icon

Mám 14 rokov a otec mi škaredo slovne ublížil

sofinka722
12. apr 2021

Dobrý deň.
Píšem tu preto aby som sa mohla s niekým porozprávať o tom čo zažívam. Mám 14 rokov a som zamilovaná do spolužiaka v škole. Chcela som s ním začať chodiť. Nemyslím tým rande, bozkávanie a podobne. Myslela som iba nevinné prechádzky von do mesta, na zmrzlinu nič zlé ani podobne. Ja viem že si niektoré z Vás asi povedia že mám na tieto veci čas. Ja tým nemyslím nič zlé iba nevinný vzťah. Ak sa to dá nazvať vzťahom. Zdôverila som sa s tým mamine a ockovi. Spustila sa hádka a krik. Ani neviem ako. Moja mamina mi povedala že by sa mi vďaka nemu zhoršili známky v škole. Som slušné dievča. Dúfam že to neznie ako vychvaľovanie sa. Čítam veľa kníh, pravidelne a veľa sa učím, milujem hudbu a spev veľmi fascinuje história, filozofia a podobne. Snažím sa myslieť optimisticky a podobne. Nemám veľa kamarátok kvôli tomu že som iná ako ony. Nestrávim hodiny na sociálnych sieťach, nenadávam, slušne sa obliekam a mám iné záujmy a koníčky. Môj spolužiak je tiež slušný. Dobre sa učí až perfektne. Nenadáva a slušne sa oblieka. Má dobrých kamarátov. Je odo mňa o rok mladší. V poslednom čase som si všimla že sa ku mne chová inak. Kým sme ešte všetci chodili do školy tak sa ku mne začal chovať inak. Rozosmieval ma, predvádzal sa a podobne. Chcela som si s ním začať písať ale ešte som sa neodvážila. Rozhádala som sa s rodičmi a v návale kriku, smútku plaču a podobne tak som povedala otcovi že je idiot. Viem povedala som niečo strašné a som z toho veľmi smutná. Môj otec ma zbil a povedal mi že som hovno sprosté. V mojom živote mi už povedal veľmi veľa podobných vecí typu že som odpad, že nemám na to byť speváčkou a podobne. V jedenástich mi povedal že sa chovám ako nadrogovaná. Moja mamina sa ma niekedy zastane ale nie vždy. Nepožadovala som veľa iba aby som s ním mohla chodiť von. Neviem či som chcela tak veľa. Cítila som sa strašne a aj sa stále tak cítim. Cítim sa na tomto svete nepotrebná a nemilovaná. Možno je chyba v mne a svet vďake mne nie je krajší. Povedala som že sa chcem zabiť a je to pravda. Nezvládam to že nemám veľa kamarátok ktoré by ma podržali a podobne. Nezvládam urážky môjho ocka ktorého milujem. Mám ho veľmi rada a čokoľvek by som pre neho urobila. Povedal mi že ma do toho hrobu dostane a že mi nepríde na pohreb. Toto ma tak strašne zasiahlo ako dýka do srdca. Mám chuť skoncovať so životom. Mojím snom je dostať sa na konzervatórium a každý deň robím na svojom sne. Slová mojej maminy že si myslí že by som sa zhoršila hoci každý deň robím koľko môžem a tak isto veľmi zranili. Chcela by som v živote pocítiť že ma má niekto naozaj rád a niekto ma ľúbi. Viem že ma moji rodičia počali a vďaka im žijem ale po tejto hádke začínam rozmýšľať či ma môj otec a mamina ľúbi. Potrebovala som sa s niekým o tomto celom porozprávať. Viem že raz mi bude lepšie. Bolesť ktorú ale teraz zažívam je veľmi silná.
Ďakujem Vám všetkým za komentáre a za to že ste si túto správu prečítali. Prepáčte ak som Vás ubrala o čas.

