icon

Láska mladých v štádiu chodenia

skvelemanzelstvo
25. dec 2013

Aby sa predišlo sklamaniam v manželstve, treba si vytvoriť kvalitný vzťah v štádiu chodenia. Ako na to? Treba si odpovedať na dve nasledujúce otázky. Čo buduje vzťah? Čo ničí vzťah? Takže vzťah, láska v štádiu chodenia sa buduje vtedy, ak zamilovaní nežijú sexuálne, snažia sa žiť čisto - iba kamarátsky,bez sexuálneho styku. Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov. Jednoducho povedané, že zachovať si panenstvo v štádiu chodenia, je to najlepšie ako sa môže mladá a zamilovaná dvojica vo vzťahu upevniť, vzťah skvalitniť. Zachovať si panenstvo je vysoko-inteligentné rozhodnutie. Aj štatistiky ukazujú, že iba tí, ktorí v štádiu chodenia, čiže pred manželstvom žili bez sexuálneho styku, majú kvalitný život v manželstve. Keď už vieme čo buduje vzťah, budeme si vedieť odpovedať na otázku, že čo ničí vzťah. Takže vztah v štádiu chodenia ničia sexuálne styky.

cmulinko
25. dec 2013

dievcata...tema je laska mladych v stadiu chodenia....nie o tom kto a preco dal pokrstit dieta.To snad uz ani nemyslite vazne taketo otazky....kolko podobnych tem sa tu este musi zrodit a kolko z nich skonci zasa premudrenou filozofiou,ktora nekdy nebude jednotna ak sa tyka nabozenstva.nechapem,ze vobec mate chut znova a znova sa chytat tych istych '' vdacnych '' tem na argumenty.
Snazme sa drzat temy.

sorciera24
25. dec 2013

@bosoriak malokomu sa paci prvy sex...to ale neznamena, ze to je zle.....skoda, ze nevidis podstatu, toho, co som napisala..... (ja len doplnim, ze vsetko je aj tak v hlave.....)....ale je fakt, ze ak niekto caka od neskuseneho kreacie a akrobacie a na tom to zlyha....asi to nebude dobry zaklad pre vztah.....

czechzuzanaba
25. dec 2013

@cmulinko no jenze uz ten uvodni prispevek je dost nabozensky nabity, takze ono to s tim cele dost souvisi....teda aspon zakladatelka to dava do souvislosti, jak jsem pochopila...

zuzkaanicka
25. dec 2013

@czechzuzanaba ja som mozno nechapava, ale ten odskok ku krstu mi pripadal hodne umely 😕

cmulinko
25. dec 2013

@czechzuzanaba no ja nevidim ziadnu suvislost medzi krstom a laskou mladych...dokonca ani medzi krstom a prvym sexom ci pred ci uz po manzelstve...nech uz ma tema akykolvek nadych nabozenstva...prosim drzme sa temy lasky mladych a nesnazme sa skoncit zas v nejakej teme,kde sa bude preberat zas len to co niekomu viac vyhovuje na hadku.Ak aj ma tema nabozensky podton...tak je smerovana k mladym ludom a ich cistote v sexualite....ci len ja som taka '' nenormalna ,ze chcem zachovat podstatu temy.Ci by si ateisticka matka nepriala to iste ako veriaca matka pre svoju dceru..?...o com som pisala v mojom prvom prispevku.

zuzanockamt
25. dec 2013

dievcata, ved sme na konovi, tak odskok od temy tu musi byt a hadky tiez 😀 😀 😀

zuzkaanicka
25. dec 2013

A ked tu uz kritizujete Hudaka ... boli ste niektora na jeho prednaske? ... ja som na jednej bola, je to asi tak 12-13 rokov dozadu ... prednaska to bola vynikajuca a myslim, ze posluchaci neboli iba katolici 😉 ... ono, niekedy je fajn, ked si najskor zistite o co ide a az potom kritizujete 😉

