Prečo sa známky siedmakov zhoršujú?
Či to len moje dieťa? Leniva, drzá, odvrava, guli očami, nechce sa jej učiť, v piatok štvorka z geografie, je to jediná známka z toho predmetu, z dvoch predmetov jej vychádzajú takmer trojky. Dohováram jej, že musí zabrať, aby sa dostala na strednú školu, manuálne zručná nie je vôbec, aby šla na uvnovku, tak som chcela, aby sla samozrejme na strednú, prípadne vysokú potom, ale s takýmito známkami? Ja už som z nej na prášky, pekne dohováram, pokricim, všetko má na háku. Je jej to jedno. To ju nám fakt ešte v siedmej triede denno denne skúšať? Či ako to riešite vy, čo máte podobne problémy?
@zojazoja a kedy si potom "dostala rozum"? Bojím sa, aby nejaká také zle známky, kde potom pôjde na strednú? A mne už sa fakt nechce ju každý deň skúšať...
Pekný večer,ako.keby ste písala o mojej...to isté z jedničkarky čistej sme na 4 kach ,my sme s mužom už zúfalí 😭 tento víkend ju skúšam už a všetko kontrolujem ako malému dieťaťu,ja čakám kedy ma predvolanie do školy,že čo sa deje...a už mi volala aj triedna,že sa sťažujú učitelia že je drzá neviem kde to do nej vošlo...je to posledný mesiac...samozrejme keď dohovoráme stále aj tak sme zlí
V tomto veku čím viac nátlaku od rodičov som mala tým som bola horšia 😒😀 pritvrd ale efektívne nesmieš ju demotivovať
Neblaznite známky nie sú všetko , sú deti čo sa snažia a nejde im to a potom lajdácky proste ak je lajdácky tak jej zákaz co ma rada pokiaľ si neopraví známky a vermi pomôže to a teraz záleží na akú školu ju dáš a dôležité sú známky koncoročné v osmičke a pól ročne v Devíne a monitor ja mám dveru čo jej učenie nejde , nie že by sa naučila , ale poodtrhávalo ma problém učí sa na štvorky a prekvapila ma monitor z matematiky napísala na 43 percent a slovenčinu na 63 percent učitelia ju pochválili a vermi verím , že sa dostane na strednú školu
Dnes sa dostanú aj 3-ri na strednú školu a následne aj 4-ri na vysokú ako napr. bývalá dcérina spolužiačka. A inak ja mám doma so sedmičkou ešte horšie, ak nechcem, aby mala na vysvedčení 4-ky, tak nielen, že ju skúšam, ale sa s ňou učím ako s malým deckom a už sa mi fakt koľko razy nechce, keď prídem z roboty domov. No doteraz aspoň mala snahu a posledný 1/2 roka ešte aj odvráva a je drzá.
Toto je aj u nás. Tie štvorky má úplne ničia 😢
Vraj je 7. ročník najhorší. Tak už túžobne očakávam september nech je ôsmačka...
No ano, nasmu sa akosi nedarilo v tom siedmom rocniku. Predtym sa ucieval s babkou, ale ako siedmak to uz odmietal a ano, aj si zhorsil prospech, bolo to ako na hojdacke s tymi znamkami. Tiez sa nechce ucit, ale on ma sluchovu pamat, cize ak na hodinach dava pozor, uz sa velmi ucit nemusi. Teraz ma znamky dobre, len obcas sa pritrafi horsia znamka, no tu sa snazi si vzdy opravit. Ale aj tak mam pocit, ze sa strasne malo uci..
Tiez nema predstavu, na aku skolu by siel, manualne tiez nie je zrucny, najradsej by zarabal nejak lahko cez internet... Takze je to tazke....
A dcera je sice este mladsia, bojim sa ale 7.rocnika, lebo ona sa zas aj dost uci, no akosi jej to aj tak nejde. Aj ju preskusam, doma vie, v skole nie. Aj sa s nou ucim, ale dlho to trva, nez si to zapamata. Ta ma zas nejaky iny problem...
Pretoze nástup puberty. Sedmicka je najhorsi ročník. Obvykle sa to zlepší v druhom polroku osmičky.
