icon

Mám 13 rokov a baví ma herectvo

mariaorackova123
30. dec 2021

Mám 13 rokov... A už od svojich 10tich rokov sa zaujímam o seriály... Viem všetko naspamäť zapamätám si každé jedno slovičko od každého jedného seriálu... Viem všetky diely a ich reálne mena dátum narodenia životopis naspamäť... Milujem Mexické/ Turecké seriály som posadnutá pozerám seriály ktoré nie sú s našim dabingom ... Strašne som na nich závislá... V škole si nedokážem zapamätať nič a trva mi dlho keď si chcem zapamätať niaky predmet ale zo seriálmi je to úplný opak... Prosím vás o vašu rádu... Dostanem sa s tým niekam...ja si príliš verím že určite si splním sen a mám v tom pokračovať dokonca sa učím Turecký aj mexický jazyk... Prosím o vašu rádu ....

mimka1402
30. dec 2021

@mariaorackova123 Ak vieš hrať na nejaký hudobný nástroj skús ísť na konzervatórium. Ale tam musíš mať ozaj super známky na základnej škole aby ťa niekam vzali. Bez konzervatória a dobrej prípravy sa na herectvo nedostaneš...

dazdovka
30. dec 2021

@mariaorackova123 naucit sa cudzi jazyk nie je zle, kludne pokracuj, nie je to hodnotna kinematografia a na rozhlad ti odporucam zacat citat nejake knihy v jazyku, ktory mas odkukany v serialoch, idealne to co mate v povinnej literature, hned si to pozicaj z kniznice aj v spanielcine (to je ten mexicky jazyk).

marcelo1111
30. dec 2021

@mariaorackova123 mas 13 vies co som vsetko ja chcel byt v 13? Od rockovej hviezdy, policajta az po kozmonauta …herectvo neni len o nauceni sa nejakych mien…tam by si mala vediet spievat, recitovat, prejav, mat talent hrat aj spravnu farbu hlasu…staci ze mas “sykave S” a dovidenia nemas sancu…skusil by som nejake castingy do serialov (markiza, joj, stv stale hladaju) aspon na zaciatok uvidis ci na to mas a ci nie ak nie aspon si najdes iny ciel ..svet sa nezruti nakoniec mozno ty budes ta kozmonautka 🙂 mimochodom spanielcinu neviem ci vyuzijes - je ine sa ucit na slovensku a potom ked prides dakam do spanielska - tam hovoria mega rychlo ze kym tam nebyvas tak to nezachytis …skor sa zameraj anglictina nemcina …predsa do rakuska je blizsie ako do spanielska ;)

emalka
30. dec 2021

Urcite pokracuj v jazykoch, spanielcina je velmi uzitocna a ak budes vediet po turecky tak tam lahsie najdes uplatnenie ak tam budes chciet ist.
Ak sa fascinuju serialy, mozno by si mohla pomalicky premyslat nad tym co sa deje v pozadi ich natacania, ake vsetky mozne ulohy tam treba robit - producenti, asistenti, dramaturgia, scenaristi, strihaci a podobne. Toto by mohlo byt nieco zaujimave, kde by si bola zapojena priamo do tvorby serialu. Studuje sa to na vysokej skole tu https://ftf.vsmu.sk/
Ak chces ist na herectvo, tam treba talent, sice mozes mat hlavu hotovu encyklopediu ale to nieje hranie. Mozes ho zacat pestovat napriklad tak ze sa prihlasis do divadelneho kruzku a naberies skusenosti.

dadulamamula
30. dec 2021

Si šikovná, kľudne si chod za svojím snom, možno po dohode s rodičmi skúsiť ísť na konkurz do nejakého seriálu, alebo osloviť televíziu...

anjelicek26
30. dec 2021

Celkom by ma zaujimalo, akym stylom sa ucis "turecky a mexicky jazyk". Kazdopadne - vykaslat na skolu sa uplne neda, aby si sa dostala tam, kde ty chces, musit mat aspon priemerne znamky na beznej skole, takze ak mas stanoveny ciel, kam sa chces dostat - musis sa pokusit proste v skole zamakat. Pomimo kruzky herectva, jazyka, pripadne aj spev, je to vzdy vyhoda, aj hudobny nastroj, proste byt vsetranna. Milovat serialy a vediet si zapamatat urcite pasaze je sice mile, ale urcite to nestaci. Ked uz dnes vies, co do buducna chces, treba si napisat aj zoznam - toto na to budem potrebovat - a najblizsich 5 rokov na tom makat... u nas ma dcera 15 a od 10 rokov "maka" na svojom sne, tiez velmi skoro vedela, ktorym smerom chce ist... chce studovat grafiku, design... maluje, kresli v grafickych programoch, skicaroch... kazdy bozi den uz piaty rok... to proste nie je nic, ze tyzden pred maturitou sa rozhodnes, kde das prihlasku...chce to talent a roky cviku... ako aj to, co si si vybrala ty.

