icon

Na akú strednú školu chodia vaše deti?

vendi77
21. okt 2023

Dobrý deň, na akú školu chodia vaše deti a ste spokojní? Hľadám strednú školu pre syna, ktorý je od prvého ročníka čistý jednotkár, chodí do nadanej triedy. Ako samozrejmosť som brala to, že pôjde na gympeľ a potom VŠ. Ale...môj pubertiak nechce o gympli ani počuť....rád by sa už na strednej pripravoval v niečom, čo bude potom študovať na vysokej. Celkom by ho zaujímali financie, marketing, manažment PR, IT pod... hľadám teda strednú školu s takýmto zameraním....ALE takú, ktorá je naozaj na úrovni. My sme z malého mestečka na juhu Slovenska a nemám prehľad a prestížnych stredných školách, myslím tým takých ,ktoré si vyberajú svojich študentov, dostanú sa tam naozaj len jednotkári max dvojkári a neberú tam takých, ktorých už nikde inde nevzali. Verím, že ma chápete, nechcem sa nikoho dotknúť. Ak o takej strednej viete poraďte mi prosím. Ďakujem veľmi pekne.

Strana
z7
erikavesela
22. okt 2023

@luccija ja mam ten socik odzity...tiez som bola na gympli v tom case

erikavesela
22. okt 2023

@kaktusik007 ja som dobry kadrovy profil nemala...otec odmietol cervenu knizku...a trpela som tym

elizita
22. okt 2023

@vendi77 s takým zameraním len gympel

luccija
22. okt 2023

@vendi77 to na Grosslingovej je to matematicke kde zobrali kamarátke syna.Ano, mal aj psychotesty

simoli
23. okt 2023

@lulamx áno tak. GJH - 5 ročné ANJ, hlási sa okolo 350-400 detí otvára sa jedna trieda, mám tam syna. Tiež 4 ročné, hlási sa okolo 170 detí otvárajú sa dve triedy - tam mám druhého syna. Gamča má 5-ročné, 4-ročné matematické pre nadané deti - robia sa tam psychol testy a riadne 4ročné tam sa robia naviac tiež dištančné testy.

jajaj2
24. okt 2023

@vendi77 Eketrotechnicka skola v Presove, aj ked daleko ☹ kazdorocne ocenovana ako jedna z najlepsich, odbor IT, dostanu sa tam len najlepsi z najlepsich...cize urcite ciste 1 + monitor musi byt dobre napisany. Prijimacky sj, mat

ivett1
25. okt 2023

@vendi77 tiež som chcela niečo také pre syna - kedysi boli výberové gymnáziá 😊 ale on nechcel ísť na gympel...aj keď je študijný typ - na základke chodil na rôzne olympiády, pytagoriady ...chcel to sám 😊 na začiatku 8. ročníka som si robila taký malý prieskum a skončili sme pri elektrotechnickej - ale bilingválnej ... takže išiel na prijímačky ako ôsmak tento rok, prijímačky urobil-skončil 5. z 272....vzali len 20 uchádzačov o štúdium a otvorili len jednu triedu ...teraz je v "0" ...neviem ešte posúdiť, či to bola dobrá voľba, ale sú tam len výborní žiaci, syna škola zatiaľ baví , má konečne s kým diskutovať 😊škola je v Dúbravke a cestuje tam cca 40 min. ...trápilo ma, ako to bude zvládať, ale je to zatiaľ ok

Strana
z7