icon

Je správanie 15-ročného dievčaťa spojené s pubertou?

24. jan 2025

Je to pubertou ? Mali sme na starosti 15 rocne dievca - prisli sme pre nu domov - isli do ineho mesta .. v podstate ked si mala vybrat obed vybrala si bez vahania najdrahsie menu resp jedno z drahsich a nepoculi sme jedno dakujem za jedlo za odvoz a prinos domov .. nic ziadna slusnost po cely cas .. rodicom sme napisali ze bolo vsetko ok ale neviem ci je dievca v puberte a tak sa chova lebo mamu aj oca ma extremne milych a slusnych. Normalne som z toho ostala vytocena .. nie sme rodina ani nic. Nebudem rozoberat preco a naco sme isli len ma zaujima to chovanie. Poviem len tolko ze sa isla odprezentovat vdaka nam do medii a ani za to sa nepodakovala . 😂

Strana
z3
zmrzlinka2021
24. jan 2025

A nastavili ste jej finančný limit na jedlo?
Podľa mňa sú problémom vaše očakávania. Vôbec mi to nepripadá hrozne ako sa správala. Stále je to ešte dieťa.

oceanahory
24. jan 2025

A na zaklade tohto chces, aby sme sa vyjadrili, ci je nevychovana, valcuje nou puberta alebo ci jej bola cela situacia neprijemna a vobec sa necitila s vami komfortne...?
Nechapem presne ani to s tym najdrahsim menuckom, pravdepodobne ste jej dali na vyber nech si vyberie...tak si vybrala. 🤷

tilly
24. jan 2025

15 roční sú akurát v tom "najlepšom " . Puberta je peklo. Akurát to mám doma zas. Moje zlaté, citlivé, milé,
srdečné decko vôbec nespoznávam.

A čo bolo to najdrahšie menu? Možno iné nemá rada, tak si vybrala to, čo vždy. A čakať od puberťáka slušnosť je mierna utópia 🤣

patka06
24. jan 2025

Výber menu by som neriešila, dali ste jej na výber a vybrala si na čo mala chuť, nemyslím, že by 15 ročná sledovala ceny
Podľa mňa nie je ok, že nevie poďakovať, tu by pre mňa vek 15 rokov nebol ospravedlnením, ale povedala by som to rovno jej

januska12323
24. jan 2025

Na základe popisu je to úplne normálne dievča.

eliska13
24. jan 2025

Ty si skôr čakala, že vďaka vám tym, že ide do médií a odveziete ju sa vám bude klanat a ďakovať??😉dnes sú deti náročné.Podakovat za odvoz mohla to je pravda

mirkava
24. jan 2025

Ide ti len o poďakovanie? Myslela som, ze niečo vážnejšie vzhľadom na názov témy 😊. Nemali ste ju brať ak vám to nesedí. Možno poďakovali za ňu rodicia. Myslím, že všetko normálne na 15 rokov.

letfenixa
24. jan 2025

Môžeš povedať, že deviataci, ktorým som triedna, pokiaľ ide o pozdravenie, poprosenie a poďakovanie, sú všetci slušní. Nemôžem to povedať o všetkých deviatakoch školy.
Pokiaľ ide o jedlo, mala na výber, vybrala si.

ivik4
24. jan 2025

Tak si vybrala podla chuti, co ked to bolo nahodou najdrahsie ? Boze 😒
Keby si vyberie nieco co jej nechuti, mozno tu pises ze si jej platila jedlo a nezjedla ho
Ano podakovat mala, to beriem

mirkava
24. jan 2025

Mohla si navariť 🤭😉

viestta
24. jan 2025

Jezkovi oci!!! Dievcina sa sla prezentovat do medii, tak si pripadala ako hviezda aj s hvieznymi maniermi. Typicka reakcia pubertaka, ktory je zrazu "dolezty". Ked ste s nou mali problem, hlavne s tym dakujem, tak ste jej to mali pripomenut. Neskoro teraz plakat nad rozliatym mliekom, mali ste usta so sebou, mali ste ich pouzit.

lucia13022023
24. jan 2025

Menu nerieš, ja som sa nikdy nepozerala na ceny, bolo mi jedno či si dám hranoly za 3e alebo steak za 40e, proste som si vyberala podľa chuti. Keď ste ju raz pozvali a nedali limit, nie je čo riešiť.
Poďakovať mala, nemusela vám ruky nohy bozkávať, no ďakujem už vedel povedať môj 1, 5 ročný syn, je to základ ako prosím a pozdrav...
Ale ďalej by som to neriešila a nerozoberala.

