icon

Mám 13 rokov a chcem byť lekárka

mariaorackova123
13. dec 2021

Chcem byť lekárka ale nemám ná to...
Mám 13 rokov a som siedmačka na základnej škole... Už ako šiestačka som túžila byť lekárkou... No na lekárku nemám najlepšie známky okrem 3,4,5😞🥺... Všetci mi hovoria že na to nemám, že to nedokážem a asi to ták búde.... Ták veľmi po tom túžim, každý deň má k tomu ťahá viac a viac...
Učím sa Španielsky jazyk a Turecký jazyk možno mi pomôžu.... Chcem počuť váš názor... Mám na to? Čo mám urobiť na uskutočnenie mojich snoch? Prosím vás dajte mi rádu do života...

Strana
z2
mirage
13. dec 2021

@mariaorackova123 Ja Ta asi sklamem, na toto povolanie sa treba ucit, ucit, ucit. Ked mas znamky 3,4,5 - asi sa Ti velmi ucit nechce, alebo ti to nejde.

agacela
13. dec 2021

Medicína nie je pre každého … ale nečakaj že ta vezmú na VŠ ak teraz pojdes študovať kozmetičku s takýmito známkami …
Zamakaj, zamyslí sa prečo máš take známky teraz …
Ako by si sa cítila keby ta ošetruje, operuje lekár, ktorý sa na škole neučil a ledva prechádzal z ročníka do ročníka ? Myslis že taký lekár ma dostatok vedomosti ? Najvyšší čas ukázať sebe že nato máš … ponor sa do kníh … a uvidis ci máš hlavu nato aby si sa zamerala na medicínu… tiež sú tam predmety ktoré sú nezáživné a možno si o nich pomyslis že sú zbytočne ale sú to predmety ktoré máš ovládať 🙂 takze sa chop šance a makaj ☺️želám ti aby sa ti splnil tvoj sen … 🙏🏻😊

goblinko1
13. dec 2021

@mariaorackova123 neverila by si čo všetko dokážeš ak naozaj chceš, chod si za tým pretože ak to úprimne cítiš, tak to je pre teba. Známky no každý ak niečo chceme lepšie, tak sa musíme učiť čiže nenechaj sa odradiť ludmi a veľa učením.

kikiballa
13. dec 2021

@mariaorackova123 choď za svojím snom. Je obdivuhodné,že v tak mladom veku vieš čo chces v živote robiť. Na medicinu sa robia prijímačky z biológie a chémie. ( Možno ešte z niečoho ale biola a chémia je gro) určite sa nevzdávaj a keď ťa to ťahá tym smerom, máš celé 4 roky na strednej,aby si sa pripravila. Určite nepočúvaj iných,že s takými známkami sa nikam nedostaneš. Veľmi ti držím palce.

veronice
13. dec 2021

Pozri, mas 13, este to nie je stratene ale musis ozaj zabrat. Ale ze ozaj extremne zabrat. Predpokladam ze si este na zakladnej skole. Ak ti uz toto ucivo ide na 3,4,5, budes musiet fakt zamakat aby si to dotiahla na jednotky dvojky a zvladla prijimacky a nasledne studium.
Preco mas teraz take zle znamky a z akych predmetov? Nechce sa ti, nejde to alebo mas aj nejaku dis-cosi diagnozu?

luccija
13. dec 2021

@mariaorackova123 môžeš byť dobrá zdravotná sestra, rehabilitačný pracovník, masér, učiteľka, kozmeticka čokoľvek🙂ak máš chuť pomáhať ludom.prečo Ťa tak láka lekárka?je to ťažká práca roky driny učenia a celé roky potom atestácie, smeny v nemocnici rozmýšľať kedy budeš mať dieťa...musíš mať biológiu, chémiu v maličku a dobre známky, chuť sa učiť.

mexico_16
13. dec 2021

Chod za svojim snom 🙂 Prave tí ''jednickari'' nie vzdy dosiahnu v zivote co chcu a naopak 3 a 4kari ano ! Drzim palce !

luccija
13. dec 2021

@kikiballa áno minule tu niekto písal, že sa neučil dobre, ale roky sa učil otázky na prijímačky a je lekárka, ale tuším vo výskume.

