icon

Mám dovoliť 13 ročnej dcére oholiť si ruky?

petruska573
12. apr 2015

Dobrý deň! Mám dovoliť svojej 13-ročnej dcére oholiť si ruky? Má zo svojich rúk komplexy a hovorí, že nemôže ani nosiť krátky rukáv. Snažila som sa ju upokojiť, ale ona namieta. A nechcem aby sa strápila. Mám jej to dovoliť? Ak hej, tak je podľa vás lepšie nech si ruky oholí žiletkou, epilátorom či niečim iným? Ďakujem!

Strana
z4
perzefona
2. dec 2016

Ano.... Ja si tie holim ruky od detstva a co? Nehovoriac nechapem tie pripecene reci o tom Ze chlpy stmavnu a pod... Tak za prve aj keby to bola pravda ked si zacnem nieco holit asi s tym neprestanem nie? Ci akoze vy ste si nejaka prestali holit pazuhy a nohy a rozhodli sa byt prirodne??? Za druhe ja si holim a nic mi nezhrublo.. Rastu omnoho pomalsie ako nohy, prebehnem to tak raz za tyzden za par sekund v sprche. Chlpate ruky si otrasne.

perzefona
2. dec 2016

Normalne nemozem z tych rad, ze nie lebo rastu tmavsie hrubsie rychlejsie atd 🙈🙈🙈 to su aj tiw rady ze ostrihaj sa a zhustnu ti vlasy... Pomoc.

Urcite by som jej to netrhala... Chudina... Normalne ziletkou oholit... Uvidi sama co na to povie a mozno casom nech si to trha alebo co... Ale takto ju traumatizovat zbytocne ked to nie je potrebne.. Na co???? Okrem toho po pouzivani epilatora sa mi spravili bodky na nohaxh a trvalo niekolko rokov kym to zmizlo

slimstar
2. dec 2016

Teda ja by som to nedovolila na rukách. Ja som svetlý typ a všade kde holím sú tmavé chlpy. No a to som začala tuším s nohami v 12 tich. ani som nemala, predtým tam bolo pár blondavých chlpkov. Rozmýšlam si pre seba zaobstarať toto: Philips Lumea, že vraj to zosvetluje a je ich menej. Ale pre dieťa to asi nebude. http://www.philips.sk/c-m-pe/odstranovanie-chlp...
Máte s tým skúsenosti ?

momoqui
2. dec 2016

@slimstar nejak tomu pristroju neverim. Radsej chod do specializovaneho salonu kde to robia profesionali s laser pristrojom.

romanovic
4. dec 2016

@petruska573 ja sa som sa holila asi od 10.tich rokov, co je uz cca 35 rokov. S nadsenim som pred 25 rokmi privitala prichod epilatorov na trh a odvtedy ich pouzivam. Kedze trhaju aj korienky, dnes mi staci prebehnut ruky/nohy raz za mesiac a za 10 minut som komplet hotova.

yasmeena
4. dec 2016

@petruska573 -aku mas vychovanu dceru,ja som sa nikoho nepytala a jednoducho som sa zacala depilovat 😎 ...tak aby nezacala potajomky aj ona,vezmi ju do kozmetickeho salonu,kde jej to vytrhaju a potom to dajte dole laserom-tak bude mat vystarane v podstate navzdy...len nech nezacne so ziletkou!

vroni
4. dec 2016

V zivote by ma nenapadlo nieco take dietatu zakazovat ci prikazovat. Ked si si moja dcera chcela oholit nohy (nic moc na nich nemala a aj to svetle), tak som jej pomohla, aby sa nedorezala. Ruky si zatial holit nechcela, len podpazsie (obidva chlpy, co jej rastu 🙂), to jej tiez pomaham. Jasne, ze jej chlpky este zhustnu a zhrubnu. Nie od holenia ale vplyvom hormonov. Tie (hlavne tie pubertalne) by som mozno aj rada zakazala, len neviem ako....

ostriez
21. nov 2017

@petruska573 Velmi vrelo odporucam odrezat ruky uz nebudete mat ziadne starosti xD

kiwi3
21. nov 2017

@ostriez si musela dlho hladat nejaku temu (posledny prispevok spred roka), kym sa ti podarila taka "vtipna" poznamka, co?

janinamojka
21. nov 2017

Jednoznacne ano.Moja dcera ma. 12 a ma hrozne nohy chudatko a ma komplex z toho,slubila som.jej ze na leto to dame prec.Ak mozem poradit,nauc ju na depil.strojcek,ono to postupne zacne rast aj menej a jemnejsie po depilatore.

sabina2413
29. feb 2020

@miska1113 ja som si tiež holila ruky v 13 a tie chlpy rástli tak isto ako pred tým ešte menej

monca0021
29. feb 2020

Nečítam komenty nadomnou ale mám podobnú skusenost, hanbila som sa za chlpy na rukách keď som bola decko 😁 cca od 13-14tich som si holila nielen nohy a aj ruky a čuduj sa svete vôbec mi nenarástli väčšie chĺpky alebo viac chĺpkov vždy normálne take aké som aj mala. Niekedy aj teraz si v lete rada oholím ruky ale už nie kvôli hanbe ale zo zvyku proste sa lepšie cítim tak. Normálne jej dovoľ lebo potom bude mat z toho komplexy a hádam nechceš aby v lete chodila v tričku s dlhým rukavom.
Ps: holim a aj som sa vždy holila s normálnou ziletkou, nikdy mi to neuškodilo prečo hneď s každým prdom behať po doktoroch, môj nazor✋🏻

Strana
z4