icon

Koľko dávate 15-ročným vreckové?

katkap19
26. apr 2024
Strana
z3
caroline_
26. apr 2024

@tilly dobré, a ak sa smiem spýtať, ako ten 18 ročný pracuje?

lujza123
26. apr 2024

30 € mesačne na kartu, ma zaplatený kredit, dopravnú kartu, oblečenie + všetky extra výdavky ked idú na výlet zo skoly.
Ked chce či potrebuje viac môže si zarobiť.

Platim naozaj štedro a je veľa činností ktoré sa dajú spraviť nad rámec klasických povinnosti či už doma alebo v práci.
Napríklad ked mi uprace dom (mame mini domček) či auto ma to za 30 -40 min hotovo a dostane 20 e.

Toto je jedna z veci ako mňa vychovali a považujem to za správne, ked som ako dieťa chcela niečo extra musela som si na to zarobiť.

irusa
26. apr 2024

@caroline_ tak neviem aké raňajky ty kupuješ... Ma zaplatený intrak, raňajky, obed a večeru... K tomu si v nedeľu nabali jedlo z domu na tri dni a v piatok poobede je doma.. Takže 5 e na deň mi príde dosť ak odchádza na internát v pondelok ráno... Ako sestra ma tri deti po sebe... Tak len 150 e by jej trebalo dať na vreckové, co činí 600€ mesačne, k tomu 500€ len poplatok za internát.... A k tomu mu platím mesačne paušál 20€ a cestovné.... Jedným slovom každý sa musi prikryvat perinou akú má nie, že ty si takto dostávala...

irusa
26. apr 2024

@janka1011 a potom nevie co do sebou... Chlast a žuvaci tabák a najnovsie stávkovanie cez internet

sulavikova
26. apr 2024

@katkap19 syn má kartu. Pravidelné vreckové + hotovosť.

caroline_
26. apr 2024

@irusa ja som napísala len svoju skúsenosť, tak ako každý diskutujuci, len tiež som si zle prečítala, ja som mala tých 50€na mesiac, ale tak okrem toho som dostávala tiež keď som potrebovala, a otázka autorky znela jasne a stručne

kofa77
26. apr 2024

100 eur mesacne, ale to je vlastne nie prave vreckove, je to setrenie, kdevsa mu davaju aj peniaze od babky na sviatky a pod, ale ma k tomu pristup a aj my vidime, na co mina. Ale nemina skoro nic, asi 2-3x do mesiaca na donasku jedla ci mekac. Alebo nejake veci na varenie, kedze rad kuchti. Inak nikdy nic materialne nechcel, az je mi ti divne

tilly
26. apr 2024

@caroline_ on je športovec

irusa
26. apr 2024

@caroline_ áno... Tak si mala príspevok adresovať autorke a nie mne.. Ja som z Ťa nepýtala

katkap19
autor
26. apr 2024

Ďakujem všetkým za odpoveď. Ja som len chcela orientačné vedieť aby som mohla zhruba vedieť koľko prispieť dcére. No v jednom je jasné každý podľa svojich možností. V mojom prípade je 10e na týždeň plus 10e na kozmetiku nie žeby sme doma nekupovali a tie dnešné pubertacky masky a podobne veci podľa uváženia...kredit 10e mesiac a ostatné veci my z manželom ktoré uzname za vhodne.

kristinapetronela
26. apr 2024

10 eur tyzdenne,niekedy aj viac

kvetinka1918
26. apr 2024

@katkap19 ja ako mladá som nedostala vreckové len tak pamätám si že naši vždy šli v sobotu do obchodu na som upratala zavesila prádlo atď dali mi vždy nejaké dobeobne a šla som von no keď som už chcela viac chodila som na brigády 😉

babydesire
26. apr 2024

@minutka pani tisicku ? My sme vreckove nedostavdli, tento pojem som poznsla iba od spoluziakov,,peniaxe mi dali iba nato co bolo treba a len tolko kolko treba (na desiatu, na bus, na skolske potreby...).

dadis
28. apr 2024

Ja davam 15r aj 17r len 8 eur tyzdenne, ale ako vidim, davam najmenej 🙈. Ale ked ide syn s kamosmi do McD, tak mu poslem 10 eur, lebo on uz nami nechodieva, my s dcerou si obcas Starbucks alebo McD doprajeme aj mimo toho. Ale maju pausal, cestovne, oblecenie mimo toho vreckoveho. Asi zvysim na 50eur mesacne..ved to uz je v dnesnej dobe fakt nic..

kristiii
28. apr 2024

@dadis nedávaš najmenej, ja nedávam môjmu 14r. nič. Chcela som mu začať dávať minulý rok po 5 eur na týždeň s tým, že bude plniť nejaké úlohy, kašľal na to, kašlem aj ja. Ale teda, keď ide do kina alebo do mekaca s kamarátmi, na výlet, tak mu dám, kredit, oblečenie a pod mu samozrejme tiež kupujem. Nechodí holý bosý za to, že je lenivý.

martinka20121980
7. mar 2025

@mmoni89 ja mam 14 rocnu dcérku a ona nedostáva žiadne vreckové a načo všetko kúpiť co potrebuje

Strana
z3