sofinka722
autor
12. apr 2021

@777gabi Ďakujem krásne ❤️

sofinka722
autor
12. apr 2021

@rohypnol1 Ďakujem krásne, veľmi, veľmi si mi pomohla ❤️

deti95060810
12. apr 2021

@annamarin ja sa vôbec nečudujem jej rodičom. Ani nevieš ako a extrém máš aj doma.... Na lásku má slečna ešte čas. Ale samozrejme je to vec ich rodiny....Ale tiež by som nebola nadšená ...

sofinka722
autor
12. apr 2021

@deti95060810 ja som nemyslela že by som chcela chodiť s ním na rande. Myslela som nevinný detský vzťah. Nič zlé 👍🏻. Prepáč ak som ťa naštvala.

jess1511
12. apr 2021

@sofinka722 Podľa toho ako píšeš dokážeme myslím všetci vycítiť, že si inteligentná ambiciózna baba. Veľmi ma mrzí, že sa k tomu rodičia takto postavili, ale z vlastnej skúsenosti viem, že niekedy tieto rodinné rozhovory vedia byť veľmi "vyšpikované" a padnú slová, ktoré zraňujú... Postupom času pochopíš, že veľa ľudí takto projikuje svoje vlastné bolesti a sklamania na druhých, veľa ľudí je neštastných, zlomených a tieto ich rany vychádzajú navonok v takýchto bolestivých slovách a činoch.
Mňa osobne veľmi chytilo za srdce ako si napísala, že "svet vďaka mne nie je krajší". Tento pocit poznám, v mojich najtemnejších chvíľkach je presne toto moja myšlienka, že nikomu nerobím radosť. Ver tomu, že to tak nie je. Ver tomu, že každý deň je niekto vďačný za tvoju prítomnosť, za pomoc, milé slovo, radu... tak ako ty si vďačná za iných, aj za svojich rodičov, hoci teraz máte zlé obdobie.
To je môj pohľad na vec, ale erudovanú pomoc aj v tejto lockdown dobe cez internet môžeš skúsiť nájsť tu https://ipcko.sk/

sofinka722
autor
12. apr 2021

@jess1511 Ďakujem krásne za rady. Ja sa snažím urobiť svet krajším miestom, pomáhať ľuďom, robiť ich šťastnými a podobne. Snažím sa zdokonaľovať svoje povahové črty a môj najväčší sen je aby svet bol krajším. Keď som počula čo mi môj ocko už v živote povedal tak som si uvedomila že ho krajším nerobím keď mi to povie vlastný ocko. Tvoje slová ma potešili. Dala si mi nádej že naozaj ho robím krajším ❤️

leuska15leuska15
12. apr 2021

Ahoj, naozaj Nikdy nerozmýšľa o skončení života. Komu tým pomôžeš? Dostala si veľký dar života a nemysli teraz na to co bolo a prečo je to tak ako to je, pozeraj dopredu a bojuj. Máš pred sebou desiatky rokov šťastného a krásneho života, zariad si to 🙂
Prosím, veľmi prosím, napíš na www.ipcko.sk
Naozaj prosím, urob to. Je to internetová poradňa pre mladých, sú tam psychológovia atď,velmi dobrí ľudia. Pomôžu ti, poradia, anonymne. bude ti lepšie, uvidis

pehavcek
12. apr 2021

@sofinka722 vsetko zle je na nieco dobre. Aj ked to tak teraz nevyzera. Mozno vsetko co citis jedneho dna pretavis do nadherneho spevu. Mozno budes jedneho dna pre svoje dieta tou najlaskavejsou mamou lebo vies akou nechces byt. Mozno jedneho dna ako matka uvidis svet aj ocami svojich rodicov a pochopis ich aj ked ty budes schopna riesit svoje deti inteligentne a citlivo. Si velmi vnimava a rozumna a prave takyto ludia davaju svetu to co vnom tak velmi chyba. Lasku, radost, porozumenie... Je mi luto, ze si nestastna a myslis na smrt. Skus sa pozriet na to tak. Ak si na dne, tak z dna sa da uz iba odrazit hore 🙂 A ty si tak silna osobka, ze to dokazes. Aj ja ti vsetkymi desiatimi odporucam ipcko.sk Su tam skveli ludia, ktori ti pomozu. Zameriavaju sa na pracu s mladymi ludmi. A pracuju online. Ver, ze ta posunu tam kde potrebujes, aby si nasla silu a budes sa citit omnoho lepsie. Z celeho srdca ti drzim palce.

