icon

Moja mama ma nechce pustiť na dovolenku s priateľom

lunaxx
19. máj 2025

Ahojte, mam 17 rokov a chcela by som ist s priatelom a jeho rodicmi na dovolenku do Španielska, ale moja mama je proti a nechce ma pustit lebo sa boji ze nieco vyvedieme. Obaja sme rozumny, samostatny a nerobime blbosti a rozhodne by sme nechceli dieta v tak mladom veku a navyse ideme s jeho rodicmi nebudeme tam sami. Ani k nemu prespat ma nechce pustit aj ked jeho rodicia su doma a nic by sme nerobili proste nie. Aky na to mate nazor vy?

lienka.7
21. máj 2025
@weleda123

@1ryba nie, moja zlatá, to bolo na margo toho, že voľakedy sa 16-17 roční ľudia už brali ako dospelí a svojprávni, zatiaľ čo v dnešnej urýchlenej dobe, kedy reálne ľudia dospievajú rýchlejšie, sú iné vymoženosti toho, ako môže rodič ostať v kontakte s dieťaťom, aj pokiaľ je na opačnej strane sveta, tak sa tu zrazu tvárime, že 17 ročná je na úrovni 5 ročného decka. A potom tu čítame témy, ako 30 roční ľudia bývajú v detskej izbe a nedokážu sa o seba postarať. Však bodaj by, keď si ich mamička drží pri sukničke do 25ky a potom by chcela zázraky na počkanie. Adios.

@weleda123 to, ze 30 roční bývajú este v detskej izbe vôbec nesúvisí s tým, ze si ich mamička "drzi" pri sukni, ale s tým, aké s ceny bytov. To len tak na okraj 😉

sisska96
21. máj 2025
@veronicka1901

@sidicek Nevies, v akej situacii jej mama je, ci si moze dovolit letenku a ist zachranovat dceru niekam do tramtarie, ked bude daky problem a bude treba dat suhlas s urgentnou operaciou. Zle veci sa jednoducho niekedy stavaju a prave ona moze byt ten 1 clovek z 10000, ktoremu sa to stane. Ja nehovorim, ze clovek ma byt paranoidny, ale predsa len, este nie je plnoleta.

@veronicka1901 načo by mala ísť jej mama za ňou lietadlom? Však nebude sama....

sisska96
21. máj 2025
@lienka.7

@weleda123 to, ze 30 roční bývajú este v detskej izbe vôbec nesúvisí s tým, ze si ich mamička "drzi" pri sukni, ale s tým, aké s ceny bytov. To len tak na okraj 😉

@lienka.7 skôr by som povedala aj aj . Aj mojej trvalo dlho kým si zvykla že nebudem stále doma. Vymýšlala hore dole, len aby som odišla čím neskoršie

weleda123
21. máj 2025
@lienka.7

@lienka.7 v určitých prípadoch možno áno. Ale je nespočetné množstvo prípadov, kedy je to práve preto, že dieťa je absolútne nesamostatné, nedokáže sa o seba postarať. Poznám nie jeden taký prípad, kedy dokonca moji rovesníci, alebo ľudia starší odo mňa mali výchovu alá nič nesmieš, nikam nejdeš, a teraz sedia doma a ledva si na brigáde zarobia 200 e mesačne. A keď som sa minule jedného takého "pána " pýtala, či sa mu tak dobre žije, tak odpoveď bola, načo sa snažiť, rodičia sa postarajú a je to 35 roční starý cap.

valerya
21. máj 2025

Už len rok a budeš dospelá. Budeš si konečne za seba zodpovedná a budeš si môcť na seba zarábať, platiť bývanie, stravu, vodu, elektrinu, odvoz odpadu, oblečenie, topánky, zábavu, telefón.... Neboj, už sa dočkáš. Komu sa nepáči, že mu celý ten servis hradia rodičia a dievča sa len učí a chodí si na rande 😊 Ešte budeš spomínať, keď budeš chodiť domov s rukami vytahanými až po zem. Lebo, povedzme si úprimne, akú robotu dajú 18 ročnej bez vzdelania?

tilly
21. máj 2025
@lienka.7

@lienka.7 ti, čo sú vedení k samostatnosti sa osamostatnia bez ohľadu na ceny bytov. Len leniví sa držia mamahotela

katrin21
21. máj 2025

Je to normalne ze ta nepusti.

ibatanecnica
21. máj 2025
@123_monika

@ibatanecnica No asi je tam väčšia pravdepodobnosť....

@123_monika ani by som nepovedala

veronicka1901
21. máj 2025
@sisska96

@veronicka1901 načo by mala ísť jej mama za ňou lietadlom? Však nebude sama....

