Moja mama ma nechce pustiť na dovolenku s priateľom
Ahojte, mam 17 rokov a chcela by som ist s priatelom a jeho rodicmi na dovolenku do Španielska, ale moja mama je proti a nechce ma pustit lebo sa boji ze nieco vyvedieme. Obaja sme rozumny, samostatny a nerobime blbosti a rozhodne by sme nechceli dieta v tak mladom veku a navyse ideme s jeho rodicmi nebudeme tam sami. Ani k nemu prespat ma nechce pustit aj ked jeho rodicia su doma a nic by sme nerobili proste nie. Aky na to mate nazor vy?
A priateľ u vás prespava?
jasné že to má každy rôzne, ale 17 je málo, ak sa niečo vyskytne tak rodič zodpovedá, takých čo si dávali pozor je veľa a napriek tomu......ono odhliadnuc od toho že si môžeš "zničiť" život tak hlavne to zničenie sa týka rodičov, ktorí majú na starosti tieto deti s deťmi
To je škoda. My sme chceli zobrať takto priateľku nášho syna. Rodičia ju tiež nepustili. Nechápem prečo.
Platili by sme to my.
Ja by som ťa pustila, dcéru som tiež púšťala veľmi skoro a neľutujem. Jediné čo by mi vadilo je, že využívam rodičov tvojho priateľa, aby sa o teba starali.
Ženy, 17 rokov nie je málo aby mladí ľudia cestovali po svete.
Tiež by som asi nesúhlasila. Jedine,že by ste spolu už chodili dlho a poznala by som sa s rodičmi chlapca. A bola by som si vedomá, že sa chránite.
@koniarova zena moze.otehotniet aj po mesiaci chodenia. Na to nepotrebuje vela casu andovolenku. Otehotniet moze hocikedy. Ma sice 17 nie je dospela ale vyhovarat sa na to ze tam nieco vyvedu je smiesne. To mozu aj tu
@tiezjedna a mama co je z jaskyne? Chodia spolu uz dlhsi cas asi to kazdemu docvakne ze sa nevodia za rucicky. Davno jej mama mala povedat svoje obavy ake ma a rozpravat sa o tom
@ibatanecnica zjavne je😉 A nielen ona podľa komentárov...
@koniarova zena moze.otehotniet aj po mesiaci chodenia. Na to nepotrebuje vela casu andovolenku. Otehotniet moze hocikedy. Ma sice 17 nie je dospela ale vyhovarat sa na to ze tam nieco vyvedu je smiesne. To mozu aj tu
@ibatanecnica čooo? Nechápem. Kde píšem o otehotnením a dĺžke chodenia? Ja píšem, že by som dovolila ísť, keby mali dlhší, stabilnejší vzťah. Nie mesačnú známosť.
Nechápem, prečo si toľko matiek ešte stále myslí, že ideálna výchova je drezúra a buzerovanie. A potom sa nevieme dosť vynacudovat, keď z dcér výchovaných spôsobom: "makaj, drž hubu a poslúchaj" vyrastajú strhane, utiahnute zeny, zvyknuté držať hubu a poslúchať každého, kto na ne dostatočne zreve.
Určite by som pred rozhodnutím chcela hovoriť (a spoznať) priateľovych rodičov. A tiež presne vedieť, kam by ste šli a mať kontakt. Ale v princípe nevidím dôvod nepustiť.
@vroni presne. Moja dcera sice nebola s priatelom v zahranici ale s partiou na chate. Mala 16. Nemala som dovod nepustit ju ak by chceli nieco vyviest mozu hocikedy. Ved su predsa aj prazdniny a maju volne byty.
Mňa moja mama mal v 17...ja som mala v tomto takú osvetu, že sa nemusela báť, že by sa mne alebo sestre šmyklo 🫣 a pušťala ma aj na chaty a čundre. No Tvoja mama to vníma inak a zatiaľ má právo o tom rozhodovať. Skús jej ukázať, že si naozaj zodpovedná a môže sa spoľahnúť na vás oboch.
Ženy, 17 rokov nie je málo aby mladí ľudia cestovali po svete.
@sweaaa presne, 17 rokov je dosť na cestovanie po svete. Môj syn bez problémov lietal sám hore dole po Európe, potom ešte vlak, bus, tri veľké batožiny. Mal čerstvo 17 letel úplne sám do Kórei. Čím skôr začnú, tým skôr sa osamostatnia. Je to super, odporúčam všetkým.
@tilly ze..to su teda argumenty
@ibatanecnica @tiezjedna ja im nerozumiem. Možno tým, že mám chlapcov, to beriem inak, ale veď tie decká sa milujú cez deň, doma, keď rodičia pracujú.
@sweaaa presne, 17 rokov je dosť na cestovanie po svete. Môj syn bez problémov lietal sám hore dole po Európe, potom ešte vlak, bus, tri veľké batožiny. Mal čerstvo 17 letel úplne sám do Kórei. Čím skôr začnú, tým skôr sa osamostatnia. Je to super, odporúčam všetkým.
@tilly U mňa podobne. Akurát dcéru sa ešte bojím pustiť mimo Európy.
@ibatanecnica čooo? Nechápem. Kde píšem o otehotnením a dĺžke chodenia? Ja píšem, že by som dovolila ísť, keby mali dlhší, stabilnejší vzťah. Nie mesačnú známosť.
@koniarova no dalej si pisala ze ak by si si bola ista ze sa chrania. Tak to tak nadvazuje. A k tomu chraneniu sa - doma moze.predsa tiez.otehotniet. na to nemusia ist na dovolenku
@ibatanecnica @tiezjedna ja im nerozumiem. Možno tým, že mám chlapcov, to beriem inak, ale veď tie decká sa milujú cez deň, doma, keď rodičia pracujú.
@tilly ja mam dceru a tiez som mala 17 takze viem ako najst na to miesto a cas 😆.
@vroni presne. Moja dcera sice nebola s priatelom v zahranici ale s partiou na chate. Mala 16. Nemala som dovod nepustit ju ak by chceli nieco vyviest mozu hocikedy. Ved su predsa aj prazdniny a maju volne byty.
@ibatanecnica, asi tak. Moja dcéra má aktuálne 19, mám to ešte v čerstvej pamäti....
@ibatanecnica, asi tak. Moja dcéra má aktuálne 19, mám to ešte v čerstvej pamäti....
@vroni moja uz 24. Ale tak.vzdy som jej povedala nech uvazuje akoby si mala skomplikovat zivot.

@isis234 No problem je v tom ze ma ani v 18 nepusti
@lunaxx zrejme sa boji,že otehotnies. Nechce byť ešte babka.. teba mala v akom veku? Kedy mala prvého frajera? Mamina by si mala zaspomínať