Mama mi nechce dovoliť nechty v salóne
Chcela by som ísť v lete alebo koncom júna do salónu si dat urobiť nechty, také decentne francuzsku alebo nejaké modré. Keď som sa pýtala otca tak mi povedal, že aj by som mohla ale keď som sa spýtala mami tak mi povedala, že nieje o tom presvedčená lebo to ničí nechty a neviem co ešte. Chcela som tak ze by sme išli s mamou spolu a ona keď by si nechcela dať urobiť nechty tak napríklad manikúru by si dala urobiť. Ako mamu presvedčiť, že keď sú nechty dobre urobene tak neškodia nechtom. (Mala by som ich 1-krat a mam 15). Viem, že sú tu už nejaké také témy ale nenasla som veľmi rady ako presvedčiť keď mám 15.
zatial ta zivia rodicia tak hold posluchaj.. a az sa odstahujes daj si co len chces.... osobne si nemyslim,ze potrebujes umele nechty ... skor sa nauc starat o tie svoje
@ukgirls ja nemám problém si ich zaplatiť sama
No nijako nepresvedčíš, lebo fakt škodia :D a to povedala moja kamoška nechtárka
Keď nemáš problém si ich zaplatiť, tak k čomu potrebuješ dovolenie rodičov? Nechty nie sú svadba... A mama má pravdu, zničíš si svoje nechty, nie nenávratne, ale zničíš. Ak to plánuješ ako jednorázovú záležitosť, tak to už vôbec nie je dobrý nápad.
Choď do toho, keď si to vieš aj sama zaplatiť. Nechty si tým nezničíš 🙂
Máš aj rozumný dôvod, prečo? Pokiaľ ho nemáš, asi nepochodíš...
Neviem na čo ti sú? Obecne neviem na čo to je akejkoľvek žene. Treba sa o nechty starať alebo si daj urobiť tiež len peknú manikúru.
Btw nechty ti to zničí. Lebo aby ten gél lak alebo čo držali na nechtoch musí sa tvoj obrusit/ zdrsnit, teda sa oslabí a ak následne budeš chcieť svoje budeš čakať kým ti spevneju dlhšiu dobu.
Mám takú neter ako ty len jej to robila ešte aj kamoska tak nechty katastrofa hrubé hrozný tvar a neskôr aj pól cm vyrastene… ok ty ideš k originál nechtarke ale hneď som si toto predstavila. Už vidím ako chodíš každé dva týždne na vypĺňanie.
Je zaujímavé že keď tu bola podobná téma kde sa matka pýtala či ma dcére dovoliť nechty tak ju tu zhejtili, že aký ma problém. Dievča to chcelo na leto. A keď sa pýta dievča tak podľa rad ma držať hubu a krok. Ak si to vieš sama zaplatiť tak by som si ich dala ak chceš. Vyskúšaš a uvidíš. Ja som mala nechty asi 2x v živote a do dvoch týždňov som ich dala dole lebo mne osobne vadia. Ale i ak keď sú pekne urobené sa mi páčia.
už si raz zakladala tému https://www.modrykonik.sk/forum/pubertak/ako-presvedcit-mamu-aby-som-mohla-ist-do-salonu/
celá rodina rieši na MK tvoje nechty ? https://www.modrykonik.sk/forum/kozmeticke-produkty-a-sluzby/dovolit-patnastrocnej-dcere-umele-nechty/
Moja dcéra má čoskoro 15. Nechty si dáva robiť, dovolila som, spočiatku jej ich platila staršia sestra, teraz platím ja. Vždy si vyberie krásne motívy podľa ročného obdobia, sviatkov, alebo na koncerty.Teraz má takéto jarné.
Skús maminu nahovoriť najskôr na klasickú manikúru, pripadne choďte i spolu.
Držím päste.
Je to moderne a je to pekne, ale naozaj to nie je zdrave.
Moja dcéra má čoskoro 15. Nechty si dáva robiť, dovolila som, spočiatku jej ich platila staršia sestra, teraz platím ja. Vždy si vyberie krásne motívy podľa ročného obdobia, sviatkov, alebo na koncerty.Teraz má takéto jarné.
Držím päste.
@abbey1 to sú nechty 14 ročnej slečny? Fuh
No ako presvedčiť mamu? Skús porozmýšľať. Je to niečo s čím ona nesúhlasí, takže budeš musieť si získať jej naklonenie. Napr doniesť čisté jednotky na konci roka a k tomu robiť poobede všetky domáce práce, ktoré vieš? 😀😉 Od plnenia umývačky riadu, vesania prádla, vysávania až po veci týkajúce sa umývania podláh v kúpeľni?
A možno ti potom dojde, že si ich pri týchto činnostiach veľmi pravdepodobné zlomíš alebo poškodiš a bude to riaaaadne bolieť.
No ako presvedčiť mamu? Skús porozmýšľať. Je to niečo s čím ona nesúhlasí, takže budeš musieť si získať jej naklonenie. Napr doniesť čisté jednotky na konci roka a k tomu robiť poobede všetky domáce práce, ktoré vieš? 😀😉 Od plnenia umývačky riadu, vesania prádla, vysávania až po veci týkajúce sa umývania podláh v kúpeľni?
A možno ti potom dojde, že si ich pri týchto činnostiach veľmi pravdepodobné zlomíš alebo poškodiš a bude to riaaaadne bolieť.
@lenkakravcova Prečo by si ich pri tých činnostiach mala lámať? Čo myslíš, kto robí domáce práce ženám s nechtami? Pripadne, že tie ženy nemajú manuálnu prácu?