czechzuzanaba
25. dec 2013

@zuzkaanicka no mas pravdu, nekdo to tam nahodil a ja sem se chytla. 😉

zuzkaanicka
25. dec 2013

@czechzuzanaba to je normalne, to sa proste stava 😉

czechzuzanaba
25. dec 2013

@cmulinko aj ty mas pravdu, ja to sice nezacla o tom krtu, ale prihrala sem si polivcicku, tak sorry 🙂

mona333
25. dec 2013

@nativanativa pod pojmom nešťastie myslím,že jeden z manželov zostane ochrnutý napr. po úraze alebo po mrtvici,proste nebude schopný sexu

zita19
25. dec 2013

@zuzkaanicka Ide o propagaciu CD. Viac, menej skrytu propagaciu CD v diskusnej teme, co pravidla nedovoluju. To ze sa to zvrhava k hadkam, ironii a sarkyzmu, odbocuje sa od temy je uplne nedolezite v kontexte marketingoveho podtextu tejto temy.
Nehovoriac o tom, ze pan zakladatel, propagator, mozno aj autor sa nam od 2. strany neozyva. Cize on svoju misiu splniĺ. Dal zas nejakym potencionalnym zakaznikom na vedomie (teda skor do podvedomia) informaciu, ze tu je taketo CD, podte kupte, zaplatte...
Pan Hudak, nech si pekne zaplati reklamny priestor vo verejnych mediach (alebo ja na MK mu moze bezat banner o otravovat pouzivatelov, ale nech zaplati ako kazdy iny reklamny sponzor) a nech nezneuziva toto forum pre svoj biznis.

czechzuzanaba
25. dec 2013

@cmulinko co se tyce temy laska mladych - vzdycky si rikam, ze dokud je cas, napsat si vsechno co si z meho dospivani a mladi napsat do denicku, teda hlavne pocity (aspon castecne :D), protoze uz zacinam na sobe citit jak holky rostou, ze zacinam veci videt jinak 🙂

nativanativa
25. dec 2013

@mona333 no - zrovna na toto som absolútne nepomyslela, skôr som myslela to že si proste nesadnú, nedokážu nájsť spoločnú cestu alebo riešenie v sexe, jednoducho povedané - nedokážu sa navzájom uspokojiť. To čo si uviedla ty ako príklad je úplne o niečom inom a mení to situáciu

mima4
25. dec 2013

@mimake napriklad preto, ze niečo je "chciet", planovat a niečo realne uskutočniť a dojst k manzelskemu slubu. Ja osobne vnimam predmanzelsku zdrzanlivost ako jedno z najvacsich pozehnani pre zivot zeny, pretoze tymto je chranene zenske srdce, zenske telo.. a z pohladu krestanky u mna by taktiez neveriaci nepripadal do uvahu. To bola podmienka č. 1 pre uvazovanie vobec o vztahu.

mimake
25. dec 2013

@zita19 jasne vid moj prvy prispevok, ze to v podstate nie je o tom, ale ked ja sa tak rada hadam 😀 😝 niekedy ma prostr chyti sajba a musim 😅 ale postreh dobry z tvojej strany, aspon niekto s chladnou hlavou

mima4
25. dec 2013

@nativanativa
neuveris, ale ja nejake take CD mam..zatial nevypocute 😀
Manzel ma vasen pre geocaching... a raz sme boli na takej multi... mrte uloh..niekde pri slovnafte v lese... ale na konci poradne vedro s vecickami...tak som si vybrala toto CD.. raz si ho mozno aj pustim.

nativanativa
25. dec 2013

@mima4 he, som zvedavá aké ponaučenie si z neho zoberieš 😀

zita19
25. dec 2013

@mimake joj a ja sa ako rada hadam...

