Nadpájanie vlasov pre 10 ročnú
Prosím o radu. Dcerka (10rokov) s kamarátkou vymýšľali a z krásnych dlhých vlasov sú zrazu krátke a nevieme sa s tým zmieriť, hlavne ona. Place, nechce nikam chodiť. Jedine, co ma napadá, je dat vlásky nadpojiť. Aspoň na pár mesiacov, kým trosku podrastu. Aku metódu by ste poradili? Ma jemne, nie veľmi husté vlasy. Tie kovové spoje sú vraj tazke, metóda tape zase citam, že nie je vhodná na jemné vlasy:(. Uz som zúfalá, co s nou. Poraďte prosím. Vaše skúsenosti. Cokolvek:(
@uradnikova prirodzeny dosledok jej cinov, dala by som jej empatiu ale vlasy nadpajat by som nedala
@uradnikova deti bývajú blbe nič take strašne sa nestalo nejde o život
@uradnikova
Si bola pri Tom keď vieš že to nie je pravda?
je to podla mna jedno ako sa to uz stalo a kto koho do toho navliekol. ono sa to stava, ze predstava je krasna no skutocnost uz taka nie. vlasy by som jej nenadpajala, ono si na to zvykne a vlasky jej pri dobrej starostlivosti aj tak za kratko dorastu
Budu sa mat na com smiat, ked budu velke 🙂. Ved jej kamoska nevybila zub, preco ste rodicia nestastni??? To dieta to citi.
@mcr moja dcéra má už 24 rokov,takže dnešné trendy sú trochu mimo mňa😉bol to len návrh,ako trochu zmierniť smútok za vlasmi,aby mala niečo zvláštne.A tvoje myšlienkove pochody o LGBT nechápem a už vôbec netuší m,čo je je lil peepa?prepáč,ale farba na vlasoch s nej určite neurobí lesbičku😉
@dusankomoj niee ja som nepovedala že s nej robi farba na vlasoch lesbičku ale to že sú teraz 10-12 ročne deti inak orientované neznamená že je to pravda je to len rovnaký trend ako tie vlasy teraz a keď si to dala urobiť tvoja dcéra pred 14 rokmi tak je to pohode vtedy to ešte taký trend nebol a bralo sa to normálne ( lil peep je spevák ktoré teraz počúvajú všetky 11 ročne "depresívne" deti)
@mondolina xkrat o tom spolu volali
@mcr bože,chvála bohu,že druhé dieťa má len 3r. a hlavu mu holím mašinkou😉 a nepočúva ani mňa,nieto ešte spevákov.
Myslím, že krátke vlasy nie sú žiadna tragédia, ja že si pri tom oko vypichla, keď z toho robíš takú kauzu. O chvíľu jej dorastú a bude, veď sa nič nestalo, všetci sú zdraví, tak to netreba prehnane riešiť
Uplne notmalny detsky zazitok, robis z toho tragediu!!! Ved normalne vychovavaj decko, proste ked si s kamoskou strihaju vlasy, nech sa necuduje potom.ze vlasy nadstavit, ja odpadnem

Inak ja tvoju "radosť" z tohto činu chápem... Mne svokra zobrala dcéru ostrihať (mala mal totálne čerstvý pár dňový účes keď ku nej išla ani od fotiť som si ju nestihla) bez opýtania, bez dôvodu, len tak.. (myslím ze dôvod tam bol ale to je iný príbeh) a zúrila som neskutočne. Taky cirkus som. Doma urobila a do dnes som vytocnea, hlavne z toho ze si robili dobrý deň zo mňa, že čo vyvadzam 😂 nuž.. Moje dieťa, moje rozhodnutia... Ale strašne som bola vytocnena... Tiež to neberiem tak, že veď "oko jej nevypichla", lebo kým vlasy dorastu tak to trvá..
dieťa strihať dieťa to je čo za nápad, to fakt mohlo dopadnúť len takto, no bohužial v žiadnom prípade nič nadpájať, zničia sa jej vlasy do konca života a potom už nepomôže nič iba parochňa, len vydržať kým dorastú za rok o dákych 10 centi, viem je to večnosť, ale nič s tým nespraví, zopnúť predok sponkou a už len čakať keď sa na chlapca dala ostrihať
@uradnikova ja mam nadpojene metodou eurolock, len kupit nove vlasy plus to nadpojenie je dost drahe
Vlásky dorastú ...ja som si v 21 rokoch strihala ofinu a v hlave mi ostala spomienka na film čo som videla a ked som sa dostrihala som si uvedomila že to bol film blbí a blbší ( vyzerala som ako Loyd)...tak som chodila s čiapkou aj cez leto ,celá rodina sa mi smiala a nikdy som sa už viac sama nestrihala ...
