icon

Moja mama ma nechce pustiť na dovolenku s priateľom

lunaxx
19. máj 2025

Ahojte, mam 17 rokov a chcela by som ist s priatelom a jeho rodicmi na dovolenku do Španielska, ale moja mama je proti a nechce ma pustit lebo sa boji ze nieco vyvedieme. Obaja sme rozumny, samostatny a nerobime blbosti a rozhodne by sme nechceli dieta v tak mladom veku a navyse ideme s jeho rodicmi nebudeme tam sami. Ani k nemu prespat ma nechce pustit aj ked jeho rodicia su doma a nic by sme nerobili proste nie. Aky na to mate nazor vy?

zildo
19. máj 2025
@lunaxx

@isis234 No problem je v tom ze ma ani v 18 nepusti

@lunaxx zrejme sa boji,že otehotnies. Nechce byť ešte babka.. teba mala v akom veku? Kedy mala prvého frajera? Mamina by si mala zaspomínať

gabika99
19. máj 2025

A priateľ u vás prespava?

alenka58
19. máj 2025

jasné že to má každy rôzne, ale 17 je málo, ak sa niečo vyskytne tak rodič zodpovedá, takých čo si dávali pozor je veľa a napriek tomu......ono odhliadnuc od toho že si môžeš "zničiť" život tak hlavne to zničenie sa týka rodičov, ktorí majú na starosti tieto deti s deťmi

tilly
19. máj 2025

To je škoda. My sme chceli zobrať takto priateľku nášho syna. Rodičia ju tiež nepustili. Nechápem prečo.
Platili by sme to my.

tilly
19. máj 2025
@zildo

@lunaxx zrejme sa boji,že otehotnies. Nechce byť ešte babka.. teba mala v akom veku? Kedy mala prvého frajera? Mamina by si mala zaspomínať

@zildo lebo otehotnieť môže len v noci a na dovolenke 🤔

sweaaa
19. máj 2025

Ja by som ťa pustila, dcéru som tiež púšťala veľmi skoro a neľutujem. Jediné čo by mi vadilo je, že využívam rodičov tvojho priateľa, aby sa o teba starali.

sweaaa
19. máj 2025

Ženy, 17 rokov nie je málo aby mladí ľudia cestovali po svete.

lienka.7
19. máj 2025

@lunaxx tak chod na dovolenku s vašimi a vezmi tam frajera

ibatanecnica
19. máj 2025
@koniarova

Tiež by som asi nesúhlasila. Jedine,že by ste spolu už chodili dlho a poznala by som sa s rodičmi chlapca. A bola by som si vedomá, že sa chránite.

@koniarova zena moze.otehotniet aj po mesiaci chodenia. Na to nepotrebuje vela casu andovolenku. Otehotniet moze hocikedy. Ma sice 17 nie je dospela ale vyhovarat sa na to ze tam nieco vyvedu je smiesne. To mozu aj tu

ibatanecnica
19. máj 2025
@tilly

@tilly ze..to su teda argumenty

ibatanecnica
19. máj 2025
@zildo

@zildo a to len na dovolenke hrozi ze.otehotnie? Preboha to je rozum

tiezjedna
19. máj 2025
@tilly

@tilly tiež nechápem tie absolútne nezmyselné prudérne komentáre... Pritom spolu už spávajú. Predpokladám, že mamičku by z tohto faktu vyvrátilo.

ibatanecnica
19. máj 2025
@tiezjedna

@lunaxx tak v prvom rade by si mala mame asi povedať, že už spolu aj tak dávno spíte...

@tiezjedna a mama co je z jaskyne? Chodia spolu uz dlhsi cas asi to kazdemu docvakne ze sa nevodia za rucicky. Davno jej mama mala povedat svoje obavy ake ma a rozpravat sa o tom

ankare
19. máj 2025

@lunaxx to máš teda blbé. Nezávidím Ti to.

tiezjedna
19. máj 2025
@ibatanecnica

@tiezjedna a mama co je z jaskyne? Chodia spolu uz dlhsi cas asi to kazdemu docvakne ze sa nevodia za rucicky. Davno jej mama mala povedat svoje obavy ake ma a rozpravat sa o tom

@ibatanecnica zjavne je😉 A nielen ona podľa komentárov...

koniarova
19. máj 2025
@ibatanecnica

@koniarova zena moze.otehotniet aj po mesiaci chodenia. Na to nepotrebuje vela casu andovolenku. Otehotniet moze hocikedy. Ma sice 17 nie je dospela ale vyhovarat sa na to ze tam nieco vyvedu je smiesne. To mozu aj tu

@ibatanecnica čooo? Nechápem. Kde píšem o otehotnením a dĺžke chodenia? Ja píšem, že by som dovolila ísť, keby mali dlhší, stabilnejší vzťah. Nie mesačnú známosť.

ibatanecnica
19. máj 2025
@vroni

Nechápem, prečo si toľko matiek ešte stále myslí, že ideálna výchova je drezúra a buzerovanie. A potom sa nevieme dosť vynacudovat, keď z dcér výchovaných spôsobom: "makaj, drž hubu a poslúchaj" vyrastajú strhane, utiahnute zeny, zvyknuté držať hubu a poslúchať každého, kto na ne dostatočne zreve.
Určite by som pred rozhodnutím chcela hovoriť (a spoznať) priateľovych rodičov. A tiež presne vedieť, kam by ste šli a mať kontakt. Ale v princípe nevidím dôvod nepustiť.

