Láska mladých v štádiu chodenia
Aby sa predišlo sklamaniam v manželstve, treba si vytvoriť kvalitný vzťah v štádiu chodenia. Ako na to? Treba si odpovedať na dve nasledujúce otázky. Čo buduje vzťah? Čo ničí vzťah? Takže vzťah, láska v štádiu chodenia sa buduje vtedy, ak zamilovaní nežijú sexuálne, snažia sa žiť čisto - iba kamarátsky,bez sexuálneho styku. Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov. Jednoducho povedané, že zachovať si panenstvo v štádiu chodenia, je to najlepšie ako sa môže mladá a zamilovaná dvojica vo vzťahu upevniť, vzťah skvalitniť. Zachovať si panenstvo je vysoko-inteligentné rozhodnutie. Aj štatistiky ukazujú, že iba tí, ktorí v štádiu chodenia, čiže pred manželstvom žili bez sexuálneho styku, majú kvalitný život v manželstve. Keď už vieme čo buduje vzťah, budeme si vedieť odpovedať na otázku, že čo ničí vzťah. Takže vztah v štádiu chodenia ničia sexuálne styky.
@stardust Treba si naštudovať túto tému, aby človek do hĺbky pochopil o čo ide.
@skvelemanzelstvo kazdy mame iny pohlad na to co je spravne..to, co je spravne podla teba, este nemusi byt pre inych
Mam kamosku, ktora bola az do svadby panna...so svojim partnerom bola pred svadbou 9 rokov...po roku manzelstva a sexu sa rozviedli...teraz ma frajera, s ktorym sa sexualne styka a v ich vztahu je vsetko fajn (na drobne nezhody, ktore su v kazdom vztahu)
@skvelemanzelstvo ja studujem uplne ine veci 😀 😀 nie cirkevne blaboly. Este si sa nevyjadrila, ako je to u teba, hm?
@skvelemanzelstvo hm mne osobne by nevadilo, keby - ako pises "moje deti mali pred manzelstvom sex." OK, vadilo by mi, kebyze dcera s tym zacne v 15 rokoch, to sa mi naozaj zda skoro. Ale ked uz bude dospela? Preco nie? Hlavne, nech je pri tom zodpovedna....
no to sa dobre robia take statistiky z parov ktore nezili sexualne pred svadbou ked takych je mozno 5% jasne ze je ovela vyssia pravdepodobnost ze su stastni ako zvysnych 95% kde je jasne ze tam bude aj vela nestastnych manzelstiev, ale to nestastie absolutne nemusi mat suvis s tym si spolu pred svadbou mali alebo nemali sex.. totalne mimo robit taketo "prieskumy"
@zita19 Ale toto s tým nemá nič spoločné. Myslím, že lepšie by sa urobilo, keby sa naštudovala táto téma, prípadne, ak by sa vypočuli CD od Mgr Pavla Hudáka, ktorý veľmi jasne mladým vysvetľuje prečo láska stroskotáva. Lebo takto si tu ľudia píšu iba to čo si myslia. To čo si ľudia myslia je jedna vec, ale to kde je pravda podľa štatistických výsledkov je iné-pravdivé. Ale častokrát sa zabúda na to, že nemáme tu prezentovať to čo si myslíme, ale písať fakty, ktoré súvisia s pravdou.
@simsalabim Treba teraz nad tým uvažovať. Si predstav tu situáciu, že tá 15 ročná ti nahlási, že sa vyspala s cudzím chlapom,ktorého pozná iba dva dni? Čo potom???? Potom si povieš: Prečo som tomu nejako nezabránila? Prečo som jej nepovedala, že lepšie je počkať na kvalitný vzťah bez sexu? Prečo? a prečo Ale potom bude tisíc otázok, že prečo sme mladým nepovedali pravdu. Tak teraz je čas zamyslieť sa, že čo s tým už teraz budeme robiť. Nečakať až na to čo by sme nechceli. Radšej treba dospievajúce deti dopredu informovať, aby sme nemuseli riešiť problémy vzťahov, v ktorých sa naše dospievajúce deti ocitli omylom. Teraz sa nad tým zamyslíme, lebo potom už môže byť neskoro.
@stardust osobné veci sa tu nerozoberajú
@evening_star Vďaka za tento príspevok.
