icon

Manžel sa hnevá a nadáva na dcéru

1. sep 2022

Manžel sa hnevá a nadáva na dcéru 14rocnu,že dostala vši.Ze si nedala pozor ani nevie od koho konkrétne to dostala.Ze už ma dosť rokov aby si dávala pozor na také veci a podobne reči.Aj nadáva na ňu.Od nej to dostala aj naša 2 ročná,takže máme doma veselo.Kazdy deň ráno aj večer vycesavam im vlasy,umývam,vyberavam.No ťažko ,lebo obe majú dlhé vlasy.Manzel že nemáme čo na robote,že musím vlasy im pozerať a zbytočne to zdržuje,plus všetko oprať vydezinfikovať.No proste nahnevaný je.

bessie12
1. sep 2022

ja som ich dostala uz takmer ako dopela a nikto nerobil okolo toho velke halo a nadavanie uz vobec nie. Sampon proti vsiam, sprej, maska z bravcovej masti + igelit, aby pozdochynali a potom som normalne umyla. Neskor aj so samponom pre psov. Mama mi pomahala vycesavat. Mrtve hnidy som vycesavala aj pol roka po tom, ako som sa ich zbavila.

konikmodry111
1. sep 2022

Dúfam že tato téma je len vymyslená a ak nie tak Chuda dieťa 🙈 a 14rocna ešte z ďaleka neni skoro dospela 🤦🏼‍♀️ Keď už ten prípravok co si kúpila nezaberá, kúp iný co je na tom ?To keď je vonku s kamoškami si ma držať akože od nich odstup aby nebodaj niečo nedostala? To aj tebe muž ponadáva keď dovlecies domov daku chorobu? Vam to ale doma ozaj poriadne ,,mysli,, spolu so svokrovcami že na ulicu vyhodiť 🤦🏼‍♀️ Amen tma

janulik2008
1. sep 2022

Robíte z toho vedu, preboha 🤦 to mi vysvetli ako sa dá tomu zabrániť?

beronsche
1. sep 2022

ty nechapes, ze tomu sa neda predist!
Teda da, tak, ze nebudes vychadzat z domu a pre istotu sa ani doma s nikym nestretavat.
a aby ti z ruk neubudlo, ty "vela roboty.."
Vies vobec odkial to ma?

este jedna vec - staci par hnid, ktore prehliadnes (vsivakom rozhodne vsetky nepojdu, sampon ani serum ich nezahubia, tie funguju najma na zive vsi) a ak si nebudete vsetci vlasati clenovia rodiny umyvat pravidelne vlasy s pripravkom, pocas par tyzdnov, ste spat, kde teraz. To ber ako varovanie, ze ked bude mat tvoja dcera o mesiac zase vsi, je to tvoja chyba, lebo si to neustriehla...
verim, ze tvoj skvely chlap s tebou urobi poriadok a dobre ti vynada..

heni79
1. sep 2022

Pomoc, deti bežne donesú vši a pokiaľ na to rodičia prídu, majú ich tiež. Stalo sa to v našej rodine, keď som bola dieťa. Stalo sa to v sestrinej rodine, keď už mala deti. U nás mali deti, my sme sa akosi vyhli .... Vši sú neustály problém. A obviňovať niekoho? Nech zabudne.

monuska112
1. sep 2022

tym detom to raz docvakne co robite, podakkuje vam za vas cas, zavre za sebou dvere a uz ju v zivote neuvidite.

judar
1. sep 2022

Ty s chlapom ste nielen nenormalni ale aj dostatocne nescitani 🤦..."Ešte raz môže sa to stať hocikomu,malé deti to neustriehnu.Ale 14r už skoro dospelá už by mala vedieť dávať si pozor na seba."....vidno ze zjavne nevies ako je to so vsami ked apelujes tym, ze aby si 14rocne skoro dospele decko na seba davali pozor pred vsami 😭😂😂😂....az nato ze dievca nemusi ani sa s nikym obyvam ci co robit aby ich chytilo ....tie sa v pohode daju chytit aj vonku v dave ludi ci v obchode proste hoc kde aj obsuchom oblecenia, sfuknutim vajicka z niehoko hlavy, preskocenim....a ty tu ides robit dramu z toho aby si dievca davala pozor ?....a ako asi tak? Co ma nosit na hlave placajucu ciapku ci balon?...lebo ty zas mas nervy z toho ze je to veeeeelmiiii naaaarocnyyyy boj vycesavat

