Môj 16 ročný syn je asi komunista
ahojte, mamičky,
včera som prichytila môjho 16 ročného nepodareného syna ako mal nahlas pustenú sovietsku hymnu a kričal ako preklína revolúciu.
ak sa vám stalo niečo podobné, tak by som ocenila nejaké rady.
vopred ďakujem za odpovede 😘❤

A čo je na tom zlé. Aj ja keď som bola malá som chcela byť komunistka a teraz som dospelá a nie som. Veď ho nechajte žiť.
nechaj ho počúvať sovietsku hymnu - veď je krásna .
@lenka7477 Však aj mne sa páči 😉
@anita1978 to si si dala nejaké seredské futro keď si to písala?
Tak pokiaľ nehajloval a nekreslil hakove kríze, či nejaké nacistické hesla nekrical, nechaj ho tak, pri tom by som sa viac znepokojila.
Ked to mysli vazne, nech precita Marxov Kapital alebo aspon nejaku sekundarnu literaturu o tom a na urovni o tom debatuje. Nie je zle mat prehlad o moznych smeroch politickeho myslenia. Ma pravo mat svoje vlastne politicke nazory, pokial pouziva vlastny mozog. Mozte sa aj porozpravat aky je rozdiel medzi komunizmom a realnym socializmom, ze su to dve rozne veci. Mozte si povedat nieco o gulagoch, brutalnych 50 rokoch v CSSR, MIlade Horakovej, 1968 roku ... Ze nieco ine su idey a nieco ine ako to nakoniec dopadlo, ci bolo nevyhnutne ako to dopadlo alebo to bola len smola a dalo by sa to realizovat inak. Mozte sa porozpravat o situacii v dnesnom Rusku, Putinovi atd. Da sa to urcite vyuzit na zaujimave debaty, i ked je to asi tazke s pubertakom, asi to bude hlavne nejaka tuzba po proteste. Ja by som s tym asi bola vcelku ok, len by som si dala zalezat aby mal dostatok informacii z historie a politickeho myslenia/filozofie. No ale ak by sa mi dieta zacalo hrat na nacka a hajlovat, tak by som ho na mieste prefackala a az potom riesila jeho prevychovu 😀
Viac by mi vadilo, keby bol nihilista. Ked uz tak.
Takto mu daj do ruky motyku a nech ide na zahradu trenovat pracu pre svoje buduce jrd.
A vysvetli mu, ze tomu, co on bude nazyvat zjednotenie a znarodnenie, sa v dnesnej dobe hovori poskodzovanie sukromneho majetku susedov a kradez. 🙂
ak preklina revoluciu, tak nie je komunista
Jemine tu je dnes nejaky troll co tu zaklada nezmyselne diskusie..
@merkelica presne tak
tie casy si velmi nepamatam ale urcite lepsia sovietska hymna jak tie americke moderne debiliny 🤐
Jaaj ja sa strasne smejem

Viac by som si robila starosti keby počúval Justína Biebera. 😁
Ahoj, má 16 možno si len robí prehľad a svoj názor. Svoj názor si urobí jedine čítaním. Ja som v tomto veku mala obdobie "náboženstvá" veľa som čítala o islame, budhizme.... A mama to nechápala, že či chcem konvertovať a prečo to riešim... Napriek jej strachu, nepridala som sa k nijakej sekte.
Neriesila by som...
to prejde.. 🙂
Smejem sa, prepáč. 😁 No viem si to zivo predstaviť. Moj pubertak práve prechadza sovietskym obdobim,pocuva hymnu asi 10x za den, chce stahovat ruske a vojnove filmy, studuje Cernobyl, gulagy a ako sa dostat cez Ural, v zime behal v ruskej vojenskej usianke..kupuje si stare ruske odznaky. Neriesim. Ma o historii nastudovane asi viac ako ich ucka dejepisu..takze som aj rada, ze ho zaujíma nieco "normálne". A daj sa do kludu, 100x lepšie akoby mal mat blbu partiu a ponocovat na nete alebo v meste ako dnešné nastrocne decka
Nepripadá mi príliš komunistické počúvať sovietsku hymnu a preklínať revolúciu. Lenin sa v hrobe obracia a ľutuje výstrel z Aurory ak ho majú nasledovať takí komunisti Ali je tvoj syn.
kúp mu sluchadlá, nebude púšťať nahlas...
