Mám 15 a frajer 19 rokov. Jeho rodičia nám zakazujú vzťah
Ahojte, potrebovala by som jednu radu už ozaj nevieme, čo máme s tým robiť 🙃 takže mám frajera vo februári má 19 a ja som mala skoro pred mesiacom 15 rozumieme si, ale problém je v tom, že nie mojim rodičom to vadí, ale môjho frajera rodičia... moji rodičia sú s tým v pohode vedia, že sa máme proste radi a že dneska je normálne, keď má 15 ročné dievča chalana. Horšie je to u ňho. Jeho rodičia nechcú, aby mal dievča, pretože chcú, aby išiel po maturite na výšku a keby sme spolu, tak vraj by to zanedbával, čo vôbec nie je pravda... aj tak idem budúci rok na strednú a budem mať toho veľa, takže nie je dôvod, aby sme obaja nejakým spôsobom zanedbávali učenie alebo čokoľvek iné.. poznáme sa už vyše 2 rokov a bola by som fakt rada, aby sa s tým už zmierili, keď je už dospelý.. hlavne, že povedali, že keď bude mať 18, tak môže mať vzťah.. tak ich naozaj nerozumiem a ani mi nedali žiadnu šancu, aby ma spoznali.. a to mi na tom vadí najviac.. neviem no, ak máte nejaké nápady alebo, že ste si tým tiež prešli, tak budem vďačná za správu..
@loliki pekne napisane az na to ze zrejme pises o sebe. nevies o mne absolutne nic, akurat sa snazis 15 rocne dievca presvedcit, ze je neschopna naviazat normalny ci kamaratsky vztah. to svedci o tvojej vnutornej ubohosti. ja narozdiel od teba beriem na ohlad vzdy cloveka a jeho potreby. a 15 rocna nieje chranena zakonom, ak ju zneuziva bude to musiet dokazat rovnako ako dospely clovek, nemas ani len zakladne informacie ani o vivine cloveka, ani o zakonoch ani o tom ako funguje diskusia. ak nieco napises do DISKUSIE musis brat na ohlad dosledky, a teda ze niekto bude mozno s tebou diskutovat!
@monuska112 Ty tu čo chceš dokazovať? Si jej mama? Má sa učiť . Nie je dospelá. A ty ju nenavádzaj na hlúposti. Keď chceš diskutovať, tak diskutuj. K tomu potrebuješ mať aj slušnosť . Ty sa tu neovládaš, dávaš výkričníky, používaš nadávky, urážaš. Tým veľa prezrádzaš o svojej nízkej schopnosti komunikovať. Zhadzuješ samu seba, nie mňa. Naštuduj si aspoň pravidlá tohto fóra, prospeje ti to. 😉
@loliki vykricniky su neni prejavom nezvladnutej diskusie a rovnako som ta nikde neurazila, ale pomenovala som veci spravnym menom (ak mas na mysli mentalnu retardaciu, je to dusvny stav a taktiez som nenapisala s urcitostou ze ho mas). ty nevies ani len precitat text bez toho aby si nebola vztahovacna. ma sa ucit ano nech sa uci, to neznamena ze popri tom si nemoze zariadit aj volny cas ja sa nehram na jej matku narozddiel od teba jej nic nezakazujem. to dievca pise ze si s priatelom rozumie, poznaju sa dva roky a ziaden problem tam zjavne nieje, to ta na tom stve, ze niekto si zariadi zivot inak a popri tom moze byt stastny. jej rodicia s tym suhlasia, asi si poznaju dceru a vedia co moze a co nemoze. miesto toho aby si dala argumenty k teme tak ma urazas a zhadzujes, lenze ak vsetkych naokolo das dole, nebudes vyzerat velkolepjsie ani tvoje nazory.
@monuska112 Ty sama sa zhadzuješ. Preštuduj si pravidlá fóra a diskusie, keď budeš vedieť diskutovať, budeme pokračovať. Jeho rodičia s tým vzťahom nesúhlasia, tak asi ho tiež poznajú. Tak ako rešpektuješ jej rodičov, rešpektuj aj jeho rodičov. Vychovávaj svoje deti ako chceš a toleruj iných rodičov a ich výchovné metódy. Je to pre teba taká nezvládnuteľná úloha? Ja autorke radím, aby sa venovala škole, na vážne vzťahy má čas. 19 ročnému priateľovi to isté. A tebe viac sebaovládania a tolerancie. Rozmýšľať treba hlavou... 😉
@loliki tak toto je projekcia jak vysita...povedz mi kde ja neakceptujem koho rodicov? kam az zasahuje vlastne pravomoc rodicov? ten chalan je dospely uz zodpovedny sam za seba. nemas pocit ze ty nerespektujes jej rodicov a autorku ako osobu zrelu za prijatie zodpovednosti za svoje spravanie? respektuje toho dospeleho chalana? zvladas ty tuto ulohu? preco svoje chyby projektujes na mna? pozri sa na svoje vyjadrenia reagujes podrazdene, vztahovacne, neschopne akceptovat ako autorku tak ine nazory...uz neprojektuj a ak pises ze budeme pokracovat potom a potom preco pokracujes? preco musis mat posledne slovo aj ked je zjavne ze pises uplne bludy? to s tym zakonom si vymazala, pekne od teba sice ale mozno by si mala pomazat toho viac. na moje argumenty nepises absolutne nic, len utocis a utocis ale my nezijeme v svete ze kto sa vie viac rozdrapovat, dame mu za pravdu to je dalsi omyl tvojho zivota
@monuska112 ja ti uplne rozumiem čo chcše povedať. tento argument že ma sedieť len nad kniha a nič iné je viac ako smiešny....
