelo, odbiflovalo a trpelo celých 10 mesiacov školy. No načo.
Ja som skončila 2 VŠ s červeným diplomom a môžem si s ním vytrieť … nikoho to nezaujíma.
A hlavne to nič nehovorí o reálnej šikovnosti dieťaťa a uplatniteľnosti v živote.

klip0
31. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl no veď jej sa toto raz vráti.. Na vzťahu s dcérou, aj mužom.. ale nie v dobrom

dskjhfdlkdjhl
31. okt 2021

@klip0 mne je to jasne, uz som to niekde na zaciatku diskusie aj pisala, ale zakladatelka si stale toci svoje-chcela jednicku a ma iba dvojku, a pritom kludne moze byt, ze dieta to vie na trojku, ale to je jedno, lebo mala byt jednotka😝

slovakboy
31. okt 2021

Áno dvojka je zlá známka pre samého jednotkara. Napriek tomu že som proti známkovaniu ako takému a súhlasím s väčšinou tu diskutujúcich chápem ťa. Je správne sa snažiť nebyť priemerný. Ale berte to radšej ako hru. Ako keď sa snaží hráč v PC hre dosiahnuť najvyšší počet bodov tak to skúša viac a viac. Môžeš to tak vysvetlit aj učiteľke. Ak ma dievča na samé jednotky nech jej dá šancu. A vysvetli aj dcére aj učiteľke, že nechceš jednotku za každú cenu. Chcete to ešte raz risknúť. Dnes bola doobeda na FUN rádiu presne k tomu krásna diskusia so Šarkanom a dvoma hosťkami. A dcére sa ospravedln a povedz jej že ju máš rada a nechceš z nej jednotkarku chceš aby bola šťastná a nech sa učí ako chce len jej odporúčaš sa snažiť. Že to ma proste význam. Mne veľmi pomohlo keď mi otec povedal keď som sa dostal ma VS: nevadi keď neurobíš skúšky. Je to ťažké. Tak zo mna opadla zodpovednosť voči rodičom že som konečne začal byt zodpovedný len za seba čo sa učenia týka. Sloboda je fajn.

dskjhfdlkdjhl
31. okt 2021

@slovakboy ved toto nebola posledna pisomka, tak neviem, o com tiez pises. Proste na buduce napise lepsie a bude. To, co nevedela, nech sa douci a zivot ide dalej. Predsa sa neda z kazdej pisomky pisat opravna.

slovakboy
31. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl lenže vraj učiteľka jej nechce dať opravnú. V takých PC hrách to môžeš skúsiť aj desať krát. Podľa mna aj v škole by mala byt taká šanca. U nás na VS niektorí profesori dávali čierne termíny. Mali teóriu: Ja laťku neznížim ale umožnil vam viac pokusov. Možno to nie je fér voči tým ktorí sa učia načas ale tu by to nemalo byt o porovnávaní ale o cieľ to vedieť.

andrejka1974
31. okt 2021

Tak to si naozaj prehnala, ja kricim na deti ak dostanu stvorku alebo patku zalezi aj z coho mam dceru co ma problem v uceni a viem ze ak dostane 4 z anglictiny a viem ze to nemoze vediet tak sa na nu nehnevam, ale ak dostane z toho co ma vediet a doma to vie tak sa hnevam a hned si to musi opravit neicia sa pre znamky a takymto slosobom len jej sprotivis skolu a pisat ucitelovi je uz dost mimo za dvojku ja ucitelovi nikdy nepisem, len ked je dieta chore kazdu známku si dieta zaslúži a netreba za to vynit ucitela

dskjhfdlkdjhl
31. okt 2021

@slovakboy No, ja si teda nepamatam, ze by nam niekedy niekto dovolil nejake opravne pisomky. Ano, som stara, mam 50. Ale vobec si nemyslim, ze to, co sa teraz rozmohlo, ze sa mozu pisat rozne opravne z opravnych, je dobre. Potom pride student na VS a zrazu zisti, ze opravne pisomky cez semester sa nepisu a je prekvapeny. Skusky opravne su, ale bezne pisomky cez semester zvycajne nie, takze k skuske sa mnohi ani nedostanu. Takze ja by som opravne pisomky zatrhla, nech sa pekne naucia pisat hned na prvykrat.

