Je prehnaná starostlivosť o 16-ročného chlapca škodlivá?
Ahojte, píšem anonymne lebo je mi to po pravde aj trochu trápne ale zaujíma ma čo si o tom myslite vy...
Mám mladšieho 16 ročného brata. Ide o to že hlavne moja mama sa ku nemu správa ako keby mal 6 rokov. Naberá mu jedlo, všetko po ňom upratuje, stale ho obhajuje. Dnes som videla ako mu striha nechty!!! To ma už akože tak nasralo s prepáčením že som si povedala že toto asi už fakt nie je normalne. Pred Vianocami sme robili poriadok ako vždy pred sviatkami a doma sú ešte bratove hračky. Ja som povedala že už by sme to mohli konečne dať preč, nejakým deťom ktoré to poteší. Mama začala po mne ziapať že to určite nikam nejde dávať že to sa ešte zíde. Brata takmer nič nezaujíma. Vkuse len mobil alebo sedí na gauči a pozerá telku. Trénuje síce hokej ale venovať sa tomu nechce a disciplínu čo sa týka tréningu nemá vôbec.
Ja mám 23, bývam síce ešte u rodičov ale chodím na VŠ. Tento rok končím Bc. a mám v pláne sa po nástupe na druhý stupeň už osamostatniť. Mňa celá vec štve hlavne kvôli tomu že sa bojím čo z brata bude. On je čo sa školy týka šikovný, učí si sa dobre, ma aj logické myslenie. Lenže nepáči sa mi proste takáto výchova, pretoze ho vedie k absolútnej nepripravenosti na život. Viem že niektoré z vás si povedia že načo to riešim že si mám riešiť svoje veci. Ja by som to aj tak nechala lenže proste mi to nepríde normalne a mám pocit že toto sa fakt musí nejak riešiť. Čo si myslite vy?
@bonboniera ja sa obavam, ze takymto mamka nikdy nedovoli najst si frajerku, alebo ak ano, tak jej bude robit peklo za kazdu blbost.
Kedysi dávno som mala taku pár týždňovú brigádu, robilo sa poobede. Bola tam jedna pani ktorá mala 17 ročného syna, vzdy o 5 prerušila pracu, šoférovala 20 km domov aby “OHRIALA A NALOŽILA SYNČEKOVI PAPANIE “ , potom šoférovala 20 km naspäť a musela tu svoju hodinu voľna nadrábat ked už sme všetci skončili 🤦♀️
Lebo ze on by si to sam neohrial a bol by hladný, večer ma maličký trening musí sa najest poriadneho jedla 😂😂
Celkovo jej život sa točil len okolo syna, o ničom inom nerozprávala
My sme si z nej dosť robili srandu koli tomu, ale ona nič, ani obraz ani zvuk, posadnutá vlastným potomkom
@lujza123 to si robíš srandu...
@bonboniera 🙂 🙂 🙂 🙂
je to chore a bratovi to pravdepodobne znici zivot. nie si divna, ze to riesis a ze ta to stve... ale co s tym, to ti neporadim. Ak on sam nechce a otec nezasiahne, asi nic nedocielis.
Nie je to zdravé určite ale zasa ja poznám 48rocneho ktorému manželka strihá nechty na rukách aj nohách a v pohode verejne sa o tom bavia ,že zlatko dnes mi musíš nechty ostrihat🤢🤮
@conquestor a keď pôjde k pedikerke, čo aj more chlapov chodí, tak to môže povedať verejne?
@mateson2004 pedi je platená služba, tam sa chodí aj zo zdravotných dôvodov. Nechápem ako to môžeš vôbec porovnávať. Nechať si strihať nechty manželke je pri najmenšom smiešne.
🤦
@mateson2004 nehnevaj sa ale toto je smiešne...neviem či nevieš prijať to že ťa ľudia vysmiali so stíhaním nechtov 20 ročnému alebo aký je problém ale schvaľovať strihanie nechtov 48 ročnému je fakt mimo.
