Prečo ma odsudzujú za túžbu odísť do zahraničia?
Ahojte mám 15 rokov a často keď sa ma ľudia pýtajú ako si predstavujem moju budúcnosť sny atď tak vždy keď poviem, že by som chcela ísť do zahraničia tak ma odsudzujú. Odhovárajú od toho, hovoria, že tu na slovensku nebude mať kto robiť a take veci. Ale veď je to moje rozhodnutie. Viem, že na začiatku bude ťažšie z tade odísť hlavne kvôli rodine ale som rozhodnutá, že chcem isť preč a aj sami rodičia mi hovoria nech stade idem. Tak prečo ma cudzí ľudia odsudzujú? (Cudzích myslím ako napríklad učiteľov zo školy, niektorých sesedou ale aj niektory z rodiny)
Lebo ľudia musia mať vždy názor na všetko, stále musia rozmýšľať negatívne, stále musia do všetkého strkať nos. Čím skôr sa naučíš - jedným uchom dnu druhým von - tým lepšie pre teba
Mňa to nikdy nezaujímalo čo si myslia ostatní 😀 zbalila som si saky paky a išla 😊 neskúsiš nevieš 🤷♀️
Moja zlatá, dám ti jednú dobrú radu so života, ktorú keby som vedela v tvojom veku a riadila sa ňou, život by bol ľahší - Nehovor iným o svojich plánoch, proste ich uskutočni, im to len oznám, keď už bude finálne rozhodnuté.
Všeobecne, niektorí ľudia majú extrémnu potrebu sa do všetkého starať, riešiť cudzie životy a závidieť, ak má sused o krajec chleba viac, aj keby bol plesnivý. Takže aj keby si povedala, že chces zostať tu, našli by sa takí, ktorí by prekrúcali očami.
Motívy sú rôzne, závisť, že by si sa tam mala lepšie, je jedným z nich. Ale úprimne, na Slovensku je to už tak zlé, že sa asi fakt boja, čo bude, ak väčšina mladých pobalí švestky.
V zásade - ži si svoj život, riaď sa svojimi víziami a ostatných (cudzich), ktorí majú dokonalý návod na tvoj život, nerieš.
Dakujem vam teta za nazor. Asi tolko k tomu...
@anonym_autor ja teda neviem, ale v 15 rokoch sa ma na toto okrem rodičov nikto nepýtal. A keby aj, odpoviem, že ešte neviem. Zapamätaj si, že nie si povinná s okolím rozoberať svoje plány a čím menej okolie o tebe vie, tým lepšie
@anonym_autor keď bude príležitosť len utekaj,pekne sa zapracuj a za pár rokov vieš mať našetrené na vlastné bývanie
Pozor na hospodárenie,aj si užiť,najmä odkladať
Poženiem aj ja syna 😁
Nerieš čo si kto myslí,ale pripravuje sa na splnenie svojich plánov. Uč sa jazyk, to každopádne. Skúšaj kadejaké dobrovoľníctva, ak chces ísť von študovať. Rob čokoľvek, čím zaujmes. Hoci aj šach alebo akvabalerinu alebo matematickú olympiádu, podľa toho na čo máš talent. Hlavne nerieš, čo si myslia cudzí ľudia. A keď ťa to poteší, cudzí človek - ja ti drží palce 😉
Je to o tom ze
oni take rozhodnutie neurobili.
Ludsky mozog ma uzasnu schopnost chranit sameho seba pred vecnym pochybovanim nad svojimi predoslimi rozzhodnutiami tak ze ich automaticky zaradi ako rozhodnutia spravne a tym padom kazdy kto taketo rozhodnutie urobi inak je pomyleny blbecek.....: u teba je to ked povies ze si sa rozhodla odist zo sk niekomu kto tu zostal a uz nikdy neidide.....a detto ked sa rozhodnes nemat deti a povies to niekomu kto ich ma
Kašli na ľudí. Drvivá väčšina ľudí z tadeto odíde. Bude tu len Fico a luzri
v prvom rade sa poriadne uc a odkladaj si financie z brigad ak čsa chces v zahranici uplatnit je dobre tam vystudovat
@anonym_autor Mladá ty sa sústreď na to, aby si vôbec zmaturovala. Ešte si ani na strednú nenastúpila, a už ideš do zahraničia. Mama nech ti pridá trocha práce, evidentne sa cez prázdniny nudíš.
