Láska mladých v štádiu chodenia
Aby sa predišlo sklamaniam v manželstve, treba si vytvoriť kvalitný vzťah v štádiu chodenia. Ako na to? Treba si odpovedať na dve nasledujúce otázky. Čo buduje vzťah? Čo ničí vzťah? Takže vzťah, láska v štádiu chodenia sa buduje vtedy, ak zamilovaní nežijú sexuálne, snažia sa žiť čisto - iba kamarátsky,bez sexuálneho styku. Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov. Jednoducho povedané, že zachovať si panenstvo v štádiu chodenia, je to najlepšie ako sa môže mladá a zamilovaná dvojica vo vzťahu upevniť, vzťah skvalitniť. Zachovať si panenstvo je vysoko-inteligentné rozhodnutie. Aj štatistiky ukazujú, že iba tí, ktorí v štádiu chodenia, čiže pred manželstvom žili bez sexuálneho styku, majú kvalitný život v manželstve. Keď už vieme čo buduje vzťah, budeme si vedieť odpovedať na otázku, že čo ničí vzťah. Takže vztah v štádiu chodenia ničia sexuálne styky.
@zuzanockamt ver tomu, ze take existuju 😉
@keram3053 nejlepsi jsou ti muzi, kteri hledaji jako manzelky panny a sami panici nejsou.....
@zuzanockamt za to, ze ty si envies predstavit take to neznamena, ze neexistuju 😉
@zuzkaanicka jinac, vidis rozdil v tomto v Ceskach a Slovenkach? To me tak napadlo, jsi rikala ze zijes v Brne..🙂
@czechzuzanaba ja neviem, velmi zalezi od toho, medzi akymi ludmi sa pohybujes ... je pravda, ze v CR je napr. menej veriacich ludi, ale ja mam dojem, ze to percento naozaj veriacich bude velmi podobne ... vyskum som nerobila 😅 , ale tipujem, ze to bude podobne 😉
@zuzkaanicka
@sorciera24 je mi jasne, ze existuju 🙂 😉 ... len by ma zaujimala nejaka statistika 😀 , ze kolko ich asi je 😀 ... ale taku asi nenajdeme 😀
@zuzanockamt tak taku statistiku asi nerobili, ale ktovie 😉 ... mozno by sme boli prekvapene 😉
@zuzanockamt tak statistiku nepoznam a ak by aj bola, statistikam sa tazko veri...ja len, ze proste take su, osobne poznam zeny aj muzov, kt. su neskuseni v tom veku (a mnohi su aj neveriaci)..... myslim, ze je to na akzdom akou cestou sa rozhodne ist, ale urcite by som to nezatracovala, ci nepodcenovala 😉
@sorciera24 nepodcenujem 😉 ... ja poznam len jedneho
@zuzanockamt vzdy zalezi od toho, v akej spolocnosti sa pohybujes a to teraz nemyslim len na rkc ... ono, pre niektorych je nepredstavitelne, ze niekomu staci jeden partner na cely zivot a pre niekoho zase viac ako jeden na cely zivot ... kazdy ma ine predstavy o zivote 😉
@zuzkaanicka myslim, ze sa pohybujem medzi uplne normalnymi beznymi ludmi 🙂
@zuzanockamt tak dufam, ze to nevyznelo odo mna tak, ze niektori su normalni a niektori normalnejsi 😅 ... proste nepoznas vsetkych ludi ani v MT a nie este na celom Slovensku ... mozno by si bola prekvapena 😉
@zuzkaanicka MT ma nejako nezaujima 😀 😝 ... a obcas som prekvapena aj z toho, co poznam, tak chvalabohu, ze nepoznam vsetkych 😀
@zuzanockamt tak teraz neviem, ale myslela som, ze si z MT 😉 ... ja myslim, ze vies ako som to myslela 😉 ... a mas pravdu, niekedy je lepsie ani nevediet 😝
@zuzkaanicka byvam v MT, ale nie som odtial 🙂
ja súhlasím... 🙂 s mm sme na seba počkali a je to super...inak my sme celkovo "divna" rodinka pre väčšinu....ani TV doma nemáme 😝 ale o to viacej sa spolu rozprávame 🙂
V dnesnej dobe uz malokto vie/chce pockat. My sme tiez pockali a sme stastni 🙂
@mamjka Ani my nemáme tv, aj my sme asi divní 🙂
@evening_star jak pozerám tak sme rovnako "divní" aj v tým že máme malé detičky a čo chvíľa k nim pribudnú súrodenci.... 🙂
@keram3053 Ale nepise sa ani o tych pripadoch ked celistvost hymenu bola zachovana do svatby a aj tak z toho dobre manzelstvo nevzniklo.
Neda sa sudit podla toho kusku tkaniva a terminu jeho prveho pouzitia.
Dobre vztahy a rodiny mozu mat aj ti co maju za sabou skusenosti s inymi partnermi a ani na to nemusia mat certifikat. Ziju spolu stastne, vychovavaju stastne deti.