autor
24. jan 2025

No neviem ci je uplne normalne nepodakovat :/ Ano ja som vychovana tak ze podakujem sa a vyjadrujem vdacnost casto a rada no. A nie len ja ale predpokladam ze vacsina z nas..Alebo aj nie
@januska12323

autor
24. jan 2025

@lucia13022023 Ja nepotrebujem bozkat nohy presne ako pises ty aj niektore baby vyssie proste DAKUJEM ZA DNESNY DEN ZA POZVANIE A AJ ZA TO CO SME PRE JU UROBILI. Ale ked tak ludia vychovavaju deti no ideme do zahuby cely svet

dennissa16
24. jan 2025

Asi nemáte svoje deti, tak ťažko niečo vysvetľovat. Nemyslim to v zlom, ale to proste musíš mať zažite a odžite 🙂 moj 12 ročný u všetkých ľudí ako zlatíčko krásne, dobre,milé, najlepšie vychované a mňa z neho ide doma už urvat. Ale vidis, dokáže cudzích oklamať 😆
Takže nie nemusí byt nevychovana, je to proste len pubertiacka

autor
24. jan 2025

@dennissa16 mame ale malickeho 1,5rocneho
Ale aj nas to caka ja viem …ale zaklady slusnosti nadovsetko☺️

lucia13022023
24. jan 2025

Autorka reálne som písala ze ďakovať mala 🤣🤣 a ze ďakovať vedel syn keď mal 1,5 roka tak co píšeš o výchove 🤦‍♀️ 2x si precitaj potom píš.

ivik4
24. jan 2025

A preco si napisala aj fakt ze si objednala to najdrahsie ?

biba_18
24. jan 2025

@zmrzlinka2021 dieťa by sa malo vedieť poďakovať predsa…

autor
24. jan 2025

@lucia13022023 asi si ma nepochopila 🙂 citaj ty este raz ved som ti dala za pravdu..

autor
24. jan 2025

@biba_18 👏🏻👏🏻

biba_18
24. jan 2025

tým že má slušných rodičov by som nepovedala že je nevychovaná. len doma to berie proste tak že rodičia sa starajú… a vy ste známi rodičov, vás berie rovnako … ona sa naučí…

januska12323
24. jan 2025

Je úplne normálne nepoďakovať ak máš 15 rokov a cítiš sa ako hviezda z Hollywoodu. Čo ty vieš či inokedy ďakuje? Inak ja mám tiež problém ďakovať nebola som k tomu vedená a nejde mi to prirodzene z úst. Možno je na tom tiež tak. Mali ste si to vyžiadať keď bez toho nevieš prežiť.

tilly
24. jan 2025

@biba_18 oni poďakovať vedia, aj pozdraviť, aj poprosiť, ale nechcú. Plieska to s nimi.

autor
24. jan 2025

@januska12323 No myslim si ze na vychovu ma svojich rodicov nie nas. Ale mas pravdu ze sa mozno tak citi ako pises

Len ma mrzi ze sa tu najdete velka vacsina taki co to beriete ako normalnu vec nepodakovat sa 🥲 je to az desive … A taky aj odraz spolocnosti….

Mohla som ju nechat vystupit niekde v centre a nech si ide na mhd domov. Povedala ze nepojde mhd.. tak manzel ma presvedcil ze je to dieta este ze nebudeme riskovat ze ju mam odniest no mali sme aj zodpovednost predsa... Isla som. Ale vyhodila som ju blizko domu na zastavale len… Som matka , chapem.. ale vrelo vo mne. Pritom dnes tieto deti lobzuju hore dole. Nepoznam hlbsie jej rodinu ale urcite mi nepridu fajnovi ani narocni. Normalni mili slusni ludia ako pisem.

biba_18
24. jan 2025

@tilly jedno s druhým ☺️ s mojim pubertiakom čo som riešila, denne furt dačo, z minúty na minútu sa vedel zmeniť 😂

autor
24. jan 2025

@biba_18 Tak velmi pekne si to napisala ☺️🥰 asi hej. Nemam zial skusenost s pubertakmi.

tilly
24. jan 2025

Autorka. Máš 1,5 ročného syna. Môžeš ho vychovávať, ísť mu príkladom, on bude dobručký, milučký, zlatučký, všetci ho budú milovať a chváliť v okolí, aký je zlatý... no do takých 14 rokov 🤣🤣 a potom môžeš robiť čo chceš, poskladať sa do kocky a to ti poviem, že to, že nepoďakuje, nepozdraví, nepoprosí bude úplne najmenší prejav pubertalneho odporu 😅. Sú horšie veci.
To, že nepodakovala neznamená, že si to necení. Možno práve rozpráva a píše kamoškám aká cool teta ju zobrala a boli jesť a všetko bolo parádne. A ver, že to je viac, ako keby ti ďakovala 😉. To, že to nepovedala priamo tebe (lebo to je traaapne), neznamená, že sa neteší, alebo nie je vďačná

danieli
24. jan 2025

Ked si spomeniem na seba ako 15-rocnu, vela som toho nenakomunikovala, hanbila som sa, casto, nenormalne a nelogicky, vsetkeho, ale ak niekto vedel citat myslienky, rozumeli sme si😂 a spominam si ako som vedela vychovavat kamoskine deti, svoje som este nemala a potom prisli moje a bolo vychovane🙈😂, mohla podakovat a vy ste sa tiez mohli opytat ako sa citi? Zazila mimoriadny den podla toho co pisete, mohla byt myslienkami tak mimo, ze aj to dakujem zabudla

glorikarebeka
24. jan 2025

No mám tiež doma pubertu 14 ročnú, ale teda poďakuje vždy aj za lízatko nieto za obed....

Strana
z3