Mama mi povedala, že som škaredá. Ako to zvládnuť?
Dobry den, mam 13 rokov. Som hanbliva. Cely zivot sa aj trapim mojim vzhladom. Mam aj trosku vacsi nos, a hrbolcek na nom. Moja mama vie, ze sa trapim mojim vzhladom. Minule so mnou cakala mama v cakarni u doktora. A take male dievcatko ukazovalo prstom na moju tvar (mozno na moj nos, neviem). Snazila som sa si to nevsimat, lebo aj tri krat na mna tak prstom ukazala (to dievcatko neriesim, ozaj bola malicka a iba ukazavala prstekom nic viac). A moja mama na mna po chvilke pozrela a uplne vazne mi povedala - aka si mi skaredkava. Az mi slzy vysli, ze mama mi takto povie. Je to ok reakcia od mamy? 😪
@oceanahory Ja ani neviem, preco som to dievcatko spominala. To dievcatko vobec nechcem riesit. Mna trapi, ze ako mi mama povedala, ze som skaredkava. Cely zivot si o sebe myslis, ze som skareda. Ale ze mi to povie mama som necakala 😪
Cely zivot si o sebe myslim, ze som skareda som chcela napisat. Nie myslis
A nie si velmi vztahovacna preto, lebo nie si spokojna so svojim vzhladom? Mozno si nevedomky robila nejaku grimasu, mozno si sa tvarila nepekne, mozno si si zasomrala....ked si sa citila neprijemne pritom, ako na teba to dievcatko ukazuje...a mama jednoducho pouzila vyraz "skaredkava", ktory vobec nebol smerovany na tvoj standardny vzhlad.
Mami si sa pytala, ako to myslela? Vravela si jej, ze ta urazilo?
Mala si jej povedať: "Po tebe."🙂
@oceanahory Nic som nerobila. Normalne sme sedeli u doktorky. A mama na mna pozrela a uplne vazne mi povedala -aka si mi skaredkava. Neviem ci som vztahovacna, ale od mamy som necakala, ze mi nieco take povie.
@oceanahory A co som uz mame na to mohla povedat. Slzy mi do oci vosli, ako mi povedala mama, ze som skaredkava. Musela som sa udrzat, lebo mi vazne do placu z tych jej slov bolo, aby som sa v cakarni nerozplakala. A viac sme to neriesili.
Tieto blbe komenty dokazu uplne zlikvidovat sebavedomie. Michaelovi Jacksnovi otec povedal ze ma velky nos a Michael tym trpel az kym si ho nedal zoperovat(pritom mal uplne normalny nos....a jeho otec bol zmrd).
To ma mrzi, na druhej strane, nastastie vzhlad je velmi subjektivny a ja som sa v 13 rokoch citila ako najskaredsie dievca v triede.
treba sa dobre ucit, makat na sebe a uvedomit si, ze vzhlad nie je zivotna priorita
😳☹️ Je mi to ľúto, určite to nie je OK reakcia od nikoho a od mamy už vôbec nie! Pre mamu by si mala byť najkrajšia! Ja neverím, že si škaredá. Určite nie si. V puberte je normálne, že niektoré časti tela rastú rýchlejšie, ako iné. Tým spôsobené nesúmernosti (väčší nos napríklad) sú normálne a časom sa zmiernia (laicky povedané, dorastie ti k tomu nosu zvyšok tváre).
Povedala by som na tvojom mieste mame, že sa ma to dotklo a že ak si myslí, že som škaredá, nech mi s tým nejako pomôže (iný účes, kozmetika, v tvojom veku už pokojne aj nejaká jemná dekoratívna...)
Tak idealne si spolu sadnite a vydiskutujte si to medzi sebou. Nepisala si, ze by to bolo nieco na standardnej baze, mozno doslo naozaj k nedorozumeniu a vysvetli ti, ze to tak naozaj nemyslela.
Pokial ano, tak je to naozaj nevhodne a matka by sa takto nemala vyjadrovat na vzhlad svojej dcery.
Mozno by bolo idealne podebatovat s mamou aj o navsteve psychologa, nie je v poriadku, aby si mala take nizke sebavedomie. Urcite mas mnoho skvelych inych vlastnosti. Castokrat je dolezitejsie, co zo seba clovek vyzaruje. Musis sa naucit mat rada samu seba a sustredit sa a pracovat na sebalaske.
