icon

Kedy začína puberta u chlapcov?

sagitta33
9. júl 2025

Syn na športovom sústredení sa hanbí v sprche, že vraj má najmenší pipík. Je možné, že všetci ostatní 10-11 roční chalani sú už v puberte?

irusa
9. júl 2025

u každého je to individuáne..môže byť..ono je to dané genetický..aj ročné dieťa má viditeľné rozdiely

januska12323
9. júl 2025

Ani dospelí nemajú všetci rovnakú veľkosť.

pribinak
9. júl 2025

Tak možno má naozaj najmenší pipik v tej partii. Tak ako ženy majú rozdielne veľké prsia, tak muži majú rozdielne veľké penisy

vevesh
9. júl 2025

Moze byt uz puberta, moze byt individualna velkost, chalan sa musi naucit s tym chodit, pretoze uz teraz sa zaraba na syndrom menejcennosti do buducna...

nikaeli
9. júl 2025

@sagitta33 a prečo si myslíš, že to súvisí s pubertou? aj malí chlapci majú rôzne veľkosti 🤷🏻‍♀️

sagitta33
autor
9. júl 2025
@januska12323

Ani dospelí nemajú všetci rovnakú veľkosť.

@nikaeli
@pribinak
@januska12323 Chápem, že tam sú rozdiely, ale že by boli také veľké? Vraj to aj ostatní komentovali, že ho má ako škôlkár.☹

pribinak
9. júl 2025
@sagitta33

@nikaeli
@pribinak
@januska12323 Chápem, že tam sú rozdiely, ale že by boli také veľké? Vraj to aj ostatní komentovali, že ho má ako škôlkár.☹

@sagitta33 Tak snad chodíte na preventivk y k pediatricke. Tak sa s niu dohodni, že vyjdeš na chodbu a ona mu pozrie do nohavíc a zhodnotí ako sa veci majú

sagitta33
autor
9. júl 2025
@pribinak

@sagitta33 Tak snad chodíte na preventivk y k pediatricke. Tak sa s niu dohodni, že vyjdeš na chodbu a ona mu pozrie do nohavíc a zhodnotí ako sa veci majú

@pribinak Na preventivke doktorka vždy kontroluje.

pribinak
9. júl 2025
@sagitta33

@sagitta33 tak podebatuje a uvidis čo povie

zuzubb007
9. júl 2025

A to si pozerajú? Môj asi od desiatich sa nevyzlecie len tak🤣, a pubertu má od 11 tich ochlpenie a teraz v 12 tich mutuje, niektori spolužiaci tiež a niektorí ani chlpok, je to individuálne podľa mňa od 10-14 to ide, s pubertou veľkosť nič nemá niekto má taký iný taky

januska12323
9. júl 2025
@sagitta33

@sagitta33 ja neviem či je naozaj tak pozadu, to musíš u lekárky konzultovať.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
iwesska
9. júl 2025

V 10r.je to v tazkej pohode. Moj ma 14 a este len teraz mu zacina rast ochlpenie a pindur.

tetapetra
9. júl 2025

@sagitta33 hlavne vysvetli,že každý sme iný, nech nemá zbytočne komplexy. Puberta začína u každého inak, viem,že u chlapov neskončí nikdy 😂😉

jananovotna88
9. júl 2025

11 ročný ide v nedelu na športový kemp, dúfam, že sa budú porovnávať v basketbale

mondolina
9. júl 2025

@sagitta33
kľud ešte narastie 😉 môj toto tiež riešil v 10-11 rokoch. začal byť spokojný asi v 13 rokoch🫣. teraz má 16 a všetko je ok.
vysvetli mu, že tak ako bude rásť ešte celý, tak mu bude rásť aj penis.

zafir01
9. júl 2025
@iwesska

V 10r.je to v tazkej pohode. Moj ma 14 a este len teraz mu zacina rast ochlpenie a pindur.

@iwesska nám začala puberta prave presne po 10 narodeninách. Teraz ma syn 13,5 . Fyzicky vyzerá na 17 cca . Holi sa v podpazuší a na tvári druhy rok ( stavi mu tak raz za dva týždne) . Ma široké ramena , viditeľné kocky na bruchu , a od pupka nadol mu ide výrazne ochlpenie. Tam dolu .... dovolím si povedať, kedze sme nedavnovruesili kliešťa na blbo mieste...je ako dospelý muz . Úplne.

