Názor na sex 16 ročnej dcéry
Ako by ste reagovali keby zistite že vaše 16 ročná dcéra už mala sex ? Dakujem za názory , moj názor je že je to vpohode pokial je dievča poučené chcem pocut názory .
Co uz by som s tym mohla urobit? Zakazovat zbytocne,aj tak to spravi, ale zaroven vy som jej povedala,ze HAK jej rozhodne predpisat nedam,tak aby si bola vedoma,ze sa musi chranit inak,lebo sa o dieta bude musiet postarat sama.
radsej sa uc 😉
@luciannka83 takéto veci sa riešia bitkou?? Mne je jedno ako si to autorka vyrieši s dcérou. Len si myslím,že 16r je príliš skoro.Tot vsjo
Vobec by som z toho nebola nadšená. Je veľa pekných vecí, ktoré sa dajú robiť okrem samotného aktu. Ja som v 16-ke našťastie bola pafff len z bozkov a z nejakých dotykov, objatí. Nič mi neušlo absolútne až do tej 20-ky a keby aj neskor.
@evora kedysi vedeli 16-17-18 rocne dievcata varit, prat, zehlit, postarat sa o domacnost aj o statok, pripadne aj zarabat peniaze. Podla mna je velky rozdiel medzi dievcatami v takomto veku ktore vyrastali 100-150 rokov dozadu a dnesnymi dievcatami tohto veku ktore ked vidim na ulici, je mi dost smutno. Samozrejme cest vynimkam ale povedzme si uprimne.... 16-17 rocne dievcata boli 100rokov dozadu v tomto veku uz zenami a vedeli co je zodpovednost....takze toto mi ozaj nepride ako vhodny argument....
Tiez by som nebola nadsena keby mi v tomto veku prisla dcera domov s takouto informaciou. Sice ma len 2 roky ale urcite ju budem vychovavat k tomu, aby si vazila samu seba aj svoje telo a dobre si premyslela taketo vazne rozhodnutia lebo s nim prichadza aj vela rizik a zodpovednosti. Mladi v tomto veku nech radsej chodia do kina, aktivne sportovat a radsej nech sa viac rozpravaju ako sexuju. Som staromodna? Mozno. Ale stale si myslim ze taketo zblizenie dvoch ludi je tak velmi intimna chvila, ze by mala prist az ked budu hormony ukludnene a pripravene bude nielen telo ale aj hlava...
PS: nie, nesudim tymto matky pre ktore je sex ich deti v 16 ok, takze mier 👍
@zazvorka87 babka mi rozprávala, ake super detstvo a pubertu mala ba poli, s bratom v satke... ako zeny nestudovali, lebo trebalo doma pomahat a ucit sa riesit domácnosť... to mne nepride tiez ako super, treba všetko, zapojit deti do chodu domacnosti od mala, dat im aj volno, a snazit sa naliat aj rozum...
@veronice presne toto som chcela písať. že iná doba bola predtým a iná je teraz. deti treba pomaly ofukovať, jesť za nich a dýchať, živiť ich hádam aj do 30-ky (a podaktoré ešte v 40-ke), ale sexovať v pohodičke od 15, a každú chvíľu s iným, že?
Chcela by som, aby boli moje deti voči mne úprimné, ale určite nebudem skákať radosťou, "že to už má za sebou". A ak by sa aj stalo, neznamená, že pôjdeme predpisovať antikoncepciu a hurá sexovať hocikedy. Sex je okrem plodenia aj pre potešenie, ale v správnom čase a so správnym človekom. To, že je niekto v puberte a plieskajú s ním hormóny a sex je príjemná vec, je jedna vec. Druhou ale je zrelosť, sebaúcta, hodnoty a zodpovednosť. Pre niekoho je radosť aj šoférovanie auta a tiež nedáme vodičáky 15 ročným deckám, že na- uži si tú rýchlu jazdu, keď si sklopíš strechu a vietor ti veje vo vlasoch. Ale chápem, že každý má iné hodnoty a sú pre neho iné veci dôležité.
@rikarika skôr na choroby umierali. dnes už je iná zdravotná starostlivosť. všetci starší ti potvrdia, že najhoršie je zaľahnúť. kým robia, tak robia aj do 80-90. na dedinách. ale akonáhle zaľahnú, už je koniec.
@spadnutaslivka okolo roku 1900 rodili v 17 a priemerna dlzka zivota bola 50 rokov...v minulom storoci umierali hlavne vdaka 2 vojnam...neviem ake bludy pises, ze robia dnes do 80-90....mozno ked svieti slniecko a maju chut z naladu vybehnut do zahradky ale ako 80-90 rocnych zamestnancov nepoznam....sex v 16 neni ok...je to neschopnost rodicov vysvetlit a komunikovat, ze existuju aj prijemnejsie aktivity pre ich vek....a nechat sa doj...at chlapom staci aj v 30tke...sj to mnohe neunesu...