Si este velmi mlada, no a s vyzazou sa casom da robit naozaj cokolvek. Drzim palce!
nie je to ok, ale. Aj my sme len ludia, ktori robia chyby a ano aj mamy neraz povedia sprostost, ktoru nemali povedat. Mne napr napada, ze moja dcera trochu mladsia od teba chcela ofinu taku ako sa teraz nosi taku ponize nos. A hned som jej povedala, ze je to otrasne a vyzera to ako dva mastne vlasy. Mozno som sa jej dotkla neviem, mozno som tiez casto prostoreka ako tvoja mama. Ja sa spytam dceri,ty sa spytaj mami preco ti to tak povedala, ze ta to zamrzelo.
Ahoj. Mama mala asi veľmi zlú chvíľu,no napriek tomu to nebolo od nej vhodné. TY SA PROSÍM NETRÁP. Každá žena je niečím výnimočná,teraz máš 13 rokov rastiesi. Co je pre teba teraz problém, bude pre teba neskor výhodou. Usmej sa, nie kazdy sa riadi iba vonkajskom.
Tak ale škaredá je každá druha žena, to nie je nič neštandardne. Veľa sa dá zachranit vhodným liečením
Jedna podobna tvojmu pribehu povedala.... Co si si spravila, to mas😂
Pusti jej z mobilu🤔
https://www.youtube.com/watch?v=S2PPls3radAS mamou by si sa mala porozpravat. Ja mam od malicka vacsi nos (po otcovi). Ked som bola v tvojom veku sa mi niektori chalani smiali - nosaňa a podobne. Strasne som sa trapila, snazila som sa k ludom neotacat bokom aby nevideli moj nosisko z boku. Dlho som to riesila a ako som dospievala, prestala som to riesit.. Toto je taka moja charakteristicka vlastnost a uz to mam v pazi. 🙂 A vies kolko ludi poznam, ze ako tinedzeri boli "skarede" kacatka a ako vyrastli sa totalne zmenili? Takze neries ako vyzeras teraz, lebo sa vyvijas, rasties, menis a o par rokov to bude uplne ine. 🙂
Toto by dieťa nikdy nemalo počuť od vlastného rodiča😞
Nie si jediná, niektorým rodičom nedochádza ako dokážu ublížiť svojim deťom a potom sa to s nimi vlečie celý život. No čo na to povedať, glupota. Ak by si aj nebola práve najkrajšia dcéra na svete, mama by ťa mala podporovať, aby si sa takto necítila. A ešte pozitívum, už sa dnes dá upraviť kadečo, dospeješ uvidiš.
Ja som zažila nedávno krásnu reakciu mojej kamarátky . Mám jednu dcéru ktorá je výrazne pekná , druhá je taký priemer . A bola u mňa kamarátka a vraví Zuzka aká si ty pekná ako obrázok a tej druhej Janka ty máš také veľké oči ako svet a nohy ako srna ( čo má ). Potom prišla za mnou do kuchyne tá Janka a vraví , mami , to znamená že aj ja som pekná a ja jej vravím jasné že si pekná. Neviem si predstaviť že by som jej povedala že ale Zuza je krajšia. Mená dcér som si vymyslela .
Mňa bratranec stále volal škaredá Betty, keď sme boli deti.
A na strednej keď sme sa fotili na oznamka, jedna spolužiačka o mne povedala "vyzerá dokonca lepšie než ja". Vyždy som si myslela že som šereda a je mi jasné že si to ľudia o mne myslia.
Je kruté, že ti to mama povedala. Bolo to bezcitné.
Aj ja mam väčší nos, v tvojom veku som sa trápila kadecim, nos, nohy... všetko možné som riešila. Ale si krásna taka aká si. Každý človek je niečím výnimočný. Nikto nemá všetko úplne ideálne. Ale tak to ma byt...Ono to chce asi trochu čas, prijať sa taka, aká si. Ale verím, že ťa hláška zabolela...tiež by mi to bolo ľúto, zvlášť od mamy...
@oceanahory ma trinast rokov, jej reakcia je úplne primeraná veku..