malinoismum
13. dec 2021

@mariaorackova123
Prepáč, ale akosi nerozumiem , čo má s povolaním lekára španielčina a turecký jazyk - ale poradím len toto.
👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼
Možné je všetko, čomu veris - ale tvoj prístup podľa mna OK nieje- pretože ty si neveríš vobec.
Rodičia vedia o týchto tvojich ambíciách?

misana84
13. dec 2021

@luccija prečo učiteľku dávate do skupiny povolaní bez VS? Myslite si, že je dobre keď najslabší žiaci pôjdu na učiteľstvo?uvedomte si, že kto a ako bude ucit vase deti.

misana84
13. dec 2021

@luccija ale to by musela mat dobrú fotografickú pamäť… lebo naučiť sa 3000 otázok bez toho aby niečo vedela je ešte náročnejšie ako sa ucit

judar
13. dec 2021

Si len na zakladnej skole, znamky zo zakladnej skoly niesu az tsk podstatne lebo inak vnima dieta na zs a inak zas na ss...takze stale mas tym padom sancu na co len chces aj ked ta stredna skola so znamksmi je uz omnoho viac dolezitejsia

lenkakravcova
13. dec 2021

@mariaorackova123 zameraj sa na predmety:
- biológia
- chémia
- fyzika
- matematika
Tie musíš mat na jednotku. Inak to nedáš. Ostatne predmety kľudne kašli, ale toto je gro. Keď chceš, dáš to, aj za cenu že budeš chodiť na doučovanie aby si sa zlepšila a celé dni po skole tráviť studovanim atlasu ľudského tela a chemickych tabuliek. 🙂

mexico_16
13. dec 2021

@malinoismum vies,ktore jazyky ovladaju svet ?

liusa82
13. dec 2021

Ja poznám jednu ženu teraz už doktorku čo išla za zdravotnu sestričku a dostala sa na medicinu.Chodila riadne na doučovania na sš a zvládla to a dostala sa tam aj bez gympla

sisa_s
13. dec 2021

@liusa82 no a na zš mala 4 a 5? 🙄 Pride mi kus divne radit babe, ktora sa zjavne nechce/nevie ucit a ma 4 a 5 znamky, aby to skusala na medicinu...nikto nehovori, ze sa dostanu len gymnazisti, ale je otazne, na aku sš sa dostane stvorkar, aby mal kvalitne zaklady bio chem a fyz

nelca0510
13. dec 2021

@mariaorackova123 pokiaľ máš také známky,tak si sadni a musíš zabrať. Turecký a španielsky jazyk nie je na prijímačkách a nijako ti to dostat sa na fakultu nepomôže.

tncka
13. dec 2021

@mariaorackova123 to das. Lekari na Slovensku nemaju bohvieaku kvalitu az na par vynimiek

liusa82
13. dec 2021

@sisa_s To neviem aké mala známky🙂 len viem že nemala gympel a ani tlačenku na medine

simca06022011
13. dec 2021

@mariaorackova123 pozri, znamky na zs su ti na vs platne asi ako "vysvedcenie zo skolky". Prehodnot co sa ucis, ci to nie je zbytocne. Miesto tych srandovnych jazyov zaber v uceni toho co ti nejde a zlepsi si znamky. Na medicinu z gympla ti treba ist u nas: matika, slovencina, anglicitina, biologia, chemia... vela urobi stredna, a stastie na prijimackach. Verim ze ak clovek chce, nauci sa hocico. Ale ak neveis sa teraz na zs naucit nieco, tak ako sa budes ucit tie 500 stranove knihy/skripta? Ja prepokladam, ze sa ti profesia do 18tky este 2-3x zmeni, ale aj tak, ak raz nieco chces byt, treba prisposobit tomu to co sa ucis. jazyky nie su zle.. ak chces byt tlmocnicka, cestovatelka, robit v nadnarodnych firmach, obchodovat s tymi krajinami/zit tam. Ale na medinu ti urcite nepomozu. Nijak.

loginexistuje
13. dec 2021

ak chces ist na medicinu idealne je ist na gymnazium pri takych znamkach sa ale asi skor dostanes na povolania ako prakticka sestra maser sanitar a pod a uvidis ak sa zlepsi v uceni a urobis si maturitu mozes vzdy skusit vysoku ale bez tvrdeho drilu to nejde medicina je o vela uceni sa

annamalaga
13. dec 2021

A na zdravotnú by si nechcela?😊

lalenka33
13. dec 2021

No kočky neviem neviem či sa s tými známkami dostane vôbec na zdravotnú. Keď nezvláda učivo na ZŠ a má 3,4,5 tak ťažko zvládne zdravotnú školu a medicínu už vôbec. Na to treba iný rozum. Neviem, ako sa dá mať na základnej škole 3,4 a 5. Keď niekto nezvláda učivo základnej školy, tak ťažko zvládne vysokú školu. Veď už nič ľahšie ako základná škola nebude.

