Láska mladých v štádiu chodenia
Aby sa predišlo sklamaniam v manželstve, treba si vytvoriť kvalitný vzťah v štádiu chodenia. Ako na to? Treba si odpovedať na dve nasledujúce otázky. Čo buduje vzťah? Čo ničí vzťah? Takže vzťah, láska v štádiu chodenia sa buduje vtedy, ak zamilovaní nežijú sexuálne, snažia sa žiť čisto - iba kamarátsky,bez sexuálneho styku. Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov. Jednoducho povedané, že zachovať si panenstvo v štádiu chodenia, je to najlepšie ako sa môže mladá a zamilovaná dvojica vo vzťahu upevniť, vzťah skvalitniť. Zachovať si panenstvo je vysoko-inteligentné rozhodnutie. Aj štatistiky ukazujú, že iba tí, ktorí v štádiu chodenia, čiže pred manželstvom žili bez sexuálneho styku, majú kvalitný život v manželstve. Keď už vieme čo buduje vzťah, budeme si vedieť odpovedať na otázku, že čo ničí vzťah. Takže vztah v štádiu chodenia ničia sexuálne styky.
@zuzanockamt
mas pocit, ze sucasne manzelstva, kde ludia ziju aj pred svadbou spolu, su kvalitnejsie a je nizsia rozvodovost ako u manzelstiev z pred x rokov, kedy byvat spolu bolo veeelmi vynimocne?
@evening_star mozem sa opytat tak veriacej zeny ci dala pokrstit svoje dieta?
@mimake Myslíš, či som dala pokrstiť svojho syna? Áno. Prečo?
@mima4 rozvodovost je pomerne vysoka, to je pravda, ale kedysi ludia tiez pred svadbou intimne zili, len sa o tom nehovorilo 😉 ... a castokrat boli manzelstva udrziavane umelo, lebo ved co by ludia povedali 😝 a aj ked to nefungovalo, snazili sa tvarit tak, ze to funguje 😝 ... ja osobne si stojim za tym, ze kym vstupim do stavu manzelskeho, tak chodenie s clovekom mi nestaci, treba si odzit 🙂 ... mne to vyhovuje ... manzel bol so mnou vyberat svadobne saty, rano pred svadbou sme vstali z jednej postele, pomohol mi pri obliekani do siat, odsoferoval si to so mnou v aute na obrad a fungujeme veru uz siedmy rok s papierom
@evening_star a nema byt nahodou krst dobrovolny? Alebo sa tak dieta rozhodlo samo? Nema sa dobrovolne rozhodnut ci bude alebo nebude krestanom? Alebo toto pravo mu moze byt odoprete pre vyssie dobro? Nemoze sa aj krestan dobrovolne rozhodnut ci bude alebo nebude pohlavne zit pred manzelstvom? ( nehovorim o viacerych partneroch) alebo nemame slobodnu volu?
@mima4 no ale proc se to vubec dava do souvislosti?
@mimake Ja som v rkc, takže tu je to tak- a prečo? Krst je dar od Boha, krstom sa človek stáva Božím dieťaťom a zmýva sa mu dedičný hriech, je preto prirodzené, že mám túžbu, aby to bolo čím skôr. Zároveň sa pri krste rodičia a krstní rodičia zaväzujú, že ho budú vo viere vychovávať. Keď túžim, aby spoznal Krista, tak asi ho nenechám len tak napospas samého, že začni chodiť do kostola keď sa ti zachce. Pre mňa je úplne prirodzené, že ho k tomu vediem od mala, ukazujem mu vieru, učím ho, kto je Boh. Pre mňa je Boh zmyslom života. Samozrejme, že príde čas, keď bude musieť túto "naučenú" vieru prijať za svoju, a objaviť svoj vzťah s Bohom, a to už musí vyjsť z neho. Potom už sa samozrejme bude sám rozhodovať, či zotrvá vo viere.
A v rkc to tak bolo vždy- sú na to dôkazy už od 2. storočia, že krstené boli malé deti.
@evening_star a ako vies, ze o to dieta stoji, aby bolo pokrstene? ... ja som krstit nedala, nech sa rozhodne on, nebudem mu hned nieco vnucovat
@edita56 :D
@zuzanockamt divej, stejne, jestli vyroste a nebude verit, tak mu to bude aj jedno, ci je pokrteny...🙂 Ja spis nechapu, ze nekteri daji pokrtit a pak ve vire nevychovavaji...
@bosoriak Aj mna presne to na nich vytaca. Vsak nech si robia ako vedia a chcu, nech si posielaju deti na nabozenstvo, nech neberu antikoncepciu...
Ale ja si budem zit svoj ako ja chcem.
Nechcem aby mi diktovali, ci sa mam vydavat ci mozem zit na hromadke...
