Nevzala som si prezuvky na školskú súťaž
Dobrý deň, chodím na 4-ročné gymnázium, pred prázdninami som bola na jednej tímovej dejepisnej súťaži. Ja, jedna spolužiačka a jeden spolužiak. Pre potreby priestoru sa to konalo v jednej základnej škole v telocvični, zhodou okolností v tej, kde chodil ten spolužiak. Povedal, že nech si zoberieme prezúvky, že tam sa pomerne prísne kontrolujú. Ale ja som na to nejako pozabudla, a ani som tomu nedávala nejakú váhu, učiteľka nám to nepovedala. A ani nemala ako, lebo čo sme o tej súťaži vedeli, bolo len kde a kedy sa koná a čoho sa týka, nič viac. Až cestou som si na to spomenula, keď spolužiačka hovorila, že si zobrala papuče. Ja nie. Ja som išla bez nich. Keď sme tam prišli, tak hneď bola registrácia a pravdepodobne učiteľka tej školy nás poprosila aby sme sa prezuli a veci si odložili do šatne pri vchode. Moji spolužiaci sa začali prezúvať, ja som sa dotyčnej pani slušne ospravedlnila, že nemám, nevedela som, že či môžem ísť výnimočne v teniskách. Ona mi povedala, že to nie je jej problém, že ona môže pustiť do školy len prezutých a tak.... že sa mám vyzuť a byť v ponožkách. Chcela som aspoň, že by som k telocvični prešla v teniskách a tam by som sa vyzula do ponožiek. Chcela som to hlavne preto lebo som mala na sebe úplne nové šedé ponožky a z vlastných skúseností viem, že čistota školských chodieb je veľmi slabá. Ale neuspela som, neostalo mi nič iné ako sa vyzuť a stráviť deň v ponožkách. Úprimne som bola celkom prekvapená, že to mali takto zle zorganizované, že som v podstate nemala vedieť odkiaľ, že si mám zobrať prezúvky. Keby nám to povedali, že si máme zobrať prezúvky, a ja si ich zabudnem, tak nepoviem ani slovo a pri vstupe idem hneď do ponožiek, lebo by to bola len moja chyba a zaslúžený trest. Ale takto si myslím, že je to celkom nespravodlivé. Zaujíma ma váš názor na moju skúsenosť a či som bola spravodlivo potrestaná.
Tak pre mna by bol toto mega problem a radsej by som odisla...nemala som info nie mojou chybou. V ponozkach by som tam urcite nebola. Zapal mechura ako vysity!
Ďalšia z kráľovského rodu...No prosím pekne, nedostala si oficiálne listom oznámené, že si máš vziať prezúvky? aká nehoráznosť...🤣🤣🤣
Pozri, povedal ti ten chalan, že je to tam prísne kntrolované? povedal, mali tvoji spolužiaci prezúvky? mali....takže ty si sa na to vykašlala, zabudla si a teraz ti ide o nejaký princíp? o aký prosím ťa?
Nahnevaná buď sama na seba a nie na iných...
@dominika_2008 ja len tolko, ze ak sa naucis neriesit nepodstatne somariny, tak si v zivote usetris vela zbytocnych starosti. Nemala si prezuvky, no a co, stane sa, tak si bola v ponozkach. Nikto si to pamatat nebude, na sutazi to nic nezmeni, pokial tam nebolo desne zima tak to tvoj zivot nijako neovplyvni.
@dominika_2008 píšeš, že si o tom vedela, iba zabudla. Hľadať teda pricinu problému inde mi pride zvláštne. Nabudúce si snáď dáš na to lepsi pozor. To, že si bola v ponožkách vnimas ako trest, ja ako riešenie problemu pre danú školu, ktorá chce dodržiavať pravidla a udržiavať čistotu. Chcela si len prejsť v teniskách ku šatni kvôli novým ponozkam. Zial ani nove ponožky nepriniesli výnimku z ich ustanovených pravidiel.
