Koľko si dokážu zarobiť vaši stredoškoláci?
Ahojte mamičky/oteckovia mam takú otázku ktorá ma zaujíma pretože mám tiež stredoškoláčku a to že či vaše deti popri škole brigadujú? Ak áno koľko € si tak mesačne privyrobia? Kedy začali brigádovať a na co peniaze míňajú? Na svoje záujmy, oblečenie, jedlo alebo Vám aj prispievajú niečo do domácnosti? A kde brigadujú(v ktorej oblasti)? Ďakujem za každú odpoveď😊
mám presne ten istý názor ako pani píše...
naviac moja je na gympli, má klavír, plávanie, nechodí takmer nikam občas kino, fitko....neviem si predstaviť kedy by chodila na brigádu..
Baby u nás brigádovali cez víkend v Tescu. Ale teda je samozrejme, že peniaze má mať pre seba. Na nieco viac čo chce a nie prispievať do domácnosti 🤦
Moja chodí od 16. Chodí na bilingválne gymnázium, má samé jednotky, je zodpovedná a som rada, že nájde si čas aj na brigádu. Chodí raz, dvakrát do týždňa. Vidí, čo to obnáša, zarobiť si peniaze, že nepadajú z neba. Za ušetrené peniaze si kúpila drahší mobil, na ktorý by sme jej my peniaze nedali, nakoľko máme viac detí a bola na low cost dovolenke v malage a na malte s kamoškami. Takéto míňanie peňazí plne schvalujem, nakoľko využije jazyky, je samostatná, vie sa vo svete zorientovať. Takže za mňa brigády u stredoškoláka áno, dokiaľ mu to nenarúša školu a povinnosti. Samozrejme, ak by flakali školu a chodili by len po brigádach, tak to by som zatrhla.
Dcéra nebrigaduje , ma 17 , ale momentálne si robí vodicak , chodí na tanečnú , ma aj iné mimoškolskej aktivity , ale veru ja som toho názoru, že by brigádovať mohla . Nič by sa jej nestalo , ale nechce sa jej 😂 . Nech by zarobila hocikoľko , peniaze by boli cisto jej
Brigadovala som pocas strednej iba v lete a vsetky peniaze mi ostali a rozumne som hospodarila . Kebyze ma pytaju nasi na domacnost asi ma ovali..Dieta na strednej mas povinnost zivit. Pred stuzkovou som este brigadovala na 2m pocas roka par x tyzdenne na par hodin a bolo to narocne ak k uceniu este kruzky ci priatel..
Moj uz maturuje. Do 17tich si zarabal vacsinou len cez leto. Od 17tich chodi robit takmer denne aspon na par hodin. Nie je z tych, co musia mat same jednotky. Zarobi naozaj dost, peniaze mina na oblecenie, konicky a frajerku.
Moja neter chodi na Francuzke gymnazium..brigaduje aj napriek tomu že jej mamka velmi nadšena nebola..ale kedže je sama s dvoma dievčatami myslim že sa neterke peniažky zidu..cez tyžden chodi cca 3x na 4hod vikend je už cely den.zarobi cca 600eur.
Kedže žili 15r v Marseille tak školu s francušt. zvlada vyborne.Peniažky su len jej.
Ja mam dceru študuje na Vš 4.rok ,brigaduje v českej firme s kozmetikou..ma skrateny prac. zarobi cca 800eur. Ale cez strednu školu nebrigadovala.Peniaze od nej neberiem..
Moj ma dost narocnu skolu, dva krat do tyzna jazykovku, raz gymnastiku a v sobotu chodi plavat. Ja som rada, ze sa venuje skole a rozvija svoje konicky a aj vzdelanie. Zatial nebrigaduje, ale od buduceho sk. roku by chcel doucovat anglictinu. Ak si nieco zarobi, budu to jeho peniaze. Urcite by sme nechceli, aby prispieval na domacnost, na to sme si dieta nerobili.
Moja teraz maturuje, zacala zaciatkom min roka, skor nemohla, kedze to bolo kvoli kovidu zatvorene. Chodila najprv len 1 x tyzdenne, tento sk rok 2xtyzdenne, spolu 9 - 10 hodin/ tyzden. - mesacne ma okolo 160 - 180 €, akurat teraz jej prislo viac, kedze jej vratili dane. Co si zarobi je jej, jedine co si prispieva je na pausal, ona 6 € a ja 10 €, vreckove jej nedavam, ona si rozhoduje na co peniaze minie, ani netusim, kolko ma usetrene a na co mina, - viem, ze nefajci, nepije, von chodi sem tam, je max introvert
Moja dcéra brigádovala na strednej len počas letných prázdnin od 2 ročníka gymnázia, 15 hodín týždenne administratívne práce, cca 200 eur za mesiac, minulý rok si vyskúšala prácu v predajni second handu, fyzicky náročnejšie, 4 eurá na hodinu...zarobené peniaze boli všetky jej.
Ja som brigádovala od 17tich, cez víkend, prázdniny a občas aj cez týždeň keď som mala čas. Míňala som na seba, oblečenie, festivaly, proste na voľný čas. Naši nikdy odomna nechceli prispieť do domácnosti ani cent.
Stredoškoláčky nemám ale ja som v tom veku doučovala matematiku, angličtinu a kupovala veci v sekáčoch a predávala na bazoši.
Teraz pracujem vo firme ktorá sa zaoberá finančným vzdelávaním deti a mladých a naše odporúčanie je jednoznačne v tomto veku už pracovať. My odporúčané viezť deti k práci postupne od 5-6 rokov. 😅
Ja som brigadovala len pocas letnych prazdnin na strednej a setrila na ...neviem co. :D Nakoniec na vysku a svadbu. xD
Môj syn má 16 rokov a brigádu má v sobotu, počas prázdnin. 4 € na hodinu + príplatky. Šetrí si na vodičák
@jarka2013 a kde pracuje?
@jarka2013 a koľko ma rokov?
Môj pracuje od 17. Ale má IUP, takže času má na prácu dosť. Prispieva na jedlo, aj keď nemusí, nechceme to od neho, ale sám povedal, že je mu blbé zarábať a nič neprispiet. Takže robí pravidelne veľký nákup. A zarába viac než dosť. 😅
@akvi co to znamená IUP?
individuálny učebný plán
Myslis neter?
Moji synovia pracovali väčšinou cez víkend ,ale časom aj po škole všetko zvládali a za peniaze si kupovali čo chceli oni jedlo,oblečenie na domácnosť prispievať nemuseli keď dostudovali strednú školu našli si normálnu prácu a išli do podnájmu
Dcera na gymnaziu osemrocnom brigadovala od 15 rokov I pocas skolskeho roka. Bola vzdy jednotkarka. Zvladala super skolu I brigadu. Peniaze boli len jej, kupovaka si kozmetiku, oblecenie I dovolenku si zaplatila.
@abbey1 a kde pracovala od 15 rokov? Mam neter tiež 15 ročnú a chcela by si zarobiť svoje peniažky ale od 15 nieje kde
@anita1978 a aká škola v akom odbore pracoval na duálnom?
@jarka2013 ano
@grammarking áno mali by domácnosť ťahať rodičia jedine keď je rodina na tom finančne zle tak nieje na výber

Môj názor - stredoškolák sa má počas školského roka venovať škole, popripade sa rozvíjať aj v inej mimoškolskej činnosti. Brigáda áno, cez letné prázdniny. A peniaze si minúť na svoje aktivity, alebo šetriť. Viesť k finančnej gramotnosti.