icon

Moja mama ma nechce pustiť na dovolenku s priateľom

lunaxx
19. máj 2025

Ahojte, mam 17 rokov a chcela by som ist s priatelom a jeho rodicmi na dovolenku do Španielska, ale moja mama je proti a nechce ma pustit lebo sa boji ze nieco vyvedieme. Obaja sme rozumny, samostatny a nerobime blbosti a rozhodne by sme nechceli dieta v tak mladom veku a navyse ideme s jeho rodicmi nebudeme tam sami. Ani k nemu prespat ma nechce pustit aj ked jeho rodicia su doma a nic by sme nerobili proste nie. Aky na to mate nazor vy?

tilly
20. máj 2025

Kočky, čo píšete, že čo ak sa niečo stane, nie teraz okolo sexu, ale zranenie, choroba, veď dievča má
má 17, nie 7. Ak sa niečo stane, postará sa o seba, alebo rodičia toho chlapca. Vy chodíte svojim deťom za zadkom stále? Španielsko nie je Kongo. Má jedno z najlepších zdravotníctiev v Európe, aj štátna nemocnica tam vyzerá lepšie, ako tu. Okrem toho majú rôzne druhy polície, ak idú do letoviska, je to bezpečné.
Ja nechápem, ako uvažujete. To sedíte stále doma?

vroni
20. máj 2025
@tilly

@veronicka1901 lebo otehotnieť sa dá len na dovolenke 🤦‍♀️

@tilly, otehotnieť sa dá len na dovolenke, keď máš pod 18. Nad 18 už môžeš otehotniet aj mimo dovolenky.

veronicka1901
20. máj 2025
@tilly

@veronicka1901 lebo otehotnieť sa dá len na dovolenke 🤦‍♀️

@tilly Zbytočne sa chytáš za hlavu. Nie je dospelá, zodpovedajú za ňu rodičia. Nikde nepíšem, že sa nedá otehotnieť mimo dovolenky.

janababana
20. máj 2025

@lunaxx na vsetko mas cas. Jasne, laka ta to, ale skus pockat, ked budes trosku starsia. Respektuj svoju mamu, ma toho odzite viac.

nyusika
20. máj 2025
@lunaxx

@isis234 No problem je v tom ze ma ani v 18 nepusti

@lunaxx a gramatiku sa nechceš trochu doučiť?

cukor
20. máj 2025

@lunaxx ...mama má pravdu. na toto všetko máš čas. nič ti neujde.

cukor
20. máj 2025
@tilly

Kočky, čo píšete, že čo ak sa niečo stane, nie teraz okolo sexu, ale zranenie, choroba, veď dievča má
má 17, nie 7. Ak sa niečo stane, postará sa o seba, alebo rodičia toho chlapca. Vy chodíte svojim deťom za zadkom stále? Španielsko nie je Kongo. Má jedno z najlepších zdravotníctiev v Európe, aj štátna nemocnica tam vyzerá lepšie, ako tu. Okrem toho majú rôzne druhy polície, ak idú do letoviska, je to bezpečné.
Ja nechápem, ako uvažujete. To sedíte stále doma?

@tilly ...ešte nie je dospelá. a to hovorí za všetko. k tomu netreba ani nič dodať.

tilly
20. máj 2025
@vroni

@tilly, otehotnieť sa dá len na dovolenke, keď máš pod 18. Nad 18 už môžeš otehotniet aj mimo dovolenky.

@vroni a iba v noci si zabudla. Cez deň doma, alebo niekde v parku sa nedá...

tilly
20. máj 2025
@veronicka1901

@tilly Zbytočne sa chytáš za hlavu. Nie je dospelá, zodpovedajú za ňu rodičia. Nikde nepíšem, že sa nedá otehotnieť mimo dovolenky.

