icon

Moja 19-ročná dcéra mi predstavila svojho priateľa - jej bývalého učiteľa

5. okt 2022

Žienky! Potrebujem radu ! Mám 19 ročnú dcéru. Minulý školský rok ukončila štúdium na strednej škole. Už dávnejšie mi spomínala ze ma vážnejšiu známosť ale ze ešte nie je pripravená mi ho predstaviť. Rešpektovala som jej rozhodnutie ze nech mi ho predstaví keď sa bude na to cítiť. Minulý víkend som sa konečne dočkala no ani vo sne by ma nenapadlo ze jej priateľ je jej bývali učiteľ dejepisu, 40 ročný starý mládenec. Dievčatá co mam robiť ako by ste reagovali kebyže to vaša dcéra spraví.

h2
5. okt 2022

@lenkakravcova 😲 Tak toto teda vôbec, ale vôbec nie je normálne, bez ohľadu na to, koľko majú detí a ako šťastne si nažívajú. Už len to, že sa ten chlap ešte len v 52 začal púšťať do plodenia 6 detí. Koľko mal rokov, keď sa narodilo najmladšie? (Že si ako vyše 50 ročný začal s dieťaťom, keďže v jej 18-tich sa už brali, radšej ani nekomentujem. 🤮)

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
liloastitch
5. okt 2022

@janinah naše spoločné dieťa zomrelo, druhé spoločné sa ešte nestihlo narodiť ,takže to aký je ako biologický otec ti povedať zatiaľ nemôžem. Ale ako "ujo" je pre môjho syna perfektný a to vážne nepreháňam. Svoje aktivity prisposobil tomu, že má rodinu v ktorej je malé dieťa. Ak niekam ide a dieťa tam ísť chce a môže ide s ním. Či je to plaváreň, volejbalový tréning, otužovanie, bicykel... občas sa pridám aj ja a ideme všetci. Dopraje si aj kávu s kolegom,či saunu samostatne, ale tieto aktivity skôr v čase kedy je dieťa v škôlke a ja v práci. Takže keď je sám. Vedie k aktívnemu životu aj syna. Predpokladám, že rovnaký záujem bude javiť aj o aktivity s vlastným dieťaťom.

54tinka54
5. okt 2022

@cocolino234 prepáč, ale mentálne spomalenie? To čo je 😅 mám vyštudovanú psychológiu a snažím sa pochopiť o čom to tu píšeš ale nejaksi sa v tom strácam 😀
To akože 50 ročný chlap ktorý je “mentálne spomalený” je na rovnakej úrovni ako povedzme 30 ročná žena? A to znamená, že 30 ročná žena je nejak mentálne zaostalejšia ako bežný 50 ročný chlap ktorý má partnerku vo svojom veku (čiže má pri sebe ženu, ktorá sa k nemu hodi)?
Akože Wtf?😀

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
5. okt 2022

asi by som len čakala čo z toho bude... samozrejme s dcérou by som hodila debatu či s ním bude š´tastná a nevadí jej ten rozdiel... Inak vôbec nič.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
5. okt 2022

@zoro9836 no vidíš moja dcéra 14r. má učiteľa biol. čo skončil vŠ.... Dcéra ho doma volá familiárne Stanko a v škole bola za nim že ona potrebuje doučovanie...

cocolino234
5. okt 2022

@54tinka54 vidím, že viacerí nechápete bežným slovným spojeniam. 😀 Ak sa 40 ročný chlap mentálne vyrovná 20 ročnej, tak je mentálne spomalený, zaostalý alebo neviem čo sa ti viac páči, s tou ženou to nemá nič. Takže áno, vlastne nájdu niekoho s kým sa k sebe hodia (veď som aj napísala, že je zbytočné to komunikovať s účastničkou takéhoto vzťahu, pretože jej to príde normálne lebo sú na tom mentálne rovnako) a je to v poriadku, v poriadku je aj byť v 40 rokoch na úrovni 20 ročnej len sa netvárme, že je to normálny 40tnik na úrovni 40tnika ty wtf. 😆

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
haley7897
5. okt 2022

@zoro9836 hej hej, pre niektorých by bola 19 ročná už stará... 🙊🙈

grammarking
Odpoveď bola odstránená
7rebeka11
5. okt 2022

Poznám pár, ona učiteľka, on žiak SOŠ. Už sú manželia a majú dve deti. Je kúsok staršia, ale klape im to, stále sa vodia za ruky. Začalo to až po skončení školy, ale sympatie tam vraj boli už v škole 😉

54tinka54
5. okt 2022

@cocolino234 mentálne spomalenie neexistuje. A to že si nájde mladšieho partnera môže byť kľudne o tom že je ako človek po mentálnej stránke naozaj úplne v poriadku, len jednoducho sa rozhodol mať po neúspešných vzťahoch nižšie nároky na partnera, alebo mu môže aj ten mladší partner naozaj tak osobnostne sadnúť, že sa jednoducho dajú dokopy aj napriek rozdielnemu veku.

haley7897
5. okt 2022

@cocolino234
@grammarking ako, ono zásade vôbec nemusí byť spomalený, môže byť luzer v iných oblastiach a vie, že seberovna by o neho nezavadila, alebo ešte môže byť úplne "normálny" predátor ktorý ide po mladších dievčatách zo zrejmých dôvodov. 🤷🏼‍♀️ Len neviem či sú tieto možnosti zrovna lepšie 😬

h2
5. okt 2022

@54tinka54 Mentálne spomalenie neexistuje? Toto úplne vážne napíše vyštudovaná psychologička? Ja som teda síce len vyštudovaná stavebná inžinierka, ale nepovie sa náhodou spomalenie cudzím slovom retardácia? Vieš, ako tie retardéry na cestách, čiže po slovensky spomaľovače. Ak nepoznáš pojem mentálna retardácia, asi by si mala vrátiť diplom. (Tým nechcem tvrdiť, že dotyčný učiteľ je mentálne retardovaný. Vyjadrujem sa len k spomínanému termínu.)