@nika23t no u nás na škole je to bežná prax, v teniskách nas nepustia, musíme mať prezuvky ale sa musíme vyzuť
@dadis ten chalan tam chodil na tu školu a pamätal si pravidlá a myslel že sa nezmenili
@dominika_2008 uplne normálna vec....nemáš prezúvky a tam kde sa to vyžaduje si v ponožkách....akože v čom to bolo zle zorganizované? prečo si myslíš že si bola potrestaná? ani ak ideš k niekomu na návštevu sa tam nevyzuješ? ak nemajú náhradné papuče tiež si tam vyzutá len v ponožkách....vzhľadom k tomu že sa tam prezúvalo to bola uplne normálna vec že ťa požadali aby si bola vyzutá....
@dominika_2008 Bolo ti to povedane, brala si to na lahku vahu..stava sa. Nic hrozne sa nestalo, predsa
dost sa tu cudujem z laxneho pristupu vacsiny...za toto je zodpovedny pedagog...dieta sa nema co riadit pokynmi spoluziaka!
@gelifil ano mal jej to oznámiť jej učiteľ..otázne je, či o tom aj on vedel, ale aj on je človek čo môže zabudnúť na takú banalitu....chápala by som rozhorčenie dievčaťa ak by ju do školy nevpustili, ale mohla ostať, len bola vyzutá v ponožkách.....hádam jej z krásy neubudlo...ale ak s tým nebola stotožnená, mohla odísť....zase nerobme z komára somára....dievča ak sa bálo že nachladne , mala o tom povedať pedagógovi tam a odísť....svet by sa nezboril....toto je taká hlúposť ako ak sa niekto bude sťažovať a cítiť ukrivdený že v reštaurácii mu dali plný pohár ale nebolo načapované po risku....dievča zjavne nechodí na prvý stupeň, čiže by sa mala vedieť ohlásiť na mieste pokiaľ sa jej niečo nepozdáva alebo odísť a neriešiť hlúposti....predpokladá že aj u nich v škole ak nemá prezúvky sedí v ponožkách...
@bielasovicka spolužiak to vedel len preto, že tam chodil na tú školu a spolužiačka mala prezuvky lebo ho posluchla a vzala si prezuvky z domu a ostatným súťažiacim to pravdepodobne kázali ich učitelia
@gelifil bola som v škole v ponožkách už veľakrát a vždy som to prežila
@earlgrey ide mi o to keď chceli aby sme boli prezutí, tak nám to mali oznámiť organizátori vopred
@dominika_2008 Sama píšeš, že väčšina prezúvky mala, takže organizátor zrejme oznámil na vašu školu. Učiteľka, ktorá vás posielala, vám to mala povedať. To naozaj nebude chyba organizátora.
@tiika je to riešenie problému, ale podľa mňa aj trest za to že nemám prezuvky tak musím chodiť v ponožkách tam, kde drvivá väčšina žiakov v prezuvkach a učitelia v topánkach. Študentovi to môže prísť ponižujúce, podľa vás nie?
@mogaa ale musíte uznať, že podlaha u niekoho doma je oveľa čistejšia ako v škole
@mogaa potrestaná som bola lebo som nemala prezuvky a trestom bolo to že som bola v ponožkách
@dominika_2008 Ešte raz: Prezúvky si nemala, lebo si si ich zabudla. - Potrestala si sa sama.
Píšeš, že spolužiaci sa začali prezúvať, z toho je jasné, že o tom tiež vedeli a prezúvky si nezabudli.
Prepáč, ale nerozumiem čo na tom ešte riešiš
@patka06 s najväčšou pravdepodobnosťou to bolo tak, že im prezuvky kázali doniesť učitelia vediac že budú potrebné
@dominika_2008 Podla mna mohli prizmurit oci. Ine je,ze ziaci ich skoly sa musia prezuvat,ale ak ide niekto na sutaz,je to nedostojne,aby tam bol clovek v ponozkach. Ani rodicia sa neprezuvaju,ked idu na rodicovske. Uz sa stalo,netrap sa tym a nabuduce si zoberies prezuvky.