gr3tch3n
12. apr 2021

Neviem, čo iné ti môžem ešte napísať, väčšina tu napísala naozaj krásne veci a ja s nimi súhlasím. Si podľa všetkého jedno skvelé, múdre a rozumné dievča a je mi ľúto, že si sa nestretla u rodičov s pochopením. Určite to nemyslia zle, ale zamrzí to, viem. Jedno ti chcem hlavne povedať - nikdy, ale naozaj nikdy už nepomysli na skoncovanie so životom! Ver si a nepočúvaj tých, ktorí v teba neveria. Choď si za svojím snom a keď ho dosiahneš budeš na seba pyšna. A bude to hlavne tvoja zásluha. A verím, že každý je tu na svete, aby ho robil krajším. Ty možno len zatiaľ nevidíš pre koho robíš ten svet krajším. Ale raz to uvidíš. A pre to sa predsa oplatí žiť, nie ?

meringe70
12. apr 2021

@deti95060810 nečuduješ sa rodičom? Otec zbil svoju dcéru a povedal jej, že je hovno sprosté a ty sa tomu ani trochu nečuduješ?

meringe70
12. apr 2021

Veľmi ti držím palce. Posobis ako skvele a na svoj vek veľmi rozumne dievča. Tvoji rodičia sa k tebe nezachovali pekne, otec ti aj fyzicky ublížil.. nie je to v poriadku a pravdepodobne ma sám v sebe nejaké veci nezrovnane. Kým sa situácia doma troska upokojí, skús si s kamošom zatiaľ aspoň písať a keď napätie trosku ustúpi, skús s nim ísť von, aj kebyže len v partii kamarátov .. určite to je ťažké, ale nevzdávaj sa. Si úžasná a držím ti veľmi palce aj teraz aj v budúcnosti! Veľa stastia na konzervatóriu 🙂

miskakyska
12. apr 2021

jak to,že všetky nástky a deti základnej školy hneď objavia diskusné fórum na koni?🧐

miskakyska
12. apr 2021

@meringe70 to je jej verzia,nevedno aká by bola otcova🤷to je dosť diskutabilné rozvíjať debaty,keď máš len jednu verziu🙃

ckatka
12. apr 2021

@sofinka722 krásny vtip som na túto tému čítala...
"Nikto na tomto svete nie je zbytočný. Aj ten najväčší bkbec môže slúžiť aspoň ako zlý príklad."
Nevesaj hlavu. Otcovi odpusť. Bude sa ti žiť ľahšie. A nájdi si na internete Jaroslav Dusek - 4 dohody.
Život máš pred.sebou, bude lepšie aj horšie. Dôležité je uvedomiť si, že nikto iný ta v živote nespraví šťastnou, len ty sama. Mne ako matke by bolo smutno keby moja dcéra toto zazivala. Ale chápem že puberta môže byť ťažká.
Drzim.palce.

andreatytler
13. apr 2021

@sofinka722 Nielenze si napisala krasny uvodny prispevok ale uzasne komunikujes s kazdym, kto do tvojej debaty prispeje. Ver mi, ze taketo nieco je tu na Modrom Konikovi velmi vzacne aj od dospelych, skusenych zien, nie to este od mladuckej baby ako si ty.
Mas pred sebou velku buducnost. Ostan verna sama sebe, zatni zuby a prekonaj trapenia. Svet je ovela krajsi, preto lebo su v nom ludia ako ty. Som si ista ze budes mat krasny zivot a budes lubena, az zboznovana, celou hromadou ludi, lebo si proste dobry, citlivy clovek.
Co ak by ten kamarat prisiel k vam na navstevu, aby ho mohli tvoji rodicia spoznat?
Ja by som sa s nim nestretavala tajne, lebo az ti rodicia na to pridu, len ich to utvrdi v tom ze potrebuju byt na teba prisni, ale napisat mu urcite mozes.
Otcove slova su velmi krute. ☹ Skus mu napisat list, v ktorom mu povies ako velmi ta jeho sloa ranili a preco (ako velmi ho lubis). Potom si ten list odloz a precitaj ho znovu o tyzden (ked uz ranny z dnesnej hadky nebudu boliet). Potom ten list poupravuj (ver mi ze odtial vyhodis par veci) a potom mu ho daj precitat.
Matku nevin za to ze sa ta nezastala. V skutocnosti je to tak spravne. Rodicia by mali drzat spolu. Ak jeden rodic o niecom rozhodne, ten druhy by to nemal menit alebo rusit.
Dakujem ti za krasny prispevok.❤

