icon

Moja mama ma nechce pustiť na dovolenku s priateľom

lunaxx
19. máj 2025

Ahojte, mam 17 rokov a chcela by som ist s priatelom a jeho rodicmi na dovolenku do Španielska, ale moja mama je proti a nechce ma pustit lebo sa boji ze nieco vyvedieme. Obaja sme rozumny, samostatny a nerobime blbosti a rozhodne by sme nechceli dieta v tak mladom veku a navyse ideme s jeho rodicmi nebudeme tam sami. Ani k nemu prespat ma nechce pustit aj ked jeho rodicia su doma a nic by sme nerobili proste nie. Aky na to mate nazor vy?

Strana
z8
vevesh
23. máj 2025
@lunaxx

@123_monika tu nejde o to ze neviem vydrzat rok, o rok uz nemusia ist nikam na dovolenku, a aj tak ma moja mama nepusti ani v 18 ked budem dospela

@lunaxx si sebestacna a zarabas na seba? Kto ma dovolenku platit? Ako, moji rodicia by mi to nedovolili, alebo lepsie povedane, dovolili by to iba raz a po navrate by som bola na ulici (kedze som na seba nezarabala v 17tich). A teraz som mama dcer a teda nie, nedovolila by som im to. Preco? Lebo v niektorych situaciach nevedia reagovat ako dospeli, nemaju skusenosti co sa tyka nebezpecia a nastrah, nevedia dostatocne zhodnotit rizika, nemam moznost sadnut na prve lietadlo a ist zachranovat keby cosi a nedovolila by som nikomu, aby platil takyto spas mojej dcere, pokial nie je sebestacna a byva pod mojou strechou. A ano, maju spoluziacky, ktorym rodicom to je hlboko u p*dele s prepacenim- kludne zaplatia dovcu alebo nechaju jej priatelom dovcu zaplatit, ale ak sa nieco stane, nech sa dievca sama postara, ked je uz dostatocne dospela na samostatne chodenie do zahranicia...

lienka.7
23. máj 2025
@vevesh

@lunaxx si sebestacna a zarabas na seba? Kto ma dovolenku platit? Ako, moji rodicia by mi to nedovolili, alebo lepsie povedane, dovolili by to iba raz a po navrate by som bola na ulici (kedze som na seba nezarabala v 17tich). A teraz som mama dcer a teda nie, nedovolila by som im to. Preco? Lebo v niektorych situaciach nevedia reagovat ako dospeli, nemaju skusenosti co sa tyka nebezpecia a nastrah, nevedia dostatocne zhodnotit rizika, nemam moznost sadnut na prve lietadlo a ist zachranovat keby cosi a nedovolila by som nikomu, aby platil takyto spas mojej dcere, pokial nie je sebestacna a byva pod mojou strechou. A ano, maju spoluziacky, ktorym rodicom to je hlboko u p*dele s prepacenim- kludne zaplatia dovcu alebo nechaju jej priatelom dovcu zaplatit, ale ak sa nieco stane, nech sa dievca sama postara, ked je uz dostatocne dospela na samostatne chodenie do zahranicia...

@vevesh uplny suhlas 👍👏

lea513
23. máj 2025
@vevesh

@vevesh Dobre napisane, ale toto si dieta neuvedomi...

tilly
24. máj 2025
@vevesh

@vevesh to nie je tak, že je to rodičom u p*dele. Každý máme iný štýl výchovy. Niekto chodí decku za zadkom, kým "žije pod jeho strechou", niekto sa snaží vychovať jedinca, ktorý nepotrebuje, aby mu niekto stále asistoval a chodil za tou p*drdelou.
Keď pozriem spätne, čo všetko muselo moje dieťa riešiť, čo všetko riešili moje kamarátky ešte v 90tkach, ktoré išli na strednú školu cez celú zemegulu... keby sedeli doma, čomu by pomohli?
Riešiť čo by bolo keby, obalím decko do bublinkovej fólie a nepustím ho z domu. A budem sa v 30tke čudovať, že mu vyhovuje mamahotel.

tilly
24. máj 2025
@lunaxx

@123_monika tu nejde o to ze neviem vydrzat rok, o rok uz nemusia ist nikam na dovolenku, a aj tak ma moja mama nepusti ani v 18 ked budem dospela

@lunaxx teba mama nepustí, ani keď budeš mať 18, ani 20, keď budeš žiť u nej...

vevesh
24. máj 2025
@tilly

@vevesh to nie je tak, že je to rodičom u p*dele. Každý máme iný štýl výchovy. Niekto chodí decku za zadkom, kým "žije pod jeho strechou", niekto sa snaží vychovať jedinca, ktorý nepotrebuje, aby mu niekto stále asistoval a chodil za tou p*drdelou.
Keď pozriem spätne, čo všetko muselo moje dieťa riešiť, čo všetko riešili moje kamarátky ešte v 90tkach, ktoré išli na strednú školu cez celú zemegulu... keby sedeli doma, čomu by pomohli?
Riešiť čo by bolo keby, obalím decko do bublinkovej fólie a nepustím ho z domu. A budem sa v 30tke čudovať, že mu vyhovuje mamahotel.

@tilly to vobec nie je pravda. Dietatu vies dat slobodny a volny pohyb a "vybavovacky", aj ked je doma- na to nepotrebujes posielat dieta za hranice ci cez pol zemegule. Dovolim si povedat, ze moje dieta je ovela zodpovednejsie a schopnejsie vybavit veci ako jej rovesnicky, ktore chodia same na dovolenku (hlavne vdaka vychove a cestovaniu). A je sakramentsky rozdiel mat chlapca a mat dievca, napisem to rovno, chalana len tak niekto neznasilni a neokradne a nebude si dovolovat ako k 17rocnej dievcine, ktora je na tej dovolenke sama...a to nie je co by kde by, svet sa trochu zmenil, lepsie povedane zagresivnil a radsej budem ja ako dospela situaciu predvidat ako neskor plakat nad rozliatym mliekom a zivot v p*deli kvoli 7 dnom pri mori....

zildo
25. máj 2025
@ibatanecnica

@zildo a to len na dovolenke hrozi ze.otehotnie? Preboha to je rozum

@ibatanecnica no ty si rozum,jasné otehotnieť môže aj vonku na lavičke...

tiezjedna
25. máj 2025
@123_monika

@tiezjedna nerozumiem, môžeš vysvetliť bližšie?

@123_monika čomu nerozumieš?

Strana
z8