loginexistuje
13. dec 2021

@lalenka33 ale tak SOU sanitar by dala ked sa spamata s ucenim urobi dvojrocnu nadstavbu maturitu

malinoismum
13. dec 2021

@mexico_16 - Jazyky svet neovládajú 😅👍🏼
- Áno viem, akými jazykmi hovoria ľudia, ktorí “hýbu” svetom.

Tiež ich viem pár, stačia mi.🙂
A pýtala som sa autorky, možno aj jej odpoved by na posadila. Pekný večer 🤝

luci310
13. dec 2021

@mariaorackova123 ako mame vedieť či na to máš, keď napíšeš o sebe len to že máš aj pätky? Však my ta nepoznáme, možno si génius a známky máš preto že sa v škole nudis, možno preto že ta nikto nepodporuje, možno na to nemáš, však rob to najlepšie co mozes keď chceš, prihlášku si môžeš dať kde chceš aj viackrát a uvidis, to je len na tebe čo spravíš nie o tom kto si čo mysli, niekedy môžu byt aj “hlúpejší” ľudia a dosiahnu niečo svojou húževnatosťou a vytrvalosťou, co iní “múdrejší” nedosiahnu

jaga18
13. dec 2021

Môj syn študuje medicinu. Aby si aspoň trochu vedela, ako vyzerá bežný deň, keď nemá prednášky - vstane o pol 11stej, dá 2 kávy rožok, učí sa bez prestávky do 18stej, naje sa, osprchuje a učí sa ďalej do 4 rána. Ponatahuje sa, zacvici chvíľu, osprchuje sa a pred 5 ráno ľahne spať.
Skús si to, napr zober učebnicu biológie a za jeden deň sa ju nauč celú. Druhý deň celú učebnicu geografie.... Takto zistíš, či ťa učenie baví a napĺňa a či si vieš predstaviť takto stráviť 6 rokov. Až áno, tak šup do toho, začni poriadne makať, oprav si známky na ZŠ a drv sa poriadne na gymnáziu, popri tom si zabezpeč doučovanie a prípravu na prijímačky na medicinu a si tam!
Držím palce

marca12
13. dec 2021

Ak po tom tuzis,chod za svojim snom. Ale!!!! Super,ze sa ucis jazyky,ale ak chces byt lekarkou zamakaj na prirodovede,chemii.
@lalenka33 ciastocne mas pravdu. No poznam vela ludi,ktori na zakladnej nanic znamky a vypracovali sa az tak,se na VS boli ackari. Nie kazdy sa vie ucit,ak sa mu rodic nevenuje a nechava ucenie len na dieta. A mnoho deti ma smolu na ucitelky. Vzdy je sanca sa vypracovat,ak na sebe clovek zamaka.

mikadooo
13. dec 2021

@mariaorackova123 čau moja. Neviem či pomôžem, ale ja som do šiesteho ročníku mala všelijaké vysvedčenia (1/2/3). V šiestom ročníku netuším čo sa stalo ale zrazu som mala samé 1-tky. A odvtedy som bola dobrý žiak. Sama však neviem prečo zrazu takto. Ani rodičia nechápali keď videli to vysvedčko. Potom som sa v pohode dostala na gympel aj výšku, samozrejme že som sa učila, ale zrazu mi to nerobilo problém drtiť sa. Takže dať sa to dá (ale u mňa to nebola medicína 😁 ja nedokážem ani v telke si kuknúť takéto veci a na pitve by som bola prvá pod stolom 😄).

ukulela
13. dec 2021

Baby, podla mna ma dvojky, pise "okrem 3,4,5"... patkarka by sa neucila 2 jazyky. Aj ked kde sa u nas dastane ku turectine???
@mariaorackova123 zamakaj, dostan sa na gympel. Z inej skoly sa na medinu ide tazko. A ako pisali, matika, fyzika, biologia a chemia.

Strana
z2