@vroni presne. Moja dcera sice nebola s priatelom v zahranici ale s partiou na chate. Mala 16. Nemala som dovod nepustit ju ak by chceli nieco vyviest mozu hocikedy. Ved su predsa aj prazdniny a maju volne byty.

michaela329
19. máj 2025

Mňa moja mama mal v 17...ja som mala v tomto takú osvetu, že sa nemusela báť, že by sa mne alebo sestre šmyklo 🫣 a pušťala ma aj na chaty a čundre. No Tvoja mama to vníma inak a zatiaľ má právo o tom rozhodovať. Skús jej ukázať, že si naozaj zodpovedná a môže sa spoľahnúť na vás oboch.

tilly
19. máj 2025
@sweaaa

Ženy, 17 rokov nie je málo aby mladí ľudia cestovali po svete.

@sweaaa presne, 17 rokov je dosť na cestovanie po svete. Môj syn bez problémov lietal sám hore dole po Európe, potom ešte vlak, bus, tri veľké batožiny. Mal čerstvo 17 letel úplne sám do Kórei. Čím skôr začnú, tým skôr sa osamostatnia. Je to super, odporúčam všetkým.

tilly
19. máj 2025
@ibatanecnica

@tilly ze..to su teda argumenty

@ibatanecnica @tiezjedna ja im nerozumiem. Možno tým, že mám chlapcov, to beriem inak, ale veď tie decká sa milujú cez deň, doma, keď rodičia pracujú.

lunaxx
autor
19. máj 2025
@lienka.7

@lunaxx tak chod na dovolenku s vašimi a vezmi tam frajera

@lienka.7 moja mama je staromodna ona nepozna nieco ako dovolenky nikdy nebola a ani nikdy nechcela ist takze v zivote som na ziadnej nebola

sweaaa
19. máj 2025
@tilly

@sweaaa presne, 17 rokov je dosť na cestovanie po svete. Môj syn bez problémov lietal sám hore dole po Európe, potom ešte vlak, bus, tri veľké batožiny. Mal čerstvo 17 letel úplne sám do Kórei. Čím skôr začnú, tým skôr sa osamostatnia. Je to super, odporúčam všetkým.

@tilly U mňa podobne. Akurát dcéru sa ešte bojím pustiť mimo Európy.

ibatanecnica
19. máj 2025
@koniarova

@ibatanecnica čooo? Nechápem. Kde píšem o otehotnením a dĺžke chodenia? Ja píšem, že by som dovolila ísť, keby mali dlhší, stabilnejší vzťah. Nie mesačnú známosť.

@koniarova no dalej si pisala ze ak by si si bola ista ze sa chrania. Tak to tak nadvazuje. A k tomu chraneniu sa - doma moze.predsa tiez.otehotniet. na to nemusia ist na dovolenku

tilly
19. máj 2025
@sweaaa

@tilly U mňa podobne. Akurát dcéru sa ešte bojím pustiť mimo Európy.

@sweaaa do nebezpečnej krajiny by som asi nepustila, ale Kórea je v pohode aj keď teda boli blízko hraníc so severnou Kóreou, to nebolo moc príjemné, ale južná je civilizovana, čistá, organizovaná

lunaxx
autor
19. máj 2025
@tiezjedna

@tilly tiež nechápem tie absolútne nezmyselné prudérne komentáre... Pritom spolu už spávajú. Predpokladám, že mamičku by z tohto faktu vyvrátilo.

@tiezjedna pisala som uz aj o tom na inom prispevku a urobila z toho cirkus ked to zistila

ibatanecnica
19. máj 2025
@tilly

@ibatanecnica @tiezjedna ja im nerozumiem. Možno tým, že mám chlapcov, to beriem inak, ale veď tie decká sa milujú cez deň, doma, keď rodičia pracujú.

@tilly ja mam dceru a tiez som mala 17 takze viem ako najst na to miesto a cas 😆.

vroni
19. máj 2025
@ibatanecnica

@vroni presne. Moja dcera sice nebola s priatelom v zahranici ale s partiou na chate. Mala 16. Nemala som dovod nepustit ju ak by chceli nieco vyviest mozu hocikedy. Ved su predsa aj prazdniny a maju volne byty.

@ibatanecnica, asi tak. Moja dcéra má aktuálne 19, mám to ešte v čerstvej pamäti....

tiezjedna
19. máj 2025
@lunaxx

@lienka.7 moja mama je staromodna ona nepozna nieco ako dovolenky nikdy nebola a ani nikdy nechcela ist takze v zivote som na ziadnej nebola

@lunaxx to si možno mohla napísať hneď v úvode. Mama asi proste len bojí neznámeho... To tak býva.

ibatanecnica
19. máj 2025
@vroni

@ibatanecnica, asi tak. Moja dcéra má aktuálne 19, mám to ešte v čerstvej pamäti....

@vroni moja uz 24. Ale tak.vzdy som jej povedala nech uvazuje akoby si mala skomplikovat zivot.

sweaaa
19. máj 2025
@tilly

@sweaaa do nebezpečnej krajiny by som asi nepustila, ale Kórea je v pohode aj keď teda boli blízko hraníc so severnou Kóreou, to nebolo moc príjemné, ale južná je civilizovana, čistá, organizovaná

@tilly OK, doporučím jej Kóreu, lebo ona chce ísť do Brazílie 🤦‍♀️