Mám 13 rokov a chcem si kúpiť počítač
Dobrý deň mám 13 rokov a chcem si kúpiť pocitac ale neviem kde zohnať peniaze rodičia ani nikto z rodiny my nedáva peniaze seriózne prosim
@evamea PMS ?
skus sa dohodnut s mamkou ze predas na bazare nejake stare hracky, hry, knihy, sportove potreby a pod. z coho si uz vyrastla a zvysok si doma odpracujes cez leto, popripade sa vzdas sladkosti ...pocitac nestoji par eur takze musis ukazat snahu a ze to myslis vazne
tiez ma napadlo popredavat nejake svoje veci na bazosi, bazare, ci na fb bazaroch. AJ ten napad, ze skusis kontaktovat nejake firmy, mozno sa postasti.
@evamea bože gramatická chýba. Pekne sa to dieťa pýta, slušne. Len si kopnúť, také ľahké.
Ako 13rocny vieš zarobiť roznosom letákov ak tvoj rodič podpise zodpovednosť. Vieš zarobiť umývaním chodieb v činžiakoch, môže sa ponúknuť v inzeráte v mestských novinách s pomocou v záhrade s donesenim nákupov, venčením psov. Môžeš niečo pekné vytvoriť a skúsiť to predať na tvorivych fórach ako sú ja spravím a Sashe. Možno máš spolužiaka kamaráta z dediny s hospodárstvom a jeho rodičia by pomoc uvítali a ľahšie by ti niečo zaplatili. Existujú súťaže pre deti v tvojom veku kde sú odmenou výhrou počítače alebo hotovosť. Tiež sa dá na mestskom úrade pokiaľ ste sociálny prípad požiadať že ak v prípade budú vyraďovať počítače z úradu či by bolo možné darovanie môžeš požiadať tiež o vyradeny Pc z firiem prostredníctvom iných soc. Sietí aj tejto možno. Môže niekto v tvojom mene vytvoriť zbierku na Pc pre teba. Ak si napr dobrý žiak a len momentálne rodičia nie sú v situácii schopný ti Pc teraz kúpiť. Na všetko jesto riešenie. Buď ďalej slušný. Oceňujem tvoju snahu spýtať sa tu medzi matkami a držím ti veľmi palce.

@spetrikonytb ahoj neviem či chces nejaky lepší počítač na hry alebo stačí obyčajný na učenie , ak je to tá druhá možnosť , skús napísať do väčších firiem či náhodou nebudú vyraďovať staré Pc. Možno sa pošťastí.
Bohužiaľ ako 13 ročná peniaze nezozenies ale ak počkás pár rokov a budeš môcť brigádovať , tento sen si splnis.