@simca06022011 moje krstňa si už dvakrát takto odstrihla ofinu, vždy keď si už sestra myslí, že jej konečne tie vlasy dorástli, tak vezme nožnice a strihne zas, lebo jej to padá do očí 😂 teraz je celá osponkovaná a má sľúbené, že pri ďalšom raze pôjde do hola 😀
@dusankomoj veru tak dobre máš
@jdvorka ano to sme aj my skusili :D pomhlo az ked otec naozaj po tom posledom raze, co uz bola skolacka, vytiahol svoj strojcek a doslova jej vysvetlil, ze este raz, tak jej celu hlavu s tym vystriha :D ale teraz uz by ju to nenapadlo 10rocnu po tych skusenostiach, ako sa trapila kym sme to skryvali, sponkovali :D
To tu autorka vazne chce vyhodit XYZ eur za to, ze je dcera spravila sama hlupost? 😂 Potom, ze su tie deti take rozmaznane, ani nevedia, co to je zodpovednost za svoje skutky.
@111kiki11155 moja dcéra si takto odstrihla ofinu v marci, keď zostali doma. Má 12. Keď som sa jej pýtala prečo to spravila, tak, že ona nevie, nudila sa. Tiež sme sa riadne nasmiali. Musela počkať kým dorastie, ponaučenie do života.
a kde ostali tie dlhe vlasky co sa ostrihali? Mohli ste ich dat na parochnu chorym deticka. Malej by si povedala ze pomohla chorym detom, ktore nemajú ziadne vlasky. Im nedorastu tak skoro ako jej. Mozno by to aj malej pomohlo ze pomohla druhym. a v skole by sa jej nesmiali lebo by povedala ze to dala chorym a urobila dobru vec. hmm?
Inak, to je tiez na zamyslenie dovoliť 12 ročnej aby "podstrihla" cudzie dieťa. Som sa dobre zasmiala. Ale tak hold máte ponaučenie obe. Ty za to, že si takuto blbosť vobec dovolila (mne by ani nenapadlo dovoliť aby moje decko ostrihalo decko čo je na prvom stupni ZS) aj dcéra, že sa na to vôbec dala. Má čo chcela.
Vlasy jej nadpajat nedávaj. Žiadna normalna kaderníčka by toto ani neurobila, že nadpajat vlasy 10r dieťaťu.
Zostalo jej 15 cm, ak je kaderníčka čo k vám zajtra príde šikovná, tak jej z tých 15cm ešte vyčaruje taky pekný účes, že sa malá aj poteší, že kamarátke takto ušli nožnice ;)
@uradnikova A Tebe nerpišlo divné, že strihanie Ti navrhlo 12 ročne decko? A je umelkyňa? V 12-tich. No, možno je. Ale v takom prípade by som ja osobne bola prítomná.
@uradnikova nič v zlom, ale NERIES TO (pre zachovanie vlastného duševného zdravia).
Dievča je podľa mna už dosť veľké a rozumne aby dokázalo niesť následky svojich rozhodnutí a zároveň dosť staré na to aby o svojom vzhľade rozhodovalo samo.
Si super mama že si jej takmer hned zohnala kaderníčku, máš môj obdiv, ja by som mladú nechala "uvariť " v novom ucese aspoň tyzden.
V žiadnom prípade jej nedávaj predĺžiť vlasy, je to drahé a nevhodné pre dieťa.
Toto je len jedna z mnoha životných lekcii ktorymi ju musíš nechať prejst samu, nezachranovat ju ani neobviňovať z jej chýb iné deti .
Trochu mi to pripomína tu mladú dievcinu co tu pred par dnami pisala že sa potetovala ihlou na šitie, tušom a ze ci je to navždy.
Áno, sčasti je to aj povahou/pubertou ale mozno z veľkej časti aj výchovou. Rodicia to myslia dobre, chcú pomôcť, zachraňujú co sa da, ostrihane vlasy sa nadpoja, poznámka za spravanie sa vyžehli len treba ísť za triednou s prosikom, oblečenie pribali do batozka aby pubertacikovi nebola zimka na výlete....
Neviem ci je to dobre, či je to naozaj pomoc, myslím ze človek si proste musí veci sám celé prežiť aj s dôsledkami aby sa poučil a nezopakoval tu istú chybu znova.
@uradnikova krátke vlasy? Žiaden problém. Ja by som s dcérou po pozerala nejaké foto na nete dievčat s kratšími ucesmi, nech vidí ze aj také dievčatá vedia byť úplne cool. Napadlo ma ako sa nám malým babám kedysi páčilo aké krátke účesy mala Kelly v Beverly Hills a niektoré sa tak dali aj strihať. Ja by som to brala pozitívne, že môže vyskúšať rôzne účesy ako je vlásky budú rásť.
@deti95060810 prosimta 😒 ked jej s priceskom urobi copik nikto si to nevsimne, aj dospele zeny nosia pricesky a ani o tom nevieme 🤷

@mcr aj ospravedlnila aj hodila vinu na moju dcéru, vraj to tak chcela. Jej mame som sa nestazovala, ani som o tom s nou nerozprával, len mi večer prišla správa, že ju mrzí, co sa stalo, ale jej dcéra robila len to, čo chcela moja. To však neni pravda, ale nereagovala som. Bolo by to len horšie. Cele je to moja chyba, nie ich.