Moja mama ma nechce pustiť na dovolenku s priateľom
Ahojte, mam 17 rokov a chcela by som ist s priatelom a jeho rodicmi na dovolenku do Španielska, ale moja mama je proti a nechce ma pustit lebo sa boji ze nieco vyvedieme. Obaja sme rozumny, samostatny a nerobime blbosti a rozhodne by sme nechceli dieta v tak mladom veku a navyse ideme s jeho rodicmi nebudeme tam sami. Ani k nemu prespat ma nechce pustit aj ked jeho rodicia su doma a nic by sme nerobili proste nie. Aky na to mate nazor vy?
@lunaxx si sebestacna a zarabas na seba? Kto ma dovolenku platit? Ako, moji rodicia by mi to nedovolili, alebo lepsie povedane, dovolili by to iba raz a po navrate by som bola na ulici (kedze som na seba nezarabala v 17tich). A teraz som mama dcer a teda nie, nedovolila by som im to. Preco? Lebo v niektorych situaciach nevedia reagovat ako dospeli, nemaju skusenosti co sa tyka nebezpecia a nastrah, nevedia dostatocne zhodnotit rizika, nemam moznost sadnut na prve lietadlo a ist zachranovat keby cosi a nedovolila by som nikomu, aby platil takyto spas mojej dcere, pokial nie je sebestacna a byva pod mojou strechou. A ano, maju spoluziacky, ktorym rodicom to je hlboko u p*dele s prepacenim- kludne zaplatia dovcu alebo nechaju jej priatelom dovcu zaplatit, ale ak sa nieco stane, nech sa dievca sama postara, ked je uz dostatocne dospela na samostatne chodenie do zahranicia...
@vevesh uplny suhlas 👍👏
@lunaxx si sebestacna a zarabas na seba? Kto ma dovolenku platit? Ako, moji rodicia by mi to nedovolili, alebo lepsie povedane, dovolili by to iba raz a po navrate by som bola na ulici (kedze som na seba nezarabala v 17tich). A teraz som mama dcer a teda nie, nedovolila by som im to. Preco? Lebo v niektorych situaciach nevedia reagovat ako dospeli, nemaju skusenosti co sa tyka nebezpecia a nastrah, nevedia dostatocne zhodnotit rizika, nemam moznost sadnut na prve lietadlo a ist zachranovat keby cosi a nedovolila by som nikomu, aby platil takyto spas mojej dcere, pokial nie je sebestacna a byva pod mojou strechou. A ano, maju spoluziacky, ktorym rodicom to je hlboko u p*dele s prepacenim- kludne zaplatia dovcu alebo nechaju jej priatelom dovcu zaplatit, ale ak sa nieco stane, nech sa dievca sama postara, ked je uz dostatocne dospela na samostatne chodenie do zahranicia...
@vevesh Dobre napisane, ale toto si dieta neuvedomi...
@vevesh to nie je tak, že je to rodičom u p*dele. Každý máme iný štýl výchovy. Niekto chodí decku za zadkom, kým "žije pod jeho strechou", niekto sa snaží vychovať jedinca, ktorý nepotrebuje, aby mu niekto stále asistoval a chodil za tou p*drdelou.
Keď pozriem spätne, čo všetko muselo moje dieťa riešiť, čo všetko riešili moje kamarátky ešte v 90tkach, ktoré išli na strednú školu cez celú zemegulu... keby sedeli doma, čomu by pomohli?
Riešiť čo by bolo keby, obalím decko do bublinkovej fólie a nepustím ho z domu. A budem sa v 30tke čudovať, že mu vyhovuje mamahotel.
@123_monika tu nejde o to ze neviem vydrzat rok, o rok uz nemusia ist nikam na dovolenku, a aj tak ma moja mama nepusti ani v 18 ked budem dospela
@lunaxx teba mama nepustí, ani keď budeš mať 18, ani 20, keď budeš žiť u nej...
@vevesh to nie je tak, že je to rodičom u p*dele. Každý máme iný štýl výchovy. Niekto chodí decku za zadkom, kým "žije pod jeho strechou", niekto sa snaží vychovať jedinca, ktorý nepotrebuje, aby mu niekto stále asistoval a chodil za tou p*drdelou.
Keď pozriem spätne, čo všetko muselo moje dieťa riešiť, čo všetko riešili moje kamarátky ešte v 90tkach, ktoré išli na strednú školu cez celú zemegulu... keby sedeli doma, čomu by pomohli?
Riešiť čo by bolo keby, obalím decko do bublinkovej fólie a nepustím ho z domu. A budem sa v 30tke čudovať, že mu vyhovuje mamahotel.
@tilly to vobec nie je pravda. Dietatu vies dat slobodny a volny pohyb a "vybavovacky", aj ked je doma- na to nepotrebujes posielat dieta za hranice ci cez pol zemegule. Dovolim si povedat, ze moje dieta je ovela zodpovednejsie a schopnejsie vybavit veci ako jej rovesnicky, ktore chodia same na dovolenku (hlavne vdaka vychove a cestovaniu). A je sakramentsky rozdiel mat chlapca a mat dievca, napisem to rovno, chalana len tak niekto neznasilni a neokradne a nebude si dovolovat ako k 17rocnej dievcine, ktora je na tej dovolenke sama...a to nie je co by kde by, svet sa trochu zmenil, lepsie povedane zagresivnil a radsej budem ja ako dospela situaciu predvidat ako neskor plakat nad rozliatym mliekom a zivot v p*deli kvoli 7 dnom pri mori....
@zildo a to len na dovolenke hrozi ze.otehotnie? Preboha to je rozum
@ibatanecnica no ty si rozum,jasné otehotnieť môže aj vonku na lavičke...
@tiezjedna nerozumiem, môžeš vysvetliť bližšie?
@123_monika čomu nerozumieš?

@123_monika tu nejde o to ze neviem vydrzat rok, o rok uz nemusia ist nikam na dovolenku, a aj tak ma moja mama nepusti ani v 18 ked budem dospela