Mám dovoliť 11 ročnej dcére holiť si podpazušie?
ahojte, chcela by som pocut Vase nazory. Moja dcera je uz dost ochlpena, tak neviem ci jej to mam dovolit alebo nie. Na jednej strane ju chapem, ze jej je to neprijemne a teraz na leto tricka a tak, ale na druhej strane...je to dieta. poradite? dakujem
Určite jej to dovol ... ako si napísala ide leto A BUDE JEJ NEPRíJEMNé ked to náhodou niekto uvidí.... ukaz jej to asi ako by to mala robiť a potom ona nech si to vyskusa a uvidís bude to v pohode .. len pozor aby neexperimentovala.
Ahojte 🙂
Tak tuto temu riesim aj ja s 12,5 rocnou dcerkou. Podpazusie si holi uz asi rok a tento mesiac prisla za mnou ze si chce oholit uz aj nohy( je ciernovlasa, tmava, chlpky jej zacali hustnut a boli ozaj dost viditelne). Tak som jej dala moj strojcek, ukazala ako na to a ze ona to uz zvladne. Po polhodine vysla z izby s komentarom: mami, ked porod boli este viacej, tak to nerodim 😀 chudatko, ale zvladla to 🙂
uplne v pohode, vacsina deti sa nato ani neopyta a ja som patrila medzi nich 😀 na zakladke som to zacala robit vtedy, ked aj ostatne spoluziacky ... myslim, ze to bola daka 7.trieda
jednoznačne dovoliť. Byť na tvojom mieste, tak by som jej ukázala ako sa holí podpazušie, aby sa neporezala a hlavne jej povedať, že po holení aby si tú pokožku natrela nejakým krémom na ukľudnenie pokožky.
jednoznačne jej to dovoľ, ja v jej veku som sa tiež holila, lebo spolužiaci a deti vonku vedia byť fakt kruté a ide aj o pocit, menej sa bude potiť. nauč ju to, priprav ju na premenu na ženu, ak ešte menštruáciu nedostala, tak v blízkej dobe určite..čiže už to nebude dieťa ale mladá žena 😉
Dovol jej to. Ja som z toho bola tiež zúfalá. Len som sa pozorovala, aby som nezdvihla ruku. Holenie mi nijak neuškodilo a konečne som sa cítila v pohode.
dovol jej to. pokial uz zarasta, aj z estetickeho hladiska aj z hygienickeho
zijeme v bezchlpovom obdobi. tiez som si prvy chlp hned oholila a po dnes neviem do akej dlzky by mi to narastlo, lebo sa roky rokuce holim
lukin1 skús si kúpiť nejaký depilačný krém na tom máš napísaný aj návod, alebo sa poraď s maminou, nech ti ho ona oholí aby si sa neporezal a potom si to budeš vedieť holiť aj sám keď ťa to naučí 🙂
veru zijeme v bezchlpovom obdobi...a mobilovom...ak ma mobil ako ostatni...preco ma mat chlpy ked ostatni nemaju?
Ja som určite za. Mám 12 a pol ročného syna a on si tiež holí podpazušie .Ja som mu navrhla to holenie sa v podpazuší, lebo aj tak sa dosť potí a jeho pot je už taký dospelácky 😒
keby je moja dcera tak ochlpena ze uz su tie chlpy vidno ..sama by som jej navrhla aby si to oholila a nezalezalo by na veku
Ja jej to dovolujem tak to dovol aj ty vsak je o par rokov dospela 😉
Dovoľ. Ale potom čakaj, že o rok bude chcieť pearcing, o dva antikoncepciu a o tri "ľahké drogy"......... Deti sú obraz tejto skazenej doby...... A zo zdravotnej stránky - všetko na tele má svoj význam - aj ochlpenie. Pot je exkrét z tela, ktorý je pre organizmus nežiadúci - síce voda,ale s obsahom odpadových látok..... Apropó som zdravotník.......
@temperka72 Tvoj názor je trochu vyfabulovaný, beriem tú zdravotnú stránku, moja babka vždy hovorievala, keď to tam Pánboh nadeil, tak to tam má byť.