1204verobnika
1. sep 2022

Na koho si sa sem prišla vlastne vyzalovat? Na muža alebo na deti alebo na čo vlastne? Začneš s tým že sa ti nepáči že muž na dcéru nadáva a potom Blatné si ho zastavas a nadávaš tiež ? Akože absolútne nechápem načo to sem potom píšeš? A inak vsi vedia preskočiť aj niekoľko metrov takže nemusela hlavu pchať nikomu . Raz keď to dakto v škole má tak to bohužiaľ aj ostatný chytia ale vieš čo nedávaj ju do školy, uč ju doma aj s mužom ( najskôr sa naučte vy ako sa k deťom chovať a neblacat po nič za to za čo nemôžu) a spravte deťom domácu školu lebo bohužiaľ v školách vsi budú vždy to je proste realita a verím že každý z nás ich mal ja dokonca 2x a ver že svoju hlavu som nikomu ku hlave nepchala !

pragmaticka
1. sep 2022

Trápili sme sa aj my s tým celé leto... Otras.. Chytila mladšia v škôlke na konci školského roka. Asi pred 3 týždňami som to vycesavanie vzdala a na záhrade urobila krátky proces. 200e padlo minimálne na šampóny na celú rodinu. Fakt hrôza toto.

1204verobnika
1. sep 2022

@judar toto nemohol napísať normálny človek ... Veď vsi proste deti dostanú. Nech zavrie deti doma a nepustí nikde a tak bude mať istotu že neochoreju a nedostanú ani vši

erickatt
1. sep 2022

Ale nedalo. Da sa to chytit v autobuse, u zubara, vo vlaku...

autor
1. sep 2022

@pragmaticka Veru je to trápenie,ja mojím to vycesavam,chcem im zachrániť dlhé vlasy,no ide to aj dost do peňazí,aj časovo náročné.Mozno im ostrihnem vlasy ako ty,uvidím, ešte tomu dám čas.

bessie12
1. sep 2022

ja som mala vlasy takmer pod zadok. Ziadne strihanie nebolo nutne 🤦

jaskolka
1. sep 2022

Preboha, robíte scény, akoby dostala lepru. Na to, aby dostala vsi, úplne stačí, ak na chvíľu sa priblíži s hlavou k niekomu, kto ich má (a ani ten to nemusí vedieť). Trebárs sa nakloni ku knihe inej spolužiačky, vlasy sa dotknú a je to. Na telocviku, keď robia nejaké cviky kotule ci niečo podobné, deti idú po sebe, a vsi uz"uraduju ".
Ja som mala vsi tiež asi v nejakom 6-7 ročníku, a vlasy som mala pod zadok, takže ver tomu ze to bol horor, ale nikto po mne nevrieskal. Mama a sestra ma denne vycesavali, balili mi hlavu do octu a nejakých petrplejovych ci akých smradlavych zabalov, a potom pomaly vyberali hindu po hnide. Áno, trvalo to par dni, aj "pár" vlasov sme obetovali, ale zvládli to a nikto nevrieskal a necirkusoval.

zuzitko74
1. sep 2022

Vši mohla chytiť aj na kúpalisku, ony sa hneď neutopia. A to si už fakt nemáš ako dať pozor.

kittykat22
1. sep 2022

By ma vazne zaujimalo, ako si ma dieta davat pozor aby nechytilo vsi 😅 To si pan manzel mysli, ze tie vsi sa pytaju predtym ako skocia majitelovi na hlavu?

laska86
1. sep 2022

Autor nejak si protirecis...vadi ti ze muz nadava na 14rocnu dceru ale ty si tiez nasrata..tak potom naco tato diskusia??ved si doma ponadavajte a vsi zdupkaju aj samy lebo vas nebudu moct pocuvat😆😆😆😆

kittykat22
1. sep 2022

Inak toto je super znacka samponov proti vsiam https://www.australian-bodycare.sk/produkt/100/... Je to uplne bez chemie, nadherne vonia a zostavaju po nom leskle vlasy 🙂

laska86
1. sep 2022

*autorka

atinkaa
1. sep 2022

Smutne, aj 14 rocnej dcere ste vy dvaja rodicia a nie neda sa to ustriehnut. Tiez neviem ako to vies, ze to nie je od mensej dcerky, kludne to moze byt obratene garde. Ak tolko, tak pracne vycesavas a hneva ta to, tak zvladaj prevenciu - cajovnik olej za uska, cisti pravidelne kefy, per, ja viem ze sa ti to nebude citat dobre, ale ano je to odomna rovnako drze tvrdenie voci vasej starostlivosti ako tvoje a manzelove k dcerke. Akurat, ze vy dvaja ste uz dospeli, co to ustojite (ide o vsi, nie o chorobu v terminalnom stadiu) a ona je dieta v citlivom veku. Kup jej zehlicku na vlasky, nauc ju vycesavat si ich, ukaz ako na to, nad vanou, nech ti pomoze aj s mladsou dcerkou, poziadaj ju o to a skus sa k dietatu spravat ako k dietatu, dospela bude o 4 roky a vyber partnera obvykle suvisi s tym co vidi doma, dopraj dceram to, co sama nemas, podporu.

