icon

Moja 12 ročná dcéra sa cíti ako chlapec

12. máj 2022

Nikdy nechcela nosiť sukne, iba rifle a maximálne legíny, neprišlo mi to čudné, lebo tak nech má štýl aký jej vyhovuje. Lenže dneska prišla za mnou s tým, že sa cíti ako chalan. Vôbec som nevedela, že ako mám reagovať a čo jej na to povedať tak zo mňa vypadlo jedine to že nech nevymýšľa.... Ma ešte len 12 rokov, tak neviem že či to brať len ako niečo čo ju prejde, alebo že či sa mám začať báť, že z nej nakoniec bude transexual 😰 Ako by ste reagovali a čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z3
tajnemeno
Odpoveď bola odstránená
anicka28
Autor odpoveď zmazal
bluka2
4. aug 2023

@anicka28 a komu ma slúžiť ten účel - kastracia deti? Kto by čo z toho mal akože?

anicka28
Autor odpoveď zmazal
petulda333
4. aug 2023

@anicka28 A kto by na nich casom robil? Ked bude kazdy vykastrovani? Taketo bludy som naposledy citala okolo covidu a testoch s cipom 🤦‍♀️🤦‍♀️

anicka28
Autor odpoveď zmazal
petulda333
4. aug 2023

@anicka28 ved odpovedz,nepis mi tu omacky. Ak budu nase deti kastrovane,kto bude casom robit pre tych na vrchole pyramidy?

anicka28
Autor odpoveď zmazal
petulda333
4. aug 2023

@anicka28 ano videla. Ty si myslis,ze na vrchole tej pyramidy su len cierny?

klip0
4. aug 2023

Autorka ako dcéra ? Porozprávali ste sa ? Stále sa cíti rovnako ?

mikadooo
4. aug 2023

Nerobila by som nič. Na informáciu, že sa cíti ako chalan, by som odpovedala niečo v štýle "fakt? Zaujímavé... Ako to presne myslíš?" Nech to rozvedie. Moja dcéra sa na minule pýtala, či je bisexuálka... Má čerstvo 12. Zasmiala som sa a povedala som len, že to ja fakt netuším, to musí zistiť ona sama. A že na to má podľa mňa v podstate ešte celkom čas. Že časom sama zistí ku komu čo cíti. A odkiaľ to mala? Nuž, kamoši/kamošky v rámci srandy povedali. Kto vie, či aj tvoja dcéra len podvedome nepreberá názory niekoho iného, kto ju zaškatuľkoval podľa jej štýlu obliekania a správania. (Mimochodom, dcéra tiež neznáša sukne a legíny, najradšej má voľné nohavice, tričká a mikiny).

mikadooo
4. aug 2023

@anicka28 blbosť. Evidentne žiadneho človeka, ktorý je transsexuál, osobne nepoznáš 😉. A možno aj poznáš a ani o tom netušíš, že napr. tvoj sused Jožko sa narodil ako Anička - presne kvôli názorom, ktoré tu prezentuješ, ti to ani nikdy neprezradí 😉.

nika3136
4. aug 2023

@anicka28 Uz ked tu chces pisat eseje o tejto tematike, aspon si to poriadne nastuduj 😃 hnoj

portret7
4. aug 2023

Všetci tu vedia, ako správne reagovať😉ja by som reagovala asi rovnako. Samozrejme, ze budeme svoje deti ľúbiť v akejkoľvek situácii, ale z jednej vety dcéry je tazke posúdiť, či je to “štandardný” pocit, ktorý zažilo v určitom obdobi veľa teenagerov alebo je to skutočne pocit, s ktorým sama so sebou bojuje a skutočne sa trápi. Buď by som s dcérou dala rozhovor alebo to nechala plávať a viac si ju do budúcna všímala, či sa netrápi a až vtedy otvorila tému. Netreba hneď hľadať transexuala za každý takýmto teenegerskym vyjadrením, ale samozrejme netreba situáciu ani podceniť.

anicka28
Autor odpoveď zmazal
petulda333
4. aug 2023

@anicka28 a co si studovala?

liv1
4. aug 2023

Zvazila by som co dcera pozera, pocuva, s kym sa stretava. Minule tu jedna mamicka pisala, ze sa v triede taketo male baby predbiehaju, ktora je lesba, chlapec, ktora je bi a podobne. Dnesna doba je v tomto na …, ze to detom tlacia v rozpravkach, knihach, skolach, vsade. Potom deti nevedia kto su, su zmetene. Takze spatne sa vrat k debate s nou, spomen ze si nezareagovala najlepsie a ze by si sa s nou chcela o tom pobavit. Ujisti ju, ze nech ti povie cokolvek a bude kymkolvek, budes ju lubit rovnako ako doteraz a medzi vami sa nic nezmeni, a ze sa ti moze s cimkolvek zdoverit. Drzim palce nech je to len “obdobie”. 😊

katarina.banska
11. jan 2024

Ahoj. Môžem sa opýtat s odstupom času ako ste na tom?môžes aj do správy. ja mam doma niečo podobné... Ďakujem

andula1961
22. jún 2025

a co poviete na to ked mlade dievca vipada ako dievca aj hlas ma ako dievca a tvrdi ze hlapec a chodi s dievcatom co sa tam v tele stalo ???

Strana
z3