zuzinapipina
13. apr 2021

@sofinka722 ahoj 🙂 na začiatok ti iba napíšem, že chyba nie je v tebe ale v tvojom otcovi. Ponizuje ta, lebo sam je nízky. Pravdepodobne sa k nemu chovali aj jeho rodičia tak. A viem, ze tie slova veľmi bolia, ale snaz sa ich nebrať k srdcu. Zazila som presne podobne, ponižovanie, bitky uz našťastie v 14-tich nie, chcela som ist tiež na spev, ale mi to nedovolili, vraj nemám nato, neviem spievať atd. Tiež som nechcela žiť občas, ale. Práve v 14tich ma najviac drzala na svete láska 😍 nie je nic krajšie ako byť zamilovana, súdiac podľa tvojho pisaniabsi veľmi vyzrela, a presne viem aky typ vztahu myslis.. Ja som v 14 tich bola taka zamilovana do jedneho chlapca a nic ma nespravilo stastnejsou, ako ked ma chytil za ruku a prechadzali sme sa... Na ostatne som ani nepomyslela, nic viac som za tym nehladala. Preto ma veľmi mrzí ako to dopadlo u vás, nie si hovno ani nic podobne ani nikdy nebudes. A to co si povedala tvojmu otcovi si zasluzil. Si uzasna mlada dáma a nikdy o sebe nepochybuj! A robíš svet krajším uz len tým ze dychas! Ak to nevedia oceniť tvoji rodičia, nauč si to hovoriť sama pre seba každý deň ty. 💜Ak chceš kludne napíš 😉

lintu
13. apr 2021

Ocinovi si povedala, že je idiot. Nechcela si. Tiež ti také slová možno nechce vravieť, no z úst mu vyjdú skôr, ako sa stihne nad nimi zamyslieť. Nemalo by sa, ale stáva sa. Ocino si možno niečím ťažkým prešiel, má nejaký problém.... a preto je taký tvrdý. Nemusí to ale znamenať, že ťa nemá rád. Skús mu povedať/napísať, ako sa cítiš. Že i napriek všetkému ho máš rada. Prípadne sa o ňom porozprávaj s maminou. Je medzi vami v podstate pozorovateľom. Mala by ti vedieť najlepšie povedať, ako by sa dal vzťah medzi vami zlepšiť. Pokojný slušný rozhovor dokáže niekedy veľa. Ak by nepomohol, snaž sa konfliktným situáciám s ocinom vyhýbať. Prepočúvaj ostré slová. Neber ich až tak vážne. Chápem, že to nie je nič príjemné, ale....

Áno, môžeš to vzdať. Prídeš tým ale o všetko. Na druhej strane sa môžeš ocinovi vzoprieť, pracovať na sebe, zažiť kopu vecí a raz mu ukázať, ako sa veľmi mýlil. Výber je na tebe. Nič alebo tŕnitá cesta, na ktorej ťa čaká ešte aj veľa príjemného a pekného.

