Môžem 13,5-ročnej dcére dovoliť tetovanie?
Ahojte baby, vedeli by ste mi poradiť? Moja 13 , 5 ročná dcéra chce na ruku také malé tetovanie . Je to podľa vás v poriadku a mám jej to dovoliť?
@alexandroska príliš skoro. Až v 16-18
@alexandroska Ani by som nad tým neuvažovala. Keď bude mať 18, nech sa páči.
@alexandroska Mam tetovania paci sa mi to.Syn mal 16r.nasetril si nato sam Su docasne tetovania tak do toho by som sla skusi -uvidi Pokial je to na ruku nieco male ok Treba jej vysvetlit ze v buducnosti az by chcela nieco velke musi si uvedomit ze su firmy ktore toto netoleruju a nemusia ju zamestnat.
Veď je to ešte dieťa panebože. Ako nad tým môžeš vôbec premýšľať. Povedala by som nie a tym by to bolo uzavreté. Keď som ja chodila na strednu zdravotnicku školi, kontrolovali nam nechty a celkovu upravu ani namaľovať sme sa nemohli, normalne nás poslali umyť sa. Chápem že je dnes ina doba, tak ale to je už fakt choré keď ráno odovzdavam dcéru v škôlke učiteľke s tetovanim a náušnicou v nose.
@alexandroska nie
@alexandroska ani náhodou. Mam 13rocnu dcéru a keď vidím, ako sa jej menia nálady a vkus, štýl a aj všetko ostatné, tak určite by som nedovolila tetovanie. Ani úplne malinke. A nemyslím, že niekto by jej ho urobil. Teda, nikto normálny. A tiež nechápem, ako sa jedna zodpovedná a dospelá matka toto môže pytat. V týchto veciach máš mať jasno, zatiaľ si tu Ty na to, aby si dôležité a zodpovedne rozhodnutia robila za dcéru. Porad sa s ňou, vysvetli, povedz jej svoj názor, ale mala by si vedieť sama posúdiť, čo pre 13rocnu áno a co nie.
Ani keby sa na kocku poskladala.
Určite nie nič trvalé. Pamätám si, že my sme kedysi si kupovali v hráčkarstve také nalepovacie "tetovania", boli aj v časopisoch občas. Bol to hit medzi deckami 😆. Toto v pohode, nech si nalepí aj ba čelo.
Ale rozhodne by som nepovolila niečo také ako trvalé tetovanie, nehovoriac že ani žiadny normálny tater nebude to robiť 13 ročnému dieťaťu.
@alexandroska to vôbec. Ja mám tetovaní veľa a prvé som si dala v 16 a o pár rokov neskôr som si ho dávala prerábať. Je to moc skoro a ani mojim synom nedovolím skôr než v 18tich.
@alexandroska maximalne nejaku Hennu. Inak, ktore štúdio by na toto pristúpilo? Tetovanie 13 ročného dieťaťa …
Si matka, takže by si mala vedieť, čo tvoja dcéra v 13 rokoch potrebuje. Tetovanie to podľa mňa nebude.. skôr normálna rozumná matka, ktorá sa nepríde opýtať takúto blbosť na internet, a ešte sa uráža 🤷🤦
@alexandroska Nedovolila by som, ani keby všetky matky okolo mňa dovolili. Po 18tke, resp po škole, keď sa osamostatní a začne sa sama živiť, nech si so sebou robí, čo chce a budem to rešpektovať. Dovtedy žiadne trvalé úpravy nedovolím.
@stvura
😁 na zakladku tak od 6 triedy som chodila s dlhymi lakovanymi nechtami, aj na cerveno. Ucitelka mala problem skor s mojim vzdy poslednym slovom, nie nechtami 🙂. Sexovala som tiez az po 18tke a nie som puritanka, spoluziacky v 16tich mi nakoniec o par rokov hovorili, ze to az take terno nebolo. A tiez by som tetovanie nedovolila.
Tu vak ide o proncip. Ako sa toto moze opytat dospela zena matka?
Ved to je na hlavu, slusnost sem ci tam, pokial pani nepochopila zaklady vychovy a poskytnutie bezpecnych hranic.
Ved moze mat aj ine nadledky z toho, zle hojenie, zapaly. Uz len z toho hladiska by otazka nemala ani padnut, nieto nad tym uvazovat.
Takze pani na blbu otazku dostala zasluzene adekvatne odpovede.
Stymavim sa s tebou o co chces, ze ty by si sa taku volovinu neopytala.
@nekonecna_katastrofa presne toto vie aj moja dcéra som jej to hneď povedala skôr než by ju napadli blbosti
@stvura To kam chodia tvoje deti do skoly? Bronx ? 😀. Som rada, ze moje deti take "vyspele" nie su. By som povedala, ze aj pomalsie ako som bola ja 🤭. Moja dcera bude mat 14 a temu tetovania sme este nemali a ani nepredpokladam, ze bude do 18tky otvorena. Myslim si, ze nie. Je ten typ, ze nema potrebu sa zapacit za kazdu cenu inym a jej osobne sa take nieco nepaci. Tetovania posobia "lacno"
😂😂😂 Milý trol, dovoliť môžeš ale nenájdeš tatera ktorý by jej to spravil, v oficiálnom štúdiu určite nie.
Možno 16 - 17 ročnému so súhlasom rodica, ale nikto pričetny nebude tetovat 13 ročne decko. A určite nie nejaké infantilne srdiečko kdesi na ruku, presne koli tomu ze trinástke to príde hrozne cool a v 20 tke bude hľadať niekoho kto jej to pretetuje alebo odstráni laserom
@stvura dcéra ma 24, takže podľa teba sa môžem k téme vyjadriť.
Nie, 13 ročnej som nedovolila tetovanie a absolútne ma nezaujímalo s čím sú niektorí rodičia Ok. Tetovanie si dala spraviť v 18., keď už nepotrebovala súhlas rodiča. Je to jej vec, ako dospelá si môže robiť so svojim telom čo chce. Akurát som jej vysvetlila nech si to nedáva na miesta, ktoré sú viditeľné, nikdy nevie, v akom povolaní skončí. Príde mi to nechutné a neprofesionálne, keď ľudia majú potetované viditelné miesta - ruky, krk a pod. a sú v pozicii napríklad právnika, lekára, učiteľa.
A ešte na margo spolužiakov tvojej dcéry. Chvalabohu ani syn (15 ročný) ani dcéra v tom veku neprichadzali s niečim takým do styku (sex v 12, fajčenie, drogovanie, pitie) Asi mame iné predstavy a slušných školách, okamžite by som dieťa brala z takej spoločnosti
@alexandroska určite nie, vysvetlila by som jej všetko okolo toho a keby stále chcela tak by som jej navrhla permanentné, alebo henu.
@alexandroska určite to nie je v poriadku a s takou témou by som sem ani nešla a aby by som nad tým neuvažovala

Za mňa nie.....