icon

Je v poriadku pustiť 17-ročnú na prespávačku?

misov
5. aug 2024

Ahojte, rada by som sa opýtala, či je OK pustiť 17-ročnú dcéru na stanovačku - prespávačku s kamošmi. Chcú ísť ku neďalekému jazeru lebo rodina jedného jej kamaráta tam má pozemok. Od koľkých rokov púšťate svoje dcéry vy? A je OK, že tam bude s chlapcami? Verím jej ale aj sa bojím a chcem vedieť aj názor niekoho iného lebo doma je kvôli tomu vojna.

egonsk
5. aug 2024

@lonely66 praveze som stastny a komplexy nemam, lebo viem v com som dobry a v com nie 😁😁😁 A deti som vychoval v ramci moznosti dobre, ale teraz ich uz uspesne nici moja ex 😅😋 ... a v com bol moj prispevok taky, ze si vyziadal i pozornost zeny ktora odstupila z pokrstenia (teda cirkvy) to veru ozaj netusim 😁

thereisabear
5. aug 2024

Ja by som mala problém hlavne s tým jazerom...

andyagoc
Odpoveď bola odstránená
cyberk
5. aug 2024

Zalezi aky je clovek, to uz ty musis vediet, ci jej veris...
Ja som v 17tich bola na vyske, byvala v podnajme xx km od rodicov 😅

abbey1
5. aug 2024

@misov V tom veku som dcére kľudne pustila. Vedela som, že jej môžem dôverovať. Ty si musíš dieťa poznať a hlavne mať istotu, že ak by sa čokoľvek dialo, v sekunde zdvihne mobil a volá vám.

mandzula
5. aug 2024

Ja som pustila. Pred tyzdnom bola dcera na dve noci na opekacne u kamarata s tlupou decak. Viem, ze nepije, nefajci, ma svoje zasady, to mi staci na to, aby som jej verila. Viac by som sa bala toho stanu a moznej burky.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
butterflyeffect
5. aug 2024

V 16. sme spali v 2-miestnom stane 2 dievcata a 3 chalani pri vsetkej pocestnosti ale zas v tom veku som uz prespavala aj u priatela, a nasim bolo jasne ze karty nehrame. Myslim ze dievca uz v tom veku vie co ma a co nema

momoftwo
5. aug 2024

Pozri ty si poznas dceru najlepsie. Mna takto pustali od 14tich, ale s o 6 rokov starsim bratom ktory na mna daval pozor😄 Nejako som sa nasnorila do ich partie. Aj sa pilo, niektore baby vselico ale ja teda nic viac, nemala som zaujem o jednonocne sexualne zabavky aj ked chlapci skusali🙂 s mamou som bola dohodnuta ze ked teda uz k niecomu ma prist, dam vediet a vybavim si antikocepciu. No prislo to az v 18tich, ale som rada za tieto stanovacky a akcie v teen veku lebo na vyske som bola uz vyburena a vobec ma nelakali taketo sprostosti, mozno aj zato som si skor zalozila rodinu. Ja moju dceru skor ako v 16tich nepustim, starsieho brata nema takze ma smolu😄 a aj to uvidim aka bude

betulinka1
5. aug 2024

@misov ja by som pustila a aj ked tam budu chalani. Len s babami nie, to by som sa bala. Ak su dobra partia

tiezjedna
5. aug 2024

ak jej v 17 neveríš, tak potom je chyba vo výchove, nie v dcére

nenne27
6. aug 2024

Ja by som sa bala kombinacie alkohol jazero a nejake nestastie...ale to by som sa bala aj keby mala 18..
Ja som dceru pustila s partiou na 3 dnovy festival, ale bol tam aj jej priatel. A poznam si dceru, jej priatela, aj tych kamosov.

slavomira236
6. aug 2024

@misov ja som od 16 stky kazdy rok veleeto brigadkvala ma sirave aj tam spala cele prazdniny. Domov som prisla raz za 2mesiace ma jeden dem noc. A to ani mobili neboli ani telefon e doma nemali. Ja by som pustila

banalu
6. aug 2024

My sme chodili na chatu na siravu, mix chalani, dievcata, poznali sme sa dlho, boli sme partia.
Mali sme 16+
A to som mala dost prisnych rodicov.
Predpokladam, ze temy ako bezpecny sex, ci ak by sa nieco zomlelo (niekto to prehnal s alkoholom) tak ti moze zavolat aj o polnoci, ste prebrali.

denden77
6. aug 2024

predstava, ze sa ozeru jak sa patri a potom sa vyberu kupat je pre mna 1000x desivejsia, nez predstava, ze si tam vrzne 🤷‍♀️

mira0611
6. aug 2024

@misov to zalezi, ake su tie deti. Moj syn ma 16 rokov, mali stanovacku, boli 2 stany, dievcenska a chlapcenska, tie dievcata, s ktorymi bol su len kamosi od 2.stupna ZS a ani na SS sa priatelstvo neprerusilo, viem ze obe ma velmi rad a aj oni jeho a druheho chlapca tiez. Dalej su viac pohlteni telefonom ako sexom.
Ale zas hej, mal uz na ZS spoluziakov, ktori boli uz sexualne aktivni, ci to bol chlapec alebo dievca, viem, ze keby tam bol niektori z nich tak by tam bol problem a nepustim ho a keby som mala dceru tu vonkoncom nie.