Zle vztahy a nestastne rodiny mozu mat aj ti s certifikatom a ziadnymi skusenostami pred sobasom. Mozu zit v trapeni a nestasti a ich deti tym trpia. Len sa to, ze maju certifikat zbytocne glorifikuje.
Presadzovat jeden model spravnej rodiny je podla mna v sucastnej dobe nevhodne. Tradicna rodina na krestanskych principoch pricasto zlyhava. Asi to nie je ten najuzasnejsi model... Aj ked monohorocny.
Nechce sa mi litstovat hore, takze je to pre tu co termin radodajka pouzila:
A len tak na okraj by ma zaujimala definicia radoadajky.
Napíšem z vlastnej skúsenosti. Každý mladý človek, ktorý si nájde potencionálneho sexuálneho partnera sa aj tak rozhodne sám. Samozrejme rodičia ho môžu svojimi radami nasmerovať, no čím viac budú do toho zasahovať tým je to viac na škodu. Niektorí rodičia napr. nechcú aby u nich prespával partner ich dospievajúcej/dospelej dcéry v štádiu ich chodenia. Tak to robili aj moji rodičia. Keď sme sa chceli s partnerom intímne zblížiť, tak sme si museli hľadať kadejaké iné cestičky, keďže doma to bolo zakázané. Moja sestra naopak svojej dcére toto nezakazovala, aby jej dcéra náhodou "neutekala", kvôli tomu z domu. A nič zlého sa nestalo. To je môj postreh k tejto téme, ako u veriacich, tak aj neveriacich.
@nativanativa Praveže sex v čase spoznávania, v čase chodenia nie je vôbec potrebný. Keď mladí spolu chodia, tak by sa mali v prvom rade spoznávať (spoznávať sa pri hre, spoločných výletoch, komunikovať, zabávať, ale bez sexu atď.). Dôležitosť sa kladie na to, aby sa všetko robilo, ale aby sa nesexovalo. Lebo ak vstúpi do priateľského vzťahu sex, tak všetko nabúra, ale úplne všetko. Ale veď sa pozrite, čo sa deje v dnešnej spoločnosti, ako sa správajú mladí, neviazaný sex, sex s neviem kým, potom sú rozchody atď. Ale kto si volí cestu rozchodu, rozvratu, všetko to, čo je zlé, volí si neviazané vzťahy. Potom sa nečudujme, že príde rozčarovanie. Minule mi manžel rozprával, že na vlakovej stanici v Bratislave ho oslovila neznáma slečna a ponúkala mu sex za peniaze. No toto, čo to má byť? Ako sa správajú tí mladí, to si už myslia, že sexovať môžem s hocikým??????????????? A hocikde?????????? Fuj. Našťastie môj manžel slečnu odmietol. Je načase, aby sa mladí spamätali, lebo tadiaľto, cesta sexu nikam nevedie. Je načase, aby to mladí konečne pochopili.
@anima9 Ide o to, aby sa mladým ukázal smer kadiaľ majú ísť. Nejde o to, aby sa im niečo zakazovalo. Je pravda, že každý si urobí aj tak čo sám chce. Dôležité je poukázať na to, čo je správne, že sex v priateľstve nie je potrebný. Muži sú takí, že ak im žena v čase chodenia sex nedovolí, tú ženu si muži viac vážia, majú pre ňu väčší rešpekt. Na druhej strane, žena, ktorá rýchlo dá sex počas priateľstva, klesá v mužských očiach. Je dobré vypočuť si tie CD prednášky od Paľa Hudáka, aby sa lepšie pochopilo o čom to celé je.
@skvelemanzelstvo tych mladych niekto mal vychovat, takze chybu by som hladala v ich rodicoch....... a nesuhlasim ani s tym zbytkom, co si napisala v uvodnom prispevku, kedze s mojim manzelom taham uz 20 rokov a nejak sa neschyluje k rozvodu, ani rozvratu, ani psychickej ujme ani jedneho z nas
@czechzuzanaba Neviem či viete, ale každý normálny muž túži mať pannu v manželstve. Mať pannu, je muža veľmi dôležité.
sorrac, ale blbost, poznam taky par, ze sex pre svadbou nie, tak svadba bola do pol roka chodenia, maju problemov dost a to su spolu 8 rokov, a teda nie su to deti ale ludia cez 30 rokov a VS vzdelani, je to blbost 😝
@mima4 Áno, veď o tom to je. Že pokiaľ sa v priateľskom vzťahu sex nedovolí, tak ten vzťah je super. Ale akonáhle sa začne so sexom, tak hlavne ženy to ťažko prežívajú. Ale tie, ktoré to mrzí sa radšej nepriznajú a vnútro im "krváca".
@skvelemanzelstvo a ty si bola panna, ked si vstupovala do manzelstva? Alebo si sa brala uz deflorovana a preto musis tolerovat manzelovi ine zeny? (ak pamat nefunguje, davala si tu velmi cenne rady, ako prezivat stastne manzelstvo 😉 😉 )

@keram3053 neviem si predstavit zenu-pannu, ktora sa vydava v 25-ke alebo v 30-ke napr. 😉 🙂 ... a co je podla teba radodajka? 😉 🙂 😀