@skvelemanzelstvo ani neviem, co ti napisat. Kvalitny vztah sa nerovna vztah bez sexu. Vztah moze byt kvalitny aj v pripade, ze dvaja hned skocia spolu do postele. A rovnako moze byt kvalitny aj po rokoch spoznavania. A este moze byt aj milion kombinacii medzi tym. To, co je OK pre jeden par, nemusi byt OK pre druhy. Deti mozeme iba nasmerovat a byt im oporou, ale rozhodnutia robia same. Tie rozhodnutia mozu byt pre nas sklamanim, ale su to ich rozhodnutia. Nemyslim si, ze sex pred manzelstvom je nieco zle.
@skvelemanzelstvo No prepac, ale pisem co myslim. Hadam mi dovolis mysliet? A hadam mi dovolis to aj pisat. Som obdarena vlastnym rozumom, ktory pouzivam na rozmyslanie. Usta (a v pomto pripade prsty) mam na to aby som prezentovala vlastne myslienky. Nemam ich na to aby som papagajovala dogmy, ktore mi niekto naordinuje.
Pripominam, ze toto je otvorene forum. Ja tu pisem svoje nazory a prezentujem fakty, ktore povazujem za spravne. Oponujem nazorom, ktore podla mna nie su spravne, oponujem faktom, ktorym neverim. Nenutim nikoho aby moje nazora prijal za svoje. Moze ich prijet ak uzna za sparavne. Moze mi oponovat, mozme polemizovat, ma sancu ma o svojej pravde ma presvedcit.
A ciste filozoficka otazka: Co je pravda? Co je pravda pre mna,nemusi byt pravda pre teba. A naopak...
@skvelemanzelstvo podla mna ides z jedneho extremu do druheho. Na jednej strane hovoris o sex. vztahu po svadbe a na druhej po zopar dnovej znamosti. Podla mna treba rozmyslat, tak ako pri vsetkom. Nevidim nic zleho na tom, ked budu mat moje deti alebo ktokolvek 18-20 rokov a zacnu byt sex. aktivne po niekolkomesacnej znamosti.
@skvelemanzelstvo
...ti nahlási, že sa vyspala s cudzím chlapom...
Dufam, ze sa vyspi s cudzim chlapom a nie s chlapom z pribuzenstva.
@simsalabim Vzťahy na jednu noc sa ničia. Rozbíjajú sa vzťahy. Dôležité je hovoriť o tom, aby sa budovali pevné vzťahy už počas chodenia a nie iba také na jednu noc. Mladí si povedia:" Tak čo už, tak sme sexovali, tak sa aj vezmeme." A toto čo sú za vzťahy, také nadivoko. Veď toto nie je nič dobré. Žienky, premýšľajte.
ano, pripada mi logicke zachovat platonicku rovinu vztahu pokial ma niekto vztah v 15-16 rokoch, lebo dnes sa hranica zaciatkov vztahov posuva. Ale ked uz maju 17, 18 a viac, myslim, ze uz tomu tazko rodic zabrani.
Rodic moze robit vsetko preto, aby podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia dieta upoornil na rizika a snazil sa ho ochranit, ale to je asi tak vsetko, nasilu nicomu nezabrani.
@skvelemanzelstvo Nepaci sa mi: "Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov.", zla formulacia, nie je nikde dane, ze IBA taky vztah sa premeni na kvalitny vztah a preto tvoj prispevok vyvolava tolko antipatie. Statistika? Na tu by som sa urcite neodvolavala, ziadna statistika nie je 100-percentna a na kazdu statistiku existuje statistika, ktora ju vyvrati, staci najst spravnu "vzorku" respondentov. Napisat, ze je vysoko-inteligentne rozhodnutie vstupit do manzelstva ako panna a panic? Cize, kto nie, jeho rozhodnutie bolo pod priemerom inteligencie? Uvedom si, ze Hudak vo svojich CD prezentuje, co prezentuje, ale nevnucuje to takym sposobom, ako to robis ty. Skrytymi urazkami a podcenovanim nasich vztahov, ktore vo vacsine zazili sex pred svadbou. Jeho CD su urcene mladym, tak skus aj ty vyhladat stranku pre mladych, prehodnot sposob svojej komunikacie. Ako napisala simsalabim: " Deti mozeme iba nasmerovat a byt im oporou, ale rozhodnutia robia same."
@skvelemanzelstvo no neviem, ale nemyslim si , ze to bude na zaklade panenstva fungovat, asi som ja s manzelom vynimka, spavali sme spolu pred manzelstvom a uz sme spolu 21 rokov manzelia a sme spolu stale stastni 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@skvelemanzelstvo mladi ta viac pocuvat, ked im odreprezentujes vlastne skusenosti..nie blaboly nejakeho Hudaka na cedeckach 😉 😉
@skvelemanzelstvo nechapem, o rozbijani akych vztahov hovoris. Pisala si o zachovani "cistoty pred vstupom do manzelstva". Aky vztah sa rozbije, ked maju dvaja styk pred manzelstvom?