chillibubble
6. aug 2024

pustila ak by som sa "nebala" partie, cize ak by som ich poznala a vedela, ze drogy nehrozia. poucila by som ju o alkohole, ze to moze dopadnut aj naozaj zle. a poucila by som ju opat poriadne o ochrane a nechcenom tehotenstve(zdoraznila by som, ze chalanom nema verit, ze si daju pozor). nabalila by som jej asi preistotu aj kondomy a dufala, ze to dopadne dobre. ale nebranila by som jej.
ja som od 17,5 chodila raz za mesiac na chatu s priatelom a kamosmi a dialo sa tam vsetko(okrem drog). a boli to najlepsie roky mojho dospievajuceho zivota.

lujza123
6. aug 2024

Ja som tiez z tých co sa najviac boji kombinácie jazera a opitých teeenagerov.

17 ročnú by som pustila kamkoľvek, ale toto neviem. Už som videla ako vytiahli utopeného mladého chlapca z vody, dodnes to mám pred očami

tilly
6. aug 2024

Tiež sa prikláňam k tomu, že by som sa viac bála kombinácie alkohol, puberťáci a voda. Sex môže praktizovať aj cez deň doma 😉 a v 17 to má už pravdepodobne za sebou.

titla
6. aug 2024

Pustila. Ked chce mat sex, nepotrebuje na to prespavacku s partiou. Najde si na to vhodnejsie miesto.
Ja som takto chodila cez strednu aj vs na chaty a stanovacky na zahradu s partiou (spoluziaci zo strednej) a k ziadnym orgiam, ci individualnemu zblizovaniu nedochadzalo. Alkohol bol, ale nepamatam si, ze by to niekto prehnal a spil a pod obraz. Tazsie sa rano vstavalo, boli rana s opicou u podaktorych ale to bolo tak vsetko. Este aj na omsu sme v nedelu spolu sli. Ked sme si uz potom ako vysokoskolaci doviedli do partie na akciu aj partnerov, tak skor predstavit kamosom. To boli uz take dlhodobe vztahy, kde sex bol uz sucastou a k jeho praktizovaniu nebol potrebny zur na chate.

lenkalienka321
6. aug 2024

@misov v 17 by som pustila, len teda by som jej pripomenula, že nech si dáva na seba pozor. Nech ma sebaúctu a nenechá sa prehovoriť do niečoho, čo nechce a čo môže neskôr veľmi ľutovať. A tiež, že keď sa opije, tak jej rozum nemá ako poradiť, lebo bude nefunkčný.

jeennyv
6. aug 2024

@misov mam 33 v 17 sme spoluziaci bezne chodili ku kamoske na chatu..moja znama v tom vek uz mala dceru na erazme samu v rodine v zahranici vratila sa nedavno, ak veris dietatu..ty si snad ina bola?

tim23
6. aug 2024

@misov ja by som sa skôr bála toho jazera ako samotnej stanovačky a chalanov

daniela595
6. aug 2024

@misov pustila

veselo_neveselo
6. aug 2024

@misov jezin ma 17, a nie 7. Jasne, ze ju pusti.
Dufam, ze uz ste mali sexualnu vychovu, antikoncepcne moznosti ma, porozpravali ste o alkohole, bezpecnom spravani vonku vecer, tak dalej.

kulumulu123
6. aug 2024

@misov najviac by som mala obavy z toho jazera a nocneho kupania ked sa potme moze vo vode zomliet kadeco a nikto nikoho poriadne nevidi...

klip0
6. aug 2024

Vo mne najväčšiu obavu vyvoláva to jazero. Pripiju sa a nikdy nevieš čo ich napadne.
To že tam budú spať aj chlapci to by som sa nebála. Sex môže mať kdekoľvek, neviem prečo si niektorí rodičia myslia že nepustiť na noc dieťa znamená že nebude mať sex

kikushaa
6. aug 2024

Ja by som ju pustila, pokial jej doverujes. Je to sice stanovacka, ale na pozemku rodicov kamarata, ziadna divicina v lese alebo na festivale. Pozri ja som nemala ani 17, isla som 1x na Pohodu s dvoma chalanmi (bratmi mojej najlepsej kamosky) oni mali 17 a18. Bola to ta povestna blatova pohoda, srandy kopec zazitok na cely zivot ❤️✌️

nurielka
6. aug 2024

@oblecenie99 podobne, tiez prisne, tiez sa " vsetko stihlo" do vecierky :D
autorka- mladosti nezabranis, aspon bude mat zazitok, hlavne ju pouc kde je alkoholova miera, lebo mamicka tam veru nebude

angel2017
6. aug 2024

@misov dobrý deň vy ste v jej veku chodili? Ja už áno...ale nepriznal som sa kam idem ...spomeňte si na svoje časy a mate odpoveď....aj s tou dôverou 😄😁