icon

Nesúhlas s výsledkami prijímačiek

martato
5. máj 2025

Dobrý deň, chcela som sa opýtať, má niekto skúsenosť ? Syn robil prijímačky na strednú školu. Prišli výsledky, že dosiahol z 30bodov len 10. Debatovali sme si synom ,že ako je to možné, keď hovoril,že tie otázky boli veľmi jednoduché a mal to do 10min hotové. Nebolo by nič čudné na tom,keby syn nemal celý čas samé jednotky z matematiky na vysvedčení aj monitor nad 80%. Myslíte,že mám možnosť, právo nahliadnuť do tohto testu ? Po telefonickom hovore mi tvrdia,že stane sa,že sa nezadarí, že to traja kontrolovali ,zapisovali.

Strana
z3
janage
5. máj 2025

No stačí ak syn posunul odpoveďový hárok o 1 otázku, Pozri na FB Zavretá škola, riešili tam niečo podobné po prijimackach na bilingválne a talentové školy

deti95060810
5. máj 2025

dnes boli prijímačky a už máte výsledky?
teoreticky sa môže stať... známy bol na prjímačkách a zabudol že príklady sú aj na druhej strane. v tom strese sa stane kde čo.

pietra
5. máj 2025

áno, máš právo nahliadnuť do testu

breeen
5. máj 2025

Som učiteľka na SŠ a ver tomu, že niektoré decká nenapíšu ani čiarku do testov a povedia, že pohodaaaa lahkeeee

abbey1
5. máj 2025

@martato Áno, bežne školy ponúkajú možnosť nahliadnuť do testov.

lenka_da
5. máj 2025

@martato vsetci sme len ludia, pomylit sa mohol aj syn, aj ucitelky, urcite chod nahliadnut do testu pre pokoj duse

martato
autor
5. máj 2025
@breeen

Som učiteľka na SŠ a ver tomu, že niektoré decká nenapíšu ani čiarku do testov a povedia, že pohodaaaa lahkeeee

@breeen ?? V tomto si dôverujeme so synom ..viem,že si povedal,mama žiaden stres..musím to eliminovať ..a tie testy boli ľahké úplne .. celý čas sa poctivo pripravuje .. má celý čas samé jednotky..zajtra prekonzultujte s vedením školy

koniarova
6. máj 2025
@martato

@breeen ?? V tomto si dôverujeme so synom ..viem,že si povedal,mama žiaden stres..musím to eliminovať ..a tie testy boli ľahké úplne .. celý čas sa poctivo pripravuje .. má celý čas samé jednotky..zajtra prekonzultujte s vedením školy

@martato choď do školy a žiadajú nahliadnuť. Podľa mňa by v tom nemal byť problém.

nevenka
6. máj 2025

@martato no zaujimave, u nas bolo to iste, len syn siel na 8 rocne, teda je piatak a ze mal strasne zle napisany test z matematiky, ale nebol vraj sam, ze dost vela deti testy nespravilo. Manzel tam ma znameho, tak mu volal a pytal sa, ze teda ci nahodou nechodil do nejakej alternativnej skoly, ze nie je zvyknuty na taketo testy.
U nas je to problem, ze ho zaujima xy veci a je roztrzity a neskontroluje si po sebe a pritom povedal, ze to bolo strasne lahke. Tak mi to tiez nedavalo extra zmysel.
Ale ked som pozerala tie testy z minulych rokov, tak pri niektorych som sa aj ja musela riadne pozamyslat. On ma problem, ked ma viacej logickych instrukcii za sebou, tak spanikari niekedy. Rada by som videla ten test a co mal zle, podrobnosti samozrejme nevieme. Ani vysledky.

iwesska
6. máj 2025

Moj syn mi tiez casto povie,ze pisomka bola v pohode lahka a potom je prekvapeny,ze dostane 3. Mat za 10min.hotove prijimacky je nanajvys podozrive. Preco si myslis,ze by prave jemu chceli uskodit? Nahodne si ho vybrali,ci?

lukbe
6. máj 2025

Áno, môžeš si to ísť pozrieť. Na gymnáziu sú často deti, ktoré prišli s jednotkami a tu boli ich jednotky trojky. Môžeš sa pozrieť, kde urobil chyby.

martato
autor
6. máj 2025

tak vyriešené , chýba na strane školy . Namiesto bodov mu napísali poradové číslo do výsledkov testu.

petulig
6. máj 2025

to je des, to ako je toto mozne, traja kontrolovali🙄

pbra40
6. máj 2025
@martato

tak vyriešené , chýba na strane školy . Namiesto bodov mu napísali poradové číslo do výsledkov testu.