Союз нерушимый республик свободных
Сплотила навеки Великая Русь
Да здравствует созданный волей народов
Единый, могучий Советский Союз
Славься, Отечество наше свободное
Дружбы народов надёжный оплот!
Партия Ленина - сила народная
Нас к торжеству коммунизма ведёт
Сквозь грозы сияло нам солнце свободы
И Ленин великий нам путь озарил
На правое дело он поднял народы
На труд и на подвиги нас вдохновил
Славься, Отечество наше свободное
Дружбы народов надёжный оплот
Партия Ленина - сила народная
Нас к торжеству коммунизма ведёт
В победе бессмертных идей…
este mu mozes aj konkurovat internacionalou ...
https://www.youtube.com/watch?v=t8EMx7Y16Vo
Ej, hor sa, sveta proletári,
Ej, hor sa, hladom mučení!
Už nášho hnevu sopka žiari,
To bude výbuch posledný.
Rozboríme sveta starý základ,
Otroci, hor sa k víťazstvám!
Zabráňme minulosti návrat,
Ľud bude vládnuť navždy sám.
Posledná borba vzplála,
Dajme sa na pochod!
Internacionála
Je ľudstva nový zrod.
Posledná borba vzplála,
Dajme sa na pochod!
Internacionála
Je ľudstva nový zrod.
Nik spásu nečakaj od pánov,
Zbor zákony ich stáročné!
Preč s trónmi tyranov a kráľov
A blaho vzíde spoločné.
Prelomíme žalár ducha dávny,
V slobodnej práci spása tkvie,
A náš svet postavíme si slávny
Železo kujme žeravé.
Posledná borba vzplála,
Dajme sa na pochod!
Internacionála
Je ľudstva nový zrod.
Posledná borba vzplála,
Dajme sa na pochod!
Internacionála
Je ľudstva nový zrod.
Už vstáva robotník i roľník,
Už vstáva strana veliká.
Nový raz príde sveta život voľný,
Zem všetkým ľuďom slúžit má.
Dlho nám krv pili supy čierne,
Havranov kŕdle zbesilé.
Rozptýli nové ráno tiene
A slnce svitne žiarivé.
Posledná borba vzplála,
Dajme sa na pochod!
Internacionála
Je ľudstva nový zrod.
Posledná borba vzplála,
Dajme sa na pochod!
Internacionála
Je ľudstva nový zrod.
Vieš po rusky dobre? Lebo sovietska hymna a súčasná ruská hymna majú rovnakú melódiu, len text je upravený pre ruskú federáciu. Ak si nie si istá či je komunista, tak sa s nim treba porozpravať o jeho svetonázore a názore na niektoré historické udalosti. No a čo sa týka toho, ako reagovať, stačí mu odporučiť aby si overoval svoje zdroje, aby čítal knihy a utvoril si vlastný názor na základe nových poznatkov. No a ten jeho vlastný názor by si mala rešpektovať. Žiaľ tak to je. Hádkami ho utvrdíš v jeho správnosti.
Ja keď som mala 6 som kreslila Auroru na výkres rozmeru A0, z gauča som vytiahla mamin zajačí kožuch (celý byt bol sami chlp) a hrala som sa na Lenina... 😂 😂 😂 A som úplne v porádečku.🙂
Takže žiadny internet smartfón tablet,kablovka a novodobé vymoženosti...toto komunisti nepoužívali keď komunista tak riadny....😉
Asi by som bola rada, ze nie je liberal 🙂
Kým neukradne atómovú ponorku, tak v pohode.
https://www.youtube.com/watch?v=v8xz1XQ2wbsJa som od 4 rokov chcela byť Ruska, táto reč mi prišla strašne vznešená a nádherná , a od tých 4 rokov ma učil otec najprv jednoduché slovíčka a zároveň s čítaním som sa učila aj azbuku , slovíčka, v 8 triede som mala prečítaných Bratov Karamazovcov v ruštine , hltala som všetko čo mi prišlo pod ruku a bolo ruské . Dnes hovorím plynule po rusky , milujem Rusko ale zároveň som pravicovo orientovaná , žiadny marxizmus leninizmus. To je len vývojová fáza