Ahoj a neskúšali ste smartbooks? Ak sa to zakupi cez školu cena je 15e na rok, čo je cca 1 a niečo na mesiac. Sú tam všetky predmety. Tebe raz týždenne príde mail, že koľko sa dieťa učilo. Ak je niečo zle, rovno je vysvetlenie ako a prečo to má byť inak. A je to cez mobil alebo PC čo môže zatraktívniť prípravu. Skús pozrieť Autori hovoria o pol hodine denne a zlepšení známky, samozrejme aj vedomostí.
Môžete sa na začiatku zamerať na jeden predmet a tomu venovať 5 -10min. denne
https://www.smartbooks.sk/
Áno, 7.ročník býva takým nástupom puberty, celé vyučovanie sa len rehocú, predbiehajú sa, kto bude vtipnejsi, škola je absolútne nezaujímavá .
@ninka2018 no presne, ja som na ňu sama, učila som sa s ňou do 4 ročníka aby mala základy, potom už sama, mala 1-2, tsk ako super a teraz totálne na háku, môžem jej vziať mobil, ona si bude kresliť, čítať, somariny robiť a učiť sa len aby bolo. Keď ju idem skúšať, polovicu veci si povymysla, doplní úplne zle...na polroku mala jednu trojku z matiky, to som rozdychavala a teraz kľudne 4, z diktátu 5. Kde sa moja mama ešte do siedmackou učila, mala ďalšie tri deti, asi by ju piclo z toho... Ona aj keď sa naučí, tak na najbližšiu hodinu dve a potom to vypustí z hlavy
@andrejka1974 no ako napíše monitor keď bude mať trojky štvorky? Asi tiež tak. Kde sa potom dostane? Zručná nie je, takže ucnovka nepripadá do úvahy...proste nejde o znamky alebo to že to tym pádom nevie a ako chce urobiť prijímačky?
@tulipanik12
@valikadzm bože žienky mne sa už do toho tak nechce, lebo presne ešte keby ju len skúšať mám, ale odvrava, vyjednáva, tyran ju, mucim ju, ničím jej život a podobne sprostosti, pritom veď mne ide o jej dobro. V triede má horšie spolužiačky, čo matky s nimi snáď v živote úlohu nenapísali a pomaly ešte tie sa idú lepšie učiť,ak to takto pôjde ďalej...
@siska53 no moja dcéra sa je schopná za polhodinu naučiť aj s úlohami a tak to aj vyzerá. Potom poviem idem ťa skúšať, tak pol hodiny rev, vyjednávanie, oduvanie, a nakoniec, že tak ide si to zopakovať a iná sa to len vtedy začne učiť...
@barka1 v druhom polroku osmičky? Myslíš známky či správanie? Mňa dovtedy odvezú snáď
..
@janage prvý krát počujem, idem si to prečítať. Ďakujem. Len jej keby sa chcelo. Nechce sa jej nič. A to ani nehovorím, že doma nič nechce pomáhať, stokrát všetko hovoriť, pripomínať, nič nepomôže sama od seba, riad neutrety nevidí, umyť si po sebe načo, veď je tu matka..keby bola aspoň v tomto zlatíčko. ze pomáha. Ale nič. Ani poslúchať, ani pomáhať, ani sa učiť.
Oboje. Trochu im docvakne, že situacia začína byť vážna. Ukludnia sa.
@barka1 no my sme 4 súrodenci a nepamätám si, že by bol problém s učením. Všetci sme sa učili na 1-2 bez toho, aby nám to rodičia museli pripomínať... A keby dohovoria raz dva razy, tak pekne poslúchame a nie že ja si idem dušu vypľuť a výsledok žiadny 😭😭😭
Ja si pamätám, že v cca tomto veku som zaviedla doma pravidlo, že ak mali priemer nad nejaký dohodnutý, tak bol trest - staršia prišla o knihy, mladšia o hry. A išla som po tom tvrdo a áno, aj som ich skúšala, keď bolo treba. Mladšia sa nehrala takmer 4 mesiace, aj cez Vianoce - v októbri mala z F 3 trojky, nakoniec to vytiahla na polroka na 1. Ale bol to boj. Nám toto fungovalo celý druhý stupeň na ZŠ u oboch.
