icon

Od koľkých rokov ,,beriete svoje dcéry ako ženy"

11. mar 2025

Ahojte, mam 15 rokov chcela by som si kúpiť podprsenku doteraz som ani jednu nemala vždy len tielko mam takže si budem musieť trochu zvyknúť. No neviem ci si ju ísť sama kúpiť a kde alebo sa popýtať mami. Len u nás doma sa vôbec nerozprávame o takých veciach (napríklad vôbec o menštruácii sme sa nebavili, holit som sa začala nedávno aj keď som sa jej pýtala či sa môžem začať holit tak bola taka ze no ta môžeš ale bolo na jej hlase počuť ze je prekvapená a že by mi to aj radšej zakázala, tak ja neviem ci ma zmysel sa jej pýtať).

kristinka92
11. mar 2025

Ak máš z čoho tak si ju kup. Možno predtým skus ist do obchodu s ochotnou predavačkou, ktorá ta pomera a najde ti vhodnú velkost. Inak pre mlade dievčatá je fajn take H&M napríklad ked už budeš vedieť velkost. Trochu mi príde zvláštne že máš už 15 a mama ti s tým doteraz nepomohla, mne kúpili take tie látkové podprsenky už asi v 8-10rokoch keď si dobre pamätám

kiki68
11. mar 2025

Ved zajdi do napr par typickych znaciek HM, Newyorker , Lindex, Reserved, Skiny a pod a poskusaj nejake veci v ramci podprseniek. Maju aj sportove strihy, tie bez svov, chce to iba skusit a nieco kupit. Ja mam rada tie z HM a Lindexu. Ciste pomer cena/ kvalita a strih. Ked Mama nema odvahu, tak vezmi kamosku

sense
11. mar 2025

Moja bude mať 12r a teda keď prišla že jej vadia chĺpky pod pazuchou ale boli sa žiletky tak sme ich oholili holiacim strojčekom síce to nemala úplne do hladka ale aspoň ju nič nesvrbelo a jej to stačilo nakoľko má chĺpky jemne a bledunke. Takisto keď sa pýtala na podprsenku tak sme šli do obchodu a vyskúšali samozrejme adekvátne veku a prišla na to že jej to vadí rovnako ako lambada ..
Určite sa jej spytaj.

nika23t
11. mar 2025

Mám 15 ročnú dcéru, síce ju ešte neberiem ako ženu, stále ju mám pod určitou kontrolou, ale máme veľmi otvorený vzťah a rozprávame sa úplne o všetkom. Tiež ako mama niektoré témy beriem inak, o niečom sa mi ťažšie rozpráva, ale prekonám sa a snažím sa byť najviac otvorená, ako sa dá. Používa žiletku, spodné prádlo si vyberá sama, ale sa jej páči. Ak mám výhrady, poviem a nájdeme strednú cestu (napr tangá nohavičky). Skús ísť aj Ty na mamu postupne, pomaly,snáď sa otvorí časom. Prajem Ti to, je to veľmi dôležité. Pýtaj sa a nechaj ju, nech odpovedá svojim spôsobom. Ja som mala s mamou vzťah o ničom, pre moje dcéry chcem urobiť maximum a byť tu pre ne vždy. Možno aj Tvoja mama nemala príklad doma, tak si len musí zvyknúť na to, že dospievas.

lucia13022023
11. mar 2025

Ak dostávaš vreckové, či máš nejaké peniaze, chod do hm a kúp si podprsenku. Nemusíš o tom nikomu nehovoriť. Máš 15, nie 5.
Ja si pamätám, že som nijak veľkolepo nič mame nehovorila, aj keď sme mali a mame super otvorený vzťah. Proste niektoré veci prišli s vekom.

karin902
11. mar 2025

Ahoj ja som vyrastala s otcom viem aké to je ja som to mala iné skús si zobrať kamošku alebo tetu tvoju alebo krsnu alebo sama a popros predavačku sú milé a ochotne e pomoc trežim palce

ghoul_
11. mar 2025

Kúp si ju sama, prípadne ti môže pomôcť s výberom kamarátka/predavačka ( je tiež žena ) atď...