@veronicka1901 píšeš "lunaxx Mozno Mama chce, aby si si aspon dokoncila strednu skolu, myslim, ze jej strach je opravneny. Naozaj, ochrana nie je na 100 %."
Keď pôjde prvý krát na dovolenku, tak tú školu nedokončí?

tilly
20. máj 2025
@cukor

@tilly ...ešte nie je dospelá. a to hovorí za všetko. k tomu netreba ani nič dodať.

@cukor to, že nie je dospelá, ju robí neschopnou cestovať na dovolenku? Lietať sama môže od 16.

sono2
20. máj 2025

@lunaxx no a hlavne nevieš gramatiku.
Ja osobne taktiež by som ťa nepustila.
Čo znamená, že ste rozumní? Samostatná je aj moja dcéra, ktorá má 9.

lunaxx
autor
20. máj 2025
@nyusika

@lunaxx a gramatiku sa nechceš trochu doučiť?

@nyusika a co vas trapi moja gramatika? Tu snad nejde o gramatiku ale o nieco ine 😃

lunaxx
autor
20. máj 2025
@sono2

@lunaxx no a hlavne nevieš gramatiku.
Ja osobne taktiež by som ťa nepustila.
Čo znamená, že ste rozumní? Samostatná je aj moja dcéra, ktorá má 9.

@sono2 tu teraz nejde o moju gramatiku ale o nieco ine 😊 a co ma vasa dcera spolocne so mnou? Ked sme na tom rozumovo inak 😃

amelie22
20. máj 2025

Keď niektore tieto prispevky citam, tak som ozaj strasne vdacna aku som mala mamu! Mladú, modernú... @lunaxx neviem ti poradiť, mňa moja mama tlačila do toho aby som chodila do zahraničia, na výmenné kurzy, kamkoľvek, s frajerom ci bez neho, v 17tich som mesiac bývala vo Francúzsku v stane na jazykovom kempe už s bývalým frajerom a doma ma čakal aktuálny 😅 dokonca mi vlastne ona sama v podstate prvého frajera aj dohodila, to som mala 15 😃 Boli to krasne časy a uplne som vďačná za to, aká bola. A nie, nebola som pobehlica, ani nemám pocit ze som s niečím začala skoro... ked som neskor ako uz zamestnana videla ako.ziju moje spolubyvajuce, kazdy vikend diskoteka, kazdybdruhy vikend s inym chlapom odtial.dosli... to sa mi fakt hnusilo.
V 17 som si žila.pomaly už svoj život, škola, šport, kamaráti, frajer. Jedine co mi fskt chybalo.bol vodicak, lebo mi.mama.musela ponahat s presunmi na preteky. Tuším som bola týždeň na chate s partiou a s frajerom. Ale.mama vedela, že nikto z nás nepije, nefajčí, všetci sme mali spoločne hobby - sport, všetci boli starší, niektorí o dosť a normálne zodpovedni, rovnako ako ja. Takže na tvojom mieste by ms.to tiež štvalo🙂
Moja neter ma 17 a už viac ako rok lieta každý tretí víkend za frajerom Talianom do Talianska 😃 a mama jej na narodky zaplatila tetovanie 😆 takže každý ms tie hranice niekde inde, sama som zvedavá aká budem ja, keď bude mať moja dcéra toľko rokov 🙂

daaaaaska
20. máj 2025

Som tiež mama,dcéra má skoro 16 a ja si myslím že bude asi svätá. Ja osobne by som nedovolila lebo sa bojím a nejde len o sex iná krajina toľké hodiny od teba keby sa niečo stane. Na druhej strane si vravím že v jej veku som robila veci na ktoré som mala ešte čas... Ale zase keď sa poznajú vasi rodičia. No neviem tvoja mama je asi tá z tých prísnejších a uzkoprsich a ustrachanych ako som aj ja. Skús nech dohovoria rodičia tvojho frajera mňa by to upokojilo

vevesh
20. máj 2025
@tilly

@veronicka1901 píšeš "lunaxx Mozno Mama chce, aby si si aspon dokoncila strednu skolu, myslim, ze jej strach je opravneny. Naozaj, ochrana nie je na 100 %."
Keď pôjde prvý krát na dovolenku, tak tú školu nedokončí?