dskjhfdlkdjhl
31. okt 2021

@slovakboy v praci by tiez neboli nadseni, keby niekto na prvykrat odovzdal nejaky paskvil, takze neviem k comu je taketo nieco. Deti by mali byt vedene k tomu, ze sa maju snazit na kazdy termin.

andrejka1974
31. okt 2021

To nie sme, ale ty si ta co si mysli ze dieta bude genialne a mylis sa moje maju na vysvedceni trojky na strednej aj stvorky a jeden skoncil iz vysoku a dalsi uz ma pracu vybornu, dalsi tento rok maturuje a uz ma prace dve zatial brigadne ale maka sam na sebe a to nikdy ani jeden nemal jednotky ani dvojky takych priam nemam rada lebo su namysleni a nevedia sa s nicim v zivote vysporiadat su menej scbopny

zuzi0911
31. okt 2021

Moja úspešná kolegyňa Mgr.
Ja úspešná ukončená stredná škola aj to tehotná
Mam vyšší plat ako ona.. A keď bude d8statocne zaručená ho bude mať taký ako ja....
Aši toľko.. A trápis zbytočne dcéru.... Ja som tiež dosť prudká na známky, ale ty si vyšší level...

lalenka33
31. okt 2021

Chúďa dieťa. Si očividne na ňom riešiš svoje komplexy a chceš, aby dokázala to, čo si ty očividne nedokázala a to mať čisté 1 lebo tie čiarky ti vôbec nejdú aj ked sa snažíš ich písať. Inak by som takúto drbnutú matku mat nechcela. Nikdy v živote sa jej nikto nebude pýtať ake mala známky, nikto nepozrie ani len na známky na maturitnom vysvečku. A inak mám kamoša, ktory má skončenú učňovku a v zahraničí zaraba 8000, robí 9 hodín denne, v teplej a čistej miestnosti. Žiadny robotník na stavbe. Víkendy volné. Toľko u nás nezarobí ani primár v nemocnici.

slovakboy
31. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl deti nie sú zamestnanci a majú sa učiť hrou. Aj ja mam 50. U nás škola nie je žiadna hra naopak je to strach zo zlých známok. Do školy sa ma chodiť s radosťou. Ostré práce budú odovzdávať keď budú veľkí a už budú všetko vedieť. Ani ja som si nezaviazal šnúrky na prvý krát a ani šoférovať som sa nenaucil po prvej jazde. Proste im dajte šancu ak si to chcú opraviť. Ber to pozitívne že žiak chce. On a nie jeho rodič. Na VS sme mali čierne termíny u niektorých profesorov. Mali teóriu: ja latku neznížim ale dám vam možnosť sa to naučiť. Učenie nie je práca. Učenie je proces. U niekoho dlhší. Dáš päťku , u niekoho dvojku a už si prestane veriť.

dskjhfdlkdjhl
31. okt 2021

@slovakboy Ano, ucenie nie je praca, ale ucenim sa maju ucit robit veci na prvy-krat poriadne. A nie dieta chcelo pisat opravnu, ale premotivovana matka pisala ucitelke. A keby rodicia nebazirovali na znamkach, ale prijali to, ze nie kazde dieta moze mat same jednotky, tak by tie deti chodili do skoly (aj zo skoly) radsej. Co sa tyka ciernych terminov-nedala by som. A napriek tomu, ze som podla teba asi prisna, studenti ma maju radi. Som ferovy clovek, viem vysvetlit, ale pozadujem, aby sa priebezne pripravovali.

lavender273
31. okt 2021

Zase vymyslena tema?