Manzelovi daj precitat toto: “Kiezby jedina vec, co vas dvoch v zivote bude trapit boli vsi!”

Fakt smutne citanie ku kave.

raffaella
1. sep 2022

Ježiši kriste, moje deti mali vši zo školy niekoľkokrát, točili si to tam na týždennej báze a obe sú dlhovlasé. Od toho si matka, že keď dieťa ochorie sa o neho postaráš, keď dostane vši tak mu pomôžeš zbaviť sa ich a takto môžeme pokračovať donekonečna.
Je úplne irelevantné koľko má dieťa rokov, normálne mi je ľúto tých detí že ešte im rodičia za to nadávajú, za vašu sprostosť by vám mal niekto poriadne vynadať že dospelí ľudia sa takto správajú.
Namiesto nadávania deťom si láskavo niečo o pedikulóze naštudujte s mužom obaja, máte v tom poriadny bordel. Chudatka deti.

oblecenie99
1. sep 2022

Ináč, viete, odkiaľ má dcéra tie vsi?

maminkadeticiek
1. sep 2022

Kokso naco nam tu vobec vypisujes ked ho hned v prvej svojej odpovedy na komentar obhajujes?Ja isla takeho nasla,len tolko k tejto situacii.Dalsi prosim.

sszuzu8
1. sep 2022

Ja som vsi chytila ako 18 ročná 😩 v škole. Na kožné som išla sama lebo som farbila hlavu a mala som pocit ze ma svrbí z toho. Hanbila som sa ako pes. Cestou domov som výdatne porevala a bála som sa ísť domov 😂 hej nadávali ze skadiaľ to ais je

lalenka33
1. sep 2022

Gratulujem, ty a tvoj manžel získate oscara v kategórii debil tisícročia. Dúfam, že si už dcére vybavila individuálny štúdijný plán lebo počas školského roka sa nerieši v školách a škôlkach nič iné len vši. Moja dospelá sestra ich dostala v práci v škôlke. Dúfam, že ste všetci 4 zavretí doma 24 hodín dene a nešírite túto strašnú chorobu ďalej! A že ste vy dvaja rodičia tisícročia nikdy v živote nedoniesli domov žiadnu chorobu, kašel, sopel lebo ste už dosť starí nato, aby ste si dávali pozor a chodili v skafandroch a respirátoroch!

alexas56
1. sep 2022

Vy ste chorí obaja... tak dostala vši a ??? chúďa dieťa, bude sa báť priznať aj keď chytí virózu...ja nechápem, ale ako ona mala vedieť, že niekto má vši ?

autor
1. sep 2022

Normálne sa mi rozum zastavuje nad niektorými komentármi.Jasne vycesem im to,veď čo m robiť.No má druhej strane áno hnevá má to lebo je okolo toho veľa roboty.Kto to zažil pochopí.Kto nie darmo píše že není to tak.A ináč každý rodič sa hnevá na všetky choroby.V okolí kamošky sa hnevajú keď deti musia ostať doma zo škôlky a ony doma z roboty.Ved to je normálne koho by to nenahnevalo keď dieťa niečo chytí.Ci vy by ste potlapkali dieťa po pleci že len tak ďalej, nabudúce dones niečo iné domov?

marryen
1. sep 2022

Ty v kuse omielas to isté. Ako si mala dať na seba pozor aby to nedostala? Chápeš že to dostaneš ani nevieš ako? Dotyčný človek nemá napísané na čele,pozor mám vši.🤪 Ty a Tvoj muž nemáte chybu,naozaj. Brrrrr..... očividne ste sa našli.

oblecenie99
1. sep 2022

Ešte raz, odkiaľ má tie vsi?
A áno, ešte raz, tiež by som bola nasrdena, som aj za iné choroby, ale nie na dieťa, že to chytilo. Ty píšeš, že nadáva na dieťa. To je kus rozdiel, nie?

monuska112
1. sep 2022

ale ty predsa psychicky tyras svoju dceru!!! ty jej davas nezvladnutelne ciele! ciele ktore ona nieje schopna ovplyvnit! ona nemoze sa rozhodnut, ci prinesie nabuduce domov vsi, kovid alebo chripku! ty si mozes zanadavat, a sakra mame vsi to bude roboty...ale ty nemozes nadavat dcere za taketo veci!!! sa zobud prosim ta. nie ani mna by to nepotesilo, nikoho ale mas predsa nejakku volbu! volba v zmysle zanadavam si zatnem zuby a vycesavam, alebo sikanujem vlastnu strnastrocnu dceru a robi mi dobre ak sa trapi za nieco nad cim nema vplyv!