Predpokladáme, že mama to nemyslela ako urážku, len si chcela zavtipkovať o tom prečo to dievčatko ukazuje prstom. Len asi mama ešte netuší, že si citlivá na svoj výzor a hlavne nos? Skús jej to s chladnou hlavou neskôr povedať, čo ti vtedy spôsobila, uvidíš ako bude reagovať. A zároveň toho nosa sa neboj. Je naozaj veľa dievčat, nie len v tvojom veku ale aj starších, ktoré vnímajú niečo na sebe ako škaredé, pritom ako idú roky zistia, že jednak črty tváre sa vekom menia a dozrievajú, a jednak že tie z ich pohľadu "chybné" veci v skutočnosti nikto iný nevníma na nich ako nedostatky.
Autorka - správanie mamy mi príde veľmi necitlivé.. mrzí ma to naozaj.. ja som si tiež o sebe vždy myslela, že som škaredá, ale moja mama mi také čosi nikdy nepovedala.. to by ma veľmi bolelo..
V každom prípade - chápem že v tvojom veku sa bude ťažko hľadať niečo, čo sa ti bude na sebe páčiť, ale skús to.. normalne sa zameraj sama na seba a vyzdvihni čokoľvek čo sa ti páči.. každá žena na svete má na sebe niečo čo by menila, alebo minimálne mala také obdobia.. ale určite to nie je tak ako vravíš, že si škaredá.. len to nevidíš, lebo ti ten pohľad bohužiaľ nikto nedal.. toto je tiež úloha rodičov, v dieťati budovať zdravé sebavedomie.. neviem ako by som ti pomohla, lebo som pre teba len anonymná žena, ale verím že si pekne a dobre dievča, len to na sebe zatiaľ nevidíš.. skús samu seba mať radšej,.si pre seba veľmi dôležitá a máš mnoho pekného..
No tvoja krkavčia mater to asi nemyslela v zlom, možno to považovala dokonca za "srandu".
Každopádne, ja som sa za 25 rokov v spoločnom byte s rodičmi musel naučiť jednym dnu a druhym von, inak by som v živote nič nedosiahol a nikam sa nedostal a najskôr by som asi skončil niekde... no.. inde...
Ak chceš, napíš mi, rodičia aj mne riadne zničili celý život, ale namiesto toho, aby som sa ľutoval, zdvihol som hlavu a šiel si za svojím.
Ahoj, viem čo prežívaš. Ja mám 40 a tiež mi to mamina povedala, keď som bola približne v tvojom veku. Take niečo človeka veľmi zraní a zvlast ak to povie blízky človek. Vedela som, že mi moja mama nechcela ublížiť, no v nevedomosti to viac krat vyslovila pri rôznych príležitostiach. Skús jej povedať, že ti tým ublížila. Možno to aj jej hovorili, keď bola malá. Aký máte inak vzťah?
Každopádne krása vychadza z vnútra a nie je to klišé. Sama si myslím, že som úplne normálna žena a síce nie krásavica, ale určite ani škaredá zovňajškom.
Som si istá, že ani u teba to nie je pravda, slovo krása je relatívny pojem a každý ju vnímame inak.
❤️
Mrzi ma co ti povedala mama😔 Nie je to ok. Zial rodinu si nevyberame. Pokus sa odpustit jej. Sustred sa na seba, aby si sa ty vnimala krasna. Kazdy je pre niekoho ten najkrajsi, najpritazlivejsi.. V tvojom veku som i ja nenavidela svoj velky hrbaty nos, chcela som ist na plastiku v 18tich, ale nasla som si frajera a teraz uz manzela, pre ktoreho som krasna aj s mojim skaredym nosom (a inymi nedostatkami). Nos mam po mame a som rada,ze som po nej nieco zdedila. Pochopila som, ze v zivote su dolezitejsie veci..
Mrzí ma to čo ti povedala tvoja mama.
Podľa mňa určite nie si škaredá, nerozmýšľaj o sebe tak negatívne.
Ty máš svoju hodnotu. Určite nevyzeráš zle 😉😉. Okrem toho, určite máš dobré vlastnosti, si dobrý človek dobrá kamarátka.
Vieš, niektorí ľudia podľa mňa nemajú empatiu vedia povedať aj niečo škaredé a neuvedomujú si to.

Tvoja mama ma casto blbe narazky na tvoj vzhlad?
Z coho ste vlastne obe vydedukovali, ze nejake male dievcatko ukazuje na teba kvoli vzhladu? 🤔