Co sa tyka tych manzelov 48 to je uz ich vec ked im to obom vyhovuje nic smiesne na tom nie je . Je to len too much info co zdielaju hoci to nemusi nikoho zaujimat . Mozno je ten muz hrdy na manzelku ze to robi nie kazda by to robila. A co ty vies aj u nich to moze byt “ platena sluzba .” Zas on urobi nieco na oplatku alebo jej to vynahradi materialne to je uz len ich vec . Keby sa kazdy viac staral sam o seba svet by bol krajsi .
@mateson2004 môže aj teraz,kľudne,len všetkým na okolo je to divne,zvrátené a neviem no....ale ved nech každý strihá nechty komu chce ...chvála bohu ,kým môj muž nemá ruky dolamane tak by ho ani nenapadlo ma o toyo žiadať a naopak
Vôbec nemám problém prijať , že má ľudia vysmiali 🙂ak by som si mala robiť hlavu z toho, čo sa píše na koňovi kam by som prišla. Boli tu už iné témy, napríklad " zistila som, že manžel je bisexuál" a čuduj sa svete, pre väčšinu to tu nebol problém. Alebo " zistila som, že manžel mal pomer s mužom" ani to nebol problém. Veď treba byť progresivny. Ale že žena ostrihá vlastnému mužovi nechty ( možno preto , že je pupkatý🙃) ty vole, to je uchýlné a zvrátené.
Strihám iba pravú ruku 😁
@mateson2004 topiaci sa slamky chytá 😅 skus prosim ta ešte viac odveci písať a silou mocou sa snažiť obranovat aj keď je ti taaak strasne jedno ze to každému pricetnemu pride uchylne
@mateson2004 Počúvaj. Pochopili sme. Ty si jedna z tých, ktorá vyrába synčeka neschopáka a mamičkara a chceš ho pri sebe do smrti. Je jedno, ako si to nazveš. Chytila si sa z textu len nechtov. Rieš si svoju potrebu lásky s mužom a nedrb život synovi. O takých scpkrach ako ty tu potom baby zakladajú témy. Je mi trápne aj za Teba.
@enmery myslím, že ľudia ako ty, majú život dodrbaný dosť. Staraj sa o svoje deti, o moje si svoju vulgárnu hubu neotieraj.
@mateson2004 ked je chlap taky pupkaty, do ust si dociahne? Ci aj krmit ho treba? Lebo ak je to s nim take zle, ze pre pupok nikam nedociahne, treba mu asi vyhladat odbornu pomoc...
A nie, netreba strihat nechty noznickami, existuje x druhov cvakatok a kliestikov, ktore su dost dobre blbu vzdorne, pilnikom sa daju nedokonalosti zarovnat. Toto proste neobhajis.
@sussie1 presne! Akože obhajovať niekoho že si nedokáže ostrihať nechty kvôli pupku, to je čo za argument. 😂 Keď si niekto kvôli tuku nedokáže ostrihať nechty, to je už obezita. Jedine u koho by som to dokázala pochopiť je tehotná žena.
S tymi nechtami to podla mna nie je ok, ja mam tiez synov, a celkom som sa nad tym zamyslela, syn ma 7 tiez ma niekedy ide rozdrapit, ze vsetko podat atd, nic nechce sam, niekedy ale je prosto donuteny, osprchovat sa zvladne sam aj natriet, lebo ma ekzem niekedy takze natiera sa po kazdej sprche. Zvladne si umyt zuby, aj dosku po sebe dava dole chvalabochu. Vie si an aj natriet toasty alebo nieco take, uvarit by zatial nezvládol nic, myslim ani praženicu, alebo parky, je tam horuca voda a je to podla mna este take nezpecne, vodu si naleje aj so sirupom.. vie vylozit umývačku aj spolu s 2 rocnym dokonca. Niekedy by som ale prijala tiez viac jeho samostatnosti, aj to kontrolovanie ucebnic, on si vie nachystat, ale kontrolujem priznavam, je druhak aj ulohy, lebo niekedy si nevsimne, ze ma z niecoho ulohu napisanu v zosite DU. 😅 nas 7 rocny by si chcel stikatkom strihat aj sam ale raz si zastrihol do krvi takze zatial strihame my.
