Môžem 13,5-ročnej dcére dovoliť tetovanie?

alexandroska
2. apr 2023

Ahojte baby, vedeli by ste mi poradiť? Moja 13 , 5 ročná dcéra chce na ruku také malé tetovanie . Je to podľa vás v poriadku a mám jej to dovoliť?

martinals
2. apr 2023

V tak mladom veku by som ja osobne nedovolila.

solange7
2. apr 2023

@alexandroska no co myslis...

janai1
2. apr 2023

@alexandroska no neviem ako tvoja dcéra ale ja by som si určite v 13 nevedela vybrať niečo čo budem mať "navždy"

veronikaszabova
2. apr 2023

@alexandroska urcite nie.
Ja osobne tetovania mam, nemam nic proti nim. Aj mojmu 13r synovi sa pacia, ale vie, ze skorej ako v 16tich si neda nic.

grammarking
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alexandroska
autor
2. apr 2023

@janai1 no hej ale ona chce iba také malé srdiečko Max centimetrové

alexandroska
autor
2. apr 2023

@grammarking vyprosim si takéto urážky

lila1988
2. apr 2023

Určite by som jej to nedovolila. Maximálne kresbu henou a aj to až cez prazdniny

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
belllinka
3. apr 2023

@alexandroska nakresli si ho ciernou fixkou

anjelicek26
3. apr 2023

No bohuzial, pacit sa jej to moze, ale jednoducho pocka. O tyzden-mesiac-rok sa jej totiz bude pacit nieco uplne ineho a tetovanie uz nezmizne. Vekova hranica je 16 rokov s povolenim rodicov, bez 18 rokov.... Takze mila zakladatelka - mama by nenapisala, ze 13,5, ale 13 😂 - pozri sa na nete po temporernych tetovaniach, vydrzia aj dva tyzdne pekny stav, niektore aj dlhsie, motivy mozes menit ako sa ti paci, vyzera to dobre. https://inkster.de/products/offenes-herz-neue-t... napriklad

sheila121
3. apr 2023

@alexandroska to vážne sa pýtaš? 😦😦😦

martinkatinka
3. apr 2023

Ja si myslim, ze ako rodic takehoto dietata by si sa uz aj sama mala vediet správne rozhodnut

dada0902
3. apr 2023

Coze určite nie ako matka by som jej to nedovolila v takomto veku a uz vôbec by som sa nepýtala na názor druhých ľudí!!!!! Je to tvoje dieťa nie dieťa modrého koníka

20erika07
3. apr 2023

@alexandroska a ty jej ho chceš alebo nechceš dovoliť? Či sa budeš rozhodovať podľa odpovedí na mk? Ak by väčšina napisala, že ano jasné, tak by si dovolila svojej 13ročnej dcére tetovanie???

mimka1402
3. apr 2023

@martinkatinka To bude tym, že to píše podľa mňa dieťa aby zistilo či jej mama je trápna a jediná jej nedovolí. Alebo ostatne by s tým nemali problém.😀

cyberk
3. apr 2023

Urcite niee :D o par rokov ti bude dakovat, ze si jej to nedovolila 😄

iwesska
3. apr 2023

Mojmu by som kupila Pedro a povedala,ze ked vyzuve zuvacku,ten obrazok si moze vytetovat😂

banalu
3. apr 2023

@alexandroska pozri si aj skolsky poriadok, uz tu bola tema, ze stredoskolacka mala mat znizenu znamku zo spravania kvoli tetovaniu.
A nie ja by som jej to v 13-tich nedovolila.

h2
3. apr 2023

Nedovolila by som! Aby sa nestalo, že už o rok sa jej nebude páčiť a bude ti vyčítať, prečo si jej to dovolila, že ona bola vtedy ešte decko a ty, ako matka si bola dospelá a mala si to zastaviť. Je veľmi pravdepodobné, že to, čo sa jej strašne páči teraz, sa jej v dospelosti páčiť nebude.

