Má význam, aby si 13-ročné dievča spravilo certifikát z angličtiny?
Baby, ma vyznam aby si 13 rocne dieta spravilo certifikat z anglictiny, ktory plati 2 roky a najblizsie 2 roky ho aj tak nejak nevyuzije?
za mňa nie...
inak malo byt dieťa, nie dievča, ale to je fuk😝
a nahodou nemate skusenost s nejakym online kurzom tvoriveho pisania v anglictine?
ja by som ju podporila v tom ak chce aj ked asi to nema aktualne uplne vyznam dcera robila IELTS az tera v maturitnom rocniku spravila na C2 (bola na bilingv tak to mali povinne ) ak by ale tvoja napr chcela ost na biligv gymko mozno to akceptuju pri prijimackach
Pokiaľ to má význam pre dieťa, tak to význam má. Nikdy nevieš, kde sa ti takáto skúsenosť zíde. Možno práve pri robení certifikátu stretne niekoho, kto mu/jej ponúkne štipendium na štúdium v zahraničí... Určite by som podporila takúto aktivitu.
@kofa77 tu mas link cena bola cca 200 eur ak sa dobre pamatam za skusku
https://www.ihbratislava.sk/en/cambridge-englis...
Ak to chce dieťa, tak zmysel to má, a veľký. Už len preto, že má ambíciu a za tou si má ísť. A toto mu dá oveľa viac do života, ako to či ten certifikát využije. Takže v tomto prípade rozhodne ÁNO. Ak to chce ale rodič, tak to zmysel nemá, pretože si si odpovedala sama, nevyužije to.
dakujem, baby.
on by to chcel skusit
Ako motivácia to zmysel isto ma. Jasne, je malá, nevyužije to, ale je to prvý minikrok k ďalším certifikátom
Môj si certifikát chce robiť až v 5rocniku, teraz ide do 3.

@kofa77 odpovedala si si sama.