Mile damy, nick skvelemanzelstvo sa mi zda veeeelmi ucelovo zalozeny:
zalozeny v decembri 2013, ziadne informacie o uzivatelovi, ziadna historia.
Podobni anonymi tu z casu na cas chodia aby provokovali.
@skvelemanzelstvo Ked uz chcem sirit svoju pravdu, tak si aspon dam tu robotu a vymyslim si identitu, ked sa za tu svoju skutocnu hanbim.
neviem kto je pan Hudak, ale ja osobne som tiez toho nazoru, ze najlepsie sa mozu ludia pocas chodenia spoznat vtedy, ak neziju sexualne, lebo zrazu maju velmi vela casu "bez vasne" a spolocne ho vyplnaju, ci dlhymi rozhovormi, ci hrami, zalubami, nejakou spoločnou službou, atd...
Mozno to vyznie pre vacsinu ludi tu divne, my sme s muzom nic pred svadbou, toboz nie spolocne byvanie, ale po svadbe co je uz viac ako 4 roky ma nič tak neprekvapkalo (zatial) 😀 ... stale je to moj milovany 😉 a to sme chodili pred svadbou 2 roky, za ktore sme sa stihli relativne dobre spoznat 🙂 a stačilo...
@skvelemanzelstvo prvadepodobnost,ze mi moja dcera zahlasi,ze sa v 15-ich vyspala s niekym koho pozna len 2 dni je velmi malo pravdepodobne...ak sa mi totiz zveri s niecim takym,tak to znamena,ze moja dcera a ja mame velmi dobry vztah a nema problem sa rozpravat zo svojou matkou ako s najlepsou kamaratkou...ak tam raz dospejeme (co velmi dufam )...urcite to bude znamenat,ze sme temu prva menstruacia kamaratstvo,laska,prve bosky,zalubenost,ziarlivost,sebaucta,sex,tehotenstvo a manzelstvo dokladne prebrali a ked verim sebe ako matke,tak budem verit aj svojej dcere,ze sa v urcitych zivotnych situaciach rozhodne spravne...ak sa to nestane,tak si svoje skutky zoberie vo forme skusenosti do zivota....nic ine s tym robit nebudem.Rozhodne jej neublizim,nezbijem,nevyzeniem z domu a neobratim sa jej chrbtom....je to moje dieta a ja som bola tiez niekoho dieta len s tym rozdielom,ze moja matka nebola moja najlepsia kamaratka a nikdy som jej nic nezahlasovala.
@skvelemanzelstvo
" Mladí si povedia:" Tak čo už, tak sme sexovali, tak sa aj vezmeme." A toto čo sú za vzťahy, také nadivoko. "
a toto mám ako chápať? 😕 😅
keby to bolo tak, že mladí sa spolu vyspia a povedia si - tak sa vezmeme - to by bolo ešte fajn, nemyslíš?
z toho mi vychádza, že teda by sa spolu brali prví partneri medzi sebou, teda predtým obaja panici, vyspia sa a vezmú sa
krásne, ako v rozprávke
a potom by to nebolo až také zhumplované na tomto svete. či?
a ďalšia veta ( v tom skopírovanom) zas odporuje vete predtým...... "A toto čo sú za vzťahy, také nadivoko..."
ale veď už by nešlo o hocaký divoký vzťah, ak by sa po "vyspatí" spolu hneď vzali, to by bolo už manželstvo, či?
dievča, ja ti vôbec nerozumiem 😅
najprv si utrieď myšlienky, nepíš chaoticky, ale zrozumiteľne, aby to tu tí potenciálne čítajúci mladí panici a panny chápali 😉 ( čo pochybujem, že sú tu na fóre 12 ročné deti, lebo staršie už bohužiaľ, asi také čisté v dnešnej dobe nebudú)
a hlavne - povzbuď ich vlastným príkladom, príbehom 😉
začni od seba 🙂
a napíš, ako to bolo u teba
a možno ti uveria 😉
Vzťah je 50% láska a 50% sex... Ak to neklape v posteli po roku sa ľudia vyserú na city.. či si to priznajú či nie, príspevok je totálne sfanatizovaný a úplná kravina.
Cakat so sexom az do manzelstva........ hmmm, ak sa beru ludia po mesacnej znamosti, tak sa to da vydrzat 😀

@zita19 nie, musi ist na Pokec na azet.sk 😉