Mám 14 rokov a 153 cm. Je šanca, že ešte narastiem?
10. nov 2020
Ahoj mám 14 rokov. Som dievča a mám len 153 cm. Aká je šanca, že ešte narastiem? (rodičia nie sú nízky ani jeden majú priemernú výšku)
Predošlá
Strana
z3
@valova23 vypocet je dobry a dpresne tymto vypoctom dostanes konkrtne cislo. no chcem doplnit, ze plati pravidlo na urcenie pasma. dieta nemusi mat presnu vysku podla rodicov,a le musi byt v urcitom pasme,. cize ak ty mas mat podla rodicov 164cm, tak pasmo je 158-172cm. cize ty uz teraz mas vysku podla rodicov. ( prepocitava sa +/-6cm, v cechach dokonca asi 8, alebo 10cm, ale to uz mi pride vela )
Vypocty su mozno fajn, no to sa neda povedat,kolko a ci vobec niekto narastie preboha. Viezm, ze ta to mozno trapi, no nie je to nejaka vec, co by mala nejak moc negativne ovplyvnit tvoj zivot
Predošlá
Strana
z3

@luciaa73 ahoj, skús si vypočítať podľa výšky rodičov koľko by si mohla meriať (otcová + matkina výška deleno dva a keďže si dievča odrátaj 6,5cm) mam tiež 14 ale nejak 162-3cm a týmto výpočtom mi vychádza približne 164 čo celkom sedí keďže pravdepodobne ešte jeden dva cm narastiem, samozrejme je to len taky výpočet ktorý nemusí nič znamenať sama mam v rodine sesternice ktoré majú vysokého otca a celkom malú mamu a sú vysoké ako otec a vytiahli sa až tak v 15tich, mohla by si skusit aj zákon príťažlivosti, vrav si, že budeš vysoká a buď presvedčená o tom že ešte narastieš a mohlo by sa splniť 🙂