Nechcem aby sa nabozenstvo vyucovalo na statnych skolach, kto chce, pekne do pastoracneho centra vo svojom volnom case za svoje peniazky...
Nechcem aby diktovali kde budu predavat HAK alebo nedajboze vykrikovat z kancla v kostole, ze teta v garazovej samoske ma aj prezervativy a oplujte ju cela dedina...
ja teda nevidim nic pozitivne na tom ze uchovat panenstvo az do manzelstva..akurat zistim ze moj manzel je nemehlo vp osteli, nevie ma uspokojit, jeho penis ma 2cm, ... a pod. .. s tymto zacinat manzelstvo mno neviem ci je to zaklad nejakeho stastneho vztahu 😀
@czechzuzanaba keby som ho pokrstit dala, aj tak by som ho nejako fanaticky v tej viere neviedla, lebo rimsko-katolicka cikrev mi nesedi - v istych veciach ... v Boha verim, ale panov fararov, ktori o skutocnom zivote nevedia nic, k tomu nepotrebujem
@zuzanockamt Ja mu nič nevnucujem násilne, ako som napísala, pre mňa je Boh všetkým, zmyslom života, všetko, čo robím, je preniknuté mojou vierou, ja sa modlím a ďakujem pred jedlom, modlím sa každé ráno a každý večer, chodím do kostola, samozrejme všetko spolu s mojím manželom - takže pre moje deti to bude také prirodzené ako jesť, spať, chodiť do školy. Povedz, ako ho z toho môžem vylúčiť? To sa jednoducho nedá, je to pre nás prirodzená súčasť života. A my veríme, že krst je dar, a je to len niečo pozitívne - uškodiť mu to nemôže, len pomôcť 🙂
@sorciera24 Nad tymto som sa zamyslala uz aj ja. Ale myslim si, ze skusenost nema vplyv na to ako vnimam ci je sex dobry alebo zly. Aj neskuseny vie povedat, ci sa mu to subjektivne pacilo alebo nie.
@evening_star modlim sa aj ja a dakujem Bohu za to, co mam, ale nie naucenymi modlitbami a do kostola nechodim ... nebudem pocuvat niekoho, kto vodu kaze a vino pije 😝
@zuzanockamt Sú aj takí, čo kážu vodu a pijú víno, všade sa nájdu čierne ovce, ale ja chodím do kostola hlavne kvôli mne a Bohu.
@evening_star aj ja som v rkc a ked sme pred sobasom chodili na nauku tak nas farar presne na toto upozornoval ze pokial budeme mat dieta tak ho mame nechat sa rozhodnut same a plne s tym suhlasim.
@mima4 ja som tam presne kvoli tomu napisala ze nehovorim o viacerych partneroch. Ked vieme pred manzelstvom ze chceme byt spolu na cely zivot tak preco nezacat zit sexualne uz pred vstupom? Ved vzdy budem zit len s jednym muzom. Hmmm?
@evening_star tak ja zese k viere ten kostol nepotrebujem ... Boh je predsa vsade so mnou, nie? 😉 🙂
@zuzanockamt pravda
@evening_star proti prudu je tazke plavat 😔
@bosoriak ano, isto....a ja sa opat pytam, co sa mu akoze nema pacit?....proste ako moze vediet, ci je sex zly, ked ho predtym este nemal?...alebo co by to muselo byt...aby sme mohli povedat, ze toto je zle!?.....fakt ma to zaujima a neviem na to prist....
@sorciera24 Neexistuje nejaka definicia, ze dobry sex je len vtedy, ked je predohra 25 minut, samotny styk trva aspon 30 minut, tolko a tolko zasunuti, tri polohy, dva orgazmy zena, jeden muz. 😀 Myslim, ze co je pre niekoho zly sex, je pre ineho dobry. Takze je to cisto o vnimani jednotlivca. Neskuseny sice nevie povedat, co by bolo lepsie, ale zato vie povedat, ze sa mu to nepacilo, to som chcela povedat.
@mona333 čo myslíš tým že sa stane nešťastie?
@mima4 áno - dôvodov na rozchod je fakt veľmi veľa, no najčastejšie je hlavnou príčinou ochladnutie z jednej strany a nájdenie si milenca či milenku nie? Už len súdna sieň koľko takych prípadov ponúkla.... Ja len nahlas uvažujem že mi je dosť za vlasy pritiahnutá myšlienka zakladatelky tejto témy a následná propagácia CDčka ktoré si možno kúpi tak 10% populácie a aj to možno zo zvedavosti
Apropo- vianoce už boli, či to bude ako výpredajový trhák zaručujúci spokojný a harmonický život manželský?? 🙂

@nativanativa mozem sa spytat a aj inych? co akoze v sexe u dvoch neskusenych nemoze klapat? (mimo frekvencie...ale to sa da zistit)....co este?