Z toho tvojho popisu si inak nemyslím, že ti chce mamina zle. Má také štandardné rodičovské reči. Je normálne, že sa o teba bojí. Záleží jej na tebe. Dospievaš. Meníš sa. Je to zmena pre teba, ale aj pre ňu. Neviem, ako si jej svoje úmysly so spolužiakom popísala. Stačilo jednoducho povedať, že ste kamoši. Neprikladať tomu špeciálnejšiu pozornosť. Proste sa spolu učíte, stretávate v partií...

anonym0001
13. apr 2021

@sofinka722 Kazdy si nesie v zivote nejake rany od rodicov. Nasi rodicia si niekedy neuvedomuju, ako nam ublizuju. Zial casto len opakuju to, co sami zazili. Tvoj otec si pravdepodobne zazil podobne spravanie od svojich rodicov, a preto to povazuje za normalne. Neuvedomuje si, ako ti tym ublizuje. Ty jeho spravanie nijako nezmenis. Tym, ze si ublizis, tiez nic nevyriesis. Mozem ti len povedat, ze zlo plodi zlo. Preto na jeho poznamky nereaguj agresivne. Reaguj na ne, ako keby sa ta netykali. Len tak ti neublizia. Tento zivot na tejto planete je o tom, naucit sa reagovat na zlo, ktore tu zazivame, a hlavne ho nesirit dalej. Ked tvoj otec uvidi, ze na jeho poznamky nereagujes agresivne (teda proti jeho ocakavaniu), casom si uvedomi, ze on je ten zly, ze nie v tebe je chyba, ale v nom. Ale je to trochu boj...

1katus1
13. apr 2021

@sofinka722 skús sa otcovi ospravedlniť že si ho nazvala idiotom. Ideš si.za svojim snom a to je super . Držím ti palce. Nemusíš všetko riešiť s rodičmi. Skrátka máš kamaráta a tam to končí. Píš si s ním, a možno sa konečne stretnete v škole, ak už povolia opatrenia. Čo sa týka tvojich myšlienok na koniec života nerob blbosti. Si inteligentná , ak máš potrebu sa porozprávať skús napísať sem https://dobralinka.sk/chatova-poradna/ prípadne pohladaj niečo iné teraz je veľa všelijakých poradni telefonicky alebo online kôli izolácií ľudí

sslobodnamama777
13. apr 2021

No Tvoj otec je naozaj idiot. Zameraj sa v myšlienkach na jeho dobré vlastnosti a jeho zlobu musíš niesť kým odídeš od rodičov na internát. Neviem si predstaviť, čo za človeka to je ( žial je takýh osob mnoho), ktorý povie dieťaťu také hrozné veci. Nemá na to oprávnenie aj keby si urobila nejaké chyby. On je dospelý a má sa ovládať. Pozri, máš 14 rokov, za 4 roky budeš oficiálne dospelé mladé dievča. Máš svoje sny, ktoré objektívne zhodnoť, pretože svet neni sladký krémeš. Skôr slaný tvrdý pagáčik. Ty nemusíš robiť svet lepším miestom. Ty už len tým, ŽE SI, ho robis krajsím. Ty máš hlavne robiť svoj život krajším a lepším. Ty sama si môžeš vytvoriť svoj život krajším. Ale stracat cas a sily na niekoho komu si ukradnutá je zbytocné. Pozri sa uz len na Tvojich rodicov a zamysli sa. Ked vlastný rodicia toto dovolia svojmu dietatu, tak preco si myslis, ze svetu na Tebe zalezí. Kasli na take myslienky, ze co ty znamenas a ci je svet krajsie miesto. Ber to tak, ze Ty sama si ten svet. Ty sama mas v sebe nezhasitelné svetlo zivota , nedovol nikomu, aby Ta presviedcal, ze Ty za nic nestojis a nejake negativne kecy. To hovoria len nestatni a zli ludia. Nestastmi su svojou vinou. Mysli na seba. Tym, ze sa zamerias na svoje stastie, mozes neskor ponuknut z toho stastia aj druhym. Ak este raz budes pocuvat zle slová, tak si spomeň, ze to je problem toho cloveka nie Tvoj. Ak niekto bude Tebe ublizovat, neprijmi také správanie, iste cloveka to ludsky zamrzí..ale zivot- slaný pagáč, nie krémeška. Ak Ta bude otec otravovat s tým ponizovaním, ber to tak, ze je to žial jeho vizitka. To co on zlé vraví Tebe, nosí on vo svojej hlave a srdci, kazdý dá, len to čo má. On má problém, nie Ty. Más moznosť voľby, ci si pripustiš druheho projekcie, druheho zlobu a budes smutná, alebo sa rozhodneš, ze ten človek len ukazuje co nosí v sebe a uvedomis si, ze neni dobre pre Tvoj zivot a pokoj, aby si to brala vážne. Ty sama máš hodnotu, uz len tým, ze si ludská bytost, to je ako celý vesmír. Ty nemusis nic dokazovat ani o svojej hodnote, alebo uzitocnosti. Si psychicky tyrane dieta. Precitaj si CAN syndróm, kde sú napisané znaky psychickeho tyrania. ...