@tilly do 18rokov je zodpovedny zakonny zastupca. Ak bude treba rozhodnutie v nemocnici ci nieco podpisat, kto to bude robit namiesto zakonneho zastupcu. Kto bude niest za tie rozhodnutia zodpovednost?- napriklad zle rozhodnutie zoperovat/nezoperovat po nehode a nasledne ochrnutie. Uz len to, ze nieco sa stane a mama bude musiet priletiet do par hodin do spanielska- lebo je to take jednoduche a lacne a aj zo slovenska mozne....ja by som tiez nesuhlasila v takom veku mimo hranic, kam by nebol moj dosah do par hodin cesty (ci uz auto alebo letecky a aj financne...)

majarumm
20. máj 2025

Bežne chodia aj mladší ľudia, iná doba. Ja v tom veku ani našim to nevadilo, ešte ma aj posielali, nech pobeháme, popozeráme rôzne miesta, len dnešné dievčatá sú iné ako kedysi 😀

lorraine90
20. máj 2025

Pozri sa na to tak, že to nie je len o tom sexe ale o zodpovednosti za teba, ktorú týmpádom prehodí plne na rodičov priateľa. Fakt sa tam može čokolvek stať, zlomiš si nohu, len keby stupiš na posrateho ježka v mori :D skončiš v nemocnici a budú to musieť riešiť "cudzí ľudia". To neni, že sadnem do auta a za 15 min som v dedine vedľa. Potom byť nekonečne zaviazaní a vďační zase cudzím ľuďom, no tiež by som nechcela. Vytvara to taký tlak na tie širšie vzťahy.

alenkatt
20. máj 2025

@lunaxx Ja by som ťa pustila , mňa samú dokonca mama pustila na 12 dní do Bulharska autobusom s priateľom keď som mala 17 rokov a to nehovorím o festivaloch, chatách. Bola tam dôvera aj ku mne aj k môjmu priateľovi. Sme spolu od mojich 14 rokov, mám 31 a čakáme druhé dieťa, dcérka má 2,5 roka.

123_monika
20. máj 2025
@lunaxx

@ivik4 no praveze ja som slusna, nechodievam po nijakych baroch ani po zabavach, som doma alebo s priatelom vonku cez den nikdy nie v noci lebo aj to mam zakazane, nepijem, nedrogujem, nerobim nijake zle veci aj dobre sa ucim, proste nespravam sa ako vacsina dievcat v mojom veku, ktore tieto veci robia a stale maju viac povolene od rodicoch ako ja, proste nevidim dovod preco mi mama vsetko zakazuje a nedoveruje mi 🤷🏼‍♀️

@lunaxx nevieš vydržať 1 rok? Potom budeš dospelá

123_monika
20. máj 2025
@alickapusinka

Pozri budeš mať 18 rokov potom sa odsťahuj a rob podľa seba..Robiš osamostanite sa a do toho TI mama nebude môcť kecať.Mama ťa v 18 nepusti ako nepusti budeš dospela svojpravna za seba zodpovedna tak čo ťa ma pusťať.

@alickapusinka No závisí od toho ,kde v 18 ich bude bývať. Ak u rodičov,veruže majú čo do toho rodičia "kecat"

123_monika
20. máj 2025
@misanthropicdann

@lunaxx ja by som nemal problém pustiť. Nerozumiem prečo ľudia robia zo 17 ročných neschopné deti.
Keby chce o pár mesiacov sa môže prihlásiť na vojenský výcvik a nechať sa zabiť v konflikte na Ukrajine alebo inde alebo sa môže rozhodnúť natáčať filmy pre dospelých.
Ja som v 16tich išiel bez problémov na brigádu do talianska a nikomu to neprišlo divne.
Tu si ľudia myslia ze kto vie co tam budete robit. Preboha sak ma 17 rokov, otvorte si štatistiky 13 ročne deti začínajú žiť sexuálnym životom nechápem prečo ss všetci tvária ze do 18 sú všetci svätý.