@patka06 oni nevedeli, len si mysleli že ich bude treba
@dominika_2008 Zrejme majú už skúsenosti a predvídali
V stredu si to v škole vyrieš s učiteľkou, povedz jej, že si bola v ponožkách a všetko ostatní, čo si tu napísala
@marca12 ale zas keby prižmurili oči, tak by všetci čo si doniesli prezuvky by mohli cítiť, že zbytočne sa prezuli keď mohli ísť v topánkach
@patka06 áno, opýtam sa v stredu učiteľky
@dominika_2008 organizátor by take niečo mal určite oznámiť v zaujme všetkých. Pokial sa tak nestane z jeho strany či zo strany učiteľky je na mieste nejaké ospravedlnenie.
Ako sa však bude taká situácia riešiť zavisi opäť na rozhodnutí a prioritách toho organizátora. V tejto situacii evidentne uprednostnil čistotu (a možné budúce situácie) pred komfortom. - Hypotéza: Pokial si niekto neprinesie prezývky, môže ísť v topánkach… Koľko študentov to nabudúce bude ignorovať? Koľko pokial toto nedovolí?
Trest je vtedy pokial nesuvisi so situáciou, chce zámerne poškodiť, ponížiť druhého vo väčšej miere než je nevyhnutná. Inak je to prirodzený dôsledok.
Je možné, že si sa citila potrestaná. Prečo? Z coho to vyplýva, čo považuješ ty za trest? Odpoved hľadaj skôr v sebe.
Rovnako to, preco to bolo pre teba ponižujúce. Ked spravíš chybu, nie si stopercentná a ostatní to vidia, cítiš sa menejcenne, súvisí to nejak s tvojou sebahodnotu? Nevnímáš, ze chyby sú prirodzenou súčasťou života, ze na nich sa vela naučíme, vďaka ním i rastieme, ze ich nemusime vnímať nevyhnutne negatívne?
Alebo považuješ za ponižujúce, ze ľudia nie sú ochotní zmeniť svoj postoj, pravidlo kvôli tebe, tvojmu pohodliu, či z iného dôvodu?
Ale ty si vedela, že ich treba, veď ti to ten chalan vravel...🤷♀️ iné by bolo, kebyže o tom vôbec nevieš a je jedno, kto ti to oznámil...
@dominika_2008 Ja by som rada vedela, či aj pani učiteľka (ktorej problém to nie je) sa po škole prechádza prezutá 😏 Lebo ja sa prezúvam, ale moji kolegovia v drvivej väčšine nie. Pravidlá majú mať logiku. A ak sa kvôli hygiene máme prezúvať, tak všetci. Toto čo predviedla, je presne ten rozdiel medzi učiteľom a učiteľom. Ja by som ťa pustila. Jedno dieťa neprezuté. No nepose.me sa.
Ak si túto informáciu nedostala oficiálne, je to chyba organizátora/vašej učiteľky. V dnešnej dobe edupage, je problém poslať všetkým účastníkom správu s presnými pokynmi? A je problém pre takéto prípady zabezpečiť igelitové návleky pre tých, ktorí zabudli? My sa v tejto našej republike budeme vždy radšej hrať na bezchybných, namiesto toho, aby sme sa naučili veci manažovať, predpokladať, pripraviť na možné scenáre. A je jedno, či ide o školskú súťaž, koncert, krízovú situáciu, pandémiu... Máme sa ešte čo učiť od vyspelejších krajín, ako je napríklad Japonsko, Kórea... V tomto sme niekde na úrovni mañana krajín 😏
Mimochodom, ak to nie je fejkový príspevok, veľká pochvala. Tvoj prejav, gramatika, má hlavu aj pätu. Veľa dospelých má problém sa takto korektne písomne vyjadrovať 😊
@dominika_2008 To je tiez pravda,ale to,ze si tam musela byt v ponozkach sa mi nezda byt spravne.

Tak tvoji spolužiaci vedeli, že si majú doniesť prezuvky, len ty nie? Čudné....