sofinka722
autor
13. apr 2021

Ďakujem Vám všetkým za krásne slová a vety. Veľmi ste mi pomohli. Prešiel hoci len jeden deň ale vďaka Vám sa cítim lepšie. Dostala som rôzne odpovede na chovanie môjho ocka. Nebolo odo mňa pekné čo som mu povedala ale jeho slová ma veľmi ranili. Na ippecko som chcela dnes napísať. Čo sa týka spolužiaka naozaj neviem či bolo správne že som sa so svojimi pocitmi zdôverovala rodičom keď to dopadlo takto. Rozhodla som sa že mu napíšem, po korone sa môžme stretnúť a mať kamarátsky vzťah. Max pusa na líce. Podržal by ma lebo urážky ktoré som v živote dostala vo mne spôsobili veľký pokles sebavedomia až na bod mrazu a predstava že by ma niekto mal rád a podržal ma by ma veľmi potešila. Ešte raz Vám všetkým neskutočne ďakujem. Majte krásny deň. Veľmi ste mi pomohli ❤️

liiinda
13. apr 2021

@sofinka722 Boze🤦🏽‍♀️.Tiez mam 13 a mam podobne pocity.Presne!!aj ja by som rada nasla spriaznenu dusu ktora mi bude rozumiet.Podobne to mam ako ty len s mamou.Vela stastia🍀Tiez som niekedy nestastna ale prave taketo situacie nas robia silnejsim.Inak som si myslela ze pisem o sebe🙂

miskakyska
Autor odpoveď zmazal
sofinka722
autor
13. apr 2021

@miskakyska som siedmačka 👍🏻

miskakyska
13. apr 2021

@liiinda neviem či Ti jednotka preskočila v komente,alebo v profile 😀 lebo tam máš uvedené 31

miskakyska
13. apr 2021

pardon..malo to ísť pod podobnú diskusiu ...ale to je jedno...pointa ta istá...🙂 skáče si to tu jak chce 😀

sofinka722
autor
13. apr 2021

@miskakyska a chcela som sa tu iba zdôveriť lebo som naozaj nemala komu. Na Modrého Koníka som narazila úplne náhodne. Verila som že mi tu niekto pomôže a aj mi veľmi veľa ľudí pomohlo. Odpoviem Vám aj na správu ktorú ste napísala pred tým že aká je ocinova verzia. Neviem aká je jeho verzia. Viem však že ma jeho slová hlboko ranili a naozaj som potrebovala slová útechy. A ja sa na tie prijímačky učím už teraz. Dievča ktoré tu písalo sa tiež asi potrebuje s niekým porozprávať a tiež asi nemalo inú možnosť iba navštíviť Modrého Koníka😊

sofinka722
autor
13. apr 2021

@liiinda kľudne mi napíš ak chceš. Môžem ti možno poradiť 😊❤️

miskakyska
13. apr 2021

@sofinka722 myslíš to 13 ročné dievča nad Tebou? 🙂 tá je velmi šikovná...v 13tich rokoch má už aj výšku za sebou 🙂...skor poradí asi ona Tebe 🙂

sofinka722
autor
Autor odpoveď zmazal