belllinka
11. mar 2025

@kristinka92 co je na tom zvlastne? Nie kazde dievca ma v osmich rokoch prsia, naco by jej vtedy boli latkove podprdy?

fairyy
11. mar 2025

asi by som.jej to povedala na tvojom.mieste a uz jedno aka by prisla reakcia by som si podprsenku kupila ...povedala by som jej to dopredu len preto, ze predpokladam.aj u vas periete veci naraz nie kazdy sam... cize minimalne ked bude davat prat ju uvidi a aby to nevyvolalo zvlastnu reakciu

fairyy
11. mar 2025

@belllinka moja chcela napriklad lebo sa hanbila prezliekat na telesnu 🤷

domkakvet
11. mar 2025

Opytaj sa jej, bude to lepsie ako keby si ju mala potom niekde skryvat.

kavasmliekom
11. mar 2025

Dosť smutné, že vaši nemajú záujem. Choď za mamou a povedz jej, že chceš ísť na nákupy, nemusí ísť s tebou.. Ale peniaze by ti dat mohla. 😄

zobaka
11. mar 2025

to mi je luto aky mas vztah s mamou, davno ti mala nejaku kupit, tielko len v takom veku? ja som mala svoj prvy vztah v 15 rokoch, cize podpsrenka, ziletky vsetko fungovalo, nohy som si prvy krat oholila asi v 12 rokoch, sama, ked mama zistila, akurat sa kupili dalsie ziletky, make up, parfemy mi kupovala sama, ostatne uz potom ja aj z brigady

januska12323
11. mar 2025

@fairyy akú zvláštnu reakciu by mala vyvolať podprsenka u 15 ročného dievčaťa? Na mieste matky by som sa hanbila, že mňa nenapadlo ísť s ňou do obchodu.
Autorka ak máš peniaze choď si kúpiť sama alebo s kamoškou, nepotrebuješ na to povolenie od mami.

fairyy
11. mar 2025

@januska12323 kedze uz mala jej mama zvlastnu reakciu, ked sa chcela zacat holit pride urcite aj dalsia zvlastna... bohuzial su aj take matky... ja tymto zenam.tiez nerozumiem, a teda nechapem preco vobec sa pozastavuju nad niecim takym...moja dcera sa holi od desiatich rokov a latkove podprsenky ma od prvej triedy ....

estellas
11. mar 2025

Ja by som si kúpila normálne sama, to je úplne normálna vec časť oblečenia. Nevidím na tom nič poburujúce.

lenkakravcova
11. mar 2025

Myslím že to budem brať tak, ako to je. Od kedy má dievča menštruáciu, tak je z nej žena. 🙂
A k podprsenke: keď ti ju treba, tak treba. Nebude na nič dobré, keď budeš chodiť bez nej. Vyzerá to divne, môže to aj zaťažovať chrbticu. A keď ti ju netreba, že máš prsia menšie než A, tak aj tak sa už v 15r hodí prekryť si bradavky, čiže aspoň nejakú lambadu alebo športovú kľudne.

jajanka31
11. mar 2025

Na inter ete su navody ako sa zmerat a aku podprsenku si vybrat podla tobo aj na co ju chces.. aj rozne obchody ako astratex tam ti vyhodi cislo velkost.. nemusis od nich nic kupit ale budes vediet cca velkost. A budes v obchode menej skusat..ale poriadne vyskusaj nehanbi sa je to uplne normalna vec. Vyskusaj a ak je blba tak zober inu. Budes ju nosit kazdy den.. kup si bielu ciernu alebo telovu.. podla toho kolko mas penazi a ake mas hlavne oblecenie.. ak nosis vsetko tmave tak bielu nekupuj.. kazdopadne ak mas viac penazi mozes kupit aj cez internet a doma v klude vyskusat ak bude zla vratis do 14 dni a oni ti vratia peniaze.. niekto preplaca aj postu napriklad spominany astratex ale oni maju urcite drahsie ako kik pepco hm a ine tieto znacky..

kristinka92
11. mar 2025

@belllinka naco? tak teraz všetky ženy čo majú malé prsia, naco nosia podprsenky…. je dievča. je normálne jej kúpiť latkovu, keď je malé dievcatko a je jedno keď tam aj nič nemá. jednoducho si chcú hornú časť niecim zakryť? lebo sa napríklad na telesnej prezlieka, lebo zafuka vietor a nemusí byt terčom posmechu dospievajucich chlapcov, dievcat keď sa postavia bradavky napríklad…je to citlivá vec pre dospievajúce deti a argument, že tam nič nema je kravina..