mima4
25. dec 2013

@nativanativa
vies, mna v podstate to čo ludia az tak nezaujima, nie ze by nezaujima, rada si to vypocujem, ale snazim sa to, čo počúvam porovnavat s tym, čo sa pise v Biblii. Nechcem tu nikomu vnucovat, ze musi čakať až do manželstvo, toboz nie mamičkám 😀 ale ja sama za seba toto rozhodnutie vo svojom zivote hodnotim vysoko pozitivne a konala by som rovnako.
Podla mna aj sexualny zivot je odrazom fungovania, resp. nefungovania vztahu medzi ludmi. Ak niekto niekoho miluje, ma s nim hlboky vztah, hlada jeho dobro z kazdej stranky..a ked je to vzajomne, co je super a malo by to tak byt...tak hotovy raj 😉

zuzkaanicka
25. dec 2013

@zita19 toto beriem, ani mne sa taka propagacia nepaci ... ja som narazala na ine ... z mnohych prispevkov tu totiz hned zacali vyskakovat vseliake osocovania na jeho osobu a pritom pochybujem, ze ho niektora pozna 😉 ... proste ak o niekom poviem, ze vodu kaze, vino pije, tak si to najskor overim, ci nahodou netrepem 😝

zita19
25. dec 2013

@mima4 Nam raz nejake CD strcili do schranky ked bol v KE Pochod za zivot. Uz nazov mi hovoril, ze nebudem sa trapit s otvaranim CD mechaniky na notase. Plasi nam sojky na zahrade. Ale zaz bolo za darmo. CD na plasenie sojek by som nekupovala. To si radsej kupim mandarinky 😅

stardust
25. dec 2013

@zita19 ved ho hod do bazara na konovi 😎

mima4
25. dec 2013

@zita19
to CD, ja si myslim podla uvodneho prispevku, nie je vhodne pre hladajuceho cloveka, ci vlazneho cloveka.... niektori ludia skor potrebuju mliečko, ako pevnu potravu (ešte). Neviem či však chápeš, ako to myslím. Niektoré veci človek pochopí, až ked sa sam dobrovolne a vedome rozhodne pre kresťanstvo. Nemyslím, že drať kostolné lavice, mať prímania, či čo to je v rkc... ale také každodené aplikovanie vecí z krestanstva do bezneho zivota.

czechzuzanaba
25. dec 2013

@mima4 napada me otazka, myslis si, ze kdyby jsi se svym muzem pred svatbou spala, ze vas vztah by byl jiny? Horsi?

zita19
25. dec 2013

@mima4 Vies co, ja Ti zavidim. Si vo svojej podstate stastna zena. Tvoja viera Ti da na vsekto odpoved, navod aj odpustenie.
Ja si musim svoje otazky zodpovedat sama, navody najst sama, a odpustat sama sebe to co som zle sparvila ci chtiac ci nechtiac, a to je velmi tazke. Toto je moje trapenie.
Ale zas to neber tak, ze som nestastna, len vy veriaci asi mate jednoduchsiu cestu k stastiu a pohode ako ja.

zuzkaanicka
25. dec 2013

@zita19 to je optimalizacia v praxi 😉

bosoriak
25. dec 2013

@sorciera24 Asi nevidim, to je pravda. Lebo celkom nerozumiem, co sa pytas. Pytala si sa, ako panic alebo panna spozna, ci je sex zly. Ja vravim, ze sex nie je zly alebo dobry, ale je taky ktory sa cloveku paci, uziva si ho s milovanym clovekom a po jeho skonceni ma dobry pocit zo zivota. Potom je taky, ktory sa cloveku nepaci, nema pri nom prijemne pocity, boli a podobne.
Ci ako si to myslela?

mima4
25. dec 2013

@zita19 neviem či jednoduchšiu cestu ku štastiu..to je asi dost individualne.. ale napr ja fakt vela veci v Biblie, vratane prikazani vnimam ako take super odporucania pre pokojny zivot 🙂

mima4
25. dec 2013

@czechzuzanaba
na to je tazke mne odpovedat, fakt sa k tomuto neviem vyjadrit. Ale myslim si, ze by som si tuto vec niesla ako niečo nie spravne vo vztahu k Bohu. Bavila som sa o tejto veci s babami krestankami, ktore proste nevydrzali a stalo sa... a ony mi povedali, ze ich vztahy tym boli do urcitej miery ovplyvnene a museli ist s muzom kvoli tomu na kolena pred Boha a poprosit Ho o odpustenie a az vtedy sa im v dusi ulavilo.