kengurica
31. okt 2021

"veď toto nechala som to na ňu a tu je výsledok". Vysvetli mi prosím toto tvrdenie. Na koho si to chcela nechať?
Ak si ty bola "jednotkárka", tak to potvrdzuje to, že vzdelanie a inteligencia vôbec nesúvisia. Ale v tvojom prípade vôbec.
Vieš čo, je len musím uznať, že je fajn, že si nešla za učiteľkou, a netrvala na jednotke, lebo veď "doma to dcéra vedela". Alebo išla??
Ty si ale meleš stále svoje, že komu nevadia horšie známky, tak tomu nezáleží na vzdelaní, a všetci sú pokrytci, lebo tu ukazujú vysvedčenia s 1. Čiže zákonite museli robiť cirkus za 2. Dúfam, ze takých mentálnych atlétiek ako ty je tu málo.
Chúďa dieťa.

lavender273
31. okt 2021

@oblecenie99 to s tou sunkou aj mna napadlo 😁 rovnaky arogantny styl pisania/ odpovedí.

petronela1985
31. okt 2021

@heleninamama áno, pre naše dieťa je jej tatino vzor,lebo je to pán murár, ma krásnu, precíznu prácu, je vybookovaný pol roka až rok dopredu a to nemá žiadnu reklamu na aute, v inzercii a tak, funguje z pozitívnych ohlasov. Dcéra vidí výsledky jeho práce. Mojej práci nerozumie a na to, že je to práca štátneho zamestnanca a teda z tých lepších a spoločensky uznávaných (nebudem konkretizovať), nevie pochopiť čo robím. Takže áno, naše dieťa má v tatinovej profesii väčší vzor. Postavil jej vlastnými rukami dom a ona to stále vraví, toto všetko robil tatinko. A nepreliezol školou s odretými ušami. Splnil si svoj profesijný sen a išiel tam ako jednorkár a dvojkár. Keď bol ešte zamestnanec, viackrát odmietol robiť majstra na stavbe. Takže netreba remeselníkov hádzať do jedného vreca, že s odretými ušami a bla bla.

ipetka
31. okt 2021

Napisem vam k tomuto prispevku len jednu vec… v skole kam som chcela dat najprv syna sa dievca obesilo na rebrinach…bola 5tacka.. Nakoniec sa zistilo ze dievca neunieslo tlak zo strany rodicov..same jednotky..teraz si mozu jej dokonalí rodicia obzerat znamky do ktorych ju tlacili…zabilo sa 11 rocne dievca.. pride vam to v poriadku? Pisete o lenivosti ale s takymto pristupom vas bude dcera skor nenavidiet ako uctievat za vase znamky..

zuzanaete
31. okt 2021

Zamyslam sa tak, ze preco pribehy mnohych uspesnych ludi zacinaju - nedostal som sa na vysku, skola ma nebavila … Znamky nie su vsetko a uz vobec nie zarukou uspechu. Nielen vedomosti su dolezite, ale aj samostatnost, odolnost voci stresu, vediet si vyhodnotit, co je dolezite a co nie, asertivita …..

heleninamama
31. okt 2021

@petronela1985 Tak to je jeden z mála. Ja robím v tejto oblasti, som denne v kontakte aj s murármi. Robotu si síce porobia, ale zas rozumu veľa nepobrali, mnohých treba kontrolovať, naháňať, nasľubujú, neprídu načas, často riešia finančné problémy - pritom slušne zarobia, ale nevedia hospodáriť... Občas príde pozdrav od exekútora - naša účtovníčka by vedela rozprávať. Potom žiadajú výplatu na ruku... Psychiku majú možno odolnejšiu ako nejaký vynervovaný manažér, ale ja mať takého chlapa, zabijem ho... A hlavne, debaty s nimi sú veľmi monotónne - politika, korona, nadávky...hotový MK. 😂 A môj muž vždy hovorí synom - rukami robiť môžete, keď budete chcieť, ale na vzdelaní aj tak budem trvať, kvôli všeobecnému prehľadu a rozvoju intelektu... A s tým sa stotožňujem. Kvalitná škola nie je nikdy na škodu bez ohľadu nato, čo človek robí.