Ja som mala ani nie 17 ked som mala prvy sex. Bolo to s mojim priateľom, ktorý je uz 13 rokov mojim partnerom a 10 rokov manželom... takze nie vždy je to zle. Treba ale dbať na to, aby vedeli dcéry o ochrane pred nechcenym tehotenstvom....
to je tu zase tema a argumentov...deti nemozu mat sex lebo nevedia varit a zehlit....a kolko v priemere trva zdravemu decku s dvoma rukami kym sa nauci varit a zehlit? to uz robil niekto taky experiment? jasne ze sex v 16 je uplne normalny. robili ho vo väčšine robi ho väčšina a s vysokou pravdeodobnostou aj bude robit. a v konecnom dosledku je jedno co povie rodic...take dieta je takmer dospele a rozhoduje sa za seba...som za nazor viest ho aspon k zodpovednemu bezpecnemu sexu. poznate Schakespeara? viete ze julia mala 13?????
@veronice ja som sa v 17 už starala sama o seba v zahraničí, študovala aj brigádovala zarábala sama na seba a starala sa o SVOJU domácnosť nie že by som musela , bolo to moje rozhodnutie ktoré neľutujem😃 nie všetky 16-17-18 ročne dievčatá sú také nevyspelé. Ja keď som v 17 otvorila ústa či už v zahraničí alebo doma a rozprávala som sa s o dosť staršími ľudmi a zistili že mám 17 tak padli na riť.
@kubkovamama no v3d ja som sa pytala, ze co s nou uz malanurobit, ked sa to stalo....
@evora nase babky zili obrazne povedane 100 ludi v jednom dome. Do skoly sa chodilo pre zeny tak max 9rocka a vzdelanie bolo uzavrete. Do zahranicia isli iba ti, co uz nemali dat co do ust a za posledne nasetrene si kupili jednosmerny listok kamkolvek do tramtarie a boh ho ochranuj. Dieta podedilo veci z 15 kolena, plienky tiez o jednej hrackae snivalo cele detsvo vo vela pripadoch. Ci chces ci nie, dnes je ina doba, naroky su o dost vyssie a nie, nie je to normalne, ze sa v 16tich sexuje (a duplom, ak sa dotycny nevedia o pripadnu "nehodu" postarat). Nehovorim, ze ma cakat do 35ky, ale minimalne zabezpecenie a ukoncena ss je zakladom v dnesnej dobe. Inac je to maximalna nezodpovednost hlavne voci dietatu a vlastnym rodicom...
@spadnutaslivka to plati aj teraz, clovek sa nesmie prestat hybat, svalova atrofia u starych ludi je do priemerne 7dni
Hlavne by ma zaujímalo s kym.
@kubkovamama suhlasim s tebou.
Tiez si myslim, ze je to skoro. Mam 5 rocnu dceru, a neviem si predstavit, ze za 10 rokov bude uz zazivat to, k comu patri aj laska, ale aj zodpovednost
Ja som mala sex od 15 rokoch a rodičom som sa až priznala po 5 rokoch keď som sa osamostatnila :D
Je to v pohode aj skôr si myslím ale ak ju ten chlapec naozaj ľúbi obetuje pre ňu svoj čas, atd. Vie ze ten vzťah má budúcnosť a nieje to sex s "kamarátom s výhodami" alebo nebodaj úplne s hocikym ... Môj názor 🤷♀️
@nistika, čo Shakespeare, Panna Mária mala 12 a aký je vzor morálky 😁
Ale späť k teme: skrelo by ma, keby moje dieťa tak skoro začalo so sexom, vysvetlovacky, prečo ešte nie už by boli zbytočné. Takže by som s nou minimálne prebrala spôsoby zabránenia pocatiu (ešte raz) a nahlas ocenila, že sa mi zdôverila. Koniec-koncov, čo iné by mi zostávalo....
@evora ihlicami na strikovanie? To musela byt umrtnost
@lapersefona https://m.topky.sk/cl/10/1555339/Desive-ludove-...
To len tak narýchlo, raz som čítala článok na tuto tému spracovaný podrobnejšie.
@evora diky za clanok .idem si rozsirit obzory
@aylinn ano, vravi sa tomu vynimka potvrdzujuca pravidlo 😉 a samozrejme si uvedomujem ze nie vsetky tinedzerky su take ako som popisovala ale jednoducho je to ine ako kedysi a na tom sa myslim zhodneme 🙂👍 ja ked stretnem takuto svetlu vynimku tak sa vzdy potesim ze teda nie je to uplne stratene "s tou mladezou" 😁❤️
@dusankomoj ziadna ochrana nie je na 100% a v 16tich ziadna zena nie je pripravena na materstvo. Nie nebola by som s tym ok.

@kinderzwillinge suhlasim, stari si myslia ze mladi este nesexuju a mladi ze stari uz nesexuju....