Je pri prihláške na strednú školu potrebný podpis oboch rodičov?
Ahojte , ak máte ozaj len reálnu skúsenosť, ako je to s prihláškou na strednú školu, vyžaduje sa podpis oboch rodičov . A keď je situácia že otec žije v zahraničí, bohvie kde, úplne bez kontaktu s dieťaťom. Stačí 1 podpis a čestné vyhlásenie matky? Riešili ste niečo podobné alebo niekto v okolí? Dik
Áno treba podpis oboch rodičov, resp. čestné vyhlásenie rodiča, napr. otca, že bude rozhodovať o dieťati len jeden rodič, teda matka. A robí sa to elektronický, takže nevadí, že je v zahraničí
@andrejka1974 vždy sa podpisuje
No my netušíme kde je, nekomunikuje. Nemá edupage. Myslela som čestné vyhlásenie mňa matky že podpis otca nemožno zohnať.
@andrejka1974 aj do edupagu sme nahravali naskenovane podpisy.
@andrea_82 tak to neviem mňa to čaká teraz prvýkrát cez Edupage jednoduchšie to bolo pred tím dala sa prihláška do školy cez učiteľa a bolo vybavené
@andrejka1974 Musí sa podpísať. Vytlačíš, podpíšeš a naskenuješ. Dokonca i dieťa.
Ak je mimo dosahu jeden rodič, druhý rodič dá čestné prehlásenie.
@andrejka1974 hovoris hluposti. Riesi sa to cez edupage, ale suhlas - resp. vyhlasenie, bolo potrebne naskenovat. Cize vytlacit predtym a realne podpisat.
autorka ---- staci tak ako pises. Treba podpisat to cestne vyhlasenie, ktore je prilohou vyhlasky. Robila som tak minuly rok.
napíš čestné prehlásenie, že nevieš kde sa nachádza.
čo nepôjde na strednú dieťa, lebo on je niekde v....
Alebo to proste podpisete za neho a nebudete nic riesit, toto nikto neprijde kontrolovat... mi to prijde prilis komplikovane a on sa stazovat neprijde...
Otec je bohvie kde v zahraničí ...nekomplikovala by som si život jednoducho by som ho podpísala.
@kaktusik007 super a ani dodatocne nechceli podpisy? A údaje o zákonných zastupcoch si vyplnovala aj o ňom alebo si zaškrtla len 1 zástupcu? Keď sme boli na zápise na ZŠ pred rokmi nevadilo im nič podpísala som len ja a bolo vybavené ale vyplnala som údaje o oboch rodicoch. Nepamätám si už presne možno mi tiež dali nejaké cestné vyhlásenie.
Baby nemôžem to podpísať nežije tu vrátil sa do svojho štátu, nemá tu trvalý pobyt nič. Nemáme s ním kontakt, bol by to podvod.
Ty máš dieťa zverené do starostlivosti? Ak áno, tak žiaden problém a napíšeš čestné vyhlásenie, že otec žije v zahraničí, o dieťa sa nezaujíma a nie ste v žiadnom kontakte
nie..
v škole povedali že oni chápu situáciu že nie všetky matky vedia kde žije ich manžel po rozvode popr. partner, takže kľudne keď to podpíše len jeden rodič...
Ja som dávala čestné vyhlásenie, plus potom škola chcela rozsudok zo súdu že dieťa je zverené do mojej starostlivosti, to bolo minulý rok, tento rok má to čaká s druhým synom tak snáď to bude to isté.
Nemám dieťa zverené a nikto to nikdy neriešil . Jednoducho on už má svoj život nemáme súdom nič určené nič po ňom nechceme ani financne. Ani neviem či žije 😬
Tak to teda by som urychlene ten sud vybavil... nie je to nic smiesne, lebo sa moze aj po rokoch (este do 18tky) ukazat... A teda rozhodne by som to chcel mat uradne vporiadku... toto by som neriskoval ani za nic...
Nám povedali, že treba stiahnuť a vytlačiť, podpísať prihlášku, odfotiť a priložiť ako prílohu k prihláške, keď nevedia podpísať obaja rodičia, treba čestné vyhlásenie
@skeblicka777 ok vďaka
Ja som si ma nete nasla vzory prihlášok aj cestné prihlásenie.. otec dieťaťa žije v zahraničí,,ale nakoniec som mu to poslala meilom podpísal to a poslal mi to naspäť...ale som bola rozhodnutá ze ak bude robiť drahoty dám to cestné prehlásenie.
@luciq1 oki ďakujem za radu 👍👍
urcite sa to nejako da ked povies ze neviete o nim nic. vzdy sa da nieco vymysliet urcite nieste jediní v tejto situacii
Ja mam problém tiež neviem kde je ex partner. Takže potrebujete doložiť zverenie dieťaťa zo súdu.

Teraz sa všetko robí cez Edupage takže sa to podpisovať asi nebude