zlatyk16
31. okt 2021

No netreba hned hystercit, stacilo ze mala jeden vysledok zly a automaticky ma dvojku. Nerob taky natlak na dieta 1 a 2 su super znamky, moj batranec bol taky ze vsetko musel mat na jednotku lebo inak rev sam seba stresoval maval bolesti brucha a dospel k tomu ze ma vysoky tlak uz od siedmej triedy na zakladke ... popritom.mu rodicia dohovarali ze sa nemoze tak prepinat ... mala som kamarata ten ked dobiesol.dvojku tak to bola.katastrofa co jeho matka robila bola.pocut na celu bytovku nadavala mu ze je sprosty atd akoze chudak furt som ho lutovala bal sa chodit domov ... a vyvolavat preto učke?! To preboha naco toto robis? Predsa dostala 2 a nie 5 ...jezis zena sa ta dieta bude bať

rebellefleur
31. okt 2021

Prepáč, ale nedá sa mi zareagovať inak: ty si fakt riadna puča!!!! 🙈🙈🙈
A len taky príklad zo života: môj bývalý spolužiak zo sš - nonstop mal skoro zo všetkých predmetov 4ky, ak dostal 3jku, bol to zázrak. Neučil sa, lebo sa mu nechcelo a nijak sa tým netajil, profesori nad ním zalamovali rukami, čo z neho preboha bude.. A vieš čo? Ma 36, postavený dom, podotýkam bez hypotéky, dve autá, motorku a pracuje na významnej a veľmi dobre platenej pozicii
.. 4kár, nad ktorým zalamovali rukami. Všetko, čo ma, docielil svojim rozumom a šikovnosťou a nikoho nezaujíma, aké známky zo školy nosil. Asi tak..

slovakboy
31. okt 2021

@petronela1985
@heleninamama obe máte pravdu. Škola nie je všetko ale vzdelanie je to najlepšie čo môžete svojmu dieťaťu dať. Bez vzdelania ide spoločnosť dole vodou. A je lepšie študovať a potom robiť niečo iné ako neštudovať a robiť to.
@rebellefleur No a čo ten spolužiak vie? Niečo musí vedieť, keď je tak dobre platený.

kozova87
31. okt 2021

Podľa mna toto musí byť vymyslená téma,neverím že tskáto puča mater môže ozaj byť a ak áno urýchlené liečenie pokiaľ detsku nezničíš živit,dvojka nie je problém,problém je v tvojej hlave

meluela
31. okt 2021

Srat na znamky! Najvacsia sprostost na svete. Dolezite je ako sa dieta citi, ako je schopne sa o seba postarat, ci ma vnutornu snahu objavovat nove informacie a ucit sa. Znamky povacsine zabezpecuju pravy opak.

nenne27
31. okt 2021

Neverim.tento prispevok je vymysel.nikto predsa nemoze byt az takyto sprosty

lelet1609
31. okt 2021

Ja som sa teraz pekne vrátila do školských čias. Akože mne matematika nikdy nešla, mohla som nad ňou sedieť hodiny, doučovania niekoľkokrát do týždňa a hovno som tomu rozumela, fyzika bola moja smrť, ale Nikdy v živote mi rodičia nenadavali, neponizovali, lebo jednoducho vedeli, že toto nieje moja parketa.. My sme oslavovali keď som domov doniesla 3 😄 ale podstatne je, že Nikdy som sa nebála ísť domov, že som dostala 5ku, alebo 4ku a ze budu po mne blacat nedajbože ma zmastia.. Zvolni tempo a nároky na svoje dieťa. Jedna dvojka ta nezabije a podpora, ktorú dáš svojej dcére bude pre ňu len hnací motor.

tulipanicek
31. okt 2021

Napísala si, že si mala samé 1 a napíšeš slovo “trebalo”. Takéto slovo neexistuje. Správne je “bolo treba”. Takže za čo si dostávala tie samé 1?