@misanthropicdann No a to je problém

123_monika
20. máj 2025
@tilly

To je škoda. My sme chceli zobrať takto priateľku nášho syna. Rodičia ju tiež nepustili. Nechápem prečo.
Platili by sme to my.

@tilly No asi preto,lebo sa o ňu boja...

tiezjedna
20. máj 2025

niektoré odpovede sú viac než smiešne... to chcete dámy tvrdiť, že keď deň po 18. narodeninách vaša dcéra otehotnie, tak sa všetko radikálne zmení???? 😉

123_monika
20. máj 2025
@ibatanecnica

@zildo a to len na dovolenke hrozi ze.otehotnie? Preboha to je rozum

@ibatanecnica No asi je tam väčšia pravdepodobnosť....

123_monika
20. máj 2025
@tiezjedna

@tilly tiež nechápem tie absolútne nezmyselné prudérne komentáre... Pritom spolu už spávajú. Predpokladám, že mamičku by z tohto faktu vyvrátilo.

@tiezjedna Do 18 ky je zodpovedný rodič. Tak asi preto....

tiezjedna
20. máj 2025
@123_monika

@tiezjedna Do 18 ky je zodpovedný rodič. Tak asi preto....

@123_monika dosť hlúpa predstava na to, ako je tu presadzovaná...

nominka86
20. máj 2025

A prečo nepôjdu aj Tvoji rodičia?

amelie22
20. máj 2025
@vevesh

@tilly do 18rokov je zodpovedny zakonny zastupca. Ak bude treba rozhodnutie v nemocnici ci nieco podpisat, kto to bude robit namiesto zakonneho zastupcu. Kto bude niest za tie rozhodnutia zodpovednost?- napriklad zle rozhodnutie zoperovat/nezoperovat po nehode a nasledne ochrnutie. Uz len to, ze nieco sa stane a mama bude musiet priletiet do par hodin do spanielska- lebo je to take jednoduche a lacne a aj zo slovenska mozne....ja by som tiez nesuhlasila v takom veku mimo hranic, kam by nebol moj dosah do par hodin cesty (ci uz auto alebo letecky a aj financne...)

@vevesh preboha veď normálne chodia 15 ročné "deti" na ročné výmenné pobyty do USA, od 11tich sme chodili na školské zájazdy po Európe, deti čo závodne športujú na preteky, na sústredenia po celej Európe, to keby to malo všade tak fungovať, že do 18tky deti len tu za hranice, max do Rakúska, aby tam rodičia vedeli rýchlo prísť keby sa nedajbože niečo stalo... Veď aký je to rozdiel, či o operácií rozhodne učiteľka, tréner alebo priateľov rodič? Za mňa žiaden.

sisaka
21. máj 2025

@lunaxx je úplne irelevantné, či tu nejaké ženy púšťajú alebo by pustili svoje deti v tvojom veku. Ty svoju mamu máš, je tvoj zákonný zástupca, do 18 rokov je za teba zodpovedná a teda ti nič iné neostáva len ešte jeden rok počkať.
Ja som mala tiež prísnych rodičov a nikde ma nechceli pustiť, ale keď som mala 18 tak som si už robila čo som chcela a keď sme išli s mojim mužom (vtedy ešte len priateľom) na dovolenku a povedali mi, že ma nikde nepúšťajú tak som sa im zasmiala do tvare a ozrejmila im, že si nepytam ich povolenie, len ich informujem.
Môj muž a kamoši s ktorými sme vtedy išli mali čerstvých 17, takže ja som bola jediná dospelá.