Ale tá prvá časť, tak tá mi príde smiešna, skôr by som probém videla tam, keď to matka nedovolí, dieťa sa stane terčom posmechu a už je problém na svete... Škoda, že je toto otázka, pretože by ma zaujímalo, či si ochlpenie nechávaš rásť ty, či si na prírodno.
@temperka72 ako holenie podpazušia môže ohroziť zdravie?
@sue bez kožušteka asi prechladne 😀
@temperka72 prepáč,ale ,zdravotník,nezdravotník je to na hlavu aby pre oholenie si pár chlpov ,z decka mal byť hned feťák s piercingom a kérkou cez pol rite ,je to bežná vec ,športovci funguju bez chlpov a nie su obrazom skazenej doby..
to že necháš decku kožuch ,neznamená,že ho ochrániš
Samozrejme! Ved je to uplne normalne a hygienicke..
@temperka72 úplne súhlasim s @barcelona94901 ja ako žena sa tiež holím odkedy mám som začala zarastať ale nedala som sa tetovať a ani nie som žiadna narkomanka ani nič také... A holenie je úpne normálne, človek sa potom aj cíti ako človek a nie ako nejaka opica!! Ja mám cve diečatá a ked vyrastu tak im v tom branit nebudem ale skor im poradím vhodnu metodu a kozmetiku.
Samozrejme že jej to dovoľ....ja mám 12-ročnú dcéru,je športovkyňa a holí si podpazušie a aj bikinky....a neberie ani drogy,ani antikoncepciu a nemá ani "pírsing" či iný bordel na ksichte.... a nič v zlom @temperka72 tvoj názor je tak troch scesný 😖 😖 ...a ešte sa chváliť že si zdravotník 😝 .... tu ide hlavne o dobrý pocit,mať pocit čistoty.....
jednoznacne nie, nech chodi na bobra a vsetci sa jej smeju. jasne,ze dovol, ved je to normalne vysvetli zasady "bezpecnosti pri praci" nazorne ukaz a mas vyriesene 🙂
samozrejme,ze ano, ved 11 to su uz slecny. Nech sa dobre citi. Ja som sa tiez zacala holit skoro a tiez mi to zakazovali a nemalo to ziadny vyznam,aj tak som to robila tajne.
Ano, uz len z hygienickych dovodov. Oholit a kupit deodorant. Je to normalne a netreba za tym hladat nic viac. Dcera sa bude citit lepsie 🙂
Tak ja si pamätám, že som takéto veci s mamou vôbec nekonzultovala. Tiež dosť zarastám. Možno tak normálne ale chcem napísať, že sa holím od dosť mladého veku. Tiež mi to dosť vadilo. Takže určite dovoliť!
no ja mám 11 ročnú dceru a fakt som šťastná že takéto veci nemusím ešte riešiť, pretože ochlpená nie je vôbec, a dúfam že ani tak skoro to riešiť nebudem, pretože je fakt že čím skôr sa začne holiť tým to bude mať potom horšie, ach s tým holením, už by mohol niekto vymyslieť niečo aby sa dali tie chlpky odstrániť natrvalo
ja som proti holeniu, chlpy majú svoj význam, zaškrabne sa, zavedie si infekciu a budeš mať hlavu v smútku, že ma rakovinu keď sa jej zvačia lymfatické uzliny....
ahoj dovoliť keď som bola malá mala som chlpy ako prvá a všetci sa mi smiali : Daj ruku hore a podobne bolo mi to strašne neprijemne a v noci som kôli tomu aj plakávala tak som za ano
musíš jej to dovoliť 😉

ano ale pozor! ukaz jej to na sebe aby sa necitila hlupo a nebola v rozpakoch. Urcite jej ukaz ako spravne oholit, plno peny spravna ziletka /kupila by som urcite gilletku ziadne slabe/ a ukazala jej ako, pretoze mne sa raz zapalili potne zlazy a museli mi ich obe rezat naraz na chirurgii a poviem vam napriek umrtvujucej injekcii porod bol nic....vraj sa mi to spravilo z holenia. Je pravda, ze odvtedy inu ako gillet nepouzijem. Odporucala by som zo zaciatku tiez depilacny krem. Myslim, ze celkom postaci nazaciatok.