icon

Má význam, aby si 13-ročné dievča spravilo certifikát z angličtiny?

kofa77
28. júl 2022

Baby, ma vyznam aby si 13 rocne dieta spravilo certifikat z anglictiny, ktory plati 2 roky a najblizsie 2 roky ho aj tak nejak nevyuzije?

martul
28. júl 2022

@kofa77 odpovedala si si sama.

deti95060810
28. júl 2022

za mňa nie...

terez246
28. júl 2022

@kofa77 Nech pouvažuje nad certifikátom s neobmedzenou platnosťou (napr. FCE). A môže taktiež spraviť tento, ako skúšku na vyšší level, ktorý už môže neskôr využiť. Ja som robila v 15tich a otvorilo mi to oči, čo všetko treba ešte doštudovať, aby som sa v jazyku pohla ďalej. 😊

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
kofa77
autor
28. júl 2022

inak malo byt dieťa, nie dievča, ale to je fuk😝

kofa77
autor
28. júl 2022

@terez246 dakujem, popozerame

kofa77
autor
28. júl 2022

a nahodou nemate skusenost s nejakym online kurzom tvoriveho pisania v anglictine?

loginexistuje
28. júl 2022

ja by som ju podporila v tom ak chce aj ked asi to nema aktualne uplne vyznam dcera robila IELTS az tera v maturitnom rocniku spravila na C2 (bola na bilingv tak to mali povinne ) ak by ale tvoja napr chcela ost na biligv gymko mozno to akceptuju pri prijimackach

tanyan
28. júl 2022

Pokiaľ to má význam pre dieťa, tak to význam má. Nikdy nevieš, kde sa ti takáto skúsenosť zíde. Možno práve pri robení certifikátu stretne niekoho, kto mu/jej ponúkne štipendium na štúdium v zahraničí... Určite by som podporila takúto aktivitu.

loginexistuje
28. júl 2022

@kofa77 tu mas link cena bola cca 200 eur ak sa dobre pamatam za skusku
https://www.ihbratislava.sk/en/cambridge-englis...

a_adamcova
28. júl 2022

Ak to chce dieťa, tak zmysel to má, a veľký. Už len preto, že má ambíciu a za tou si má ísť. A toto mu dá oveľa viac do života, ako to či ten certifikát využije. Takže v tomto prípade rozhodne ÁNO. Ak to chce ale rodič, tak to zmysel nemá, pretože si si odpovedala sama, nevyužije to.

kofa77
autor
28. júl 2022

dakujem, baby.
on by to chcel skusit

abbey1
28. júl 2022

@kofa77 Ak si chce overit schopnosti z cudzieho jazyka, nech ide do toho. Ale pohladajte iny, vhodnejsi certifikat bez obmedzenej platnosti. Aky chcel teraz robit? Niektore su skutocne len na vytahovanie penazi v vreciek ludi.

kofa77
autor
28. júl 2022

@abbey1 pozeram na ten B2 First -FCE.

rude_baby
28. júl 2022

Ako motivácia to zmysel isto ma. Jasne, je malá, nevyužije to, ale je to prvý minikrok k ďalším certifikátom

danielahamar
28. júl 2022

Môj si certifikát chce robiť až v 5rocniku, teraz ide do 3.