@k_a_j_k_a ja už tiež som jej včera povedala, že beriem aj knižky, kým sa nenaučí... Ona rada číta, čo je super, aj ju v Tom podporujem, ale ona prečíta knihu aj za tri štyri dni, no o to viac by sa mohla venovať uceniu...
Nie, známky sa nezhoršili občas horšia známka ale na vysvedčení max 3-4 dvojky. Odvrávanie a guľanir očami áno. Monitor z mat na 86 sjl 92 príjmačky na gymko 4 a6 najlepšie . Mám dve čo boli pred pár rokmi 7mačky
To je dnesna generacia deti. Funguju úplne inak než my, respekt ku komukolvek je minimálny. Je to výchovou, ktora je omnoho volnejsia než kedysi. Problém maju aj rodičia deti, ktoré boli vychované respaktujuco a neviemako.
Vidím do toho, učím na 2.st ZŠ.
@barka1 ach je to fakt ťažké...a to mám len jedno dieťa, keby som mala štyri,tak to asi nezvládnem...
@barka1 a v škole má správanie ako jedna z mála dievčat dobre... A doma si to asi kompenzuje. A čo mi hovorí, čo si deti dovolia k učiteľom, tak ti je fakt neskutočne ako im skáču po hlave...
U nás je pravidlo ak donesie 4 (máme opačnú stupnicu najlepšia je 6) tak beriem telefón a dostane až keď si známky opraví a plus ju budem skúšať. Obzvlášť ak takú známu donesie preto že sa flaka a nie preto že sú veci na ktoré nemá bunky. Známky síce nie sú všetko ale vzhľadom na rozdelenie u nás podľa známok sú nutné, pretože ľahšie si nájde Ausbildung a aj možnosti má väčšie so sek A alebo sek B ako zo sek C.
Neboj dostane sa niekam vždy sa nájde nejaká škola ja som moje deti dávala na strednú školu a bez problémov sa dostali kam chceli a to boli trojkari a teraz som našu dcéru dala na takentobky na športovú školu a sbs a zároveň buď kynológia alebo kaderníctvo a sú to maturitné školy žiadna učňovka a to ma trojky štvorky s trojkami nie je problém sa dostať na rôzne školy okrem gymnázií
To isté u nás, staršia miluje knihy. Preto som u nej brala knihy. Stačila jedna vec, čo majú rady. A pravdaže obmedzený telefón. Ten beriem aj teraz, keď je na SŠ ak treba. V prípade potreby (ale to už sa nám stáva veľmi zriedka) ide potom postupne aj tablet, klávesnica, káble od PC 🤷♀️
@k_a_j_k_a 🤣 bože dúfam že to prežijem bez ujmy na zdraví... Viem že známky nie sú všetko, ale vravím ide o to, aby sa dostala na strednú, chce ísť na zdravotnú... Tam už nech ma aj štvorky, to mi bude jedno...dúfam 🤣
Je to drina,ale vysvetľovať,vysvetľovať,vysvetľovať....prečo sa učiť musí. A prísnejší režim.
Keby to bolo tak,že sa deti učia a nejde to,ok. Ale keď sa neučia,flakaju a maju na lepšie známky,tak musí riadiť zasiahnuť. Nebudem sa pozerať ako si ničí možnosti pubertou.
Nesúhlasím,že známky nie sú všetko. A zopakujem vyššie napísané,keby vidím,že sa hodiny učí a lepšie ako 3-4to nie je,že ho baví niečo iné,ok. Vtedy známky nie sú všetko. No musí byť nejaké meritko. Tak ako dospelí máme v práci plat,musiaat aj deti výkon.

U nas nie..ale pamatam si, ze keď som ja bola 7macka tak rapídne som si zhoršila známky. Dovtedy maximálne dvojky a potom to prislo🙂 začala puberta a začala som bojkotovať školu, respektíve učenie. Hlavne predmety, na ktorých som nemala rada učiteľky.