54tinka54
5. okt 2022

@grammarking na VŠ som mala dvoch pred nášajúcich, 60tnici, obaja mali dlhoročné fungujúce manželstvá s výrazne mladšími ženami. Zrovna to tiež boli ich študentky v tých časoch. Obaja veľmi rozhľadení, inteligentní profesori. Nazvala by si ich spomalenými alebo pribrzdenými? Ja rozhodne nie.
Jednoducho si len našli svoju spriaznenú dušu vo výrazne mladšej žene.

cocolino234
5. okt 2022

@54tinka54 mentálne spomalenie neexistuje? 😀 Neverím, že ťa platia za vykonávanie tejto práce, ďalšia z tých, ktorá ako argument použije fiktívne vzdelanie. Spomalenie a stagnácia vývoja ti nič nehovorí? mne áno.

@haley7897 presne to som tiež spomínala.. tí uvedomelejší majú priamy zámer a o to je to horšie.

grammarking
Odpoveď bola odstránená
54tinka54
5. okt 2022

@h2 😂 vážne toto.. omentálnej retardacii ma nemusíš poučovať, robila som v zariadení s mentálne postihnutými ľudmi. Rozdiel je v tom, že mentálne retardovaný človek sa už narodí, nemôže sa mu počas života udiať nejaké mentálne spomalenie ako to tu bolo písané.
A už len mentálna retardacia I. stupňa je tak závažný defekt, že na tom človeku si to všimneš. Nehovoriac o dalších ťažších stupňoch.
Cize ano, mentálne spomalenie ako to tu píše @cocolino234 v tomto kontexte vzťahov neexistuje. 🙂

54tinka54
5. okt 2022

@grammarking aha takze keby si tá mladá baba zobrala chlapa v jej veku tak by to bolo o 100% lepšie manželstvo však 😀
Však drvivá väčšina vzťahov sú ľudia v cca podobnom veku a napriek tomu každé druhé manželstvo končí rozvodom. Tak o veku to asi nebude 🧐

h2
5. okt 2022

@54tinka54 Všimla som si už v predošlých príspevkoch, že bazíruješ na pojmoch, preto som dala na záver do zátvorky vysvetlenie, ako som to myslela. Nepomohlo?

grammarking
Odpoveď bola odstránená
54tinka54
5. okt 2022

@h2 ja som tvoj príspevok pochopila. Vyjadrila si sa len k spomínanému terminu a nevztahuješ to konkrétne na toho učiteľa.
Ja som ale reagovala už svojim prvým príspevkom na to, že hovoriť o, ako to tu bolo nazvané, “mentálnom spomalení” vo vzťahu muža a ženy len kvôli rozdielnosti veku je proste blbosť.

h2
5. okt 2022

@54tinka54 Pre teba blbosť, pre iných nie. Ak by sme to nazvali povedzme rozdielnym stupňom mentálnej zrelosti, bolo by to v poriadku?

54tinka54
5. okt 2022

@grammarking 😀.. tak ešte raz.. nemusí byť človek “retard” len preto že sa zaľúbi do niekoho mladšieho. Další príklad: už počas strednej sa moja spolužiačka dala dokopy s našim učiteľom. 14 ročný rozdiel, ťahajú to spolu od 2. ročníka, už sú manželia a je im spolu dobre. V hlave pokope to majú obaja, on učiteľ, ona pár rokov dozadu dostudovala medicínu. Proste si ako ľudia sadli, napriek vekovemu rozdielu. A tiež každý pozeral na ich vzťah cez prsty, učiteľ-študentka.

janetinka27
5. okt 2022

tak tazko povedat, co ich k sebe pritahuje. moze to byt aj luzer, ktory rovesnickam neprisiel zaujimavy, nejaka mlada k nemu vzhliada, jemu to imponuje. ona ma pocit, ze si vybral prave ju, mysli si, ze on je uz zrely a ju nadnasa pocit byt vhodna pre zreleho muza.
alebo sa mu paci (ktoremu staremu chlapovi sa nepacia mlade zeny?), mozno sa mu paci jej fyzicka mladost, neostrielanost, nevinnost, neskusenost. ze od neho vlastne este nic neocakava, iba aby bol mily (ziadne zarobky, majetky, zodpovednost). take ta prva laska.
ale len v rovine teoretickej (ako je teoreticky aj tento clanok 😂)

lenqua_12325
5. okt 2022

Pozvite ho na obed 😀 môže byť jej otcom, budete si mať o čom pokecať.
Pozrieť si fotky z jej detstva a zaspomínajte si na to, kde on už bol, kým ona sa učila chodiť. 😀

lejllamt
5. okt 2022

Aj ja poznám pár, ktorý ,,začal'' takto....aj keď vekový rozdiel je menší.... majú 2 deti a sú šťastní..... predýchaj šok a žiadnu paniku.... nemusí to trvať večne, možno je to len fáza a časom zistia, že keď spolu nebudú bude to lepšie....a keď chodí študentka s učiteľom, neznamená to automaticky, že on ,,zbalil'' ju 😂 ako sa tu niektoré pohoršujú nad starým úchylákom 😂😂😂😂

tykat
5. okt 2022

Zariadila by som jej studijny pobyt niekde na opacnom konci sveta, aspon na pol roka. Co ine?
Mozno sa to samo vyriesi, rok dva s nou pochodi a bude hľadať mladšiu

Btw. aky ma vztah s otcom?