Koľko elektroniky deti denne používajú?
Nedávno som s dcérou začala riešiť závislosť na mobile. Lenže nechcem ísť na to prudko, ona na ňom naozaj bola niekedy aj 8 hodín denne, tak budem limit postupne znižovať. Koľko by ste dali na začiatok?
A co najprv skusit s nou o tom podiskutovat, nastudovat si dovody preco jej to chces obmedzovat, povedat negativa a co ti na to povie?
@katica06 13r.
@hederamonstera to tiež, mňa teraz zaujíma koľko
Mám 12 ročného syna a skoro 10 ročnú dcérku. Na mobiloch smú byť denne max. hodinu, pretože malé displeje kazia oči. Na počítači a tablete neobmedzene. Syn má vlastný počítač s velkým monitorom, dcérka má zatiaľ k dispozícii len tablet a k desiatym narodeninám dostane vlastný počítač. Keď to odhadnem, tak cez školský rok trávi syn na počítači asi 3 až 5 hodín, ako ktorý deň. Na mobile tak pol hodinku. Cez prázdniny je na počítači oveľa viac, odhadom 6-8 hodín, mobil polhodinka až hodina. Každý deň podnikáme nejaký výlet alebo akciu plus večerná prechádzka k tomu, niekedy zase hrajú deti spolu futbal podvečer. Dcérka sa ešte stále dosť zahrá s hračkami, občas zapojí aj brata. Čiže ona je na tablete (dokopy s mobilom) do 5 hodin cez prázdniny. Cez školský rok okolo 2-3 hodín, niekedy aj menej, lebo má krúžky.
Moja ma 14 a keď ju cez deň nekontrolujem, bez problémov dá 8 hodín. Ale patrí k tomu telefonovanie s kamoškami, hudba, písanie si, fotenie, proste všetko. Teraz máme pravidlo, ze ako vstanu, každé 2 hodiny môže mobil na 15 min. Vstáva o 11tej (počas prázdnin ich nechávam) a večer potom po 8mej (keď si splní povinnosti) môže aj dlhšie, aj keď ide von s kamoškami, v kuse majú oči na mobile. Inak to neviem. Keď jej napr nedovolim, to hneď počúvam, ako nemôže hovoriť s kamoškami a ze NIKTO NEMÁ TAKÉ OBMEDZENIA ako ona. Mam pocit, ze nič horšie ako byť bez mobilu neexistuje pri nej. No taka je doba. Počas sk.roka môže až potom, ako je pripravena do školy.
Naše 11r a 13r môžu byť na mobile cez prázdniny 2,5hod. Rôznymi prácami navyše si to môžu predĺžiť. Zvyšok času však trávia pozeraním seriálov v TV ☹
Do pätnástich rokov počítač telefón, mimo školu,dve hodiny za víkend televízor absolútne zakázaný,iba občas ak bola nejaká dobrá rozprávka
pridám sa aj ja, lebo tiež to riešim dievčatá 12r. a 10r. ta mladsia ma 2 hod.denne + zvykne este taku 1-2 hodky na TV, ale starsia ma sice limit 3 hod na aplikacie, ale vkuse chodi žobrať, že chce predĺžiť čas, cize niekedy ešte 1-2 hodiny naviac a popri tom chatuje. to jej vkuse jej niečo pipa - povinnosť hned odpísať, ako otras ☹ teraz boli v tábore tam,mali obmedzenia tak boli mozno 1 -1,5 hodky denne, a dalo sa..... stale podmienujem k nejakej pomoci doma,alebo inej činnosti, ale toľko flflania okolo toho zakaždým 😠
Nekontrolujem to a ani neobmedzujem, ale vidím ze to nepreháňa. Cez deň akurát hlasovky s kamoškami, večer pozerá nejaký film.
Ked bola menšia cca tých 11 -13 tak s tým bol trochu problem, mala appku co merala čas a vymýšľali sme rôzne stávky, kto dá najmenej času za týždeň (vrátane nás dospelých ). V najhorších časoch mala týždenný limit.
ja by som zacala kazdy den znizovat o 5 alebo 10 minut az pokial by nemala tak max 3,5 hodiny

Bolo by dobré napísať aké staré dieťa. Je iné keď má šesť a iné keď má šesťnásť.