@sisska96 neviem, myslis, ze urgentnu operaciu moze podpisat clovek, s ktorym dieta cestovalo? Lebo to nie je generalna plna moc

sisska96
21. máj 2025
@valerya

Už len rok a budeš dospelá. Budeš si konečne za seba zodpovedná a budeš si môcť na seba zarábať, platiť bývanie, stravu, vodu, elektrinu, odvoz odpadu, oblečenie, topánky, zábavu, telefón.... Neboj, už sa dočkáš. Komu sa nepáči, že mu celý ten servis hradia rodičia a dievča sa len učí a chodí si na rande 😊 Ešte budeš spomínať, keď budeš chodiť domov s rukami vytahanými až po zem. Lebo, povedzme si úprimne, akú robotu dajú 18 ročnej bez vzdelania?

@valerya no mne sa oveľa pači odkedy som samostatná a nie som u rodičov. Kašlem na peniaze že všetko si musíme hradiť sami, a veľa musíme pracovať, ale sme samostatní a nebývame ani u rodičov ani u svokrovcov v detskej

sisska96
21. máj 2025
@veronicka1901

@sisska96 neviem, myslis, ze urgentnu operaciu moze podpisat clovek, s ktorym dieta cestovalo? Lebo to nie je generalna plna moc

@veronicka1901 dobre že nechcete pochovať to dievča, keď ide na dovolenku

veronicka1901
21. máj 2025
@sisska96

@veronicka1901 dobre že nechcete pochovať to dievča, keď ide na dovolenku

@sisska96 ja nehovorim, ze sa to stane, ale stat sa to moze. Mam jednu kolegynu zo Spanielska, jej sestra isla na vylet so skolou a hadaj co? Zlahla sa po nej zem, uz 10 rokov o nej nikto nic nevie. Stavaju sa vacsie absurdity

sweaaa
21. máj 2025
@veronicka1901

@sisska96 ja nehovorim, ze sa to stane, ale stat sa to moze. Mam jednu kolegynu zo Spanielska, jej sestra isla na vylet so skolou a hadaj co? Zlahla sa po nej zem, uz 10 rokov o nej nikto nic nevie. Stavaju sa vacsie absurdity

@veronicka1901 Stať sa to môže, ale kvôli tomu držať dieta doma nie je normálne.

veronicka1901
21. máj 2025
@sweaaa

@veronicka1901 Stať sa to môže, ale kvôli tomu držať dieta doma nie je normálne.

@sweaaa nema 18, to je posledny moj komentar k tejto teme.

sidicek
21. máj 2025
@veronicka1901

@sidicek Nevies, v akej situacii jej mama je, ci si moze dovolit letenku a ist zachranovat dceru niekam do tramtarie, ked bude daky problem a bude treba dat suhlas s urgentnou operaciou. Zle veci sa jednoducho niekedy stavaju a prave ona moze byt ten 1 clovek z 10000, ktoremu sa to stane. Ja nehovorim, ze clovek ma byt paranoidny, ale predsa len, este nie je plnoleta.

@veronicka1901 tak to aby ju do 18 ky zamkla doma nech nemusi nič riešiť. Táto mama ju nepusti ani prespať k frajerovi ,hoci s nim uz davno spáva.Uz to vidím ako sa v 18 zbali a popráši kade ľahšie.

natalyya
21. máj 2025

Tie co pisete, ze by ste nepustili svoju dceru, tak ani na skolsky vylet by ste ju nepustili? Aj tam chodia aj do zahranicia, a nielen v 17tich. Potom aj tam sa mozu stat "nemoralne" veci. A v 17tich drezurovat dceru za to, ze uz zije sexualnym zivotom, je dost prehnane

sisaka
21. máj 2025

Kľud žienky, takto sa nechať vytočiť koli cudziemu decku…

Ja len k tým život ohrozujúcim situáciám. Keď sa niečo stane a dieťaťu pôjde o život, tak sa nebude čakať na súhlas zákonného zástupcu. Jednoducho vykonajú nevyhnutné úkony potrebné pre záchranu a potom informujú rodičov. Takže nie, lekári nenechajú dieťa vykrvácať lebo čakajú kým jeho matka priletí najbližším lietadlom.

eskop
21. máj 2025

@lunaxx tiež som chodila s priateľom na dovolenku v 17tich.. už od 16 myslím...aj s jeho rodinou samozrejme

cukor
21. máj 2025
@tilly

@cukor to, že nie je dospelá, ju robí neschopnou cestovať na dovolenku? Lietať sama môže od 16.

@tilly .......tu nikto nehovorí o jej neschopnosti ani o lietaní.... bavíme sa, že má ,,len 17,,.....

cukor
21. máj 2025

@lunaxx ......ty by si pustila svoju dcéru?... ale na to nemôžeš objektívne odpovedať lebo ešte nie si matka.

tilly
21. máj 2025
@cukor

@tilly .......tu nikto nehovorí o jej neschopnosti ani o lietaní.... bavíme sa, že má ,,len 17,,.....

@cukor veď práve, má 17, nie 7

tilly
21. máj 2025
@sisaka

Kľud žienky, takto sa nechať vytočiť koli cudziemu decku…

Ja len k tým život ohrozujúcim situáciám. Keď sa niečo stane a dieťaťu pôjde o život, tak sa nebude čakať na súhlas zákonného zástupcu. Jednoducho vykonajú nevyhnutné úkony potrebné pre záchranu a potom informujú rodičov. Takže nie, lekári nenechajú dieťa vykrvácať lebo čakajú kým jeho matka priletí najbližším lietadlom.