stvura
3. apr 2023

fuha, tie reakcie su velmi odvazne a vidim tu same perfekcionistky mamicky ktore si nenalakovali nechty skor ako v 15tke, nenafarbili vlasy, nefajcili, nesli poza skolu, nesexovali do 18tky...akoze zeny, citate si to po sebe?
Da sa to slusne napisat. S dcerkou si treba pohovorit ze to je dozivotne, najlepsie ak mas v okoli tatera aby jej to vysvetlil co to obnasa a ako tazko sa odstranuje nezelane tetovanie.
V dnesnej dobe ked vidim dievcata/zeny potetovane od krku po konceky prstov mi to pride ze vyzeraju ako omalovavanky. Samozrejme ze mne sa to nepaci ale ...je to kazdeho vec ako vyzera, co ma na "tele" a on s tym bude neskor zit.
Mam 12,5r dceru, bavime sa o vsetkom, pozna moje nazory, ja jej a vieme sa zhodnut.
Je docane "tetovanie", mozno to by mohla tvoja skusit ak vyslovene bude trvat na nom do 15-16tky. Potom jej uz nezabranis a ak rozhodnutie nezmeni sadne ti do najblizsieho tetovacieho studia....
@banalu co by inac stredoskolacka mala mat je diskutabilne - osobne poznam dnes uz mladu zenu ktora mala tetovanie v 15tich a mama jej s tym suhlasila (tiez ma tetovania a vylepsenia) a tiez mam v rodine slecnu co mala implantaty hned v den svojich 18tin - takze da sa vsetko

banalu
3. apr 2023

@stvura ja nehovorim co ma mat niekto, alebo nema mat a v akom veku - to je na danej osobe a jej/jeho rodicoch. Ani o tom ci je to ok mat alebo nemat nieco v skolskom poriadku (ako ma prist dieta do skoly upravene).
Chcela som len poukazat na to, aby potom mama s dcerou neboli prekvapene, ak to bude mat aj ine nasledky - napr. v skole.

sense
3. apr 2023

Mam pocit ze ty si tá dcéra a hľadáš zamie ku ako presvedčiť matku. Nie nedovolila by som to dcére ale ani by som nepotrebovala nato názor iných matiek bez ohľadu na veľkosť tetovania.
Apropo môže si tam nakresliť fixou srdiečko a do kreslo at podľa toho koľko ju to bude baviť.

sono2
3. apr 2023

Buduj sebavedomie dcéry ináč, ako len zaujať kerkami. Dievča chce evidentne zaujať

stvura
3. apr 2023

@banalu jj, na zaciatku sk roka to detom citaju - kedze vsak chodim po svoje deti do skoly skoro denne vidim co je realita a nikto s tym nic nespravi sa mi zda, ze je to povinna banalita. Cervene, cierne, orandzove ci fialove vlasy u dievcat, oblecko hloboko nad pupok, chalani odfarbeny v tak dotrhanych gatiach...ci teplakoch ...a to moje deti su na skole kde "zazrakom" nie je nase najvacsie etnikum Slovenska 🙂.

deginko
3. apr 2023

V žiadnom prípade,ja by som v tomto veku nedovolila ani gélové nechty,lebo už aj to som videla a príde mi to až nechutné.Chciet môže všeličo,ja som chcela vždy doma a čakala som naň až do 33rokov

kristinapetronela
3. apr 2023

Ja by som nedovolila .... Čo potom keď ho tam nebude chcieť ? 13 ročné dieťa ešte tak presne nevie čo chce,čo sa tyka vzhľadu

janka2501
3. apr 2023

Aj moja chcela, ale mala 16r, a nedovolila som, az ked mala 18r si dala urobit,

spageta85
3. apr 2023

Myslím že nie ja sama tetovania mám jedno som si dala v 18stke a to ľutujem keby sa nebojím škaredej jazvy ide preč .Ostatné som si dala v 37rokoch .Mojim deťom sa zatiaľ tetovanie absolútne nepáči ani to moje za čo som rada v podstate dúfam že si oni tetovanie neskôr nedaju nuž ale keďže aj ja mám bolo by asi divné im zakázať ale skôr ako v 18stke to ja osobne nedovolím.Minule tu jedna pani riešila že dcéra myslím že 15r si niečo dala a problémy s riaditeľom školy za to boli je aj dôležité kde to je ak je to viditeľné môže byť problém ale jednoducho má tetovanie je mladá môj názor .

zuzulka558
3. apr 2023

Určite nie, naša ma 10 a pozná môj názor aj na dotrhane rifle, zafarbené vlasy atď 🙂 do školy keby sa obliekla ako,, dotrhany zombik,, ( nechcem uraziť proste to na mňa tak pôsobí) aj keď také nič nemá nepustila by som ju,