@martato no mne to normalne zavadza podvodom. Akokeby to urobili schvalne, aby mali miesta pre niekoho ineho a cakali, ci si to vsimnete

luciq1
6. máj 2025
@martato

@martato tak to ozaj sila...to ako sa môže takáto chyba stať?? Keby to neriešiš tak ho neprijmu?? Sila ...

simsalabim
6. máj 2025
@martato

@martato neskutocne!!! Taky prievan by dom tam urobila! Normalne media zavolat. Ako toto mozu?

lukbe
6. máj 2025

Hmm, asi nedôslednosť. Nemalo by sa to stať, zvyčajne sa to 2x kontroluje. Dobre, že si tam bola.

martato
autor
6. máj 2025
@pbra40

@martato no mne to normalne zavadza podvodom. Akokeby to urobili schvalne, aby mali miesta pre niekoho ineho a cakali, ci si to vsimnete

@pbra40 tiež mi to napadlo ..lebo moc živote sne mali s mužom tiež takú smolu ..aby deti prominentných rodičov prijali ..odniesli sme si to ..len v tej dobe to bolo ťažšie ..dnes sa už nedám

mamina7070
6. máj 2025
@martato

@pbra40 tiež mi to napadlo ..lebo moc živote sne mali s mužom tiež takú smolu ..aby deti prominentných rodičov prijali ..odniesli sme si to ..len v tej dobe to bolo ťažšie ..dnes sa už nedám

@martato dobre si spravila ucitelia nie su neomylny a dufam ze sa vam aspon poriadne ospravedlnili

luciq1
6. máj 2025
@martato

@martato a boli ste tam nakoniec osobne ?

martato
autor
6. máj 2025
@luciq1

@martato a boli ste tam nakoniec osobne ?

@luciq1 volala mi sama zástupkyňa, lebo som sa dopytovala cez telefón. Máme totiž 7mesacne bábo.. Keby neuspejeme ,tak idem osobne. Ozvala som sa slušne, sľúbila,že sa na to pozrú a zavolá. Tak sa moc ospravedlňovala,že nevie ako sa to stalo a že ich to moc mrzí. Nejako som s pokojom,lebo syn by rád išiel na tú druhú školu ,aké toto mu moc nepridalo psychicky, keďže o týždeň ešte ďalšie prijímačky na inú školu.

lenka_da
6. máj 2025
@martato

@luciq1 volala mi sama zástupkyňa, lebo som sa dopytovala cez telefón. Máme totiž 7mesacne bábo.. Keby neuspejeme ,tak idem osobne. Ozvala som sa slušne, sľúbila,že sa na to pozrú a zavolá. Tak sa moc ospravedlňovala,že nevie ako sa to stalo a že ich to moc mrzí. Nejako som s pokojom,lebo syn by rád išiel na tú druhú školu ,aké toto mu moc nepridalo psychicky, keďže o týždeň ešte ďalšie prijímačky na inú školu.

@martato oplatilo sa ozvat, gratulujem a drzim palce, aby mu vysla ta vysnivana skola 🙂 Ked uz nic ine, nech ma syn ponaucenie, ze oplati sa bojovat za seba ;)

janage
6. máj 2025
@martato

@martato v tej skupine Zavretá škola bol tuším aj taky pripad ako vás spomenutý a ešte taký, keď omylom miesto priklad 71 zapísali 17.
Je super, ze ste to rýchlo a slušne vyriešili. Práve by som syna povzbudila, že sa nemá čoho báť, lebo keby došlo k omylu, dá sa to skontrolovať.
Škola pochybila, po upozorneni chybu priznala aj sa ospravedlnila. Všetci sme omylni a v dnešnej dobe, keď je tendencia hneď všetko medializovat, neverím, že by toto urobili naschvál.
Skôr je to ponaučenie, že všetci sme omylni a áno zažila som už, že 100x sa kontrolovalo a sa prehliadlo niečo.
Tieto chyby vznikajú ak je veľa a nárazovo a hlavne rýchlo rýchlo. Verím, že škola sa poučila a miesto rýchleho vypustenie výsledkov si to radšej ešte raz skontrolujú.
Senátorov držím palce na ďalších prijimackach

janage
6. máj 2025

*synatorovi

betulinka1
6. máj 2025

@martato vam uz dali vysledky? Nam povedali, že skor ako 17.5. nebudu a nemame ani volat a ziadat o pocet bodov. Lebo 12.5. bude druha polovica, co bola 5.5. na inej skole a potom este nejake deti, ktoré sa prípadne 12.5. z vaznych dovodov nedostavia, tak im daju nahradny termin 13-14-15.

mantilka
6. máj 2025
@simsalabim

@martato neskutocne!!! Taky prievan by dom tam urobila! Normalne media zavolat. Ako toto mozu?

@simsalabim a potom už nech ani nenastúpuje.

mantilka
6. máj 2025

To je poriadny prúser. Ešteže ste to nenechali. Vďaka nim by mohol mať spackany život. Gratulujem!

mantilka
6. máj 2025

Teraz čítam, že ide ešte na inú školu na prijímačky...držím palce.

marcellka32
6. máj 2025

Kľudne sem napíš názov školy a mesto, lebo toto ma vyslovene nasralo.....toto sa nemá stávať, a taký bordel by som tam urobila, zavolala aj Markízu....jedna sa o tvoje dieťa...nech majú trošku prievan tam

luxus10
6. máj 2025
@marcellka32

Kľudne sem napíš názov školy a mesto, lebo toto ma vyslovene nasralo.....toto sa nemá stávať, a taký bordel by som tam urobila, zavolala aj Markízu....jedna sa o tvoje dieťa...nech majú trošku prievan tam

@marcellka32 ano a potom ho tam da do skoly...🙂

Strana
z3