riyadh
11. mar 2025

Moja dcerka ma 12,debata o tychto veci ach uz prebehla skor. Spolu sme vyberali 1vu podprsenku, spolu kupujeme hygienicke potreby, dovolila som sa jej holit cca od 10,11 ziletky.zatial klop klop ma vomne doveru, momentalne preberame "prvu lasku".

belllinka
12. mar 2025

@kristinka92 ziadna dcerina kamoska, co nemala prsia, nenosila podprdy. A hlavne malym dievcatam pred pubertou nestoja bradavky ako dospelej zene v zime.

stvura
12. mar 2025

fuha, v 15tke sa nieco take spytat? Tvoja mama je asi "mimozemstan", ja uz mam veci prebrate aj s svojimi chalanmi aj s dcerou...normalne podprdy kupujeme od minuleho roka (od jej 13tky) kedy jej podrastli prsia, dovtedy len sportove nosila. Ako mama ju mam "v oku" takze viem kupit aj bez nej 🙂, fakt sme nic nemerali 🙂. Pozri klasicke obchody, ak mas normalnu S postavu tak skusaj velkost od 75 do 90max a kosicky A, B. Jedine ak si vyvinutejsia tak nieco vacsie ale kedze sa az teraz na taketo veci pytas tak asi to nebude ten pripad.

stvura
12. mar 2025

@belllinka no su dva typy dievcat teraz, bud velmi ploche alebo fakt vyvinutejsie - a tych je v podstate viac. Kocky teraz nenosia podprdy preto zeby ich potrebovali ale ze chcu mat peknu postavu, chcu aby bolo vidiet ze ju maju (kriklave, presvitajuce ramienka, vsetko je in).

dadis
12. mar 2025

Mojej dcere, ked zacali len trosicku rast prsia led mala 11, tak som ju sama od seba vzala na nakupy podprseniek pre dievcata (lambady, ci ako sa to vola). Kupila som jej rovno dve sady, aby mala aj u otca, vtedy bola v striedavej, aby to nemusela riesit s nim. Prvu normalnu podprsenku si uz potom sama vypytala, kupujeme doteraz v tezenis

cukroska
12. mar 2025

My sme si to všetko prešli doma len rozdiel, že mám 15.ročného chalana 😅 Tiež sme už dávno riešili holenie a podobné mužské záležitosti.Mame chvalabohu dobrý vzťah. A čo nepreberie s nami tak nato má kamošov.

julia_romeo
13. mar 2025

Nie, nechod do HM, nechod ani do Newyorker , Lindex, Reserved, Skiny atd. A nemeraj sa ani podla roznych navodov cez internet a nekupuj si tak podprsenky. A nie, nekupuj si ani cropp topy, lambady a vsetko co ti tu vyssie radia. Je to kardinalna blbost a mozes si tak viac ublizit ako pomoct. Ak nemas s podprsenkou ziadne skusenosti, chod tam, kde ti dokaze odborne vyskoleny personal pomoct. A to ti dokazu len na brafittingu v Attractive. Ak zacnes od mladeho veku nosit zle podprsenky, moze sa to s tebou tahat cely zivot. Vyber dobrej a dokonalej sediacej podprsenky je velmi dolezity nielen pre zdravie, ale aj celkovo pre pohodlie a tvar prsnikov vo vyssom veku a pre sebavedomie. Podprsenka totiz nie je o prekryvani prs, ako tu viacere pisu. Podprsenka je zdravotna pomocka, ktorej nakup a vyber patri jednoznacne do ruk odbornikov. Takze radsej sa nad tym zamysli, nekupuj to hocikde zbrklo len preto, ze to chces, ale kupuj to niekde, kde ti dokazu pomoct (a to v HMku, Newyorkeri , Lindexe, Reservede) rozhodne nedokazu, pretoze tam tie predavacky o podprsenkach vobec nic nevedia a navyse, je to lacny a nekvalitny fast fashion...