Koľko dávate 15-ročným vreckové?
30 € mesačne na kartu, ma zaplatený kredit, dopravnú kartu, oblečenie + všetky extra výdavky ked idú na výlet zo skoly.
Ked chce či potrebuje viac môže si zarobiť.
Platim naozaj štedro a je veľa činností ktoré sa dajú spraviť nad rámec klasických povinnosti či už doma alebo v práci.
Napríklad ked mi uprace dom (mame mini domček) či auto ma to za 30 -40 min hotovo a dostane 20 e.
Toto je jedna z veci ako mňa vychovali a považujem to za správne, ked som ako dieťa chcela niečo extra musela som si na to zarobiť.
@caroline_ tak neviem aké raňajky ty kupuješ... Ma zaplatený intrak, raňajky, obed a večeru... K tomu si v nedeľu nabali jedlo z domu na tri dni a v piatok poobede je doma.. Takže 5 e na deň mi príde dosť ak odchádza na internát v pondelok ráno... Ako sestra ma tri deti po sebe... Tak len 150 e by jej trebalo dať na vreckové, co činí 600€ mesačne, k tomu 500€ len poplatok za internát.... A k tomu mu platím mesačne paušál 20€ a cestovné.... Jedným slovom každý sa musi prikryvat perinou akú má nie, že ty si takto dostávala...
@katkap19 syn má kartu. Pravidelné vreckové + hotovosť.
100 eur mesacne, ale to je vlastne nie prave vreckove, je to setrenie, kdevsa mu davaju aj peniaze od babky na sviatky a pod, ale ma k tomu pristup a aj my vidime, na co mina. Ale nemina skoro nic, asi 2-3x do mesiaca na donasku jedla ci mekac. Alebo nejake veci na varenie, kedze rad kuchti. Inak nikdy nic materialne nechcel, az je mi ti divne
Ďakujem všetkým za odpoveď. Ja som len chcela orientačné vedieť aby som mohla zhruba vedieť koľko prispieť dcére. No v jednom je jasné každý podľa svojich možností. V mojom prípade je 10e na týždeň plus 10e na kozmetiku nie žeby sme doma nekupovali a tie dnešné pubertacky masky a podobne veci podľa uváženia...kredit 10e mesiac a ostatné veci my z manželom ktoré uzname za vhodne.
10 eur tyzdenne,niekedy aj viac
@katkap19 ja ako mladá som nedostala vreckové len tak pamätám si že naši vždy šli v sobotu do obchodu na som upratala zavesila prádlo atď dali mi vždy nejaké dobeobne a šla som von no keď som už chcela viac chodila som na brigády 😉
@minutka pani tisicku ? My sme vreckove nedostavdli, tento pojem som poznsla iba od spoluziakov,,peniaxe mi dali iba nato co bolo treba a len tolko kolko treba (na desiatu, na bus, na skolske potreby...).
Ja davam 15r aj 17r len 8 eur tyzdenne, ale ako vidim, davam najmenej 🙈. Ale ked ide syn s kamosmi do McD, tak mu poslem 10 eur, lebo on uz nami nechodieva, my s dcerou si obcas Starbucks alebo McD doprajeme aj mimo toho. Ale maju pausal, cestovne, oblecenie mimo toho vreckoveho. Asi zvysim na 50eur mesacne..ved to uz je v dnesnej dobe fakt nic..
@dadis nedávaš najmenej, ja nedávam môjmu 14r. nič. Chcela som mu začať dávať minulý rok po 5 eur na týždeň s tým, že bude plniť nejaké úlohy, kašľal na to, kašlem aj ja. Ale teda, keď ide do kina alebo do mekaca s kamarátmi, na výlet, tak mu dám, kredit, oblečenie a pod mu samozrejme tiež kupujem. Nechodí holý bosý za to, že je lenivý.
@mmoni89 ja mam 14 rocnu dcérku a ona nedostáva žiadne vreckové a načo všetko kúpiť co potrebuje

@tilly dobré, a ak sa smiem spýtať, ako ten 18 ročný pracuje?