Este mame v rodine 16 chlapca, bratrancov syn a on uz chodi na strednu a rodicia s nim robia ulohy, tak to sme sa tiez zamyslali, ze ak do prcic ked ich nevie sam spravit, naco sa hlasil na taku skolu, mal nieco z geometrie, manzel tam bol u nich tak mu nakoniec pomohol, lebo si pamatal zo skoly, ale ze to je konecna. Ked su u nas bavia sa o projektoch do skoly, co mu este treba, ze oni to s nim nejdu robit v nedelu poobede, ze si to mal spravit v piatok 😁
@ema22270 7 ročný a 16 ročný je sakra rozdiel. Váš zvládne primerane veku. Môjmu som dovolila variť, až keď bol dosť vysoký. mala som strach, že mu niečo horúce vystrekne do tváre. Teraz proste varí, keď chce jesť. Ja varím cez víkend, a keď to nechce, alebo už nie je, tak si musí neičo prirpaviť. Minule robil zemiakový šalát. Písali sme si sms, čo má do toho dať. Už si robil aj pizu, z toho mrazeného cesta, čo mám v mrazáku. Musí za sebou očistiť kuchyňu a poslať fotku sporáka, že je vypnutý.
@zazka666 ano urcite, len sa niekedy bojim ci zvladne do buducna, takto sa aj postarat sam o seba, asi je to tak zauzivane ze mamina sa postara... aj muzi to tak beru, ze vsak manzelka sa postara o mna a o deti.. ja sa rada staram ale niekedy by som chcela aj od nich viac samostatnosti. Manzel vie urobit vsetko, len niekedy sa mu nechce. Len mne sa chciet musi😁 to som trosku prehnala samozrejme.
@ema22270 no u 7 ročného čo píšeš je tak v norme, ani by som viac asi nečakala okolo sporáka, kde je horúca voda, masť....
@ema22270 Syn je čistý chlap. Ale v našej rodine chlapi varia, aj otec, aj priateľ, takže on má príklad. Síce otec tvrdí, že sa musí naučiť, keby dostal lenivú ženu, ja mu prizvúkujem, že sa musí vedieť o seba postarať, aby bol sebestačný. Nazačiatok stačí, ked neičo očistí, pomieša, vykrojí medovníčky, umyje, proste len tak pomôže, lebo aj mama jemu pomáha trebárs s úlohami.
@margotka17 ano mas pravdu
@zazka666 aj u nas manzel vie navarit, co som niekedy fakt vdacna, ze uvari nejake sote cez vikend s ryžou, alebo upecie kacku, to je taka jeho parketa.. ale ranajky vylucne robim ja, on proste kym sa zobudi a vymoce, deti su uz davno najedene. To mi chyba take od neho, ze trosku vstane aj skor a prípravi aj on kavu, ranajky. Aspon raz do tyzdna.

@lesoto Nie kazdy je takto ovplyvnitelny ako Tvoj byvaly. Moja byvala takto obskakovala deti. Ja som sa s nimi bavil normalne. Mali vysvetlene,ze svoje stastie maju vo svojich rukach nie maminych. Nech robia v zivote to co ich urobi stastnymi bez ohladu na to co si o tom myslim ja. A cuduj sa svete po skonceni strednej vsetci odisli z domu,nasli pracu a ziju si svoje zivoty.........niekoho mama az tak neobskakuje,ale aj tak nevystrci nos z izby....je nesmely,ziadne sebavedomie ani ciele.....niekomu mama ostriha nechty,namasti zadok a aj tak sa zodvihne a vypadne.........zalezi na kazdom zvlast