birika
30. dec 2021

treba sa co najskor peihlasit na drmaticky kruzok v ZUS - na konzevatorium nestacia texty z telenoviel...a ak chces pokracovat aj v jazykoch, tak by som radila kurzy jazykove.... drzim palce - zivot mas pred sebou 🙂

sisa_s
30. dec 2021

Este pred mesiacom si chcela ist na medicinu, teraz herectvo...

nelca84
30. dec 2021

@mariaorackova123 Keby si chodila do divadelneho kruzku alebo nieco podobne, vtedy by si mohla povedat, ze ta bavi herectvo. Podla tvojho prispevku ta vsak bavi len pozeranie serialov. S tym sa naozaj nikam nedostanes. Mozno sa aspon ten jazyk naucis.

mariaorackova123
autor
30. dec 2021

@sisa_s buď herectvo alebo medicínu 😏

jaskolka
30. dec 2021

Učiť sa jazyky je fajn, to je jasne. Ale reálne z toho ze miluješ seriály, ťažko usudzovať, že máš talent na herectvo.Nechcem ta odrádzat, ale to, že ťa baví ešte nemusí hneď znamenat, že máš aj nadanie.
Aj to ze si zapamätáš, čo tam hovoria, ešte nie je smerodajne. Konzervatórium je náročná škola, na herectvo, a vôbec všetky umelecké smery je veľmi úzky výber. Dokonca aj mnoho terajších hercov uvádza, že ich na prvýkrát ani nevzali.
Ak skutočne chceš v takom odvetví pokračovať, tam treba aspoň navštevovať umelecké kruzky, umeleckú školu, kde sa osoba formuje, pracuje s hlasom, pohybom, skúšať možno nejaké konkurzy na komparu, cvičiť, skúšať, skutočne nejde len o to, ako ľahko to idú turecké telenovely.

bennn
31. dec 2021

Toto vôbec nič neznamená. Do 2 rokov ešte uplne zmeniš myslenie. Na strednej sa pekne rozhodneš... a radšej sa uč v škole, nie seriály. Tie ti budú nanič. Môžeš akurát tak španielčinu sa učiť. Turečtina ti nebude vEľmi platná. Mimo Turecka sa asi nikde nepoužíva.
Ešte skoro na takéto úvahy.

terry2003
Autor odpoveď zmazal
terry2003
31. dec 2021

Môžeš sa skúsiť prihlásiť na backstage. Je to stránka pre hercov, urobíš fotku, urobíš video feel( ukážky tvojho herectva ( vyberes si niekoľko monológov v tvojom prípade asi v španielčine, naučíš sa ich naspamäť, povieš ich pred kamerou a tak ukážeš, ako vieš zahrať komickú rolu, dramatickú), a potom už len vyberas. Sú tam reálne kastingy na študentské filmy aj netflix seriály, online divadlo. Ja som si zahrala dvoch študentských divadelných hrách a zúčastnila som sa kastingu pre Netflix seriál .❤

yoxinka
31. dec 2021

@mariaorackova123
Prepáč, teba nezaujíma herectvo ale sledovanie telenoviel. V tvojom veku to bavilo aj mňa, ale až tak som si na tom neulietavala ako ty. Ja som chodila na tanečnú a do divadelného krúžku, kde sme každý rok cvičili novú hru. Musela som sa učiť texty, učila som sa hrať svoju rolu, vystupovať pred publikom. Chodila som tam asi 6 rokov a bolo to super, tancovala som 10 rokov. To, že ťa baví seriál, neznamená, že máš talent na herectvo. Ja milujem Priateľov, videla som každú časť xkrát, tiež to viem naspamäť. Mimochodom, keď si v škole nevieš nič zapamatať pri štúdiu medicíny to bude sakra problém 🤪.