@lenkakravcova Prečo by si ich pri tých činnostiach mala lámať? Čo myslíš, kto robí domáce práce ženám s nechtami? Pripadne, že tie ženy nemajú manuálnu prácu?
@abbey1 neviem, ale videla som takto vylomeny necht (u jednej slečny z nejakých domácich prác a u druhej z hodiny telesnej - z basketbalu) a vyzeralo to dosť nepríjemne. Museli to riešiť na chirurgii nejakým zlučovaním toho zvyšku, potom sa to mesiac hojilo len na nejakú základnú uroveň a palec zafačovany možno tri mesiace. Ako mňa osobne toto dosť odrádza. Koľko krát som zavadila svojim nechtom a skoro si ho vylomila. 🤷 Radšej nech to zváži. Hlavne tu telesnú výchovu do konca školského roka v kombinácii s tým.
@abbey1 neviem, ale videla som takto vylomeny necht (u jednej slečny z nejakých domácich prác a u druhej z hodiny telesnej - z basketbalu) a vyzeralo to dosť nepríjemne. Museli to riešiť na chirurgii nejakým zlučovaním toho zvyšku, potom sa to mesiac hojilo len na nejakú základnú uroveň a palec zafačovany možno tri mesiace. Ako mňa osobne toto dosť odrádza. Koľko krát som zavadila svojim nechtom a skoro si ho vylomila. 🤷 Radšej nech to zváži. Hlavne tu telesnú výchovu do konca školského roka v kombinácii s tým.
@lenkakravcova Tak stane sa ti i s normálnym nechtom.
Ale staršia moja má teda iné nechty, pracuje ručne a musím zaklopať nikdy nič, Ani kopa známych a to sú ženy, ktoré relaxujú pri práci v záhrade, domáce práce bežne robia.
Ja si práve pri domácich prácach svoje nechty neustále ničím a preto zvažujem konečne ich úpravu.
Všetko to je len o zvyku.
Ani ja by som svojej 15 ročnej dcére nedovolila umele nechty. Jedine tak max. ošetriť a natrieť gel lakom. Ale fakt ti to netreba. Z môjho pohľadu je to take kus trápne keď vidim dievčatá v tvojom veku take ,,dorobené,, ..ja nehovorím jemny make-up, špirala, ale to je asi všetko.
Držím päste.
@abbey1 ešte nemá ani 15 a takéto má nechty???😨
Ja dcére nedovolím v 15tich ísť na nechty tiež 😂
Nevymýšľaj, poslúchaj. Na také nechty máš ešte čas.
Strasne rychlo mladi teraz so vsetkym, myslim vsetkym .....zacinate, ako keby vam mal ujst vlak. Preco su deti detmi, pubertaci pubertakmi a dospeli dospelymi? Preto. Lebo vsetko potrebuje svoj cas. Do 18 rokov sa vyvija organizmus, nema sa to prehanat ani vo fitku, lebo to moze zastavit alebo spomalit rast / vyvoj. Rodicia by mali vediet hlavne detom vysvetlit, ak idem nieco zakazat/ nedovolit. Mozes uplne v pohode pockat do 18. Zatial mozes mat peknu manikuru, kup si Sally Hansen laky, su kvalitne, podklad pouzivat s vitaminami. Nechtarka ti poradi. Tie baby, co maju od 14tich gelove nechty, maju v dospelosti mnohokrat znicene nechtove platnicky. Totizto, neda sa na tom extra setrit. Musi to byt kvalitna praca a ziadna cina... Pockaj s tym.
@lenkakravcova Tak stane sa ti i s normálnym nechtom.
Ale staršia moja má teda iné nechty, pracuje ručne a musím zaklopať nikdy nič, Ani kopa známych a to sú ženy, ktoré relaxujú pri práci v záhrade, domáce práce bežne robia.
Ja si práve pri domácich prácach svoje nechty neustále ničím a preto zvažujem konečne ich úpravu.
Všetko to je len o zvyku.
@abbey1 možno je to tak ako píšeš. Ja mám z toho nejakú fóbiu od vtedy asi 😃 takže mňa by na to nikto nedostal. Popravde si ani veľmi neviem predstaviť chytať s tým bábätko alebo sa čo i len kúpať. Možno je to tak ako píšeš že si človek zvykne, len neviem či by som sa ja skôr nedoskriabala 🤣
Tak nechty to samozrejme ničí ale taka katastrofa to nieje, hlavne keď pôjdeš riadne do salónu si ich dat dole a nie ze si ich strhnes doma 🙂. Ja som si robila nechty sama doma asi od 14 a to tak ze som si ich kupovala z cinaku a lepila na svoje 🙂 čiže si myslím ze ísť riadne do salónu a spraviť si to profesionálne je vždy lepšia voľba. Keď na to máš tak chod sama, nechty niesu zmena farby vlasov alebo tetovanie ja osobne by som sa nepýtala ešte keď je to na leto. A moja mama tiež veľa krát bola proti niečomu no už keď som to na sebe dovliekla domov tak jej to až tak nevadilo. A negatívnymi názormi sa netráp. Život treba žiť pre seba nie pre iných ;)
Držím päste.
@abbey1 nechty ma dievca pekne. Zaujali ma vsak tie blede casti prstov. To ma tak stale?
Veď sa nauč starať sa o nich doma, pekne ošetri, nalakuj, vyhraj sa s tým.

zatial ta zivia rodicia tak hold posluchaj.. a az sa odstahujes daj si co len chces.... osobne si nemyslim,ze potrebujes umele nechty ... skor sa nauc starat o tie svoje