Tiež mi hovorili ,že už len na teba čakajú v zahraničí. Už 11 rokov žijem v Anglicku a vybudovala som si tu kariéru. Nepočúvaj blbé reči. 🙂
@anonym_autor aj ja som mala také spolužiačky na VŠ čo len o zahraničí rozprávali, čo som nikdy nepochopila, mne je dobre na SVK 😊 ale nakoniec aj tak skončili s 2 deťmi žiť tu 😅
@anonym_autor
Kašli na to, čo hovoria ostatní, oni ti nebudú platiť účty. Podľa mňa to máš vymyslené super, odísť do zahraničia bolo jedným z najlepších rozhodnutí v mojom živote. Držím palce!
Europa je jedna velka dedina, ked pojdes smer Rakusko, Nemecko, Cesko, tak si do par hodin doma, keby ides zit s Kosic do Bratislavy, tiez to nie je, ze byvas u rodicov za rohom... nech to nikto tak nedramatizuje.. Na druhej strane v zahranici sa zije velmi podobne ako na Slovensku, kazda krajina ma svoje problemy, svoje "cudne" maniere a zakony, aj ked ano celkova zivotna uroven je miestami vyssia... ale makat treba vsade, vybudovat si novu socialnu siet tiez, usadit sa... my sme 20 rokov v zahranici, teda vlastne tu doma... Slovensko je len taka spomienka z mladosti, obcas si vravim, ze si to aj idealizujem.
Mam male dieta a uz teraz viem ze na 100% musi ist z tohto skorumpovaneho statu kde funguje len balamutenie sprostych ovci s vysledkom ktory vidime... Preto ma netrapi ak bude mat zo SJ 3-4 na vysvedceni. Skor ma trapi aby vedelo AJ pripadne iny svetovy jazyk. Skor nechapem preco na Slovensku zije tolko sprostych ludi ktorych trapia uplne nepodstatne veci( duhova vlakja VW, 2 pohlavia a podobne kraviny)
Ze skolstvo,zdravotnicto,justicia su uplne v rozklade to ludi nezaujima. Ceny mame ako v Nemecku platy najhorsie. A aj tak to hodite hranatemu a jemu podobnym. Vlasni rodica,stari rodcia robia to aby ich deti,vnucata odisli. Keby tu veci fungovali odchadzali by maldy ludia prec???
pretože na Slovensku je to proste tak. Mnohým ľuďom trčí slama z topánok a považujú za divné/nepotrebné/nebezpečné všetko, čo sa nachádza za hranicami ich dediny/mestečka. Nedaj sa nimi odradiť
Hlavne je to Tvoja vec a nenechaj sa odradit, tiez vela ludi robilo dve sezony niekde v AT a uz vedia ake je to tu hrozne a ako zle dopadnes. Vedia houbeles a ich cesta nie je Tvoja. Dolezite je, co chces Ty. Ja mam okolo seba za 16 rokov v AT kopec ludi, co tu nezvladli a budu nadavat na to ake je to tu mizerne a ako je tu zle. Moja feta tu zijem 30 rokov a neznasa Rakusanov, zije v nejakej predstave a na Slovensko tiez nepojde, lebo co by tam vobec robila. Ci to len skusis a vratis sa raz je na Tebe. Kazdy mame ine plany a takto to ma byt proste
@anonym_autor Tak ja som napríklad pre teba tiež cudzí človek a ja ťa v tomto rozhodnutí maximálne podporujem a želám ti, nech sa ti tam darí. Tu na Slovensku to ide od zlého k horšiemu, byť mladá a bez záväzkov, idem preč tiež.
@anonym_autor ja ti fandím. Pracuj na svojich snoch. Moja dcéra chce ísť tiež do zahraničia.. podporujem ju v Tom. Fandím jej, mám iba ju. Ak bude treba, predám dom a odstahujem sa za ňou.
Nechápem prečo ťa odsudzuju za také normálne a rozumné rozhodnutie. Na Slovensku nás nič dobré nečaká.
Nechápem prečo ťa odsudzuju za také normálne a rozumné rozhodnutie. Na Slovensku nás nič dobré nečaká.
@7miriam77 a kde nieco dobre caka? v usa, kde zaplatis za jednu operaciu viac ako za auto?
@anonym_autor sa mozes na nich vysrať sak ked, chces chod
@anonym_autor kasli na to co ini hovoria a urob podla seba. Rodicia ta podrzali, tak co?
@malinkajozka ja som žila v španielsku tiež na Costa Blance, žila som aj v Holandsku pár rokov, v Írsku, Grécku...skoro 20 rokov som pracovala kade-tade po svete, ale tak musím povedať, že všade bolo super....teraz posledných 10 rokov už chodím len na dovolenky, keďže mám dcérku, no všade životná úroveň stúpa....len u nás klesá. Je to citeľné

@anonym_autor Každý sa na to pozerá inak. Keď ťa rodičia v tom podporujú a chceš ísť, tak utekaj odtiaľto.