Ozaj každý má iny čas nástupu tej puberty a zmeny fyzických prejavov. A mozno je Orave ten vek 10-14 taky ,ze chalani vudya medzi sebou najväčšie rozdiely. Aké ono sa to v orievehu strednej dorovna .
Oar spolužiakov napr aj celu strednú vyzerali tak detsky a zrazu na stretávke po 19 rokoch id maturity ,až vtedy vidutelbe zmuzneli .

belllinka
9. júl 2025
@zuzubb007

A to si pozerajú? Môj asi od desiatich sa nevyzlecie len tak🤣, a pubertu má od 11 tich ochlpenie a teraz v 12 tich mutuje, niektori spolužiaci tiež a niektorí ani chlpok, je to individuálne podľa mňa od 10-14 to ide, s pubertou veľkosť nič nemá niekto má taký iný taky

@zuzubb007 akoze nema? Ved v puberte zacina rast penis vyrazne do dlzky a potom do sirky. Tak ale je uplne normalne, ze v 10-11-tich este name ziadne znaky puberty a genitalie ma uplne detske.

mondolina
9. júl 2025
@zuzubb007

@zuzubb007
pravdaže má čo do činenia rast penisu s pubertou.

anonym_7bc29c
9. júl 2025
sagitta33
autor
9. júl 2025
@belllinka

@zuzubb007 akoze nema? Ved v puberte zacina rast penis vyrazne do dlzky a potom do sirky. Tak ale je uplne normalne, ze v 10-11-tich este name ziadne znaky puberty a genitalie ma uplne detske.

Syn sa nikdy nehanbil a nikdy sme veľkosť nijako neriešili, ale vraj ten rozdiel bol veľmi vidieť.

@belllinka Mne práve pripadá normálne, že v 10 rokoch má ešte malý pinďík a zdá sa mi čoskoro, že by ostatní chlapci už boli v puberte.

sidicek
11. júl 2025
@sagitta33

Syn sa nikdy nehanbil a nikdy sme veľkosť nijako neriešili, ale vraj ten rozdiel bol veľmi vidieť.

@belllinka Mne práve pripadá normálne, že v 10 rokoch má ešte malý pinďík a zdá sa mi čoskoro, že by ostatní chlapci už boli v puberte.

@sagitta33 10r je taky vek ze niektorí už puberta a niektorí ani nechyruju,takže tie rozdiely môžu byť markantne, vysvetli mu ze jemu ešte len začne rásť.

vevesh
11. júl 2025
@sagitta33

@sagitta33 kvoli hormonom vo vodach a v mase nastupuje puberta o dost skor. Cize ano, je mozne, ze 10rocny je uz v polke puberty aj s prislusnymi rozmermi a druhy na komplet detsky. Ja mam doma "detsky exemplar", kamoska mala syna v 10r. uz dost vyvinuteho (takmer ako dospelak vyzorovo, cize aj v pohlavnej rovine bol tak daleko..).

sidicek
11. júl 2025
@vevesh

@sagitta33 kvoli hormonom vo vodach a v mase nastupuje puberta o dost skor. Cize ano, je mozne, ze 10rocny je uz v polke puberty aj s prislusnymi rozmermi a druhy na komplet detsky. Ja mam doma "detsky exemplar", kamoska mala syna v 10r. uz dost vyvinuteho (takmer ako dospelak vyzorovo, cize aj v pohlavnej rovine bol tak daleko..).

@vevesh my da vždy smejeme, ked vidíme tie veľké svalnaté deti , ze tesco kurcata sme tomu nášmu mali kupovať a nie bio z fariem 🙂

sagitta33
autor
12. júl 2025
@sidicek

@vevesh my da vždy smejeme, ked vidíme tie veľké svalnaté deti , ze tesco kurcata sme tomu nášmu mali kupovať a nie bio z fariem 🙂

@vevesh
@sidicek Viem, že to býva skôr, ale v 10 rokoch by ma to prekvapilo.

zafir01
12. júl 2025
@sidicek

@sidicek keby to tak platí... 😂 ja skôr vidim pribratejsie . Nas puberta vyrastal na kozom mlieku ,domácom kralicom a kuracím mäse. Mase z diviny , vždy som si doma malu farmu chovala . On ma svaly skôr z tej kvalitnej stravy , športu ktorý robi od škôlky, a mozno nejaká predispozicia ,teda genetika .

kaktusik007
14. júl 2025
@sagitta33

@vevesh
@sidicek Viem, že to býva skôr, ale v 10 rokoch by ma to prekvapilo.

@sagitta33 samozrejme ze su taketo vyrazne rozdiely... ak chalanovi este nenastupili hormony, ma logicky aj prirodzenie detske... A naopak chalan, ktory uz v puberte je, ma prirodzenie vacsie. Ved to je normalne. Ak ma z toho traumu - resp. ak to riesi, tak si s nim treba sadnut a normalne mu to vysvetlit. Ochlpenie mu uz narastlo? to ide ako prve.