@sisaka presne, okrem toho presne na toto je cestovné poistenie

tilly
21. máj 2025

Moje decko robí šport, pri ktorom úmrtie alebo vážne zranenie počas tréningu alebo na pretekoch nie je nič výnimočné, bežne chodil na preteky so zahraničným tímom (holandským) po zahraničí (Holandsko, Francúzsko, Taliansko, ČR, Belgicko, Španielsko, Dánsko, Kórea,...). Ja som ustráchaná matka, ale niekedy musia ísť v záujme našich detí naše strachy do úzadia.
Zakazovať dieťaťu cestovanie len preto, že ja sa bojím, je trošku dosť sebecké.
V 18 sa nič nezmení, stále bude dievča študentka. Keď ju bude matka obmedzovať, skončí ako domased bez rozhladu, alebo jej utečie pri prvej príležitosti.

Vy vôbec nepúšťate svoje deti na dovolenky ani s kamarátmi alebo starými rodičmi?

veronicka1901
21. máj 2025
@sidicek

@veronicka1901 tak to aby ju do 18 ky zamkla doma nech nemusi nič riešiť. Táto mama ju nepusti ani prespať k frajerovi ,hoci s nim uz davno spáva.Uz to vidím ako sa v 18 zbali a popráši kade ľahšie.

@sidicek mne je jedno, ci poprasi kade lahsie, ja chapem jej mamu, ze ju nechce pustit na dovolenku do zahranicia, ked este nema 18, to je vsetko, co k tomu vie povedat. Vsak, ked si v 18 zarobi, zariadi byvanie, bude samostatna, tak ju mama asi doma nepriviaze o radiator.

cukor
21. máj 2025
@tilly

Moje decko robí šport, pri ktorom úmrtie alebo vážne zranenie počas tréningu alebo na pretekoch nie je nič výnimočné, bežne chodil na preteky so zahraničným tímom (holandským) po zahraničí (Holandsko, Francúzsko, Taliansko, ČR, Belgicko, Španielsko, Dánsko, Kórea,...). Ja som ustráchaná matka, ale niekedy musia ísť v záujme našich detí naše strachy do úzadia.
Zakazovať dieťaťu cestovanie len preto, že ja sa bojím, je trošku dosť sebecké.
V 18 sa nič nezmení, stále bude dievča študentka. Keď ju bude matka obmedzovať, skončí ako domased bez rozhladu, alebo jej utečie pri prvej príležitosti.

Vy vôbec nepúšťate svoje deti na dovolenky ani s kamarátmi alebo starými rodičmi?

@tilly nikto jej nezakazoval cestovať...zase ste niečo prekrútili. tu sme sa bavili o niečom inom .....

sisaka
21. máj 2025
@veronicka1901

@sidicek mne je jedno, ci poprasi kade lahsie, ja chapem jej mamu, ze ju nechce pustit na dovolenku do zahranicia, ked este nema 18, to je vsetko, co k tomu vie povedat. Vsak, ked si v 18 zarobi, zariadi byvanie, bude samostatna, tak ju mama asi doma nepriviaze o radiator.

@veronicka1901 plnoletosť je určená dosiahnutím veku 18. rokov, nie je určená žiadna dodatočná podmienka, že musí daný človek pracovať a mať vlastné bývanie. Toto sú typické vydieračské reči niektorých rodičov, ktorí si nevedia predstaviť, že raz stratia kontrolu nad dieťaťom.

natalyya
21. máj 2025
@cukor

@lunaxx ......ty by si pustila svoju dcéru?... ale na to nemôžeš objektívne odpovedať lebo ešte nie si matka.

@cukor ale ona ju nechce pustit len preto, ze budu sexovat. Pritom uz aj tak sexuju

tilly
21. máj 2025
@cukor

@tilly nikto jej nezakazoval cestovať...zase ste niečo prekrútili. tu sme sa bavili o niečom inom .....

@cukor veď matka jej zakázala ísť, tak jej asi niekto zakazuje...

lienka.7
21. máj 2025
@sisaka

@veronicka1901 plnoletosť je určená dosiahnutím veku 18. rokov, nie je určená žiadna dodatočná podmienka, že musí daný človek pracovať a mať vlastné bývanie. Toto sú typické vydieračské reči niektorých rodičov, ktorí si nevedia predstaviť, že raz stratia kontrolu nad dieťaťom.

@sisaka to nie sú vydieracske reči rodičov, to je proste fakt. Prave naopak, mnoho 18 ročných si myslí, že teraz sú tí najmúdrejší a najnezavislejsi na svete. Samozrejme za rodičovske peniaze.

alenka58
21. máj 2025

buď rada, že sa rodičia starajú, tu je kopu dievčat čo sa sťažujú že rodičia sa nestarali ani nestarajú to je tá horšia varianta