@monuska112 Vieš, keď sa ma stále vypytuješ, tak je slušné odpovedať. 🙂 Táto téma sa ťa osobne dotýka, že sa tu tak angažuješ? Ja som autorke napísala svoj názor, tak ako ostatné. Ty sa tu neustále navážaš do mňa. A to len preto, že nie si schopná zniesť iný názor ako svoj. Tvoja chyba a nedostatok.
Keď ti to napíšem, tak útočíš a urážaš, lebo si myslíš, že keď sem napíšeš výkričníky a veľké písmená, tak svet sa bude točiť, ako ty povieš. Sú komunity, kde sa dievčatá 13-15 ročné vydávajú, ak k nim patríš alebo chceš žiť ich životným štýlom, nech sa ti páči, ja ti nebránim. Ty nemáš žiadne argumenty, len názor. Áno, do 15 rokov sú deti chránené zákonom pred sex. zneužívaním. A chalan by na to mohol ešte doplatiť. Dievčinka mala skoro pred mesiacom 15 rokov. Preto ju ani nepovažujem za zrelú na prijatie zodpovednosti za svoje správanie. Názor chalana nepoznám, lebo sem nepísal. Ty začni rozmýšľať pred tým, ako sem niečo napíšeš o svojich liberálnych výchovných názoroch a postupoch, na čo vlastne nahováraš to dievča-dieťa. Autorka už dávno nereaguje, len ty tu udržiavaš tému. Nesúhlasím s tebou a nebudem s týmito názormi súhlasiť ani keď sem budeš písať 1000x. Mohla si to pochopiť aj doteraz, ale radšej ti to píšem, aby som ti to ujasnila a ušetrila čas.
@loliki autorka s tym chalanom ani nespi ak by si citala poriadne nemusela by si sa snazit zbytocne o jej socialnu izolaciu....typ vychovy aky vedies je dnes povazovany za psychicke zneuzivanie - socialna izolacia, podcenovanie cloveka demotivacia, tlacenie do vlastnych cielov. k ostatnemu sa vyjadrovat nebudem je to o tom istom sasma projekcia a nedostatok vsetkeho.
@anicka779 rodicia maju pravdu. Nikto nechce aby sa syn v tak mladom veku viazal.
Moja bývalá kolegyňa stredoskolacka mala frajera učiteľa. Nie na jej škole. Učil na základnej. Zobrali sa a hneď po svadbe mali dieťa. Tak to chcela, mat hneď rodinu a dieta, nechcela ani robiť po skole aby mala materskú. Túžba po dieťati bola silnejsia ako po peniazoch. Už su manželmi 17 rokov, vztah majú veľmi pekný. Netreba hneď každého odsudzovať.
A prestaňte byt naivne zeny, dnes dievcata prichádzajú o panenstvo v dvanástich, co je pre mna podstatne strasnejsie ako vztah 15 stky a 19rocneho. Môžu spolu chodiť 3-4 roky (ako moja byvala kolegyňa s tým učiteľom ) dozrieť, vziať sa a mat hneď rodinu. Ona to naozaj tak chcela hneď v 18 svadba aj dieťa, žiadna vs, je silno rodinné založená. Netreba svojim deťom nasilu vnucovať svoje názory, ak sú iné ako naše.

@monuska112 Ty píšeš, na úrovni 15 ročného dievčaťa. Nepíšeš ako dospelá zrelá osoba, nepíšeš ani ako rodič 15 ročného ani 19 ročného. Nepíšeš ani ako človek, ktorý by mal niečo naštudované. Proste tvoj štýl písania a života je skočiť do života, neuvažovať nad dôsledkami a následkami. Nebrať ohľad na nikoho, rodičov a prípadne budúcich svokrovcov totál odignorovať, veď načo sú mi dobré vzťahy. Zničiť si budúcnosť počas detstva je tvoj ideál a to radíš aj autorke. Múdri ľudia hovoria: Opatrnosti nikdy nie je dosť. Múdri sa učí na chybách iných, hlúpy na tých vlastných. Ak sa ma tu snažíš urážať, tak to je len dôkaz tvojej nízkej IQ celkovej úbohosti.