Kedy začína puberta u chlapcov?
Syn na športovom sústredení sa hanbí v sprche, že vraj má najmenší pipík. Je možné, že všetci ostatní 10-11 roční chalani sú už v puberte?
Ani dospelí nemajú všetci rovnakú veľkosť.
Tak možno má naozaj najmenší pipik v tej partii. Tak ako ženy majú rozdielne veľké prsia, tak muži majú rozdielne veľké penisy
Moze byt uz puberta, moze byt individualna velkost, chalan sa musi naucit s tym chodit, pretoze uz teraz sa zaraba na syndrom menejcennosti do buducna...
Ani dospelí nemajú všetci rovnakú veľkosť.
@nikaeli
@pribinak
@januska12323 Chápem, že tam sú rozdiely, ale že by boli také veľké? Vraj to aj ostatní komentovali, že ho má ako škôlkár.☹
@nikaeli
@pribinak
@januska12323 Chápem, že tam sú rozdiely, ale že by boli také veľké? Vraj to aj ostatní komentovali, že ho má ako škôlkár.☹
@sagitta33 Tak snad chodíte na preventivk y k pediatricke. Tak sa s niu dohodni, že vyjdeš na chodbu a ona mu pozrie do nohavíc a zhodnotí ako sa veci majú
A to si pozerajú? Môj asi od desiatich sa nevyzlecie len tak🤣, a pubertu má od 11 tich ochlpenie a teraz v 12 tich mutuje, niektori spolužiaci tiež a niektorí ani chlpok, je to individuálne podľa mňa od 10-14 to ide, s pubertou veľkosť nič nemá niekto má taký iný taky
V 10r.je to v tazkej pohode. Moj ma 14 a este len teraz mu zacina rast ochlpenie a pindur.
11 ročný ide v nedelu na športový kemp, dúfam, že sa budú porovnávať v basketbale
V 10r.je to v tazkej pohode. Moj ma 14 a este len teraz mu zacina rast ochlpenie a pindur.
@iwesska nám začala puberta prave presne po 10 narodeninách. Teraz ma syn 13,5 . Fyzicky vyzerá na 17 cca . Holi sa v podpazuší a na tvári druhy rok ( stavi mu tak raz za dva týždne) . Ma široké ramena , viditeľné kocky na bruchu , a od pupka nadol mu ide výrazne ochlpenie. Tam dolu .... dovolím si povedať, kedze sme nedavnovruesili kliešťa na blbo mieste...je ako dospelý muz . Úplne.
Ozaj každý má iny čas nástupu tej puberty a zmeny fyzických prejavov. A mozno je Orave ten vek 10-14 taky ,ze chalani vudya medzi sebou najväčšie rozdiely. Aké ono sa to v orievehu strednej dorovna .
Oar spolužiakov napr aj celu strednú vyzerali tak detsky a zrazu na stretávke po 19 rokoch id maturity ,až vtedy vidutelbe zmuzneli .
A to si pozerajú? Môj asi od desiatich sa nevyzlecie len tak🤣, a pubertu má od 11 tich ochlpenie a teraz v 12 tich mutuje, niektori spolužiaci tiež a niektorí ani chlpok, je to individuálne podľa mňa od 10-14 to ide, s pubertou veľkosť nič nemá niekto má taký iný taky
@zuzubb007 akoze nema? Ved v puberte zacina rast penis vyrazne do dlzky a potom do sirky. Tak ale je uplne normalne, ze v 10-11-tich este name ziadne znaky puberty a genitalie ma uplne detske.
@zuzubb007
pravdaže má čo do činenia rast penisu s pubertou.
@zuzubb007 akoze nema? Ved v puberte zacina rast penis vyrazne do dlzky a potom do sirky. Tak ale je uplne normalne, ze v 10-11-tich este name ziadne znaky puberty a genitalie ma uplne detske.
Syn sa nikdy nehanbil a nikdy sme veľkosť nijako neriešili, ale vraj ten rozdiel bol veľmi vidieť.
@belllinka Mne práve pripadá normálne, že v 10 rokoch má ešte malý pinďík a zdá sa mi čoskoro, že by ostatní chlapci už boli v puberte.
Syn sa nikdy nehanbil a nikdy sme veľkosť nijako neriešili, ale vraj ten rozdiel bol veľmi vidieť.
@belllinka Mne práve pripadá normálne, že v 10 rokoch má ešte malý pinďík a zdá sa mi čoskoro, že by ostatní chlapci už boli v puberte.
@sagitta33 10r je taky vek ze niektorí už puberta a niektorí ani nechyruju,takže tie rozdiely môžu byť markantne, vysvetli mu ze jemu ešte len začne rásť.
@sagitta33 kvoli hormonom vo vodach a v mase nastupuje puberta o dost skor. Cize ano, je mozne, ze 10rocny je uz v polke puberty aj s prislusnymi rozmermi a druhy na komplet detsky. Ja mam doma "detsky exemplar", kamoska mala syna v 10r. uz dost vyvinuteho (takmer ako dospelak vyzorovo, cize aj v pohlavnej rovine bol tak daleko..).
@sagitta33 kvoli hormonom vo vodach a v mase nastupuje puberta o dost skor. Cize ano, je mozne, ze 10rocny je uz v polke puberty aj s prislusnymi rozmermi a druhy na komplet detsky. Ja mam doma "detsky exemplar", kamoska mala syna v 10r. uz dost vyvinuteho (takmer ako dospelak vyzorovo, cize aj v pohlavnej rovine bol tak daleko..).
@vevesh my da vždy smejeme, ked vidíme tie veľké svalnaté deti , ze tesco kurcata sme tomu nášmu mali kupovať a nie bio z fariem 🙂
@vevesh my da vždy smejeme, ked vidíme tie veľké svalnaté deti , ze tesco kurcata sme tomu nášmu mali kupovať a nie bio z fariem 🙂
@sidicek keby to tak platí... 😂 ja skôr vidim pribratejsie . Nas puberta vyrastal na kozom mlieku ,domácom kralicom a kuracím mäse. Mase z diviny , vždy som si doma malu farmu chovala . On ma svaly skôr z tej kvalitnej stravy , športu ktorý robi od škôlky, a mozno nejaká predispozicia ,teda genetika .
@sagitta33 samozrejme ze su taketo vyrazne rozdiely... ak chalanovi este nenastupili hormony, ma logicky aj prirodzenie detske... A naopak chalan, ktory uz v puberte je, ma prirodzenie vacsie. Ved to je normalne. Ak ma z toho traumu - resp. ak to riesi, tak si s nim treba sadnut a normalne mu to vysvetlit. Ochlpenie mu uz narastlo? to ide ako prve.

u každého je to individuáne..môže byť..ono je to dané genetický..aj ročné dieťa má viditeľné rozdiely