Mám 13 rokov a chcem si kúpiť počítač
Dobrý deň mám 13 rokov a chcem si kúpiť pocitac ale neviem kde zohnať peniaze rodičia ani nikto z rodiny my nedáva peniaze seriózne prosim
Veľmi seriózne. 😄 Hlavne to "my"... Ak sa ti podarí získať financie, skús ich skôr utratiť za knihy..
@spetrikonytb a co rodicia nato?
Ak ti nijako rodičia neprispeju, a nemáš ani možnosť ušetriť z darčekov,(Vianoce, narodeniny) tak bohužiaľ, nijako, zmieriť sa, že kým nebudeš mať vek na brigádu, čo ešte nemáš, tak počítač nebudeš mať
tak si vypýtaj notebook na narodeniny alebo Vianoce .
@evamea a ty za kurz asertivity🙂
Možno je táto diskusia vymyslena,ale možno má 3 súrodencov a rodičia sú radi, že nechodia bosý a na počítač nemajú ani keby sa naozaj hodil o zem. Možno potrebovalo decko radu od dospelého,lebo ma 13 rokov! Niektoré skúste chvíľu počkať a potom píšte komentáre!
Pomoz susedom,postraz niekomy deti....takto si zarobis, nasetris a mozes kupit pocitac.drzim ti silno palce,taketo deti su vzacne co chcu same dosahovat svoje ciele.
@dusankomoj pokiaľ sú radi, ako ty píšeš, že nechodia bosí, tak prečo by malo dieťa s očividným prístupom na internet žiadať práve počítač? Čo je zlé na tom, že by si čítalo knihy? Rozvíja to slovnú zásobu a podporuje zlepšenie gramatiky, ktoré tak mladé dieťa predsa potrebuje. Poradím ti nejakú? 😋
@evamea ďakujm netreba,tebe sa zíde viac.Tvoj komentár nebol nič iné,ako ironické poukázanie na gramatickú chybu! Žiadna rada,povzbudenie alebo pochopenie.NIČ!
@dusankomoj miesto tohto analyzovania komentárov a ich ďalších skrytých významov by si si mala postrážiť aj vlastnú gramatiku, btw. 😊
@evamea tvoj komentár predsa nemal žiadny význam🙂 pekný deň
@dusankomoj ale joj a to mi tu začínala s tebou pekná diskusia 😋 stále si myslím, že by si tým knihám však mala dať šancu, deti ich potrebujú viac ako počítače 😉
@kopytko03 to je samozrejme logické, tiež nerobím niečo, čo ma nebaví. Ale v dnešnej dobe by práve pre deti bolo dobré, aby si sem tam niečo prečítali. Nuž, niekedy k tomu nie sú vedené, ale ani toto počítač nevyrieši. Všetky rady, ako si odložiť peniaze autorka v podstate dostala.. 🙂
@evamea nemaj strach, oponentov na diskusiu si starostlivo vyberám🙂 A ty si zaujala jedine svojou schopnosťou ironizovať a zhadzovať túžby dieťaťa. A mimochodom máš pravdu, knihy by boli lepšie, ale 13 ročné decko si to určite nemyslí🙂
@dusankomoj túžba dieťaťa je jedna vec, druhá vec je tá, ako ju naplniť. Nikto nezdhadzuje nikoho túžby, nemala by si sa moc zaoberať poznámkou o gramatike a okolo toho neustále krúžiť. Veď keby nie je človek upozornený na chybu a nevie, že je to chyba, tak ju zbytočne bude naďalej opakovať. Myslíš, že fórum pre matky je vhodné pre 13 ročne dieťa, ktoré má záujem o počítač? 🙂 dostane tu samozrejme rady od matiek, otcov, atď., ale jeho rodič je ten, ktorý by mu mal podať vysvetlenie, prečo financie na to nedostane alebo prípadne ako sa vie dopracovať k svojej "túžbe". 🙂
@tripetta úplne zbytočný komentár... Nijako si neporadila, len niečo trepala
@evamea skús si prečítať príspevok dnes o 8.07 a popremýšľaj v čom je iný ako tvoj!
@alfonzia10 presne tak, keď nemám záujem niekomu pomôcť a napísať niečo seriózne, načo písať toto???
@dusankomoj nereagovala si na to, čo som sa pýtala a to čo som napísala, miesto toho zas len niečo porovnávaš. Prepáč, ale mám na práci naozaj lepšie veci ako ti to vysvetľovať, to by si mala zvládnuť aj bezomňa. 🙂 asi som sa mala rozlúčiť vtedy, keď si sa lúčila ty, toľko rozhorčenia, koľko v sebe máš, kvôli upriameniu pozornosti na gramatickú chybu to sa často nevidí. 😄 Krásny a hlavne POKOJNÝ deň ti prajem. 😋
@spetrikonytb skus kosenie travy, strazenie deti, doucovanie prvakov, odkladat si peniaze ak ti aspon niekedy daju... Pozri nejaky mini laptop tie su najlacnejsie.
@evamea @tripetta a niektore mate fakt uplne zbytocne komentare. V tejto dobe kedy sa deti musia ucit cez PC lebo su zavrete skoly je to ozaj opodstatnena vec...
Ano s najvacsou pravdepodobnostou sa na nom bude aj hrat... tvarme sa, ze my nemame teraz otvoreny zivotne dolezity modry konik. 🙊
Baby prepáčte ale vidím že na Mk sa dá pohádať aj na jednoduchej otazke... ste ako deti a to sa za vás, pred tým 13r dieťaťom hanbím
@h2 Nikde nespomínam, že je to podmienené. To by tento trh naozaj potom skrachoval. Len si myslím, že toto je skôr otázka na rodiča. Za akých podmienok sa dá našetriť/zaslúžiť si/dohodnúť sa na tom, aby sa k PC dostala. Bolo tu aj spomenuté, že možno nemajú peniaze. Potom zostávajú jedine možnosti, že ho mať nebude a bude musieť byť na telefóne, alebo pomôže v susedstve. Len naozaj neviem, ktorý sused dá dieťaťu peniaze len tak. Jedine pri tom strážení. Nebýva to zvykom, my ako deti sme pomáhali okoliu nezištne alebo za cukríky či skvelý koláč.

@spetrikonytb mas 13 rokov tak sa uc...o par rokov pojdes na brigadu a zarobis si...pokial mas mobil, co evidentne mas tak to ti staci..